Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves hívők, imádkoznátok az...

Kedves hívők, imádkoznátok az istenetekhez, hogy közölje veletek, mit kellene mondanotok nekem, hogy a ti vallásotokra megtérjek?

Figyelt kérdés
Ha valódi isten az akiben hisztek, ő biztosan tudni fogja, mi az amit én olvasva azonnal a ti vallásotokra térnék meg. Imádkozzatok, kérlek, hogy tudassa veletek azt az üzenetet, ami hívővé tenne engem és a többi ateistát is. Azonnal le lehet majd tesztelni az eredményt, mert ígérem, amint vallásossá válok, megírom nektek.

2022. márc. 26. 14:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/370 anonim ***** válasza:
59%

"Mondj egy keresztény vagy zsidó forrást, ami ezt alátámasztja."

"Mondj egy keresztény vagy zsidó forrást, ami ezt alátámasztja. Ne kisiskolás emléket a hittanóráról, hanem akár csak egy hiteles forrást, amit a keresztények vagy a zsidók többé-kevésbé egyezményesen elfogadnak."

Arra hogy hinni kell Istenben és imádni őt ahhoz hogy mennybe lehessen kerülni?

2022. márc. 29. 08:45
 32/370 anonim ***** válasza:
44%
Igen, imádkozom érted. De sajnos nem vagyok olyan szoros kapcsolatban Istennel mint pl. Pál apostol, nem biztos hogy imáim beteljesülnek.
2022. márc. 29. 09:05
 33/370 anonim ***** válasza:

Kértem ilyet, de nem mondtak hasonlót. Nekem azt mondták, neked ez nem célod, és hogy a saját utadat kell járd, nem lesz olyan, aki mondhatna neked bármit, ami ezen változtatna.

Nem így.

Azt is mondják, hogy olyan 480 évet kell még tapasztalj, hogy istenszolga fázisodat elkezd.

Ez a mostantól számított ötödik életed( szóval a mostani a nulladik).

Olyan 27 éves korodban történik meg az utolsó( első igazi) áttörés.

Ez valamikor a 2800as évek első harmadának végén lesz esedékes ha minden igaz.

Szeretlek testvérem. Így tovább az utadon. Én veled vagyok.

2022. márc. 29. 22:51
 34/370 anonim ***** válasza:
35%

3#, Neked nem sok gondolatod van istenről, ugye?

4#, Jézus krisztusnak, ahogy egy krisztusi fényre kapcsolódott létezőnek sem, nem volt átka.

5#, Istennek feladata, hogy kielégítse minden létező igényét, és ezt "teszi" is, teljesen.

7#, Te is olvastad már a bibliát, még sem.értesz belőle egy szót sem.

Az örök létet semmi sem határozza meg. Te vajnyi keveset sem tudsz istenről, az örökről, és létről.

10#, A biblia egy kódkönyv. Ha szavakat látsz, nem szimbólumokat, egy mondatot sem fogsz belőle megérteni egy picit sem.

2022. márc. 29. 22:56
 35/370 anonim ***** válasza:

13#, A segítségkéréshez nem kell sem hit, sem tudás, sem semmi más.

Csak az őszinte megnyílás valami felé, amit nem tudsz, és azt sem tudod van-e, és kérni.

Ha nincs akkor is hetedik osztályos fizika, hogy segíted magad, mert a környező létezés rezonál a te energiáidra.

15#, Úgy beszélsz, mintha nem a testvéredhez szólnál, aki fél lépéssel arrébb jár mint te.

A te léted sem isten kudarca. Te felelsz érte. És te még egy picit jobban is eltérsz isten igazságától, mint a kérdező.

Milyen érzés, hogy egy önmagát ateistának valló ember közelebb van istenhez, mint te, és te szólod le őt?

:(((

16# Ha benned ez félelmet gerjeszt, fogalmad sincs róla mit jelent, amit elolvastál.

Ha te azt akarod, hogy félelem teremjen egy testvéredben, akkor a neved olyan messze van az élet könyvétől, mint Makó Jeruzsálemtől.

19#, Rákérdeztem erre. Azt mondja univerzum anyánk, ... nehéz szóba önteni az energiagócot amit vibrált..., hogy éreznie/látnia/tudnia kéne. Nem tudunk szavakba önteni egy olyan mértékű és formájú igazságot, amit még nem képes megérteni. Vagy felnyitjuk az energiapontjait, hogy tapasztalja, amire egyrészt nem vagyunk képesek, másrészt szabad akarat ellen van, vagy pedig nem tudunk olyan mondatot, szöveget alkotni, ami belátható időn belül akár csak minimális eredményt is hozna.

Egy templom létezik. A valóság. A benned lévő mikrokozmosz. Oda járj. Meditálj. Legyél te a ssját papod. Emberi papoknak yemmi közük istenhez, nem igaz papok.

Az egyházak pedig mind brutálisan istenkáromlóak e bolygón.

A hit rengetegszer jön magától. Az igaz hit legalább is. Talán ami itt meg van nevezve az a tudás alatti hit, ami mérgező, isten ellensége, a romlást és istentől távolodást szolgálja, nem pedig a tudás feletti hit, az igazi hit, ami istenhez húz.

2022. márc. 29. 23:09
 36/370 anonim ***** válasza:

25#, Azt írod tudja, hogy szeretne-e hinni.

Ki hagysz egy lépést. Hogy megtudja, akar-e hinni.

Azt írod, szeretne de nem tud dönteni, vagy nem szeretne. Ezek primitív állapotok. A lényeg ott van, amikor nem tudod, hogy akarsz-e, mert nem tudod mi az egyik, mi a másik, és nem tudsz dönteni, melyik a jobb.

28#, Nem érted a világot, aminek része vagy.

Amúgy nekem voltak olyan dolgaim, több tucat eddig, amire az esély 0,2% és 4% között voltak, és mindig végbement. Elején még csodálkoztam is ezen a mókás tényen, hogy kevesebb, mint 1% esély volt valamire, amit megcsináltam felsőbb segítséggel.

Volt amikor kártyából húztam, és háromszor húztam ugyanazt a lapot 22 lapból, teljes keverés után és random helyről való húzással.

Erre az esély kevesebb, mint 0,01%, avagy 1 a 10648hoz.

29#, A keresztény isten az isten. Nincs szüksége semmire. Vak hitre főleg nem. Olyan a természet, hogy a vakságot fénnyel gyógyítja, a hitet tudással, a tudást megéléssel, a megélést egységesedéssel.

A mennyország a nem tudsz bemenni, mert nem egy hely, hanem egy állapot, maga isten, és te is, és én is. A mennyország a végtelen lélek egysége, avagy isten. Nélküled vagy bármi nélkül a mennyország nem lenne lehetséges, mert ott van minden, mint 1.

Nincs ott se angyal, sem lény. Sőt "ott" sincs ott. Csak az abszolút örök végtelen "lét".

Nincs más isten, csak isten. Egy létezés "van", és ez isten. Minden vallás istene az isten. Ezek csak népi torzítások, és illúzionálás. De minden vallás az önismeretet, szeretetet és egyéb univerzális értékeket képvisel. Nem csak ezen a bolygón, és nem csak ebben az időben, és nem csak e fizikai létben, és nem csak e dimenzióban. Bár alsóbb dimenziókban nincs vallás, fentebb pedig mindenkinek egyértelmű tény a spiritualizmus mindenhatósága.

30#, Kérdező, vagy akihez szólnak e sorok. Mondj egy bármilyen forrást, bármilyen valah létezett vallásból, ami ezt alátámasztja.

A hitünket tudjuk befolyásolni. Így is befolyásolódik. Amikor te akaratosan teszed ezt, azt tudatos teremtésnek hívják.

A kérdező eldöntötte már. Szeretne megnyílni, ha az jobbnak tanuskodik az ő szemében.

Innentől a te felelősséged, merre javaslod, hogy tegye útját. De azt mondani, hogy ne gondolkozzon, ne gyűjtsön infirmációt, csak döntsön vakon, hogy ő most akkor akar, az nagyon istenkáromló tett... :((

Kérdező. A benned lévő templomba. Amit úgy hívsz "én".

Nem hiszem, hogy neked kéne beszélni arról, hogyan működik a világ és isten. Főleg az előző megmozdulásod miatt is láthatnád ezt, hogy inkább csöndben kéne maradj. Semmit sem tudsz istenről. Ha te kereszténynek tartod magad, akkor számodra felfoghatatlanul el vagy tévedve.

Te még nagyon messze vagy attól, hogy keresztény legyél. Még szinte az úton sem jársz, max keresed azt, ís ezt sem tudatosan keresed, mert abban az illúzióban élsz, hogy az úton, és jó úton haladsz. Utad rögös lesz, mert a sziklákat választod az út helyett.

Én kérdeztem, nekem válaszoltak. Sőt bőségesen és kielégítően válaszoltak. Így se úgy, ahogy a kérdező akarta, de csak, mert a te tudásod és tapasztalatod csekély, nem szabadna azt mondani, hogy egy egész általad kereszténynek nevezett csoport ugyanígy gondolja általában.

Látod az utolsó bekezdésedből is sikitozik, hogy halvány gőzöd sincs istenanyánkról, magadról, a világról.

Számodra két lehetséges válasz van. Ebből csak ennyi derül ki. Az nem, hogy valójában mennyi van.

De mondok egy harmadikat is: "nem tudom".

Miért akarna hinni?

Hát persze te idáig nem jutottál el, mert a kérdező picit előrrébb van, mint te, és egy sokkal megalapozottab úton jár, mint te. Így számodra az ő e tekintetben letrehozitt dimenziója félig felfoghatatlan még.

2022. márc. 29. 23:41
 37/370 anonim ***** válasza:
24%
Meditáljatok többet, kedves, drága, óóó gyönyörű gyönyörű, tökéletes testvéreim.
2022. márc. 29. 23:42
 38/370 anonim ***** válasza:

33-37.

Te az ezotéria kategóriából csusszantál át ide?

2022. márc. 30. 07:28
 39/370 A kérdező kommentje:

#30 Titus:

"Az az isten, akit te most itt leírtál, abban a keresztények sem hisznek"

Nem hiszek semmilyen istenben, abban sem amit leírtam. Ha nem is egyezik, a legtöbb keresztény, meg merném kockáztatni, hisz benne, veled ellentétben.

"így nem is segíthetnek abban, hogy higgy benne"

Nem szándékozok egy véletlenül kiválasztott istenben hinni. Nagyon félreérthető lehettem, bár szerintem a kérdés kiírásából egyértelmű kellett volna legyen. Leegyszerűsítem: ha létezik egy valódi isten, akkor lehet, hogy vannak követői hazánkban. Ha ők olvassák és imádkoznak az istenükhöz, akkor ha választ kapnak, akkor meg tudnak engem győzni az istenük üzenetével. Mivel egy valódi isten tudja, mit kell nekem mondjon az az illető ahhoz, hogy higgyek benne. A válaszodból azt érezni ki, hogy a te általad hitt isten vagy nem létezik, vagy igen, de rosszul ismered, vagy nem tart téged alkalmasnak, vagy nem akar nekem üzenni, vagy téged nem érdekel, hogy itt egy lehetőség újabb követőre szert tenni.

""A keresztény Istennek igenis szüksége van az emberek vak hitére""

Nem szükséges. Elegendő, hogy az állításom ellentéte abszurd volna. A Mennyország közepén egyedül malmozó Isten képe szerinted nem lenne elképzelhetetlen? Nem arról szól az egész keresztény vallás, hogy imádod Istent?

""Isten zsarol minden embert: aki nem hisz benne, az pokolra kerül, aki vakon hisz benne, az a Mennyországban végzi.""

Tudom, hogy olvastad a Bibliát, szóval ne vakíts. Nem ezzel ijesztgetitek a gyerekeket hittanórán, hogy ha rosszak, akkor pokolra kerülnek? Ha (keresztény értékek szerint) bűnt követ el a barátjuk, az apukájuk, az anyukájuk, akkor pokolra jutnak? Az a rengeteg ember, aki pszichológushoz jár felnőttként is ezek miatt a tanítások miatt, mind téveszmék alapján szenvednek?

""egy igaz hívő, aki az igaz Istenben hisz, akkor képes arra, hogy az istene tudassa rajta keresztül velem is a létét.""

"Kérdés, hogy megalapozott-e azt feltételezni, hogyha ez nem történik meg, akkor annak csak rajtad kívül álló dolog lehet az oka, és neked ebben felelősséged nincs. Szerintem nem megalapozott."

Egyetértünk, szerintem sem megalapozott a szalmabáb feltételezésed.

"nem lehetséges vajon, hogy a bronzkori népek egyszerű fiainak adatott meg egy hatalmas kegy, ami nem adatik meg akárkinek?"

Egyetértünk, lehetséges. Azért egy próbát megér, nem?

"Ha más befolyásolni tudja, hogy miben hiszel, akkor te magad is képes vagy rá."

Ennek semmi értelme. Az, hogy miben hiszünk, az határozza meg, milyen tudást szerzünk meg a körülöttünk lévő világból. Ha nem járok iskolába, lehet laposföld-hívő maradok. Ha nem hallgatok a mulatós nótákon kívül mást, azt fogom hinni, hogy Zsiga a legjobb zenész a földkerekségen. Hamis az állításod. Olyan nincs, hogy te akarattal valamiben hiszel vagy sem. Például olyan nincs, hogy én azt mondom, higgy abban, hogy te 3 éve születtél. Mert te pontosan tudod, hogy idősebb vagy. Te sem tudnád eldönteni, hogy holnaptól mondjuk Krisnában hiszel. Legyünk már őszinték.

„A hit gyakorlása = magadra irányított propaganda, amikor annyiszor ismételsz magadnak valamit, míg végül elhiszed? Bezárni magunkat egy buborékba és egy odő után már csak a saját, korlátozott keretrendszerünkben tudunk elképzelni bármit? Jól értem?”

"Nem csak propagandisztikus eszközökkel lehet formálni a szemléletet"

Egyetértünk. De ha egy rutint nap mint nap ismételsz, előbb vagy utóbb magad is rabjává válsz, akkor is, ha amúgy nem tartottad eredetileg helyesnek. Megvan ennek a szakirodalma. A második világháborúban a németek is ezt használták. A szocializmusban a legjobb barátunk volt a Szovjetunió. A jelenlegi kormány is ezt használja. Propaganda. Így hívják, ez a neve.

"szerinted a Bűn és bűnhődés propaganda, és a klinikai pszichológusok sulykolással, süketdumával, és hülyítéssel igyekeznek kezelni a depressziósokat?"

Nagyon kevered a dolgokat. A süketduma és a hülyítés nem egyenlő a propagandával. És szerintem hagyd a pszichológia területét, nem érzem azt, hogy az erősséged volna.

"Nem kértem a segítségét, mivel

1) nem tartom őszintének a törekvésedet,"

Nem arról van szó, hogy törekednék, hanem mert nyitott ember vagyok, szerettem volna szélesre tárni egy ablakot.

"Egyetlen egy kérdést kell csak megválaszolnod:

Szeretnél hinni (akkor is, ha úgy érzed, nem tudod befolyásolni, és magadtól nem megy)?"

Nem akarok vakon hinni semmiben. Szerintem egyértelműen fogalmaztam.

2022. márc. 30. 20:50
 40/370 anonim ***** válasza:

Mindenesetre az ima játékra nem nyitottál ablakot. Ehelyett valaki más válaszolt.

A vakhit a hívő oldaláról azt jelenti hogy olyannyira hisz Istenben, hogy feltétlen elfogadja, vezesse életét Isten.

Ez egy bizalmi híd Isten és a hívő között amiben a hívő napról napra jeleket kap Istentől.Ez egy olyan szövetség, amiben a feltétlen hit, Isten védelme alá kerül, és Isten ajándékokat oszt ezeknek a hívőknek.

Krisztusnak a gyógyítás halott feltámasztás képességét, Anna Katherina Emmerich a múltban való részvétel képességét, Edgar Cayce a hipnotikus álomban való gyógyítás képességét és így tovább.

Őket semmi sem tudta megingatni istenhitükben.

A hitetlenség oly nagy, hogy ezek marginálisnak tűnnek a pénz hatalmú világ számára.

Emiatt a földi világban bízók soha nem fogják azt érezni hogy a lelki tisztaság sokkal fontosabb mint a pénz, és az azzal kapcsolatos megszerezhető dolgok.

2022. márc. 31. 22:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!