Kedves hívők, imádkoznátok az istenetekhez, hogy közölje veletek, mit kellene mondanotok nekem, hogy a ti vallásotokra megtérjek?
#60: aranyos kis írás, köszönöm, hogy vesződtél vele. Sajnos én igazi üzenetre gondoltam, nem olyanra, mint amit te fogalmaztál.
Az eddigi válaszok sajnos nem voltak gyümölcsözők, de ez a kérdés a jövőben is itt lesz, bármikor érkezik egy valódi üzenet, azt itt el fogom tudni olvasni és mások is megtalálják majd.
Addig is köszönöm minden kedves válaszoló figyelmét, azokét is, akikkel vitatkoztunk és nem értettünk egyet.
Kaptam levélben is válaszokat, itt az egyik, idemásolom a feladó neve nélkül, hátha valakit érdekel:
"Mifèle kèrès ez?
Ne más mondja már meg hogy kiben higyj.
Ne a sült galambot várd a szádba.
Tegyèl erőfeszítèst ès kutass.
Tanulmányozd a Bibliát.
Úgy tudod megismerni az igaz Istent.
Akit megismersz abba kezdessz hinni nem?
Hogy fogsz te hinni,ha azt se tudod kit akarsz imádni?"
Már tettem komoly erőfeszítéseket és kutattam. Nem találtam egyetlen olyan istenséget sem, amit hihetőnek találtam volna.
Miért pont a Bibliát kellene tanulmányoznom? És melyik részét?
Egy másik üzenet:
"Jézus beszédei a Bibliában vannak, ha azokra nem térsz meg, az csak neked gond, mert a halált választottad az élettel szemben! Ilyen egyszerű ez a képlet."
Jézus beszédeinek a magvát adó világnézetek már jóval az Újszövetség megjelenése előtt léteztek, nem újdonságok. Miért javaslod hát a Bibliát olvasnom a Bhagavad Gita helyett?
Ha elolvasom Jézus beszédeit és nem térek meg, akkor a halált választom??? A te vallásod, Isten, Jézus, a Szentlélek, tényleg megfenyegettek engem te általad? Valóban a nevükben szóltál? Valóban a te vallásodat képviselted a zsaroló üzenetedben, vagy csak te hitted úgy, hogy az erőszakos térítés működhet?
Ezer névvel illették már az évezredek során. Több tucatnyi vallás megalkotásában vett már részt. Minden emberrel találkozott már és minden embert emberi testbe költözve megkeres és megáld legalább egyszer élete során. Mindenkihez beszél, de sokan nem értik szavát vagy ha meg is értik kényszert éreznek, hogy kritizálják. Nevezd ahogy akarod. Istennek, Sátánnak, Lokinak, aminek csak akarod. Nem a név számít, sosem az számított, hanem az, hogy mit akar tanít neked:
-Bármi, amit teszel, mindig vissza fog hatni rád. Ha olyan dolgokat cselekszel meg más emberekkel, ami nekik jó, akkor annak a hatása pozitív formában fog visszahatni rád. Ha pedig mások számára kártékony cselekedetet teszel, akkor az idő múlásával az kártékonyan fog hatni rád.
Ha más ember hitét megerősíted, akkor a tiedét is meg fogják erősíteni. Ha más embert a hitében megalázól, akkor egészen biztos lehetsz benne, hogy a téged is megaláznak majd a hitedben vagy hitetlenségedben.
Mesterem szerint te egy nagyon elveszett lélek vagy, aki unatkozik és fogalma sincs, hogy mit kezdjen az életével. Én azt mondanám, hogy te Márk vagy és a saját hasznodat keresed és eszed ágában sincs semmilyen vallás felé nyitni. De néz csak kőrül, hol vagy most? mire vitted az életben? Ennyi? Mik az esélyeid a jövőre nézve amikor tervek és célok helyett csupán vágyálmaid vannak? Látod Márk, mindennek megvan azára és ezt már jeleztem neked, bár nem értetted. A nagyobb erőnek az ára pedig sokkal több, mint amit megadnál önként érte. Ez így működik, mindig is így működött. Hát megkaptad, amit akartál, most pedig kezdhetsz törleszteni.
#69:
"Mindenkihez beszél, de sokan nem értik szavát vagy ha meg is értik kényszert éreznek, hogy kritizálják."
Nem arról van szó, hogy valaki szólt volna hozzám és nem értem. Hozzám nem szólt semmilyen isten. Nem érzek kényszert kritizálni semmilyen mesebeli lényt, a Mikulást és a húsvéti nyuszit sem szídom. Más lenne a helyzet, hogy ha be tudnád mutatni, hogy az általad mondott istenség létezik.
"Bármi, amit teszel, mindig vissza fog hatni rád."
Ehhez nem kell vallás, ezt mindenki tudja. Sőt, azt is, hogy ha valamit nem teszel meg, az is következményekkel járhat.
"Ha olyan dolgokat cselekszel meg más emberekkel, ami nekik jó, akkor annak a hatása pozitív formában fog visszahatni rád. Ha pedig mások számára kártékony cselekedetet teszel, akkor az idő múlásával az kártékonyan fog hatni rád."
Ez relatív. A történelem tele olyan emberekkel, akik szörnyűségeket követtek el és mégis mesésen éltek. A fordítottjára is bőven találni példát.
"Ha más ember hitét megerősíted, akkor a tiedét is meg fogják erősíteni."
Abszurd. Egy zsidó hitét milyen formában erősítené meg, ha egy muszlimot megerősít a hitében?
"Ha más embert a hitében megalázól, akkor egészen biztos lehetsz benne, hogy a téged is megaláznak majd a hitedben vagy hitetlenségedben."
Hogyan lehet valakit megalázni a hitetlenségében? Azt mondod neki, hogy az istenek, amikben nem hiszel, azok mind csúnyák?
"Mesterem szerint te egy nagyon elveszett lélek vagy, aki unatkozik és fogalma sincs, hogy mit kezdjen az életével."
A mestered valóban Sifu mester lesz a meséből, mert vagy ő nézte be igen mélyen, vagy te hallottad a szavát rosszul.
"Márk vagy és a saját hasznodat keresed és eszed ágában sincs semmilyen vallás felé nyitni"
Már írtam korábban, hogy teljességgel nyitott vagyok. De ez nem jelenti azt, hogy az első ide író hívőnek a vallását felvenném, csak úgy. Olvasd el újra a kérdésem, szerintem egyértelmű.
"hol vagy most? mire vitted az életben? Ennyi? Mik az esélyeid a jövőre nézve amikor tervek és célok helyett csupán vágyálmaid vannak?"
Cseréld le Sifu mestert, mert nagyon rosszul tájékoztatott. Nem panaszkodhatok, mindent amit elértem, azt saját magam munkájának köszönhetem. Csak reális álmaim vannak és azok elérésén dolgozok. Nincs szükségem pátyolgatásra, sem arra, hogy ismeretlenül életvezetési tanácsadásba burkolt becsmérlésben részesíts. Talán Jehovás vagy?
"Hát megkaptad, amit akartál, most pedig kezdhetsz törleszteni."
A végén picit már fáradt lehettél, nem tudom mit akartál mondani. Vagy ez valami maffiás filmből van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!