Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért jó a nem vallásosoknak...

Miért jó a nem vallásosoknak provokatív kérdésekkel belegyalogolni a vallásos társaik lelkébe?

Figyelt kérdés
2017. márc. 5. 21:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/110 anonim ***** válasza:
100%

30.Hsz!

Hányszor tapasztaltad,hogy zuhanó repülőgépen a hívők kitértek a hitükben,s az istentelenek még megátalkodottabb istentelenekké változtak?

Nekem az az érzésem,hogy te saját fantáziálásodról írtál,s nem a zuhanást átéltek gondolatairól.

Én,nem beszélgettem még soha repülőgéppel lezuhantakkal,de háborút átéltekkel igen.Minden háborút átélt katona egybehangzóan azt tapasztalta,hogy istelen bajtársai,a vészhelyzetekben mindíg köréjük gyűltek,mert tapasztalták,hogy Isten,milyen különös módokon megőrzi őket.Ez nem mese!

2017. márc. 14. 06:54
 32/110 anonim ***** válasza:
54%

"Nekem az az érzésem,hogy te saját fantáziálásodról írtál"

Mert ezt AKAROD hinni.

Tudod, léteznek ám felvételek. Azokra nehéz lenne azt mondani, hogy nincsenek ott.

Amit pedig a háborúról írtál: hogyne ilyen is van. Meg olyan is, hogy az istent kiátkozzák.

2017. márc. 14. 08:33
 33/110 anonim ***** válasza:
100%

32.Hsz!

Hány ilyen Istent átkozós felvételt hallgattál végig,melyet zuhanó repülőn rögzítettek?

Hány hiteles tudósítást hallgattál,ahol keresztények elvesztették volna hitüket a háború vészhelyzeteiben.(A holokauszt zsidó áldozatait kivéve,hisz Ők nem Krisztus Atyját hitték istenüknek.)

(Amúgy:Hova lehet kiátkozni egy istenséget?)

2017. márc. 14. 19:26
 34/110 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 24. és 25. Hsz.!

Nem tudom, melyik vallásos ember állít meg Téged az utcán. Egyedül a jehovások azok, akik ilyet csinálnak, ők azonban a vallásos embereknek csak egy kis töredékét alkotják.

És igen, ahhoz képest hogy nem érdekel a foci, bizony nekem is támogatnom kell ezerrel, annyi különbséggel, hogy engem nem kér meg senki hogy támogassam a focit, hanem automatikusan elveszik, hiszen az én adóforintjaimból is építik a stadionokat.

2017. márc. 14. 19:36
 35/110 anonim ***** válasza:
24%

"Az, hogy az egyházakat az állam pénzzel támogatja, már közügy. Az egyházak éljenek meg a hívek támogatásából. "

Több egyház is tart fenn iskolákat. Ha a hívek adóforintja csak az állami iskolákra fordítódik, miből tartsák fenn az egyházi iskolákat? Ráadásul nemcsak az adott egyház híveinek gyerekei járnak egyházi iskolákba.

"Az, hogy a tudományos eredmények figyelmen kívül hagyásával elavult nézetek mellett kardoskodik, és azokat megpróbálja az iskolai oktatás részévé tenni - már közügy"

Nem tudom, hol élsz, mert az egyházi iskolákban is (sajnos) ugyanúgy az evolúciót tanítják, mint az állami iskolában.

"Az, hogy állami vezetők közszereplőként vallásos meggyőződésüket hangoztatják, illetve azt belekeverik hivatalos tevékenységükbe - már közügy"

Itt nem tudom, konkrétan mire gondolsz. Egy állami vezető, ha keresztény, akkor a keresztény értékeket fogja képviselni, az is lehet, hogy az értékrendje miatt választották meg (választási szórólapokon nem szokták véka alá rejteni a beállítottságukat a képviselők)

"A közügyek pedig engem is érintenek, így azt gondolom, joggal tiltakozok, ha olyasvalamit próbálnak rám erőltetni, amit nem szeretnék elfogadni."

Ezzel teljesen egyetértek, én is így látom. Ezért szeretném például, ha nem(csak) az evolúciót tanítanák, és főleg nem tudományos tényként beállítva azt, ami csak feltételezés, és tudományosan nem bizonyított. Vannak kreacionista tudósok is, akik a 6 napos teremtésben hisznek, és nem találnak ellentmondást a hitük és a leletek között, amiket vizsgálnak. És igen, az özönvízre is bizonyítékokat látnak, bármennyire is mesének állítod be.

Én is adózok, ugyanúgy, mint az ateisták, és az én adóforintjaimat (is) arra használják, hogy rám (illetve a gyerekeimre) erőltessenek olyan valamit, amiben én nem hiszek, nem látom tudományos alapját, és nem is akarom elfogadni.

2017. márc. 14. 19:49
 36/110 Darkmoon80 ***** válasza:
76%

Kedves 35-ös!

Te tényleg hiszel az özönvízben? Ha igen meg tudnál válaszolni néhány kérdést? Szeretnék tisztán látni a témában, hogy kreacionista szemszögből ti hogyan látjátok!

2017. márc. 15. 19:17
 37/110 anonim ***** válasza:
100%
Igen, hiszek. Kérdezhetsz nyugodtan, nyilván nem tudom mindenre a választ, de van, aminek utána tudok nézni. Az evo-kreo vitának viszont sok értelmét nem látom.
2017. márc. 15. 19:25
 38/110 anonim ***** válasza:
76%

Kedves # 35-ös!

Szomorú, hogy lassan minden második vallásos kérdéshez ki kell írni:

Az evolúciós elmélet (természet)tudományos elmélet. Ez pedig egyenlő: bizonyított, tényként elfogadott.

Az, hogy valaki _nem fogadja el_, az más dolog.

2017. márc. 15. 21:52
 39/110 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

Kedves 37-es!

Számomra az özönvíz történet több szempontból is kérdéses.

Tegyük félre a klasszikus honnan volt annyi víz típusú kérdéseket, mert van néhány olyan pont amit eddig szerintem nem igazán jártak körbe, de legalább ennyire érdekes.

Tömören a történet (kérlek javíts, ha valahol félreértem):

Isten az emberi faj gonosszá válása miatt úgy dönt, hogy özönvizet bocsájt a világra, mely eltörli az ég madarait, a szárazföldi állatokat és az embereket. Noé Isten parancsára bárkát épít, begyűjt minden állatfajból 2-2-t (egy helyen 7-7 szerepel). Túlélik a 40 napos esőt és az azt követő több mint 150 napos áradást, majd a vizek elapadása után újra benépesítik a Földet.

A történet beállítása szerint az áradás globális volt, nem csak helyi.

Kérdésem:

1, Hogyan kerültek a más kontinenseken élő állatok a bárkára, majd újra vissza a ma ismert élőhelyeikre? (Koala, kenguruk, szigetek lokális állatfajai, stb.)

2, Hogyan maradtak fel az olyan élőlények, mint pestis, kolera, egyéb járványos és halálos betegségeket okozó baktériumok, a galandféreg, és egyéb élősködők?

3, Miért mentődtek át egy jobbnak szánt világba ezek az élőlények?

(Nem szorosan ide tartozó, de érdekes a teremtésük miértje is a paradicsomban. Vajon miért teremti meg Isten ezeket a lényeket az akkor még bűntelen környezetben?)

4, Mikorra tehető a vízözön a kb. 6000 évre becsült teremtés történeti kezdet után?

5, Hová helyezhetők a dinoszauruszok (és kihalásuk) a bibliai teremtéstörténetben. (Noé előtt? Ott voltak a bárkán és később haltak ki? Vagy éppen az özönvíz pusztította el őket?)

2017. márc. 16. 06:27
 40/110 anonim ***** válasza:
100%

Kedves # 37-es és # 39-es!

Elnézést, hogy belerondítok a vitátokba, de itt már párszor lejártam ilyen köröket (Vidiripivel is...)

Így kedves #37-es, arra kérlek, hogy válaszadás előtt gondold át, ha nem azt írod, hogy "Isten tette/Isten akarata miatt volt így/Isten segítette", akkor az adott válasz nem körülményes, nyakatekert, s ha a részelteibe belenézünk, nem lesz-e azokra a válasz az, hogy "Isten tette/Isten akarata miatt volt így/Isten segítette"?

Mert tapasztalataim szerint a # 39-ben levő kérdésekre ilyen válaszok jönnek:

Vagy 1): Isten miatt volt, ő tette, ő intézte úgy

vagy 2): Valami körülményes-nyakatekert magyarázat, melynek elemei megint csak komplikáltak, s azokra rátérve, belekérdezve ugyancsak a 1) vagy 2) típusú válasz jön.

Vagyis végeredményben, a dolgok mélyére ásva a válasz az lesz, hogy Isten miatt van minden.

2017. márc. 16. 09:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!