Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves hívők, imádkoznátok az...

Kedves hívők, imádkoznátok az istenetekhez, hogy közölje veletek, mit kellene mondanotok nekem, hogy a ti vallásotokra megtérjek?

Figyelt kérdés
Ha valódi isten az akiben hisztek, ő biztosan tudni fogja, mi az amit én olvasva azonnal a ti vallásotokra térnék meg. Imádkozzatok, kérlek, hogy tudassa veletek azt az üzenetet, ami hívővé tenne engem és a többi ateistát is. Azonnal le lehet majd tesztelni az eredményt, mert ígérem, amint vallásossá válok, megírom nektek.

2022. márc. 26. 14:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/370 anonim ***** válasza:

Mit értesz játék alatt?

Részletezd.

2022. márc. 28. 08:15
 22/370 anonim ***** válasza:
35%

Játék lényege

1.Kigodolod azt, hogy miben vagy elakadva, vagy kín akarsz segíteni.

2.Megirod itt privátban nekem

3. Megegyezünk mikor tudunk ugyanabban az időben imádkozni arra a dologra amit írtál.

4. Imádkozunk ugyanabban az időben.

5. Várunk illetve megnézzuk hogy javult-e, vagy megoldódott-e az a probléma ami veled van, vagy környezetedben.

2022. márc. 28. 10:52
 23/370 anonim ***** válasza:
68%
Tehát kigondolok egy bármilyen problémát és ha az imádkozás hatására megoldódik akkor van az az isten akire te gondolsz ha pedig nem oldódik meg akkor nincs?
2022. márc. 28. 10:56
 24/370 anonim ***** válasza:
Majdnem. Többnyire igen. Lényeg hogy a környezetedből jövő kívánság legyen, lottó stb. nem lehet.
2022. márc. 28. 12:56
 25/370 anonim ***** válasza:
34%

"Milyen templomba? milyen misére? melyik vallás ?"

Ez a kérdés ráér, egyelőre azt kell eldönteni, hogy szeretne-e hinni egyáltalán.

"A nem szeretne valaki és a nem tudja hogy melyikben kéne mert egyikre sem adott több bizonyítékot mint a másikra az nem ugyan az."

Ezért tartom fontosnak, hogy először tisztázzuk azt, melyik is áll fenn: szeretne, de még nem tudja eldönteni, hogy miben is kéne, vagy nem is szeretne egyáltalán.

"Tehát ki kéne választani találomra egyet és ha elég ideig gyakorlom hogy elhiszem akkor elfogom hinni."

Egyrészt nem kell találomra, mert lehet informálódni előre. Másrészt az a kérdés is csak akkor lesz aktuális, ha valaki már eldöntötte, szeretne hinni.

"Így azt is elhihetem előbb utóbb hogy az 1+1=300?"

Mivel nem találomra hisznek az emberek akármiben, ezért nem.

2022. márc. 28. 13:06
 26/370 anonim ***** válasza:
56%

Miért nem lehet? A lottó például tökéletes lenne.

Mindenható isten hatalma korlátozott?

Ha túl egyszerű a feladat akkor túl nagy az esély arra hogy Isteni behatás nélkül is megtörténik. Így nem érvényes az eredmény.

A lottó 5ös pont jól jönne pedig.

2022. márc. 28. 13:08
 27/370 anonim ***** válasza:
0%

Valami ami nem megy előre életedben, vagy egy beteg rokon gyógyulás a ilyesmire gondolj.

Vágy amire nagyon vágyodsz de nem függ össze a gazdasággal, munka, elorelépés...

2022. márc. 28. 13:54
 28/370 anonim ***** válasza:
85%

"Valami ami nem megy előre életedben"

Ha volt ilyen akkor tettem azért hogy előre menjen vagy magától előre ment idővel (vagy teszek azért hogy menjen előrébb és menni is fog).

Ilyeneknél mi értelme lenne?

" beteg rokon gyógyulás"

Jól vannak és semmi garancia nincs arra hogy ima nélkül ne gyógyulnának meg ha betegek lennének.

Ha azonban a lottó megnyerésének (mind eltalálásával nem úgy hogy csak pár számot eltalálok) annak már elég csekély az esélye.

Ha ezért imádkoznánk és a következő 2-3 sorsolás közül valamelyiknél megnyerném na az már elég erős jel lenne.

Olyan dolgok esetén mint például hogy essen majd az eső nincs értelme. Úgyis fog esni. (nem szó szerint értem, próbáld megérteni lehetőleg)

2022. márc. 28. 14:42
 29/370 A kérdező kommentje:

#15 Titus Pullo:

"Nem Istennek van szüksége a hitedre"

A keresztény Istennek igenis szüksége van az emberek vak hitére, anélkül be sem engedi őket a Mennyországba. Ha senki nem hinne benne, akkor boldogtalan lenne, mert egyedül lenne az angyalokkal és egyéb mitológiai démonokkal.

"felesleges zsarolással próbálkoznod, hogy csak akkor térsz meg, ha valamilyen módon bizonyít neked"

A kijelentésed hamis. Én semmilyen zsarolással nem próbálkoztam. Ugyanakkor az általad vallott Isten zsarol minden embert: aki nem hisz benne, az pokolra kerül, aki vakon hisz benne, az a Mennyországban végzi. Szerencse alapon megy, tekintve, hogy rengeteg istenkép létezik, gyakorlatilag az dönti el melyik istenben hiszel, hogy melyik földrészen látsz napvilágot.

"A te ateizmusod nem Isten kudarca"

Ha létezik és minden emberrel tudatni a létét, akkor valóban kudarcot vallott eddig. De nem akarok bezárni semmilyen kaput, pont emiatt is írtam ki ezt a kérdést, mert ha létezik egy igaz hívő, aki az igaz Istenben hisz, akkor képes arra, hogy az istene tudassa rajta keresztül velem is a létét. Ne tegyünk úgy, mintha valami hatalmas kegy lenne ez, a Biblia tele közvetlen isteni kinyilatkoztatásokkal. A bronzkori népek egyszerű fiainak is megadatott a lehetőség.

"A te hited egyedül a te felelősséged"

Ez sem igaz. Az ember nem tudja befolyásolni, hogy miben hisz. Te sem tudnál pusztán döntéssel egy másik istenben hinni. A hitünket nem tudjuk befolyásolni.

"A hitet pedig gyakorolni kell, nem jön csak úgy magától."

A hit gyakorlása = magadra irányított propaganda, amikor annyiszor ismételsz magadnak valamit, míg végül elhiszed? Bezárni magunkat egy buborékba és egy odő után már csak a saját, korlátozott keretrendszerünkben tudunk elképzelni bármit? Jól értem?

"Ha szeretnél hinni, járj el templomba, vegyél részt a szentmisén, kérj meg egy papot, hogy segítsen, és segíteni fog."

Melyik templomba? Imádkoztál az istenedhez, de nem válaszolt és magad találtál ki egy "meggyőző választ"? Ha az istened hatalmas és minden tudás birtokosa, akkor képes arra, hogy olyan üzenetet juttasson el rajtad vagy máson keresztül, ami hatására azonnal elismerném létezését. Vagy nem kérted a segítségét, vagy nem válaszolt neked.

"Ha nem szeretnél, akkor pedig csak tiszteletben tartjuk az akaratod azzal, hogy nem foglalkozunk veled."

Ha nem akarsz segíteni, tiszteletben tartom az akaratod.

2022. márc. 28. 22:55
 30/370 anonim ***** válasza:
38%

Az az isten, akit te most itt leírtál, abban a keresztények sem hisznek, így nem is segíthetnek abban, hogy higgy benne.

„A keresztény Istennek igenis szüksége van az emberek vak hitére, anélkül be sem engedi őket a Mennyországba. Ha senki nem hinne benne, akkor boldogtalan lenne, mert egyedül lenne az angyalokkal és egyéb mitológiai démonokkal.”

Mondj egy keresztény vagy zsidó forrást, ami ezt alátámasztja.

÷÷÷÷÷÷÷÷

„Ugyanakkor az általad vallott Isten zsarol minden embert: aki nem hisz benne, az pokolra kerül, aki vakon hisz benne, az a Mennyországban végzi.”

Mondj egy keresztény vagy zsidó forrást, ami ezt alátámasztja. Ne kisiskolás emléket a hittanóráról, hanem akár csak egy hiteles forrást, amit a keresztények vagy a zsidók többé-kevésbé egyezményesen elfogadnak.

÷÷÷÷÷÷÷÷

„ha létezik egy igaz hívő, aki az igaz Istenben hisz, akkor képes arra, hogy az istene tudassa rajta keresztül velem is a létét.”

Kérdés, hogy megalapozott-e azt feltételezni, hogyha ez nem történik meg, akkor annak csak rajtad kívül álló dolog lehet az oka, és neked ebben felelősséged nincs. Szerintem nem megalapozott.

÷÷÷÷÷÷÷÷

„Ne tegyünk úgy, mintha valami hatalmas kegy lenne ez, a Biblia tele közvetlen isteni kinyilatkoztatásokkal. A bronzkori népek egyszerű fiainak is megadatott a lehetőség.”

S az nem lehetséges vajon, hogy a bronzkori népek egyszerű fiainak adatott meg egy hatalmas kegy, ami nem adatik meg akárkinek?

÷÷÷÷÷÷÷÷

„Ez sem igaz. Az ember nem tudja befolyásolni, hogy miben hisz. Te sem tudnál pusztán döntéssel egy másik istenben hinni. A hitünket nem tudjuk befolyásolni.”

Ha más befolyásolni tudja, hogy miben hiszel, akkor te magad is képes vagy rá.

÷÷÷÷÷÷÷÷

„A hit gyakorlása = magadra irányított propaganda, amikor annyiszor ismételsz magadnak valamit, míg végül elhiszed? Bezárni magunkat egy buborékba és egy odő után már csak a saját, korlátozott keretrendszerünkben tudunk elképzelni bármit? Jól értem?”

Nem, egyáltalán nem érted. Nem csak propagandisztikus eszközökkel lehet formálni a szemléletet, hanem többek között művészettel, pszichoterápiával, fizikai aktivitással, étkezéssel, társas kapcsolatokkal, játékokkal. Ezek mindegyike megjelenik a hitgyakorlatban is. Vagy szerinted a Bűn és bűnhődés propaganda, és a klinikai pszichológusok sulykolással, süketdumával, és hülyítéssel igyekeznek kezelni a depressziósokat? Remélem azért nem gondolod így.

÷÷÷÷÷÷÷÷

„Melyik templomba?”

Majd ha eldöntötted, hogy szeretnél valamit, akkor visszatérhetünk erre a kérdésre.

÷÷÷÷÷÷÷÷

„Ha az istened hatalmas és minden tudás birtokosa, akkor képes arra, hogy olyan üzenetet juttasson el rajtad vagy máson keresztül, ami hatására azonnal elismerném létezését. Vagy nem kérted a segítségét, vagy nem válaszolt neked.”

Nem kértem a segítségét, mivel

1) nem tartom őszintének a törekvésedet,

2) magam sem gondolom, hogy ennek így kéne működnie, ahogy leírtad. Ez egy általad kitalált isten, akiről azt gondolod, hogy a keresztények hite őrá hivatkozik. Mivel én (és általában a kereszténység) nem gondolja, hogy Isten ilyen volna, így nem tudok segíteni abban, hogy higgy benne. Nem vagyok a lelkipásztorod, hogy a hitedet személyes ügyemnek tekintsem, de még ha az volnék, sem hiszem, hogy elfogadnál annak. Mondom, én csak a te szándékodat igyekszem tiszteletben tartani.

÷÷÷÷÷÷÷÷

„Ha nem akarsz segíteni, tiszteletben tartom az akaratod.”

Ez nem ilyen bonyolult ám. Egyetlen egy kérdést kell csak megválaszolnod:

Szeretnél hinni (akkor is, ha úgy érzed, nem tudod befolyásolni, és magadtól nem megy)?

Szerintem egyszerű kérdés, igen vagy nem a lehetséges válasz. Én csak ezt a segítséget tudom nyújtani, hogy felteszem ezt a kérdést, és úgy gondolom, hogy ha őszintén, szívedből tudsz rá feleletet adni, legyen az akár igen, akár nem, akkor már érteni fogod, hogy miről van szó.

2022. márc. 28. 23:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!