Ha felteszek egy kérdést a vallásosoknak, miért csinálják azt hogy teljesen másról beszélnek?
Én is vallásos vagyok, de szerintem Isten nem gonosz.
Mire alapozod az állításodat?
Akik itt szoktak válaszolni, azok többsége nem vallásos, hanem Jehova vagy Hitgyülis.
Ők a betanult szövegeket alkalmazzák mindenre.
Tök vicces, mert télleg az történt, amit írtál. Lehet, hogy te bevonzod ezeket. Én azt tapasztaltam, hogy kérdezel vagy felvetsz valamit és elkezdenek erőteljesen idézni a bibliából. Nem baj ez, az is tuti, hogy a biblia nagyon jó könyv és nagy jó dolgokról beszél, csak hát... ...néha úgy veszem észre, hogy csak félig értelmezik, nem egészében. Ha egy "vallásos" embernek felvetsz valamit, akkor ő a saját skatulyájában tud csak maradni, abból nem tud kitörni. A vallásosság, szerintem, egy korlát. Minél buzgóbb valaki ebben annál inkább rabja. Pl. nem tehet olyan dolgok, ami az ő értelmezése szerinti bibliai tanítás ellen van.
Mondok egy példát: én úgy gondolom, Jézus azt mondta, hogy fogadd el és szeresd teljes egészében a másikat. Sok emberrel beszéltem már, aki saját bevallása szerint a biblia szerint élt, de ha nem egyezett az ő véleményével az általam elmondott, már azt sem tudta elfogadni.
Természetesen ez sem fekete-fehér. Itt is vannak kivételek. Szerintem a jehova tanúi nagy többségében becsületes rendes emberek, meg minden, de korlátok közé szorítják magukat, pedig nem hiszem, hogy a "Teremtő" célja ez lett volna. Vagyis nem gonosz, csak mi baxtuk L.
Be vannak szívva xD
Kérdezd meg tőlük mennyi 1+1 és bevezetnek az atomfizika rejtelmeibe és komoly algoritmusok használatával kiszámolják neked a világvégét XD
Ha kőkemény ateista vagy és szeretsz szórakozni, csináld a következőket.
Kérd meg a vallásos és/vagy hívő barátodat, hogy magyarázza el neked, mi a Szentlélek. Vagy kérdezd meg tőle, hogy az Ószövetség vérgőzős, tömegmészáros istene vajon ugyanaz a jóságos, megértő kaporszakállú bácsi, akihez manapság imádkoznak?
Én remekül szórakoztam, mert 180 fokban eltérő válaszokat kaptam több, vallását gyakorló embertől :)
De ne jehovistával próbálkozz, mert azok elképesztően felkészült ügynökök, mindenre van azonnali, kidolgozott válaszuk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!