Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért jó a nem vallásosoknak...

Miért jó a nem vallásosoknak provokatív kérdésekkel belegyalogolni a vallásos társaik lelkébe?

Figyelt kérdés
2017. márc. 5. 21:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/110 anonim ***** válasza:
70%

" Az istelenek jelenléte a vallásos oldalakon,és lelkünkbe való belegázolásuk,nem rólunk szólnak.Az önmagukról szól.

Önmagukat győzködik,amikor nekünk írnak.

"

Szerintem te kicsit eltévedtél, mert ez nem a vallás, hanem a valláskritika topic.

2017. márc. 9. 15:42
 22/110 anonim ***** válasza:
36%

Két dolog miatt.

Egyrészt van rá idejük, ráérnek, így valamivel el kell ütni az idejüket. Én nem érek rá másokkal foglalkozni főleg nem olyan témában, ami engem abszolút nem érdekel.

Másrészt a saját lelki bajaikat töltik ki másokon. A lelkük mélyén ezek az emberek keresnek valamit, keresik Istent, de ezt nem akarják maguknak sem bevallani, így egyszerűbb a vallásos embereket bántani és beléjük kötni. De ennek csak az lehet az oka, hogy nem hagyja őket hidegen a vallás témája.

Érdekes, engem pl. abszolút nem érdekel a foci. Felőlem aztán lehetne bármilyen bajnokság, semmit nem jelentene a számomra, s el nem bírnék képzelni olyat, hogy én a tv-ben, akár élőben egy meccset végignézzek. Éppen emiatt nem foglalkozom a témával, s eszembe nem jutna a focit szerető embereket bántani vagy velük kötekedni. :)

2017. márc. 10. 20:09
 23/110 anonim ***** válasza:
17%

22.Hsz!

Hasonló az én meglátásom is.

2017. márc. 11. 08:15
 24/110 anonim ***** válasza:
78%

" Felőlem aztán lehetne bármilyen bajnokság, semmit nem jelentene a számomra, s el nem bírnék képzelni olyat, hogy én a tv-ben, akár élőben egy meccset végignézzek. Éppen emiatt nem foglalkozom a témával, s eszembe nem jutna a focit szerető embereket bántani vagy velük kötekedni. :)"

Viszont ha a focisták megállítanának az utcán akárhova mész, hogy menj el a meccsükre, különben forró olajban fognak főzni az örökkévalóságon át, illetve a focidrukkerek provokálnának, gonosztevőknek állítanának be, vagy egyenesen hazudnának és azt mondanák, hogy objektíve igazolt, hogy mindenkinek focit kéne nézni, mert... akkor már értheető, hogy ki miért nem hagyja annyiban.

2017. márc. 11. 09:59
 25/110 anonim ***** válasza:
70%
Ja, és az adódból kötelezően 10% focira menne!
2017. márc. 11. 12:08
 26/110 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Signal Intelligence!

Nem kicsit zűrzavaros az érvelésed!

A házalásos térítők,a Jehova Tanúk,és a Mormonok.Tudomásom szerint egyik sem hisz a purgatórium horrorjában,s a horrorhívők nem házalnak.

Érdekes,hogy a két házaló felekezet nem keresztény,hisz egyik sem vallja az apostoli hitvallást,plusz a JT tagadja Jézus isteni természetét,és a mormonok fölé helyezik a Mormon könyvét a Bibliának.

Valami különös szerencse folytán,én még sosem találkoztam erőszakos JT,vagy mormon térítővel,sőt,amikor közöltem végzett foglalkozásom,szaporán elköszöntek,és távoztak,rendszerint.

2017. márc. 11. 17:57
 27/110 Anroluhala válasza:
21%

Szia!

Olvasva a válaszokat a következők dolog fogalmazódtak meg bennem.

Ne érdekljen ki milyen provokatív kérdést tesz fel neked!

Örülj a hitednek és bízz Istenedben bármilyen vallású is legyél! Ha hitünk egy mese lenne -nyilván nem így van - akkor is gazdagabbak lennénk mint akik semmiben nem hisznek. Nekünk erőt, bizodalmat ad a hit. Ők meg kapkodják a fejüket mint vasorrú bába a mágnesviharban, mikor valami nagy dolog történik velük az életben és nem tudják irányítani azt.

És a lényeg.

Zuhanó repülőgépen még nem láttak ateistát!

Na ezen gondolkodj(anak) el, örülj, hogy van hited és ne érdekeljenek a provokatív kérdések!

2017. márc. 12. 07:44
 28/110 anonim ***** válasza:
71%

"Zuhanó repülőgépen még nem láttak ateistát!"

Szóval valakinek az a perverziója, hogy zuhanó gépek utasainak a lelkében turkál, vagy az ateisták sikeresen elkerülik a zuhanó gépeket?

2017. márc. 12. 09:33
 29/110 anonim ***** válasza:
11%

Kedves 27.Hsz!

Istentelennek ne írj példázatot,mert nem képes azt felfogni!

2017. márc. 13. 06:54
 30/110 anonim ***** válasza:
70%

"Zuhanó repülőgépen még nem láttak ateistát!"

Ez sima hazugság.

Régen se volt igaz - de most már TUDNI is lehet, hogy az ateisták többsége NEM TÉR MEG a zuhanó gépen!

Tehát amelyik hívő ilyet mond, az egyszerűen hazudik.

Ráadásul a zuhanó gépen jó pár hívő kitér zuhanás közben. Nem vicc.

2017. márc. 13. 08:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!