Drága jó keresztény barátaim, válaszolnátok az alábbi kérdésekre?
Ti tényleg elhiszitek azt amit a biblia összehord ?
Hány éves szerintetek a föld ?
A biblia miért nem szól a dinoszauruszokról ?
Mi a véleményetek az evolúcióról, mint nyilvánvaló tény :)?
Nem provokálni akarok csak nem értem a vallásosság hátterét. Hogy képesek ellenérvelni a puszta tényekkel bizonyítható tudománynak,evolúciónak olyannal mint a Biblia ami egy mesekönyv szintjén van. Az egész nem szól másról mint kordába arról, hogy régen kellett valami mese a népnek, hogy uralkodhassanak felettük. A biblia az emberi butaságot használja ki.
Figyi
Az ált iskola és gimi biosz anyagát nem tudom neked átadni! De még szelektíve is olvasol mert csak annyit vagy hajlandó ami az igazad hajszolását segítheti max!
Világosan leírtam az előző kommentemben, hogy az állatok rokonsága genetikai szinten végig kimutatható bármely fajokat is vizsgálják!
És azt is, hogy szemmel hol figyelhető meg az evolúció léte. OLVASS! legalább figyelmesen!
k. nem hit kérdése. Csak annak aki alul olvasott a témában. (méghozzá nem kicsit) Bocs, de tényleg ez a helyzet!
"az ősrobbanást tényként ismerik el. A csillagevolúciót dettó."
Ez bizonyíték? Tényként ismerik el, Te magad is mondod. Nem bebizonyították és tény, hanem tényként ismerik el. Nem tudják pontosan hogyan történt, vannak elméleteik, de semmit sem tudnak bebizonyítani, mégis tényként elismerték. Szerinted miért tettek ilyet?
Tudod mit bizonyított be a genetika? Azt, amit Te magad is leírtál: a csimpánz és az ember génállománya 98%-ban megegyezik. A számot most nem ellenőriztem le, elhiszem neked.
Ahogyan azt is bebizonyította a genetika, hogy az emberekben van halakra jellemző szekvencia is.
Eddig ugyan azt képviseljük.
Ezek után mindketten elkezdünk gondolkodni és elméleteket gyártani, hogy vajon ez hogyan lehetséges. Te arra gondolsz, hogy ez csak úgy lehetséges, ha egymásból fejlődtek ki a dolgok, ezért közös a génállomány egy része.
Én pedig arra gondolok, hogy ez csak úgy lehetséges, hogy Isten nem egy végtelen mennyiségű génkészlettel dolgozott és minden egyes lényt ezen a földön egy teljesen különálló és egyedi génállománnyal teremtett, hanem vett egy alap génkészletet, amit keverve, kutyulva, akár csak 2%-os eltéréssel is, külön fajokat lehet létrehozni.
A kérdés már csak az, hogy melyik elméletre van tudományos bizonyíték?
Egyikre sem. Nem tudod nekem bebizonyítani, hogy egy fajból keletkezhet egy másik. Fajon belül létezik mutáció, de soha nem lesz belőle egy másik faj. Ez igaz egysejtű szinten is. Mutálódhat, válhat erősebbé, ezt hívjuk egyedfejlődésnek, mutációnak. De soha nem lesz belőle egy teljesen más faj. Erre nem találunk példát a világunkban.
Tehát az, hogy egy faj képes mutálódni, erősebbé vállni a környezeti hatásokkal szemben, képes alkalmazkodni és védekező mechanizmust kifejleszteni, ez a mikroevolúció. Ez bizonyítva van, a természetben meg tudjuk figyelni. Az, hogy ez a mutáció/fejlődés képes más fajjá változtatni az egyedet: erre nincs bizonyíték, soha senki sem tapasztalt még ilyet, tehát marad egy szép elméletnek.
A probléma a gondolkodásoddal az, hogy veszel tudományos tényeket, amiket a genetika bebizonyított, és azt mondod, hogy "Ez csak így és így alakulhatott ki, ha ez a végeredmény."
És tényként veszed innentől, sőt úgy gondolod, hogy tudományos bizonyítékaid is vannak, hiszen a genetikára támaszkodsz.
Nagyot tévedsz!
"Fajon belül létezik mutáció, de soha nem lesz belőle egy másik faj" Legalább csak alig pár tudományág szerint mondasz bitang nagy ostobaságot a jó nagy semmire alapozva. Ez csak és kizárólag a saját elvakult és ostoba magán véleményed. :D
Paleontológia, biológia, genetika.
Jelenleg van a tudományos közösség amelyik le tudja neked vezetni elég egyértelműen, és vagy te meg pár fanatikus aki ezt lexarja!
Ha K. sokat olvasnál a témában, nagyon jól tudnád mi a helyzet.
Én a magam részéről kiszálltam, alul olvasott fanatikusokkal egyszerűen nincsen értelme vitázni, mert nincsen meg hozzá az alapod. Már bocs.
OLVASS!
És elérkeztünk ahhoz a hőn várt ponthoz, amikor az evolúcióhívő ateista személyeskedett egy nagyot, majd kiszállt a vitából. :)
Se a paleontológiának, se a genetikának, se a biológiának nincs tudományos bizonyítéka arra, hogy egy fajból egy másik alakulhat ki.
És mivel ennyire felzaklatott a téma, gondolom ezzel Te is tisztában vagy. :)
Legyen szép napod!
Nagyon is pontosan tudják bizonyítani, csak nem olvastad el őket ;)))
Most próbálod előadni a nagy erkölcsi magaslatot, pedig a gimi biosza sincsen meg és olyasmibe szólsz bele amiről lila dunsztod sincsen :DDD
Nagyjából úgy akarsz hengerfejezni, hogy azt sem tudod hol a kormány :D És betű szerint ez a helyzet :D
Világosan látszik hogy fogalma sincs a tudomány működéséről, ha olyat képes kérdezni, hogy be van-e bizonyítva xy tudományos elmélet. Nem, nincsen bebizonyítva. De ugyanígy nincsen sem az atomelmélet, a gravitációelmélet, vagy akármelyik másik sem. Nem végsõ, nagy igazságokat nyilatkoztat ki a tudomány, hanem csak *használható* összefüggéseket akar felállítani a világ mûködésérõl, így nem létezik olyan hogy valami 100% be van bizonyítva és kész, vége, soha semmi újat nem fogunk megtudni róla.
Ez nem azt jelenti, hogy az evolúcióelmélet gyenge lábakon állna. Több mint száz év kutatása, kísérletei és megfigyelései igazolják, amely idő alatt semmilyen bizonyíték nem merült fel, amely alapjaiban kérdőjelezné meg. A részleteken természetesen lehet és kell is vitatkozni.
Rendben, akkor alkalmazom az érvelési stílusodat, ha nem haragszol:
A Biblia és a teremtett világ vizsgálata alapján tökéletesen bizonyítható Isten létezése. Ha nem hiszed, olvass utána, járj nyitott szemmel, és ne ide írjál hülyeséget.
Hogy tetszik? :)
Ez nem hiszem, hogy kulturált vita. Te a gimis biológiát idézed (bátor dolog), tehát nem egy biológia professzor szintjén cáfolod azt, amit állítok. Ez esetben leereszkedhetnél annyira, hogy ha már ennyire tudatlanok vagyunk, akkor mondasz pár konkrétumot is, nem pedig olvasni küldesz minket.
Hidd el, gimnáziumban én is tanultam anno az evolúciót, színötös is voltam bioszból, mert érdekelt, hogy mit képvisel. Nem találtam benne semmilyen bizonyítékot, de bizonyára átsiklott felette a figyelmem, kérlek segíts megtalálni hol hibáztam!
konkrétan hülyeségeket beszélsz! De ordasakat :D
A biblia hogyan bizonyítaná isten létét amikor csak állít valamit de nincsen mérhető ténytár mögötte? :D
Ennyi erővel a képregények bizonyítják Batman létezését. Gondolkozz már :D
Édesistenem :D Érvelni sem tudsz könyörgöm :D
Kedves 87-es válaszoló!
Tudod mitől lesz valami tudományos elmélet?
Először is kell egy elmélet.
Ezt az elméletet képesnek kell lennünk megfigyelni.
Ezt az elméletet képesnek kell lennünk tanulmányozni.
Végül ezt az elméletet képesnek kell lennünk reprodukálni.
A gravitáció létezésének elmélete tudományos elméletté vállt, az Alma óta.
Nem tudunk minden róla, ebben igazad van. De az, amit tudunk, az tudományosan bizonyított, alátámasztott és reprodukált.
Ez az evolúcióra nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!