Ha felteszek egy kérdést a vallásosoknak, miért csinálják azt hogy teljesen másról beszélnek?
Sok az értelmes válasz, amikkel egyetértek.
Ha nem akarsz egy vitában alulmaradni, taktikusan másra lehet terelni a szót.
Egyébként a jelenség máshol is megmutatkozik, gyakori eset, hogy két ember beszélgetése során elhangzanak komoly érvek, jól felépített, kimunkált beszédek, de a másikról mindez lepereg, véleménycsere nem történik sajnos.
Mindketten továbbmennek, anélkül, hogy a másik álláspontjából egy fikarcnyit is magukévá tennének.
Mit vársz akkor egy teljesen irracionális kérdésben, a vallásban hívőktől, akiknek alapvető hozzáállásuk, hogy hisznek.
Ha ezt tekintjük, világos, hogy a feltett kérdés kapcsán nekik az jutott az eszükbe, mert a valódi kérdést eszük ágában sincs mérlegelni.
Szia!
Paradicsomsaláta
Hozzávalók:3 nagy paradicsom(kockára vágva),2-3 bazsalikomlevél(apróra vágva),2 egész mozzarella(felkockázva),egy gerezd fokhagyma,bors,só!
Egészségedre!
Például azért is tűnhet így, mert te nem ismered olyan pontossággal az adott könyvet, a Bibliát, mint ők. Szóval, azzal az ismeretanyaggal, amit ők birtokolnak, logikusnak tűnik nekik a válaszuk, míg te, aki nem ismeri az összefüggéseket, nem érted meg a nem is ismert összefüggést... Mintha eléd tennének egy egyenletet, és csak az egyenlet első lépését látnád, meg a végeredményt. Attól sokkal okosabb persze nem lettél, de ők levezették magukban korábban, így szerintük hasznos a válaszuk. Mert mondjuk állatok rovatban felteszi valaki a kérdést, hogy a veréb énekesmadár-e, és te csak annyit válaszolsz, hogy "hát hiszen a passeriformes rendbe tartozik", azzal megválaszoltad a kérdést, sőt, tökéletesen megválaszoltad. De aki a rend nevét csak magyarul ismeri, annak mondhatod a latin nevét. Szóval, ő ezt nem fogja megérteni, és a válaszoló meg talán bele se gondol, hogy valaki más nem érti meg a válaszát. Jó, a példám most együgyű volt, meg ezt az info-t fel lehet lelni a neten kb. 10 másodperc alatt. De ha valami összefüggést egy kérdező nem ért a Bibliában (márpedig, amit értünk, nem szokás megkérdezni), akkor nem illendő felületesen válaszolni. Ezt csak azért írtam le, mert a te kérdésedben szereplő példa is ilyen.
A másik eset, hogy megsérted őket, és ugyan válaszolni nem tudnak a kérdésre, de szeretnék neked elmondani, hogy szerintük nem neked van igazad. =)
Kedves Pietrosol! Eddig ez az első értelmes válasz, amit vallásos írt.
Sajnos csak szárított bazsalikomom volt, de mentával együtt.
Javítani szerettem volna és impulzívan kb. 1 deci vörösbort loccsantottam rá. Mozarella sincs a háznál, hát brie sajtott kockáztam hozzá.
Király az eredmény, elronthatatlan.
Kérlek, ne gondold, hogy vallási szakadár vagyok, csak a lehetőségeimhez mérve tudtam a paradicsomsaláta filozófiáját fejleszteni.
Ne tarts eretneknek, mert elismerem, a recipéd kiváló lehet.
:)
Addig kóstolgattam a paradicsomsalit, míg el nem fogyott.
Az ebéd mindjárt kész és saláta meg nincs.
Felteszem tehát a kérdést,
- a poklot vajh Isten teremtette? -
Őszintén remélem, jön egy tipp, a kígyóuborkára...
Szia !
Az első probléma az, hogy neked van egy rossz Istenképed mert Isten nem gonosz.
Egyébként ha ezt a kérdést tetted fel erre valóban nem az a válasz de linkeld be mi volt a kérdésed és mit válaszoltak rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!