Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Drága jó keresztény barátaim,...

Drága jó keresztény barátaim, válaszolnátok az alábbi kérdésekre?

Figyelt kérdés

Ti tényleg elhiszitek azt amit a biblia összehord ?

Hány éves szerintetek a föld ?

A biblia miért nem szól a dinoszauruszokról ?

Mi a véleményetek az evolúcióról, mint nyilvánvaló tény :)?

Nem provokálni akarok csak nem értem a vallásosság hátterét. Hogy képesek ellenérvelni a puszta tényekkel bizonyítható tudománynak,evolúciónak olyannal mint a Biblia ami egy mesekönyv szintjén van. Az egész nem szól másról mint kordába arról, hogy régen kellett valami mese a népnek, hogy uralkodhassanak felettük. A biblia az emberi butaságot használja ki.

2014. dec. 28. 16:46
 91/146 anonim ***** válasza:
Jesszusom XD Ez kész!
2015. jan. 7. 11:57
 92/146 anonim ***** válasza:
67%

90-es válaszoló!

Köszönöm a cikket! A cikkben egy hivatkozás van, ami a nagy felfedezésre mutat, de sajnos az oldal nem elérhető. Tudnál linkelni egy működő oldalt, amin leírják, hogy mégis melyik ez az új faj, ami kialakult? Mert ugye cikk, amit belinkeltél, az csak hivatkozik egy másikra és mellékesen szapulja a kreacionistákat. Tipikus ateista fröcsögés.

2015. jan. 7. 12:09
 93/146 anonim ***** válasza:
100%
2015. jan. 7. 12:11
 94/146 anonim ***** válasza:
100%

Maradjunk annyiban hogy a tudomány, és főleg természettudomány nem hit kérdése. Ott az emberfia kutat feltételez és tényeket állapít meg. És törekszik a tudományos módszertan keretein belül maradni, kizárólag racionálisan lehetőleg a hit által vezérelt érzelmei nélkül, az objektivitás érdekében.

Mellesleg az elmélet egy tudomány összes leírt vagy más módon rögzített adata, ténye. Ergo ha azt mondom hogy valami nem bizonyított mert csak elmélet akkor értelmetlen dolgot állítok.

Ha azt állítom hogy Isten létére van bizonyítékom akkor voltaképp már nincs hitem benne, hanem tudom hogy létezik.

Összegezve a tudomány és a hit, vallás jól megfér egymás mellett a maga területén, szükség van mind a tudományos módszertanra(racionális oldal) és mind a hitre(érzelmi oldal) mely emberré tesz minket. Csak ne kuszáljuk össze őket feleslegesen.

2015. jan. 7. 12:16
 95/146 anonim ***** válasza:
100%
#91 Mi nem igaz belőle? Ha a reprodukálásra gondolsz, arra is van bőven példa: [link]
2015. jan. 7. 12:21
 96/146 anonim ***** válasza:
0%

Vidiripi

"Az ált iskola és gimi biosz anyagát nem tudom neked átadni!"

Ja hogy erre alapozod! Értem! S melyik kiadást vegyem elő amelyiket melyik évben adtak ki!

Ugyan is előkereshetem azt amit én tanultam vagy azt amit az öcsém. Melyiket?

Mert amit én tanultam az még sima elmélet volt semmi több.

Szóval ideje lenne egy kis konkrétumot is felmutatni mert épp azt kértem hogy hivatkozz rá!

Mondok egy példát egy nagyon ismert dolgot.

Einstein relativitás elmélete!

Na vannak olyan tudományos értekezések ,kísérletek ,kutatások ,tanulmányok amelyek meggyőztek arról hogy az evolúció tény?

Amennyiben igen úgy tedd meg nekem hogy idézed a szerzőt és a mű címét illetve a kísérletet ,tanulmányt stb. Mert ezt kértem tőled. Azt hogy PONTOSAN mire alapozod a meggyőződésedet!

Igaz nem írtam korábban hogy pontosan! Tehát szeretnék forrásmegjelölést is látni.

"Világosan leírtam az előző kommentemben, hogy az állatok rokonsága genetikai szinten végig kimutatható bármely fajokat is vizsgálják!"

Genetikailag az is kimutatható hogy az emberek rokonságban állnak egymással! Mégsem kezeled tényként hogy volt egy valamikori ős apa és ősanya! Ahogyan azt a Biblia állítja!

Mert ha ennyi elég. Akkor ezt is tényként kellene elfogadnod és akkor már is 1-1 tudomány kontra Biblia.

"És azt is, hogy szemmel hol figyelhető meg az evolúció léte. OLVASS! legalább figyelmesen!"

Te is lehetnél figyelmesebb! Megnézted a kiírás időpontját?

Amit te írtál az 11:11-kor volt.

Amit én írtam az meg 11:12-kor. Elképzelhető hogy csak az után olvastam amit írtál miután már elküldtem a válaszomat? Mert az az 1 perc ha volt annyi nagyon kevés! Ha arra gondolok hogy az ember megfogalmazza amit akar és leírja!

Folyt. köv.

2015. jan. 7. 12:33
 97/146 anonim ***** válasza:
0%

95-ös!

Isten léte nem bizonyítható. Tehát nem bizonyítható, hogy Isten teremtette az életet. Én ezt soha nem akarnám bebizonyítani, amit írtam azzal csak a vitapartnerem érvelési stílusát kívántam utánozni, mert ő ezt a módszert használta.

Én úgy gondolkodok, ahogyan Ti is: nem tudom mi történt, van egy elméletem, számtalan dolog alátámasztja azt, de még mindig csak egy elmélet, ezért én ezt fogadom el.

Amíg nem találnak bizonyítékot arra, hogy az élet magától jött létre, addig én ezt fogom hinni.

Elég csak egy apró valami is, hogy összedőljön az Isten-hit, nem kell hozzá semmi nagy dolog. Elég egy be nem teljesülő prófécia, egy bizonyíték az evolúció mellett, egy bizonyíték arra, hogy ősrobbanás történt, tényleg nem kell nagy dolog, és összeomolna az egész.

De nincs ilyen.

Én személy szerint Nem Akarom, hogy Isten létezzen. Értsétek jól: én nem azért mondom, hogy Isten létezik, mert annyira nyomorék az életem, hogy ha nem lenne mibe kapaszkodnom, akkor öngyilkos lennék. Nem is azért, mert történt velem valami hatalmas nagy csoda, ami egyértelműen Isten létezését bizonyította (történtek velem, de akkor már Istenhívő voltam, tehát nem ez okozta a hívővé válásomat)

Én őszintén mondom, hogy ezt tartom a leglogikusabbnak és a legracionálisabbnak. Minden összefügg, nincs ellentmondás, egyre több ásatás bizonyítja az Biblia megbízhatóságát, a genetika is visszavezeti a géneket egy ősanyára és még sorolhatnám.

A Biblia önmagában szinte egy bizonyíték. Annyira kerek egész és ellentmondások nélküli annak ellenére, hogy rengetegen írták évszázadokon át, hogy egyszerűen nem alakulhatott ki véletlenül.

Ha a katolikus egyház állította volna össze, akkor nem írt volna bele olyanokat, amiket Ők maguk sem tartanak meg. Akkor beleírták volna a pápát, a szenteket, a szenteltvizet, stb..., semmi ilyesmi nincs a Bibliában, de rengeteg más dolgot is tudnék mondani amiket ember nem rakott volna bele, mert nem szolgálja az érdekeit.

Nem tudom elképzelni, hogy miképpen alakulhatott volna ki ez másként, mint egy fenti hatalom nélkül.

És tudom... ez nem bizonyíték, ezért mint mondtam, nem is akarom bizonyítani Isten létezését.

De jelenleg számomra ez a leglogikusabb.

Vitatkozok sokat ateistákkal, hátha be tudják bizonyítani, hogy tévedek, de eddig nem igen sikerült... :) Pedig nekem az a felfogásom az életről, hogy szeretem, ha megcáfolnak, mert az azt jelenti eddig valami hülyeséget képviseltem, de aztán rájöttem az igazságra.

96-os!

Irányított reprodukció Laboratóriumi(!) körülmények között.

És így is csak odáig jutottak, hogy egyes egérfajok már gyorsabban futnak. Tudod, amikor eljutnak majd oda, hogy az egér a nyúlra hasonlító tüneteket fog mutatni, akkor majd összeomlik az Istenképem.

2015. jan. 7. 12:47
 98/146 anonim ***** válasza:
100%

"Mégsem kezeled tényként hogy volt egy valamikori ős apa és ősanya!"

DE!

Mivel tény!

A mitokondriális "ádám" és "éva" kutatása befejeződött, nagyon is jól levezették, hogy a mitkondriális DNS alapján az emberiség egy vérvonalból származik egy cirka: 100-120e éve élt női ág a mai kelet afrika környékén élő nőtől!

Ez még sem azonos azzal amit a bibila állít, hogy volt egy ádám és egy éva akit megteremtettek és csoki! Ez azt jelenti, hogy az akkor élt emberi populációk közül egy egyed vérvonala maradt fent és terjedt el a világon! (a kettő között ég és föld a különbség!)

Mondom OLVASS!

2015. jan. 7. 12:57
 99/146 anonim ***** válasza:
0%

Na, közben meg is főztem egy jó kis halal csirkéből készült húslevest az angliai muszlim barátommal, szóval megint van időm hülyeségeket írogatni gyk-n. ;)

Az ősanya, ősapa valóban genetikailag bizonyított, előtte mindenki kiröhögte a keresztényeket, hogy ezt állították.

Most, hogy tudományosan is bebizonyították, újfent kiröhögik őket, hogy szó sincs erről, akkoriban számtalan más ember is létezett, de az ő vérvonaluk nem maradt fent.

Kérdem én: van bizonyíték arra, hogy Ádám és Éva létezett? A genetika alapján van.

Van bizonyíték arra, hogy velük együtt más emberek is éltek? A genetika alapján nincs! Tehát csak feltételezés, hogy mivel az ember kifejlődött, ezért nyilván KELLETT lennie más embereknek is.

Van bizonyíték arra, hogy NEM Isten teremtette Ádámot és Évát és az első emberek voltak, akiktől származik a Föld teljes lakossága? A genetika alapján nincs!

Ez színtiszta logika, ne legyünk elfogultak!

2015. jan. 7. 14:39
 100/146 anonim ***** válasza:
100%

"Van bizonyíték arra, hogy velük együtt más emberek is éltek?"

Eléggé!

Az emberősök számos alfaja létezett egy ideig csak sorra kihaltak az idők során. Ameddig visszamentek, akkor például a neander völgyi ember volt a kortársa! (olvassál már mielőtt beszélsz ba+! Semmit nem tudsz a témáról csak ideböfögsz)

Mi több keveredés is történt. (szintén genetikai eredmény)

A keresztények azt mondják isten megteremtette ádámot és évát és tőlük származik minden ember.

Képtelenség! A genetika meg kimutatott egy fennmaradt vérvonalat egy elég népes populációból.

Mint mondottam volt k. nem ugyanaz a kettő.

Te olvasol is, vagy csak ide firkálsZ?????

Olvassál már okoskodás helyet!!! Alap dolgok nincsenek meg!

2015. jan. 7. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!