Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?
Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:
Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."
Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:
Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,
Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:
Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.
Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.
Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.
Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:
https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI
Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.
Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.
Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?
Legutóbb azt kérdeztem keresztények miért nem úgy köszönnek ahogy Jézus tanította. Hasonló történet.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
Nem a testtartas fontos az imaban. Hanem az a lelki tartás, ahogy Jézus viseltetett: "mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te"
Azaz Istennek feladni mindent (Legyen meg a Te Akaratod).
Lehetsz barmilyen pozícióban, ha lelkileg nem így állsz hozzá.
"Valahányszor aztán Mózes felemelte kezét, győzedelmeskedett Izrael, ha azonban egy kissé leeresztette, Amalek kerekedett felül."
Itt Mózes egy domb tetején égre emelt kezekkel imádkozik, nem arcra borulva.
Egyébként már az imádkozást is kérdezted, mert ott is több példát mutattam, amikor nem arcra borulva imádkoztak. Attól, hogy ti mohamedánok úgy imádkoztok, még nem lesz egy másokra is kötelező forma. Isten sehol se parancsolta meg, hogy csak így lehet. A Bibliában pedig van példa erre és arra is.
"Nem a testtartas fontos az imaban."
De a testtartás is fontos. Ez egyértelműen kiderül a Bibliából. Jézus, az összes próféta és a zsidó nép is arccal a földre borult és így imádkozott. Nyilván nem véletlenül. Ahogy látod egyes zsidók és keresztények még betartják, ha nem is sokan.
"Itt Mózes egy domb tetején égre emelt kezekkel imádkozik, nem arcra borulva."
Mózes égre emelt kezekkel nem imádkozott. Ez nem ima hanem fohász. Keresztények összemosták a kettőt, de az iszlám megkülönbözteti. Az ima imát amiről beszélünk meghatározott testhelyzetben kell elvégezni. A fohász amire te utaltál, égre emelt kezekkel szokás, muszlimoknál is. Ezt láthatod az alábbi képeken:
"Attól, hogy ti mohamedánok úgy imádkoztok, még nem lesz egy másokra is kötelező forma. Isten sehol se parancsolta meg, hogy csak így lehet."
A Biblia is ezt írja. Amint látod nem egy verset hoztam ami bizonyítja és még sok van. Ezek után mire alapozod hogy Isten nem parancsolta meg. Ha a Biblia nem írná, egy dolog, de egyértelműen mindenki így imádkozott tehát kötelező.
Meg Jézus megmondta hogyan imádkozzunk, Mi Atyának. Ha fontosnak tartotta volna a testtartást, akkor ott említette volna.
De a Mi Atyank imaban sem az a lényeges, hogy a szavakat elmondjuk, hanem lelekbol úgy éljük meg azokat a szavakat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!