Drága jó keresztény barátaim, válaszolnátok az alábbi kérdésekre?
Ti tényleg elhiszitek azt amit a biblia összehord ?
Hány éves szerintetek a föld ?
A biblia miért nem szól a dinoszauruszokról ?
Mi a véleményetek az evolúcióról, mint nyilvánvaló tény :)?
Nem provokálni akarok csak nem értem a vallásosság hátterét. Hogy képesek ellenérvelni a puszta tényekkel bizonyítható tudománynak,evolúciónak olyannal mint a Biblia ami egy mesekönyv szintjén van. Az egész nem szól másról mint kordába arról, hogy régen kellett valami mese a népnek, hogy uralkodhassanak felettük. A biblia az emberi butaságot használja ki.
Azt mondjuk erre, hogy kérjük egy rendes tudományos szaklap cikkjét, amiben ezt tárgyalják!
mikkamakka blogjának a linkjét köszönjük nem kérjük :)
Logikailag is sántít amit írsz :D
Igen, fogom linkelni. Gyűjtöm az ilyen linkeket, ugyanis amikor arról vitázunk, hogy a vallás mentális zavar e akkor rendszeresen jól jönnek. :D
(amúgy szerintem az, élő példa vagy te is erre többekkel.)
Vidiripi
"...nem hit kérdése. Csak annak aki alul olvasott a témában. (méghozzá nem kicsit) Bocs, de tényleg ez a helyzet!"
A Bibliát tekintve vajon ki számít alul olvasottnak?
"A biblia hogyan bizonyítaná isten létét amikor csak állít valamit de nincsen mérhető ténytár mögötte?
A Biblia azt állítja hogy 1 emberpártól származik az emberiség. A tudomány olyan eredményeket mutatott fel amely ezt látszik alátámasztani. Ez mérhető!
Kutatások szerint az emberiség Afrikából és/vagy Ázsiából eredeztethető. Ez is alátámasztani látszik a Bibliát ha Ázsiát vesszük alapul.
Vagy ott van Szodoma és Gomora városa. Sokáig azt állították hogy ezek a városok nem is léteztek csak jelképesen. Aztán csak rájuk akadtak. Ez is egy mérhető ,vizsgálható tény.
A teljesség igény nélkül a felsorolás közel sem véges de most nem is akarom felsorolni az összes ilyen dolgot.
"Ez még sem azonos azzal amit a bibila állít, hogy volt egy ádám és egy éva akit megteremtettek és csoki! Ez azt jelenti, hogy az akkor élt emberi populációk közül egy egyed vérvonala maradt fent és terjedt el a világon!"
Az nem baj tényként fogadom el hogy a tudomány bebizonyította a teremtés elmélet ezen részét!
Biblia ,Ádám és Éva mind nagybetű mert tulajdonnév. Ez is mérhető általános iskola magyar nyelvtan!
S meggyőződéstől függetlenül kell őket nagybetűvel írni mert a tudomány így állapította meg!
De visszatérve az eredeti gondolathoz ez még mindig nem zárja ki hogy volt egy ős apa és anya.
Emlékszel még erre?
"Ha a katolikus egyház állította volna össze, akkor nem írt volna bele olyanokat, amiket Ők maguk sem tartanak meg."
Az egyik ilyen elképesztő ellentmondás a papi nőtlenség.
Erre mit ír a Biblia!!!!!!!!!!!!!!
1Timóteus 3:2 Szükséges azért, hogy a püspök feddhetetlen legyen, egyfeleségű férfi, józan, mértékletes, tiszteletre méltó, vendégszerető, a tanításra alkalmas,
Hány ilyen püspököt ismersz? - 61%-os válaszoló! Csak és kizárólag azért hogy te is OLVASS Bibliát hogy tud az egyház és a kereszténység az nem egy és ugyan az hiába a pápa kijelentése!
"Az emberősök számos alfaja létezett egy ideig csak sorra kihaltak az idők során."
Tehát nem voltak ős szülők. Amit a genetika be is bizonyított hiszen a génkészletük "kihalt".
De ha mégse mi a bizonyíték arra hogy az alfajok génkészlete megtalálható a ma élő emberekben is?
"A keresztények azt mondják isten megteremtette ádámot és évát és tőlük származik minden ember."
Igen azért van egy dolog amit sok keresztény is időnként figyelmen kívül hagy!
Ez pedig az özönvíz! Ennél az eseménynél csak 8 ember maradt életbe a bibliai beszámoló szerint!
S aztán ennek a 8 embernek az utódai népesítették be aztán a Földet. Viszont ez a 8 ember is Ádámtól és Évától származtatható.
"Azért feltenni a kérdést, hogy mi bizonyítja, hogy több ember is élt akkoriban amikor a világ kismillió lelőhelye ezt támasztja alá az már az alapszintű napi tájékozottságot is kétségbe vonja, nem hogy a tudomány alapú vitát."
Merem remélni hogy a kismillió lelőhely világszerte az nem csak ennyi bizonyítékot tartalmaz!
"Az előemberi telephelynyomokat 1962-ben Pécsi Márton találta meg. 1965 nyarán, Vértes László ásatásai során, napvilágra került egy körülbelül 350 ezer éves ősember nyakszirtcsontja és két gyermekfog."
Ne de ami még várat magára!
A kérdés kiírója nagyon eltűnt ami a kommenteket illeti.
Lehet hogy történelmet olvas mint ahogyan azt javasoltam neki. Mert az állítás szerint a Biblia kellett a nép irányításához. Vagy a dinók után kutat.
Ugye hogy olvasni kell! Én magam is azt szoktam tenni. Elismerem hogy én sem tudok mindent!
Viszont vannak kérdések amire még mindig nincs válasz 61%-os!!!!!!!!!!!!!
- Korábban még azt állítottad egy másik írásra hivatkozva hogy az ős férfi nem volt kortársa az ős asszonynak. Tehát felmerül a kérdés hogy melyiket fogadod el? Melyikben hiszel jobban hogy az az igazság? (53. kommentem)
- Melyek azok a súlyos dolgok amelyekben érezhetők? Már hogy az érzékelhető hogy a kereszténység visszavetette a szellemi fejlődést Európában. (72. komment)
- Ez az a kultúra amiről beszélsz? Tehát hogyan is állt helyre a kultúrkör? Mi jelzi azt hogy helyre állt? (72.)
- Ott miért nem fejlődött a tudomány ahol nem volt kereszténység?
Volt egy olyan válasz hogy bezárkóztak. De miért zárkóztak be ha nem volt kereszténység?
Miért nem koncentráltak a tudományos fejlődésre? (72.)
- "De ahol meg nem volt kereszténység ott meg nem volt tudományos fejlődés csak csekélynek mondható ahhoz képest ahol volt kereszténység!
Hát nem abszurd az amit mondasz?
Vagy akkor mi a magyarázat mert engem nagyon érdekelne. Mivel én ellent mondást látok és senki nem tudott választ adni rá."
Ezt így egyben idéztem. Erre sincs válasz! (72.)
- Pontosan mit is ismert el a pápa? (80.)
- Tehát melyek azok a tudományos értekezések ,kísérletek ,kutatások ,tanulmányok amelyek meggyőztek arról hogy az evolúció tény?
Na ez nagyon érdekelne mert eddig csak utalások voltak meg az hogy olvass! DE MIT???!!!!!!!!!!!!!!
Te miket olvastál el? CÍM ,SZERZŐ! Pontos forrás megjelölés!
- S melyik kiadást vegyem elő amelyiket melyik évben adtak ki!
Ugyan is előkereshetem azt amit én tanultam vagy azt amit az öcsém. Melyiket?
Erre sem válaszoltál pedig ez van legközelebb az elérhetőhöz! De még egy árvácska évszám sincs hogy a 1922-ben kiadott általános iskolás biosz tankönyvre gondolsz vagy esetleg a 2012-re!
Miguel!
"Gyerekek, el vagyok hűlve! Hol tartana a világ, ha két ilyen ragyogó vitapartner egy oldalon állna?"
Hogy neked mennyire igazad van. ez tetszett nagyon! :)))))
Vidiripi
"Mennyivel egyszerűbb előhúzni egy istent meg mennyországot, a hülyéje meg szívesen hal meg, hogy majd ő a mennyországba kerül. Aki gyáva az hitegetheti ilyenekkel magát hogy isten, menny, reinkarnáció, vicc."
Gyönyörű ,fenomenális ,fantasztikus!
Csak van egy kis bibi!
Máté 5:21 Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne ölj! Aki öl, méltó az ítéletre. 22 Én pedig azt mondom, hogy ha valaki haragszik atyjafiára, méltó az ítéletre; aki pedig azt mondja az atyjafiának: „Ostoba!”, megérdemli, hogy a nagytanács elé kerüljön; aki meg ezt mondja: „Bolond!”, méltó a gyehenna tüzére.
Egyébként első osztályú érvelés lenne ha ezt nem írták volna bele az evangéliumba.
«Ti tényleg elhiszitek azt amit a biblia összehord ?»
Nem szó szerint mindent, sok dolog értelmezésre szorul.
«Hány éves szerintetek a föld ?»
Nem tudom.
«A biblia miért nem szól a dinoszauruszokról ?»
A Biblia szerzóinek nem volt tudomásuk a dinoszauruszokról, és nem is az volt az érdeklődésük tárgya.
«Mi a véleményetek az evolúcióról, mint nyilvánvaló tény :)?»
Nyilvánvaló tény.
«régen kellett valami mese a népnek, hogy uralkodhassanak felettük. A biblia az emberi butaságot használja ki.»
Nem kellene ennyire elferdíteni a tényeket. A biblia nem ebből a célból lett írva, de a vallásos és politikai előjárok erre a célra méltatlanul kihasználták a bibliát.
Vidiripi
"Utolsó kérlek akkor leírnád mi a véleményed a keresztes háborúról?"
Keresztes háború Biblia összefüggésben?
Hogyan is küldték harcba az embereket? Mi volt az amivel rá vették őket hogy harcba induljanak? Mit ígértek nekik?
"De neked írhatok bármit úgy is előhúzol valami olyasmit hogy te hallotad isten hangját meg érezted vagy valami hasonló orbitális baromságot."
Isten hangját nem hallottam. Nagyon rég volt már az hogy élőember hallotta Isten hangját.
Hogy az ember mikor mit érez az egy másik dolog. De Istent nem érezni kell.
Érezheted az illatokat az ízeket stb. De Istent nem érezni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!