Drága jó keresztény barátaim, válaszolnátok az alábbi kérdésekre?
Ti tényleg elhiszitek azt amit a biblia összehord ?
Hány éves szerintetek a föld ?
A biblia miért nem szól a dinoszauruszokról ?
Mi a véleményetek az evolúcióról, mint nyilvánvaló tény :)?
Nem provokálni akarok csak nem értem a vallásosság hátterét. Hogy képesek ellenérvelni a puszta tényekkel bizonyítható tudománynak,evolúciónak olyannal mint a Biblia ami egy mesekönyv szintjén van. Az egész nem szól másról mint kordába arról, hogy régen kellett valami mese a népnek, hogy uralkodhassanak felettük. A biblia az emberi butaságot használja ki.
Vidiripi
Tárgyi bizonyíték Isten létezésére az egész Univerzum.
S ebben megtalálod a Bibliát is!
Kérlek bizonyísd be nekem hogy létezik a sötét anyag. Csinálhatsz videót, képeket, bármilyen tárgyi bizonyítékot elfogadok, kivéve azt hogy te "hiszel benne".
127. válaszoló!
"Ebből nem következik az hogy a fordítottja is igaz. Ez a következmény megerősítése nevű logikai hiba."
Én nem éreztem Istent! De nekem ez mégsem jelenti azt hogy nem létezik.
"Más szavakkal: ha esik, Jani vizes lesz. Tehát ha Jani vizes, akkor esik?"
Az attól függ hogy Jani hol van. Mert ha esik az eső és Jani a házban van akkor nem lesz vizes. De a házban is lehet vizes csak nem az eső miatt hanem mert mondjuk kezet mos.
Tehát az hogy valamit nem látunk vagy érzékelünk valamelyik érzékszervünkkel az nem jelenti azt hogy a létezését ki kell zárni csak azért mert nem lehet érezni.
Sőt attól hogy valaki nem érzi az nem jelenti azt hogy egy másik személy sem fogja érezni. Más szavakkal ne gondolkozz beszűkülten egy kicsit engedd szárnyalni a gondolataidat és nagyobb spektrumban vizsgáld a világot s a benne lévő dolgokat.
Tedd fel a kérdést: - Akarom érezni? (megismerni ,hinni)
Bár mi is a válasz. A világ akkor sem csak annyi amit láthatsz a szemeddel hanem sokkal de sokkal több!
Enyhén szólva is provokatív a kérdés feltevésed, ebből fakadóan a válaszokat is csak szűrve fogod elfogadni.
A Biblia nem hord össze hanem összefog 66 különböző szerző írását.
A Föld korát már sokan magyarázták, így is úgy is de a Biblia világosan írja, hogy 6000 éves. Ha akarod, néhány alapos érv is szól mellete.
A Biblia nem szól közvetlenül a dínókról, de azt tudjuk, hogy az özönvízben elpusztultak, mert Noé nem vitt fel belőlük a bárkába. Ők adják most az energiát a belsőégésű motoroknak. :-)
Az evolúció egyáltalán nem nyilvánvaló tény. Maga Darwin volt az aki élete végén visszavonta az elméletét. Tudósok sora tette le azóta a voksát a kreacionizmus mellett. De hát a szellem ki lett engedve a palackból, ma nagyon sokan jól élnek az evoluciós tanok hírdetéséből és ha elvetik az evolúciót, nincs más magyarázat, csak az Isten.
Hogy te mesének nevezed a Bibliát? Mutass még egy olyan könyvet, amely ezer évekkel ezelőtt megjövendölte, hogy mi fog bekövetkezni az idők végén? És szóról szóra meg is valósulnak mindezek. Ha más nem is, de ez elismeréssel és Isten iránti félelemmel kellene hogy eltöltsön. KERESD AZ URAT, AMÍGY MEGTALÁLHATÓ!
"Ti tényleg elhiszitek azt amit a biblia összehord ?
Hány éves szerintetek a föld ?
A biblia miért nem szól a dinoszauruszokról ?
Mi a véleményetek az evolúcióról, mint nyilvánvaló tény :)?
Nem provokálni akarok csak nem értem a vallásosság hátterét. Hogy képesek ellenérvelni a puszta tényekkel bizonyítható tudománynak,evolúciónak olyannal mint a Biblia ami egy mesekönyv szintjén van. Az egész nem szól másról mint kordába arról, hogy régen kellett valami mese a népnek, hogy uralkodhassanak felettük. A biblia az emberi butaságot használja ki."
Válaszok:
Elhiszem
kb. 6-7000
Szól róluk, csak máshogy nevezi őket. A dinoszaurusz szó csak a 1800-as évek végén lett megalkotva. Remélem leesik...
Evolúció? A variáció,szelekció tény, a törzsfejlődés nem. Ha tény lenne, akkor laborban reprodukálható lenne. Mág nem csináltak egysejtűből embert. Az ivarsejt nem számít, mert az tartalmazza az emberi test felépítéséhez szükséges teljes genomot. Vagy csináljanak a születésétől fogva vakból, látó embert, elkészítve a tökéletes szemet, az idegeket, és felprogramozott Brodmann mezőket.
Olvass olyan tudósokat, akik rámutatnak a törzsfejlődés elméletének problémájára. Fogsz majd csodálkozni, mennyire nem tény. Az abiogenezisre is kiterjesztheted a vizsgálódásodat, ha nem csapod el azzal, hogy "az nem része az evolúciónak". Valahogyan kialakult az élet, ez tény, jogos, ha ennek is utánanézünk.
Én a természettudományos ismereteim által is hívő lettem volna. Sőt, mennél mélyebben tanultam az élettant, az anatómiát, a genetikát, annál jobban zavaros lett a törzsfejlődés
Üdv, egy természettudományos diplomával rendelkező embertársad
@134:
"A variáció,szelekció tény, a törzsfejlődés nem. Ha tény lenne, akkor laborban reprodukálható lenne. Mág nem csináltak egysejtűből embert."
Mekkora igazság már! Ha a röghegyképződés tény lenne, laborban reprodukálható lenne! De ezek a nagyszájú tudósok még egy röghegységet sem csináltak tektonikus lemezekből! Pfujj!
Aranyapám, neked nem mondták még, hogy a pákinkát mértékkel kell fogyasztani, mert megárt, aztán ilyesmi lesz belőle?
#135:
Aranyapám, nem mondták még neked, hogy a szellemeskedés nem pótolja az érveket? Értelmes, és kicsit is tájékozott ember már nem hisz el egy olyan mesét, mint az evolúciós elmélet. Nem a hívők a fanatikusak, hanem azok, akik még mindig készpénznek vesznek egy ilyen rég zátonyra futott teóriát.
Mellesleg nem a hívők azok, akik pálinkát szoktak vedelni...
@136: mondja az, aki hajszálpontosan annyi érvet írt, mint én.
Amúgy valamit félreértettél. Én nem az evolúció ténye mellett akartam érvelni - ezt megtettem már soktucat kérdés alatt, fene tudja hány hozzászólásban, és megtették még többször mások -, hanem egy szimpla érvelési hibára felhívni a figyelmet. Kicsit próbálj meg figyelmesebben olvasni, vagy ha nem a figyelmetlenség volt a gond, akkor a szövegértésre gyúrni. Neked is könnyebb lesz utána.
"a szöveg értésre gyúrni" - milyen jellemző sajnos ez a lekezelő hangnem. A Bibliát még ma is meg lehet érteni, még Károli régies fordítását is, de az ehhez hasonló nyelvtani szörnyűségek hamar feledésbe merülnek. Még ha használója hű de trendinek is hiszi magát általuk. Hasonlóak ezek, mint az evolúciós elmélet állítólagos bizonyítékai. Egyik nap még az egész tudományos világ esküszik rájuk, holnap elvetik őket. Ami változatlan, az az evolúció bizonyíthatatlansága.
Az érvek egyébként a megelőző hozzászólásban voltak.
Például, hogy az élet keletkezéséről máig halvány fogalmuk sincs az evolucionista tudósoknak. Minden eddigi elmélet megdőlt. Idegen égitesteken is e szerint a "valahogy csak kialakult" elképzelés szerint keresnek életet. Mindössze erre alapozzák, hogy ahol sejtenek némi vizet és egyéb életfeltételeket, ott lehetségesnek tartják az élet kialakulását. Mennyi hasznos dologra lehetne elkölteni az idegen bolygókon az élet jeleinek kutatására elherdált pénzt, aminek sikerére nyilvánvalóan semmi esély sincs!
Az ún. "törzsfejlődés"-re hasonlóképpen semmiféle bizonyíték nem létezik. Mármint olyan, ami VALÓBAN azt bizonyítaná.
Sok más érv is cáfolja az evolúciót, a 134-es válaszban e kettőt emelte most ki a hozzászóló. Ezekből próbáltad a törzsfejlődés abszurditására rámutatót szellemeskedéssel hitelteleníteni. Az evolucionisták részéről megmutatkozó nagyképűség nem jelenti azt, hogy igazuk van!
Én is el tudom mondani azt, hogy magam és sokan mások számtalanszor cáfoltuk már az evolúciós elméletet, sok-sok hozzászólásban. Végső soron ezek az evolucionista "érvek" nem mások, mint a lázadó ember próbálkozásai, hogy meggyőzze magát és másokat arról, hogy nem lesz számonkérés, nincs Isten, aki előtt majd számot kell adni a cselekedetekről.
Milyen végtelen türelmes Isten, hogy eltűri ezt a rengeteg lázadást, amit az emberek ellene elkövetnek! "Hiszen nem kívánom én a bűnös ember halálát - így szól az én Uram, az Úr -, hanem azt, hogy megtérjen útjáról, és éljen." (Ezék. 18:23) Én is ezt kívánom, ezért lépek fel az evolúció ellen is, hátha felnyílnak az emberek szemei az igazságra.
Mert aki Isten hosszútűrése ellenére sem tér meg lázadásából, annak bizony az igaz Bíró elé kell majd állnia, és ott nem lesz helye szellemeskedésnek, ott minden térd meg fog hajolni. Nehogy túl késő legyen elismerni az igazságot!
@138: blablablaba. Az a nagy helyzet, hogy akárhogy tiltakoztok, meg lovalljátok bele magatokat abba a téveszmébe, hogy márpedig az evolúció nem létezik és ti ezt jól be is bizonyítottátok, a tudomány - evolúcióbiológiástól, mindenestól - még halad előre. Mindig is voltak és mindig is lesznek hozzátok hasonló emberek, akik két kézzel próbálják visszafogni, meg bizonygatni, hogy az egész hülyeség, úgy, ahogy van, de halad előre. Az emberiség maga halad előre, a tudásunk bővül, látókörünk tágul. Ha ez neked nem tetszik, így jártál.
Amúgy a szövegértés egy szó. Én speciel helyesen írtam, lehetőleg idézz is úgy. Köszi!
"Az emberiség maga halad előre, a tudásunk bővül, látókörünk tágul" Így van! Ezért meghaladott elmélet mára az evolucionizmus. A tudomány fejlődése meghaladta. Persze mindig maradnak egy ideig "evolúcióbiológusok" és hasonlók, akik maradian ragaszkodnak túlhaladott dogmáikhoz. De ez mindig is így volt a tudomány fejlődése során. Persze az evolucionizmus nehezebb probléma, mert sokkal inkább világnézeti kérdés, semmint tudományos. Némelyeknek muszáj ragaszkodni hozzá, mert "Istent nem engedhetjük be az ajtón". Javaslom az Isten nem halott c. film megtekintését.
A szövegértés szó helytelen írásáért elnézést kérek mindenkitől, akit megbotránkoztattam általa. Tudom, hogy egybe kell írni, sajnos figyelmetlen voltam.
Végül, hogy mindez blabla? Akiknek a világképét sérti, azoknak bizonyára egyszerűbb így tekinteni rá, mintsem szembenézni az igazsággal. De mit fognak majd mondani akkor, amikor az Igazság fog belenézni az ő szemükbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!