Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Drága jó keresztény barátaim,...

Drága jó keresztény barátaim, válaszolnátok az alábbi kérdésekre?

Figyelt kérdés

Ti tényleg elhiszitek azt amit a biblia összehord ?

Hány éves szerintetek a föld ?

A biblia miért nem szól a dinoszauruszokról ?

Mi a véleményetek az evolúcióról, mint nyilvánvaló tény :)?

Nem provokálni akarok csak nem értem a vallásosság hátterét. Hogy képesek ellenérvelni a puszta tényekkel bizonyítható tudománynak,evolúciónak olyannal mint a Biblia ami egy mesekönyv szintjén van. Az egész nem szól másról mint kordába arról, hogy régen kellett valami mese a népnek, hogy uralkodhassanak felettük. A biblia az emberi butaságot használja ki.

2014. dec. 28. 16:46
 101/146 anonim ***** válasza:
100%

Ha az együtt élést úgy érted, hogy azon a csajon kívül más ember is létezett e (mielőtt ebbe kötsz bele mert tudom, hogy ez lesz a célod :D) szintén ugyanaz a válasz! Eléggé! Ugyanis nem csak egy akkori ember maradványait találták meg mi több a táborhelyek alapján komoly méretű közösségek léteztek :DDDD eléggé bizonyított és szintén tény.

Szóval sokadszor is: Vagy olvass, vagy ne szólj bele abba amiről az égvilágon semmit sem tudsz!

2015. jan. 7. 14:49
 102/146 anonim ***** válasza:
0%

Na, ha személyeskedünk, akkor személyeskedjünk! :D

Elmagyaráznád, hogy honnan veszed ezeket a baromságaidat? Olyan magabiztosan állítod, mintha legalábbis láttad volna az egészet, mintha ez az egész valami tény lenne. Neked komolyan elég, ha valamit elég sokan mondanak, nem kell hozzá komoly bizonyíték? Én ezt nem értem. Ennyi erővel Istenben is hihetnél, azt is elég sokan mondják neked...

Képtelenség, hogy Isten teremtette Ádámot? Miért? Melyik tudományos felfedezésnek mond ellent ez? Kíváncsi vagyok! Merthogy a genetika biztosan nem ellenzi a teremtést! Eddig legalábbis.

2015. jan. 7. 14:52
 103/146 anonim ***** válasza:
100%

Backi olvasgassál már paleontológiát, kiváló régészek írták őket :D Olvasgass genetikát, stb.... Ne tőlem várd már el, hogy két kommentben pótoljam az iskolázottságodban a hiányt :DDD Bakker ott a gooogle legalább azt használd :DDDDDD

És ha eleget olvastál rá fogsz jönni, hogy az elmúlt 4-5 oldalon amióta nyomod a baromságaidat mennyire vérciki. :D Mert iszonyú égés ám amiket ide írkáltál eddig. Azért feltenni a kérdést, hogy mi bizonyítja, hogy több ember is élt akkoriban amikor a világ kismillió lelőhelye ezt támasztja alá az már az alapszintű napi tájékozottságot is kétségbe vonja, nem hogy a tudomány alapú vitát.

Mintha egy 5 évesnek mesélnél a kvantum fizikáról kb: ekkora a szintkülönbség

Olvass előbb és csak aztán írkálj le ilyeneket!

2015. jan. 7. 14:57
 104/146 anonim ***** válasza:
49%

Engedd meg, hogy felvázoljam, miért az a "vérciki", amit Te állítasz. Bevallom, én is hibáztam, hiszen már jóval hamarabb mélyebbre kellett volna ásnom, nem pedig felszínesen vitatkozni.

Először is kérdeznék: milyen leletekről beszélsz? Milyen táborokról?

Utánaolvastál Te már egyáltalán a kormeghatározásoknak? Annak, hogy mennyire megbízhatóak? Van erről bármennyi elméleti tudásod, vagy csak írogatod, ami épp eszedbe jut? Tudod, állandóan elküldesz olvasni, én is elküldelek, hogy járj utána magad, ha nem hiszed el, amiket most írni fogok:

Minimum 26.000 olyan hely is található a Földön, ahol NEM a megfelelő sorrendben vannak a fosszíliák, például madarakat találtak az őshüllők alatti rétegekben, trilobitákat találtak emberrel megegyező rétegekben, emberkéz alkotta használati tárgyakat találtak a legmélyebb rétegekben, még a feketekőszénben is, stb.

Ez egy tény, olvass utána ha nem hiszed.

Az egyes fosszíliák korát NEM radiometrikus kormeghatározással állapítják meg! Az alapján állapítják meg, hogy melyik rétegben találták meg őket. A rétegek korát Charles Lyell adta meg 1830-ban, mindenfajta komolyabb tudományos alap nélkül, s ezeket a számértékeket használják MA IS. Ámde az egyes kőzettípusok több rétegben is előfordulnak, így tehát egy adott kőzet adott réteghez és adott földtörténeti korhoz tartozó voltát hogyan állapítják meg? Rámondanak valamit. Ez tudomány? Nem.

Ez is tény, olvass utána ha nem hiszed.

Valóban létezik számtalan olyan fosszília, amelynek kora radiometrikus módszerrel ellenőrizhető, pontos és helyes. Tehát az elmúlt pár száz, pár ezer évben keletkező fosszíliákat vizsgáltak és a történészek viszonylag pontosan be tudták azonosítani, hogy helyes volt a kormeghatározás. AZONBAN! Sokkal több esetben már pár ezer évre visszamenőleg sem volt helyes a kormeghatározás! Tehát volt pár sikeres kormeghatározás és volt ennél sokkal több sikertelen. Nyilván, a sikeresek vannak felfújva, de alapvetően ez egy megbízhatatlan módszer már pár ezer évre visszamenőleg is, hogy lehetne biztos tízezer, százezer évekre visszamenőleg? Ez színtiszta logika, gondold végig!

A tudósok sokszor teljesen random válogatják ki a nekik tetsző értékeket, olvass utána ennek is, ha nem hiszed!

A radiometrikus kormeghatározás talán legmegbízhatóbb módszerének a szénizotópos kormeghatározást tartják, azonban ez csak néhány ezer évre visszamenőleg működik pontosan a C14 izotóp viszonylag „rövid” felezési ideje miatt. Ez az, ami szintén tény. Tényleg működik, viszonylag megbízható, viszont nem lehet pár ezer évnél tovább visszamenni vele, mert onnantól kezdve elveszíti a megbízhatóságát.

Fontos, hogy itt ha nem ad jó értéket, akkor az nem azt jelenti, hogy pár évet téved. Anomáliás értékeket jelent, amik akár egy teljesen más érték is lehet, mint aminek lennie kéne.

Értem ezalatt, hogy valamit megvizsgálnak egyszer, 2000 éves, megvizsgálják még egyszer, akkor pedig már 15000. A lelkiismeretes tudós azt mondja, hogy legyen 2000. A másik pedig azt mondja, hogy legyen 15000. Evolúciópárti tudósként Te sem akarnád elveszíteni a munkádat egy ilyen lelettel...

Szóval ennyit a Te táboraidról, meg a leletekről. Azért remélem ezekkel, amiket leírtam Te is tisztában voltál és nem az derült ki, hogy valójában kettőnk közül Te vagy az olvasatlan. :)

2015. jan. 7. 16:57
 105/146 anonim ***** válasza:
100%

ebből a hablatyból gyakorlatilag semmit nem tudsz alátámasztani :DDD

Ugyanis nem csak c14 van a világon.

[link]

Teljesen értelmetlenül vitázom veled, blogokból tájékozódsz félinformációkból és azt sem tudod pontosan.

Bele sem kezdek cáfolni, mert egyszerűen falra babot...

Nagyon nagyon súlyosak a hiányosságaid!

Olvassál már a dumálás helyet!!!

2015. jan. 7. 17:02
 106/146 anonim ***** válasza:
49%

Látod, írtam pár tényt, erre azzal próbáltad cáfolni őket, hogy hülye vagyok. Gratulálok, igencsak intelligens érvelés!

Nem csak c14 létezik, wow! Eddig komolyan ezt hittem!

Szóval vannak még radiometrikus kormeghatározási módszerek, illetve a dendrokronológia.

Az előzőről már írtam, az utóbbi pedig szintén csak pár ezer évre visszamenőleg érvényes.

Van egy olyan érzésem, hogy neked tényleg fogalmad sincs a témáról. Ezzel még önmagában nem lenne baj, csak ne lenne ekkora az arcod...

2015. jan. 7. 17:22
 107/146 anonim ***** válasza:
100%

nah persze.

tényleg kiszálltam, lóval sakkozok XD

Persze most azt hiszed hú de megmondtad a frankót, de sajnos csak magadat égetted. És a hitedet teszem hozzá :)

Mindenesetre beraktam a kérdést figyeltbe, hogy tudjam példaként linkelni :D Elrettentő példa lettél, gratulálok :D

2015. jan. 7. 17:31
 108/146 anonim ***** válasza:
100%

"A tudósok sokszor teljesen random válogatják ki a nekik tetsző értékeket"

Aha, meg az eszed tokját, azt. Kezeltetned kellene a Dunning-Kruger szindrómádat, mert ez már fájdalmas.

2015. jan. 7. 17:41
 109/146 anonim ***** válasza:
49%

"Igazából nem tudok mit mondani, nem értek hozzá ennyire, ezért inkább abbahagyom veled a beszélgetést, de nehogy azt hidd, hogy most ez azt jelenti, hogy neked van igazad, szimplán nincs elég ismeretem ahhoz, hogy vitába szálljak veled és ezekkel az állításokkal."

Ezt akartad mondani, ugye? :) Remélem nagyon sokszor be fogod linkelni ezt a beszélgetést "elrettentő példának", mindig az a problémám, hogy eltűnnek a beszélgető partnereim és amikor találok egy újat, kezdhetem elölről. Ezek szerint a Jehova tanúi és a meggyőződéses ateisták egy kategóriába tartoznak... :/

2015. jan. 7. 17:43
 110/146 anonim ***** válasza:
49%

Kedves 109-es!

Látom sikerült megragadnod a lényeget az irományomból.

Ha én azt mondanám, hogy minimum 26000 lelet létezik, amelyek cáfolják, hogy a földtani rétegek több millió évesek, akkor arra Te mit mondanál? :)

2015. jan. 7. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!