Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves hívők, imádkoznátok az...

Kedves hívők, imádkoznátok az istenetekhez, hogy közölje veletek, mit kellene mondanotok nekem, hogy a ti vallásotokra megtérjek?

Figyelt kérdés
Ha valódi isten az akiben hisztek, ő biztosan tudni fogja, mi az amit én olvasva azonnal a ti vallásotokra térnék meg. Imádkozzatok, kérlek, hogy tudassa veletek azt az üzenetet, ami hívővé tenne engem és a többi ateistát is. Azonnal le lehet majd tesztelni az eredményt, mert ígérem, amint vallásossá válok, megírom nektek.

2022. márc. 26. 14:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/370 A kérdező kommentje:

Azért nem szeretnék vakon hinni, mert akkor lutri, hogy vapami olyanba feccölöd az életed egy részét, ami értelmetlen és még csak nem is létezik, vagy valami mesés lelki gazdagság vár. Általában az ilyen mintázatú szituációk csalódásban végződnek.

Az ezernyi istenség közül melyikhez kellene imádkozni? Nem tudja megmondani senki, csak folyamatosan ismétli milliónyi tömeg, hogy márpedig az övé az igazi. Matemaikai alapon is bizonyítható tehát, hogy rosszak az esélyek az ilyen választásnál.

Ha létezik egy isten vagy istenek, akarják hogy imádkozzunk hozzájuk? Ha igen, melyikhez és milyen módon? Vagy imádkozzunk mindegyikhez? De akkor a sok ezer minusz 1 megsértődhet?

Az ima hatása a betegek gyógyulásában már bizonyított, hogy negatív. Bizonytalan vagyok tehát az ima erejében.

2022. ápr. 1. 00:17
 42/370 anonim ***** válasza:
28%

Először azt kell bizonyítani hogy hiszel-e az entitásban csak utána jöhet sz hogy melyikbe.

Az összes hozzászólásod viszont azt mutatja nem hiszel semelyik entitásban, úgy az első hozzászolonak van igaza, te csak játszol a hivőkkel..."ne etessétek a trollt."

Teljesen felesleges neked bármit mondani, a nyitottságd nem igaz, csak amit látsz azt fogadod el az entitásokat igazából elutasitod.

Zárják le evvel az emberrel a beszélgetést hívők zárva tart minden ablakot az entitásra.

2022. ápr. 1. 07:58
 43/370 anonim ***** válasza:

"Először azt kell bizonyítani hogy hiszel-e az entitásban csak utána jöhet sz hogy melyikbe."

Utána hogyan jön az hogy melyikben?

"Az összes hozzászólásod viszont azt mutatja nem hiszel semelyik entitásban,"

Pont azt akarja megtudni hogy melyikben higgyen. Te hol voltál eddig?

Vagy akkor először hinni kell ahhoz hogy hinni tudjon valaki? Ez kicsit paradoxon.

"Teljesen felesleges neked bármit mondani, a nyitottságd nem igaz, csak amit látsz azt fogadod el az entitásokat igazából elutasitod.

Zárják le evvel az emberrel a beszélgetést hívők zárva tart minden ablakot az entitásra."

Tehát nem tudsz írni semmit ezért inkább mellé beszélsz.

2022. ápr. 1. 08:13
 44/370 anonim ***** válasza:
28%

Mindegyik vallásban ott van az ima.Hivtam ima játékra, ami zárt kapura talált a kérdezőnél, pedig azt írja magáról nyitott.

Ezért ti beszéltek a semmiről nem én.

Megker minket a kérdező, hogy imádkozzunk, de ő azt írja az ima rossz hatással van a betegekre???

Visszakérdezek melyik ima van rossz hatással az emberekre, betegekre?

Felneruül a gyanú egyetlen imában sem hisz.

Azért troll kérdés mert nagyon jól tudja hogy a hitet egyedül kell eldönteni és most kideruült az is rossznak tartja az imát a betegekre.

Emiatt álságos a kérdező.

2022. ápr. 1. 08:36
 45/370 anonim ***** válasza:
59%

"Hivtam ima játékra, ami zárt kapura talált a kérdezőnél, pedig azt írja magáról nyitott."

Én jelentkeztem a játékodra de olyan feltételeket szabtál amivel nincsen értelme.

Játszunk. Ha nyerek a következő 2 lottó sorsolás valamelyikén telitalálattal akkor nyersz.

Mindent bele. Drukkolok neked. Napi legalább pár órán keresztül imádkozzunk ezért.

2022. ápr. 1. 08:39
 46/370 anonim ***** válasza:

Isten nem támogatja azt a gazdaságot, amelyik felesleges javakat halmoz fel. Ezért nem fog sikerülni.

Isten olyat támogat, amelyet Krisztus is tett. Krisztus viszont erős hírű volt, ezért tudott emberfeletti dolgokat tenni.

A feleslegesen felhalmozott javak

A hiúság táplálás, fösvénység kialakulása, dölyfösség kialakulásához vezet, amit Isten nem akar.

Akkor a te szempontokd szerint egyedül a pénznek, azon belül a lottónjátéknak van értelme az életben? Bravó.

2022. ápr. 1. 08:49
 47/370 anonim ***** válasza:

Kimondta hogy felesleges javakra költeném?

Segíteném belőle a családomat.

Ha pedig marad akkor másokat is. (valószínűleg maradna annyi hogy sok embernek segítsek belőle)

Nem költeném repülőre, jachtra, csúcskocsira, meg hasonló fölös hülyeségekre. Nem kellenek ilyenek.

"Akkor a te szempontokd szerint egyedül a pénznek, azon belül a lottónjátéknak van értelme az életben? Bravó."

Nem. De ez egy olyan dolog amit csak nagyon kis valószínűséggel tudok elérni bármiféle Isteni ráhatás nélkül.

Az életemben sok mindennek van értelme. De ott mit csinálna Isten?

Az életem jó és jó úton halad a még jobb felé. A lottó ezt megtudná gyorsítani kicsit.

Minden más jó dolog ami az életemben van azon mit tudna segíteni?

2022. ápr. 1. 08:57
 48/370 anonim ***** válasza:
48%

"Kedves hívők, imádkoznátok az istenetekhez, hogy közölje veletek, mit kellene mondanotok nekem, hogy a ti vallásotokra megtérjek?"

Kész: Mindenki, aki segítségül hívja Jézust, megmenekül

Innentől nálad a labda

2022. ápr. 1. 10:35
 49/370 anonim ***** válasza:
32%

"Segíteném belőle a családomat."

Ha szabad kérdeznem, akkor konkrétan mivel? Nincs mit nekik enni, esetleg nincs fedél a fejük felett és a híd alatt élnek? Vagy bár van fedél, de télen megfagy bent a víz is, mert nincs mivel fűteni?

Ha nem, akkor valószínűleg felesleges javakra költenéd.

"Ha pedig marad akkor másokat is. (valószínűleg maradna annyi hogy sok embernek segítsek belőle)

Nem költeném repülőre, jachtra, csúcskocsira, meg hasonló fölös hülyeségekre. Nem kellenek ilyenek."

Sajnos ez az a hazugság, amivel nagyon sokan magukat is becsapják. Sokan vágynak gazdagságra, imádkoznak érte (amúgy helytelenül), sokan meg is kapják ezt (nem állítom, hogy Istentől kapnák, de úgy hozza az élet, szerencséjük lesz). De egy láthatatlan töredék az, aki valóban mások megsegítésére költi. Miután megkapták, a többség úgy kezdi értelmezni, hogy ez járt nekik, ezért megdolgoztak, ezért megszenvedtek, stb... Lecserélik először az autót, új házba költöznek, vesznek néhány luxus kiegészítőt, egy Louis Vuitton táskát. Hiszen ez mindez jár nekik, miért ne tennék, gondolják. Majd ha már hihetetlenül gazdagok, akkor a pénzük egy kis részét (aminek hiányát észre sem veszik) hírverések közepette sokszor saját maguk által alapított alapítványokon keresztül szétosztják.

2022. ápr. 1. 17:20
 50/370 anonim ***** válasza:

"Ha szabad kérdeznem, akkor konkrétan mivel? Nincs mit nekik enni, esetleg nincs fedél a fejük felett és a híd alatt élnek? Vagy bár van fedél, de télen megfagy bent a víz is, mert nincs mivel fűteni?

Ha nem, akkor valószínűleg felesleges javakra költenéd."

Mit tekintesz te pontosan feleslegesnek?

Van mit enni, és fedél is van a fejük fölött, stb. De például akinek van hitele annak azt vissza fizetném helyette.

"Sajnos ez az a hazugság, amivel nagyon sokan magukat is becsapják."

Lehet. Bár kíváncsi lennék a tanulmányra amire ezt alapozod.

A nagyon sokba pedig köszi de én most nem tartozok bele.

"Sokan vágynak gazdagságra, imádkoznak érte"

Nem vágyok gazdagságra és nem is imádkozok érte. Egy bizonyos összegre lenne szükségem amit hitelből és egyebekből kis idővel össze is fogok szedni hamarosan. Azonban nem kéne a hitel és várni sem ha megnyerném a lottót.

" a többség úgy kezdi értelmezni, hogy ez járt nekik"

Milyen alapon jár bármi is bárkinek?

Soha nem érdekelt amúgy hogy mi jár. Ha foglalkoznék vele akkor már most rosszul jönnék ki belőle szerintem. Nem hogy lottó nyeremény után.

"Lecserélik először az autót"

Én szeretem a kocsimat. Nem azért nincs jobb kocsim mert nem telik jobbra mint ami van.

"vesznek néhány luxus kiegészítőt, egy Louis Vuitton táskát."

Mindig is utáltam az ilyeneket. Ha több pénzem lenne se vennék.

Sosem vettem például Nike meg Adidas cipőt mert hogy az milyen menő. Meg hasonlók. Tőlem ez mindig távol ált.

" Majd ha már hihetetlenül gazdagok, akkor a pénzük egy kis részét (aminek hiányát észre sem veszik) hírverések közepette sokszor saját maguk által alapított alapítványokon keresztül szétosztják."

Nem szeretem a hírverést. Hagyjanak inkább békén.

Ezenfelül pedig kutatásra fordítanám a pénz megmaradt részét.

Például a rák vagy autóimun betegségek gyógyítását célzó kutatásoknak adnám. De lehet hogy környezet védelemre fordítanám. Sokféle egyéb jó lehetőség is van.

Lehetőleg máskor ne írd hogy hazudok ha nem is tudsz rólam semmit.

2022. ápr. 1. 18:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!