Kedves hívők, imádkoznátok az istenetekhez, hogy közölje veletek, mit kellene mondanotok nekem, hogy a ti vallásotokra megtérjek?
209# Na, megint a másik gépet használtad... 🤣😂 Zöldnek kéne lenned...
219# Meg merem kockáztatni, hogy az első is a Ő volt a másik regisztrációjával... mint most a 209# válasz is az Övé.
Csak azzal nem számolt, hogy az Úr megint felszínre hozza az igazságot. Csak most már ködösítve vallja be, mint a múltkor.. . ("Mint ahogyan ncore felhasználóból is például 4 darab van ebben a lakásban. Abból pedig 1 az enyém." )
Az Igazság mindig kiderül. Ez egy alap törvény.
Amúgy nincs semmi baj ezzel az egésszel .... remélem valakinek tényleg hasznosak voltak a válaszok, ha Neki nem is.
Max, érzékelheti, hogy Isten mindent tud Róla, ha ezt is.
Ő még a saját igazságánál tart. Az meg ugye nem az igazi.
Áldás és békesség.
ui: azért azt köszönném továbbra is, ha a kérdésedhez kiírnál engem is, hogy még véletlenül se válaszoljak. El vagy Te az Igazság nélkül is.
210
"Egy IGAZ hívő, aki az IGAZ Istenben hisz.
Igy akarta levezetni, hogy nincs isten vagy mi nem vagyunk igaz hívők."
Tehát te már előre tudtad hogy az istened nem fog neked válaszolni?
Honnan?
Az ha neked nem válaszol az nem bizonyítaná azt hogy nem vagy igaz hívő sem azt hogy nincs az istened. (Ezt is leírta a kerdező, de nem kell nagy ész sem hozzá)
Maximum ha valaki megtudta volna adni azt A választ akkor az bizonyíthatta volna hogy az övé létezik és ha az nem egyezik a tiéddel akkor az nem.
Tudod ez olyan hogy az hogy isten létére nincs bizonyiték nem bizonyitja azt sem hogy nincs.
Azt a részt továbbra sem értem hogy miért írtok ha nincs válaszotok és csak kamunak gondoljátok a kérdést.
Persze a kérdező még látt benne valami hasznosat így tegyétek. Nem leállítani akarlak.
Régen én is érdekesnek találtam ezeket és hasznosnak.
A hit egy olyan kincs, amit okos ember gyakorol. A hitetlen magát vezeti zsákutcába.
De azért úgy gondolja ő us hisz, igaz megjelol földi dolgokat amiben hisz.
Ha viszont elgondolkozunk az életünk értelmén mi az a kincs ami valóban tartós, sohasem fog becsapni, megszünni, a legtartósabb örömöt szolgálja neked, akkor mi a válaszod.
Az én válaszom Krisztus, aki a halált legyőzte, és feltámadásával utat mutatott nekünk, igen ez az egyetlen út, ami sz örök boldogsághoz vezet.
Nagyon szűk út ez, a hitetlenek elképednek, elborzongnak, elfordulnak.
De a bátrak megízlelik, és fényesség tárul fel a szivűkben,jéé...hát ilyen fényes ösvény ez a szűk út?
És ezen az ösvényen minden ellenszél ellenére sikerül a célom...mert a hitem áldás alá kerül?
Jéé..hacsak egy pillanatra is tudok vizen járni?
Nem kell bujkálnom mint a róka, hanem Ember Fiaként az örök vízből iszom ezért soha sem szomjazom?
"privát nem szeretsz beszélgetni"
Azokkal szoktam privát beszélgetni, akikkel élvezem a társalgást. A te üzeneteid stílusa lenéző és nem tudsz érvelni sem.
"Amikor az Úr rávilágított múltkor is a turpisságodra, akkor is ez volt a szisztéma"
Nem ugyanabban a valóságban élünk. Komolyan mondom, nem tudom milyen rávilágításról beszélsz.
"ilyen lekezelő stílusban beszéltél a hozzászólásaimról"
Ha elkezdesz pocskondiázni, bárkit is, ne csodálkozz, ha az emberek nem akkora tisztelettel beszélnek veled. Csodálkozom, hogy eddig nem mondták még neked, hogy gond van azzal, ahogy másokkal kommunikálsz.
"Amúgy meg tisztára mindegy mi a felhasználó neved. Roló88 90. kérdésnél tart, szóval tőlem megnyerted ezt a nevet."
Látod, pont erről beszélek. Másokra neveket aggatsz és ismeretlenül is személyében támadsz.
A bibliai idézeteket nem értem mi célból másoltad be. Ebben a kontextusban nem találtam egyikben sem releváns tartalmat.
"Sokan leélik az életüket vallások és Isten kapcsolat nélkül.
Ahogy elnézlek... Neked is menni fog."
Ez már a keresztényi szeretet megjelenése nálad, vagy majd meggyónod a lenéző szavaidat?
"Segítek: szerintem senki nem imádkozott."
Ezt te honnan tudod? Megérzés?
"a legtöbben már a kérdés első mondatánál láttuk, hogy miről van szó. Már az elején átlátszó volt a kérdező gazsulálása, hogy "imádkozzatok, kérlek"."
Félreértetted. Nem "gazsulálásnak" hívják ezt a szóhasználatot, hanem udvarias kérésnek. A magánéletemben is gyakran használom a "kérlek" szót, akikkel beszélenk mind tudják, hogy pusztán kedves kívánok lenni. Szerinted milyen módon kellett volna leírjam a kérdésem, hogy kedves is maradjak, ugyanakkor te is megértsd a szándékom?
"Egy IGAZ hívő, aki az IGAZ Istenben hisz."
"Igy akarta levezetni, hogy nincs isten vagy mi nem vagyunk igaz hívők."
Nem vezettem le semmit, ezt te csak kitaláltad. A szavaimat szó szerint kellene értened, nem kell belemagyarázni semmit. Mivel feltételezem, hogy nem hiszel minden istenben, ezért te sem tartod IGAZ hívőknek a többi vallás híveit, sem IGAZ isteneknek azokat, akikben hisznek. De olyan nincs, hogy száz ember százféle istenségben hisz, és egyszerre mindenkinek igaza van. 99 vagy 100 hamis istenben kell higgyen, ezt diktálja a józan paraszti logika.
"Ez az egész egy akkora ordas hátulról jövő pimaszság volt - és van ilyen ember, aki odáig süllyed, hogy kiír egy ilyen kérdést."
Most átléptél egy határt, amit nem lett volna muszáj. Mert tényleg komolyan elhitted az összeesküvés-elméleted. Jó lenne, ha csak azokat minősítgetnéd, akikkel szemtől szembe tudsz beszélni.
"folyamatosan ír ilyeneket, hogy "Az Úr bocsásson meg neked, amiért másoknak ilyen kitartással nem hagysz békét!"."
Bocsáss meg, amiért az engem személyemben támadó embert olyan nyelven szólítom meg, amilyenen ateistaként szerinted illetlen volna számomra. Szerinted hogyan kellett volna reagáljak rá?
"A hit egy olyan kincs, amit okos ember gyakorol"
A vak hit, számomra nem erény, hanem gyengeség. Az okos emberek általában nem a hitükről ismerszenek meg, hanem pont arról, hogy minden állítást kritikusan szemlélnek és csak akkor fogadják el, ha valóban megalapozottnak tűnnek. Enélkül nem okosnak, hanem hiszékenynek hívnánk őket, akik válogatás nélkül mindent elhisznek, ami csak jól eshet.
"De azért úgy gondolja ő us hisz, igaz megjelol földi dolgokat amiben hisz."
Nem nézem vissza pontosan hogyan fogalmazhattam, de abban biztos vagyok, hogy nincs semmi rossz abban, ha valaki a valóságos dolgokat létezőnek látja.
"Ha viszont elgondolkozunk az életünk értelmén mi az a kincs ami valóban tartós, sohasem fog becsapni, megszünni, a legtartósabb örömöt szolgálja neked, akkor mi a válaszod."
Az életem értelmét magam határozom meg. Én döntöm el, egy személyben, mit szeretnék tenni, hogyan akarom élni az életem. Ezzel mi a probléma szerinted?
"Az én válaszom Krisztus, aki a halált legyőzte, és feltámadásával utat mutatott nekünk, igen ez az egyetlen út, ami sz örök boldogsághoz vezet."
Feltételezve, hogy Jézus legyőzte a halált és feltámadt, milyen utat mutatott nekünk? Honnan tudod, hogy Jézus valóban Isten?
"Nagyon szűk út ez, a hitetlenek elképednek, elborzongnak, elfordulnak."
Ha el tudod mondani milyen útra gondolsz, akkor meg tudom erősíteni, hogy valóban elképesztőnek látom-e. Ha az istened valódi, és jóságos, miért borzadna el és fordulna el bárki is tőle?
"De a bátrak megízlelik, és fényesség tárul fel a szivűkben"
Nyilván magadról beszélsz, hogy te bátor voltál. Én is bátornak érzem magam a legtöbb alkalommal. Mihez kell a bátorság? A gyengék és elesettek, a megalázottak, akikben nem maradt szemernyi bátorság sem, hogyan kaphatnak a fényességből?
215
1. Az, hogy "az Úr bocsásson meg neked", egy ima. Egy ateistának ezt használni arra, hogy letoljon egy hívőt, sértés. Ilyet ráadásul hívők sem mondanak egymásnak csak úgy, ez általában bűnbocsánat kihirdetése a templomban.
2. "Nem vezettem le semmit"
Persze, hogy nem, hiszen nem csinálta meg senki.
De azt már mondtad, hogy nem akarsz hinni.
Komolyan higgyük el, hogy ha valaki olyat mond neked, amit "az istene" üzen, akkor majd hinni fogsz?
Ez olyan, mintha én azt kérdezném, hogy hogy lehet a leggyorsabban eljutni Szegedre. Es én nem akarok elmenni Szegedre, sőt, ki nem állhatom a várost, sem a lakóit, ezt meg is mondom, de erről akarok beszélni napokon keresztül azokkal, akik Szegeden élnek. Hogy hogy jussak el.
Mi van, ha imádkoztunk, és azt mondta, te csak szórakozol, ezért ne mondjunk semmit?
3. "Mivel feltételezem, hogy nem hiszel minden istenben, ezért te sem tartod IGAZ hívőknek a többi vallás híveit, sem IGAZ isteneknek azokat, akikben hisznek."
Honnan tudod, hogy valaki nem abban hisz, hogy egy isten van és sokféle hozzá vezető vallás, amely mind igaz? Hiszen a hit és a vallás nem ugyanaz.
Sok ateista van, aki később hívő lesz. Azt szokták mondani, hogy amikor ateisták voltak, azt hitték, tudják, mi a hit. Sőt, azt hitték, hogy ők tudják igazán, mi a hit. ők átlátnak rajta, a nyilvánvalóan téves ostobaságon, míg a hívők mind meg vannak vezetve. Es amikor hívők lettek, rájöttek, hogy semmit nem tudtak az egészről. Ahhoz hinni kell, hogy megértse valaki, hogy mi a hit.
Pl. te, arról, ami a te világnézeted, és amit nyilván sokkal jobban ismersz, mint az istenhitet, arról láthatóan nem nagyon akarsz beszélni. Akkor miért foglalkozol ennyit az istenhívőkkel?
4. "Az okos emberek általában nem a hitükről ismerszenek meg, hanem pont arról, hogy minden állítást kritikusan szemlélnek és csak akkor fogadják el, ha valóban megalapozottnak tűnnek."
Erre milyen bizonyíték van?
5. Pl. mondjuk.
te:"A keresztény Istennek igenis szüksége van az emberek vak hitére""
Titus: "Mondj egy keresztény vagy zsidó forrást, ami ezt alátámasztja."
te: Nem szükséges. Elegendő, hogy az állításom ellentéte abszurd volna."
vagy:
te: ""Isten zsarol minden embert: aki nem hisz benne, az pokolra kerül, aki vakon hisz benne, az a Mennyországban végzi.""
Titus: "Mondj egy keresztény vagy zsidó forrást, ami ezt alátámasztja."
te: "Tudom, hogy olvastad a Bibliát, szóval ne vakíts. Nem ezzel ijesztgetitek a gyerekeket hittanórán, hogy ha rosszak, akkor pokolra kerülnek? Ha (keresztény értékek szerint) bűnt követ el a barátjuk, az apukájuk, az anyukájuk, akkor pokolra jutnak?"
"3. "Mivel feltételezem, hogy nem hiszel minden istenben, ezért te sem tartod IGAZ hívőknek a többi vallás híveit, sem IGAZ isteneknek azokat, akikben hisznek."
Honnan tudod, hogy valaki nem abban hisz, hogy egy isten van és sokféle hozzá vezető vallás, amely mind igaz? Hiszen a hit és a vallás nem ugyanaz."
Ott bukik már egyből hogy vannak politeista vallások is.
A másik pont a vallások eltéréseiben lakozik.
"Sok ateista van, aki később hívő lesz."
Sok hívőből pedig késöbb ateista vagy agnosztikus lett.
Én is hívő voltam régen például.
"te: ""Isten zsarol minden embert: aki nem hisz benne, az pokolra kerül, aki vakon hisz benne, az a Mennyországban végzi.""
Titus: "Mondj egy keresztény vagy zsidó forrást, ami ezt alátámasztja.""
Valóbban pontatlan az állítás mert a vak hit sem elég.
Egyébként a tíz parancsolat és az hogy hinni kell istenben az elég jó bizonyíték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!