Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves hívők, imádkoznátok az...

Kedves hívők, imádkoznátok az istenetekhez, hogy közölje veletek, mit kellene mondanotok nekem, hogy a ti vallásotokra megtérjek?

Figyelt kérdés
Ha valódi isten az akiben hisztek, ő biztosan tudni fogja, mi az amit én olvasva azonnal a ti vallásotokra térnék meg. Imádkozzatok, kérlek, hogy tudassa veletek azt az üzenetet, ami hívővé tenne engem és a többi ateistát is. Azonnal le lehet majd tesztelni az eredményt, mert ígérem, amint vallásossá válok, megírom nektek.

2022. márc. 26. 14:09
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/370 anonim ***** válasza:

Hadd kérdezzek vissza .

Miért nem felel neked meg az a vallás ami azt állítja, hogy Istent saját felebarátaid szeretetével tudod imádni?

Miért nem teszed a szeretetet életed középpontjává? Ha igen, hogyan igazodsz el ebben?

Miert gondolod azt, hogy egy idegen földrész vallása is szóba jöhet nálad, mert - hiszel Istenben, amit még nem tudunk, - nyilvánvaló, hogy nem oda születtél?

2022. ápr. 17. 17:33
 72/370 anonim ***** válasza:
50%

Neki a pénz az istene.

A videójátékok a szent helyei.

Abban leli örömét, ha másokat aláz.

Bunkó módon viselkedik és kritizál minden jószándékú választ.

Ez az ember a legokosabbnak hiszi magát és azzal igazolja az okosságát önmaga számára, ha mások lelkébe és hitébe taposhat.

Valójában pedig amit itt művel az már nem szól semmi másról, minta gonoszkodásról és gúnyolódásról. Ezért írtam eredeti 66-os válaszolóként, hogy a sátánt imádd, hiszen ez pontosan az, amit AZ is képvisel. Kezdetektől fogva félrevezetett a kérdéssel minden válaszolót megtévesztve azokat, akik segíteni akartak volna neki. Ha megtehetné anyagilag is nyerészkedne bármelyikünkön még ha nekünk kárt is okozna. Teszi ezt mind névtelenül. Én voltam a 60-as válaszoló is. Imádkoztam és hagytam, hogy az ujjaimból valami felsőbb gondolatmenet bontakozzon ki, amire én amúgy képtelen lennék önmagamtól. A becsületes nevem Belovics Krisztián. Egyedüli ezen a néven a facebookon. Bátran keress meg kérdező és vállald fel magad. De nem fogod megtenni, mert ezek után szégyelled magad. Pedig kíváncsi volnék rá, hogy ki ez a tag, aki ilyen sokra vitte az életben. Persze én csak egy raktáros vagyok, mit tudhatok én minderről.

2022. ápr. 17. 17:47
 73/370 anonim ***** válasza:
64%

Tehát az istenek a fenyegetést, légből kapott feltételezéseket/sértegetéseket és értelmetlen/logikátlan okfejtéseket küldtek.

Hát nem csodálom hogy a kérdezőt eddig egyik istennek sem sikerült behálóznia.

Kérdező

"az istenetekhez, hogy közölje veletek, mit kellene mondanotok nekem, hogy a ti vallásotokra megtérjek"

Egy olyan logikus dolgot vársz el amitől bármelyik ateista/agnosztikus/... is megtérne. Ez ugyan úgy nem létezik mint ahogyan az Istenük sem.

Szerinted jóságos és szerető lenne az az isten amelyiknek ellenére van az hogy ha valaki egy normális, boldog életet él, vallás nélkül?

Ha valamelyik istennek problémája van azzal hogy valaki ateista/agnosztikus/másik vallású/stb akkor abba nem sok logika, érzelmi intelligencia,stb szorult.

2022. ápr. 17. 20:10
 74/370 A kérdező kommentje:

#71:

"Miért nem felel neked meg az a vallás ami azt állítja, hogy Istent saját felebarátaid szeretetével tudod imádni?"

Ez nem úgy működik, mint amikor a boltban joghurtot veszel. Nem olyan, hogy odalépsz a polchoz, és amelyik a kedvenc ízesítésed, abból leveszed a legolcsóbbat, legdrágábbat, stb. A keresztény vallásnál vannak sokkal békésebb és teljesebb szeretetet hirdető vallások. Te miért nem ezek egyikét választotad? Miért ragadtál le ennél?

"Miért nem teszed a szeretetet életed középpontjává? Ha igen, hogyan igazodsz el ebben?"

Az életem a szeretet köré épül. A szeretteimmel élek, igyekszem mindenben segíteni őket. Nagyon könnyen el tudok így igazodni, mert borzasztóan egyszerű: amiben tudok segíteni, abban segítek. Arra pedig különösen vigyázok, hogy ne okozzak nekik semmi rosszat. Ez vallás nélkül is megy, nem tudom mire gondoltál, hogyan kapcsolódik ez a kérdéshez.

"Miert gondolod azt, hogy egy idegen földrész vallása is szóba jöhet nálad, mert - hiszel Istenben, amit még nem tudunk, - nyilvánvaló, hogy nem oda születtél?"

Nem hiszek egyetlen istenben sem, eddig egyetlenről sem szereztem tudomást, amelyik számomra akár csak minimálisan hihető volna.

Ha jól értem, közvetve azt állítod, hogy nem számít, hogy az istenség amiben hiszel létezik-e, csak hogy a te földrészedről származzon. Ez felettéb meghökkentő gondolat, tekintve a kereszténység eredetét. Azt sem értem, ha valaki Ausztráliában születik, akkor neki feltétlen a Szivárvány kígyóban kell higgyen?

2022. ápr. 17. 22:38
 75/370 A kérdező kommentje:

#72:

"Neki a pénz az istene."

Ez nem igaz, mi vezetett arra, hogy ezt hidd?

"A videójátékok a szent helyei."

Ez sem igaz.

"Abban leli örömét, ha másokat aláz."

Nem szívesen ismétlem magam, de ez sem igaz. A vallásod szerint aki nem ért veled mindenben egyet, azt pocskondiázni kell? A válaszod elolvasva nekem úgy tűnik, hogy örömmel vagy sem, de neked van szükséged a másik embert rossz színben feltünteni.

"Bunkó módon viselkedik és kritizál minden jószándékú választ."

A kritika nem gonosz dolog. Mások alaptalan rágalmazása, az én értékrendem szerint, lehet gonosz cselekedet. A kritika és a vita nagyon fontos része a kultúránkank és a tudásunk bővítésére, konstruktív fejlődésre serkent mindannyiunkat.

"amit itt művel ... nem szól semmi másról, mint a gonoszkodásról és gúnyolódásról"

Mivel bántottalak meg? Neked írtam Sifu mesterről, az bántott meg? Ha így van, ne haragudj, azt hittem csak szórakozol velem, annyira abszurd volt amit írtál. Az mostani válaszodból sejtem, hogy szokásod másokat elemezni, anélkül, hogy ismernéd őket, a minimális önkritika nélkül. Te voltál, aki kineveztél Márknak és azzal gúnyoltál, hogy csak a saját hasznomat keresem?

"Kezdetektől fogva félrevezetett a kérdéssel minden válaszolót megtévesztve azokat, akik segíteni akartak volna neki"

Szerintem érthető volt a kérdésem. Te azért érthetted félre, mert automatikusan azt gondoltad, hogy természetesen csakis a kereszténység lehet az igaz vallás és a zsidó-keresztény Isten lehet az igaz isten, ezért felvetted a hittérítő köpenyed anélkül, hogy elolvastad volna alaposan mit kérdeztem. Azért is került a kérdésem a Valláskritika kategóriába a Vallás helyett, mert el akartam kerülni egyes előre sejtett félreértéseket.

"Ha megtehetné anyagilag is nyerészkedne bármelyikünkön még ha nekünk kárt is okozna."

Szerintem nagyon messze mentél. Ha keresztény vagy, tudnod kell, a Biblia egyértelműen bűnnek tartja a hamis tanúbizonyságot. Erre nem mentség, hogy bosszúból teszed.

"Teszi ezt mind névtelenül."

Nincs jelentősége, hogy engem hogy hívnak. Az érveim nem attól válnak igazzá vagy hamissá, hogy ki vagyok. A névtelenségem egybevág a honlap szabályzatában foglaltakkal.

"Bátran keress meg kérdező és vállald fel magad. De nem fogod megtenni, mert ezek után szégyelled magad."

Szerintem ennek a honlapnak a lehetőségei tökéletesen megfelelnek a kommunikációra. Ha el tudod mondani a gondolataidat konszolidált formában, arra itt is van lehetőség. Ha a szavaid őszinték és felhagysz a rágalmazással, akkor tudunk értelmesen véleményt cserélni.

"kíváncsi volnék rá, hogy ki ez a tag, aki ilyen sokra vitte az életben. Persze én csak egy raktáros vagyok, mit tudhatok én minderről"

Nincs jelentősége ki és mi vagyok. Nem azon mérem le mások értékét, hogy mennyit keresnek és mit dolgoznak. Egy bankigazgató és egy hajléktalan is lehet jó vagy rossz ember, bölcs vagy tudatlan, igazmondó vagy hazug.

2022. ápr. 17. 23:06
 76/370 anonim ***** válasza:
42%
72 vagyok. Csupán tartottam egy tükröt neked. bocs, ha nem tetszett amit láttál.
2022. ápr. 17. 23:09
 77/370 A kérdező kommentje:
Milyen tükröt? Nem értelek. Hiszen csak hamis állításokkal támadtad a személyem. Ha nem számít túl személyes kérdésnek: milyen vallású vagy egész pontosan, melyik az a felekezet, ahol ez rendben van?
2022. ápr. 17. 23:13
 78/370 anonim ***** válasza:
0%

A kérdésed teljesen felesleges volt, semmilyen eredményt nem hozott senkinek sem, teljesen felesleges neked bármit írni, aki a felebaráti szeretetet egy bolti joghurthoz hasonlítja, / hogy jön ez ide? Minek kritizálod azt amiben egyetértünk hogy nem joghurt, bolond vagy?/abban az emberben rengeteg érzéketlenség van.

Szeretet kontra kritika.

2022. ápr. 18. 00:33
 79/370 A kérdező kommentje:

Ha számodra értéktelen a kérdésem, nem muszáj válaszolnod.

Nem a szeretetet hasonlítottam a bolti joghurtot, hanem a módszertant, amivel azt akartad, hogy válasszak magamnak egy vallást.

Kérdésedre válaszolva: nem tartom magam bolondnak.

Ez nem szeretet kontra kritika, ez egy hamis összehasonlítás. Több hívő is akadt, aki szeretettel és jó szandékkal segíteni próbált. Nem sikerült a kérdésemben megfogalmazott szituációt feloldaniuk, de ők nem kezeltek le és nem beszéltek magas lóról.

A kritikákról már megírtam, hogy fontosnak tartom. A kritika nem rossz dolog. Én szkeptikus embernek vallom magam, fontosnak gondolom, hogy minden információt felülvizsgáljak, mielőtt azt elhinném.

2022. ápr. 18. 01:09
 80/370 anonim ***** válasza:

"Csupán tartottam egy tükröt "

Így mondják azt hogy hazudoztál?

"A kérdésed teljesen felesleges volt, semmilyen eredményt nem hozott senkinek sem, teljesen felesleges neked bármit írni,"

Ez van akkor amikor nem fogadja el a kérdező a választ. A válaszoló megsértődik és értelmetlenné nyilvánítja a kérdést.

Pedig a kérdés értelmes és jogos. Hozna eredményt ha valamelyik válaszoló imádkozna az istenéhez és az elmondaná neki hogy mivel tudná megtéríteni a kérdezőt.

2022. ápr. 18. 08:36
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!