Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves hívők, imádkoznátok az...

Kedves hívők, imádkoznátok az istenetekhez, hogy közölje veletek, mit kellene mondanotok nekem, hogy a ti vallásotokra megtérjek?

Figyelt kérdés
Ha valódi isten az akiben hisztek, ő biztosan tudni fogja, mi az amit én olvasva azonnal a ti vallásotokra térnék meg. Imádkozzatok, kérlek, hogy tudassa veletek azt az üzenetet, ami hívővé tenne engem és a többi ateistát is. Azonnal le lehet majd tesztelni az eredményt, mert ígérem, amint vallásossá válok, megírom nektek.

2022. márc. 26. 14:09
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
 201/370 A kérdező kommentje:

"Ejej Roló!

Akkorod most hinni az Urat vagy nem?

Bocs, de írd alá a kérdéseidet, ha nem akarod, hogy mutassam az örök életre vezető utat.

Áldjon az Úr és őrizzen szüntelen!

Üdv :)"

Ne írj több ilyen levelet, kedves G*****e, mert letiltalak. Ha van bármi hasznos gondolatod a kérdésemmel kapcsolatban, itt várom a hozzászólásod. Nem merek kijelentenj semmit a többi hívő nevében, de valószínűleg nem keresztény erény az ateisták efféle zaklatása.

2022. máj. 11. 11:58
 202/370 anonim ***** válasza:
22%

Na, túl a 200-on.

Most jobb? őrülsz? Micsoda válasz lavina zúdult rád és egyik sem volt számodra elégséges. Le kellene vonni a tanulságot kérdező. Ateizmusra vagy kárhoztatva és örökre az anyagi világ rabja maradsz.

Viszont, kedves Kérdező. Ha te magad nem imádkozol, tehát nem beszélsz Istenhez, akkor hogyan várod el, hogy válaszoljon? Te is, ha kapsz egy levelet, akkor alapesetben levelet fogsz visszaírni. Nem fogsz elmenni személyesen válaszolni annak, aki levélben kérdez téged valamiről. Én látom a válaszokban, hogy isten több ízben is visszaüzent neked. Te pedig figyelmen kívül hagytad. minden opció fel lett vonultatva, de nem érdekelt. Azt látom, hogy te már a kérdés kiírásának pillanatában eldöntötted a válaszokat.

Mi volt az elképzelés? mit vártál? Mi lett volna a jel, hogy higgy?

Ezekután már csak az ördög fog zaklatni téged a kísértéseivel, hogy mélyre vihessen magával. mert ő biztosan felfigyelt rád. Az ördögnek pedig pont a te lelked kell, hogy megcsorbíthasson vele mindent, ami szent volt számodra. Jó utazást Kérdező. Akarom mondani: Dávid.

2022. máj. 11. 12:29
 203/370 anonim ***** válasza:
37%

Már leírtam keresztbe kassul drága.😏

De megint ott tartunk, hogy aki nem fogadja a segítséget, annak nem lehet...

Megpróbálom kitalálni akkor, hogy melyik komolytalan kérdés a Tied, hogy magamat letiltsam a válaszolásban.🤣😂

Én élvezem továbbra is az Igazságot a minden velejáró áldásaival együtt.

Áldjon az Úr!

2022. máj. 11. 12:32
 204/370 anonim ***** válasza:
30%

Kérdező! A sátán már felfigyelt rád. látja a vágyaidat és azok mentén meg is ragadott már téged. felvonultatja a szemed előt mindazt, amire vágytál és azt fogja mondani, hogy mindez a tiéd lehet, csak tedd meg hogy elfelejted Istent. Tedd meg, hogy nem gondolkozol ilyeneken, mint amit a kérdésed sugall, sőt ne is tegyél fel kérdéseket a témában. És ő majd megadja neked, amit kérsz. Egyet-egyet megtart sokáig, hogy velük milliókat szerezzen meg. az ördög egy üzletember. Hasznot hoz a számodra, amíg betartod hogy nem reagálsz ezekre az istenes dolgokra. Ha megszeged ezt, akkor persze azt is bukni fogod, amid eddig megvolt. Idővel persze teljesen kiüresedsz. Mert most, még ha csak annyi értelme volt is a napjaidnak, hogy ide felgyere és a kedvenc kérdésednél megoszd az álláspontodat a hívőkkel, az is több volt a semminél. Minden nap ugyanúgy telik, de már alig vártad, hogy feljönhess ide. Nem is értetted és már nem is fogod megérteni talán, hogy mi az a vonzalom, ami miatt kényszert érzel, hogy ehez a kérdésedhez újra és újra kommenteljél. Pedig a válasz egyszerű: magány. Társas magány talán. És amíg itt töltötted az idődet, a hívők között, akik többet sejtenek a világból, mint az valójában látható. Miért? miért ez a beteges kényszer vagy vonzalom? nem beteges ez. Egyszerűen csak itt találtad meg a köröd. Már-már kezdesz barátként tekinteni a válaszolókra. A való életben neked is csak kényszerbarátságaid vannak. de ezt te választottad. Itt együtt keresheted a legnagyobb kérdésre a válaszokat. Igen, jó az irány, jó az út, csak ugye az kellene ehhez is, hogy átengedd az irányítást és elfogadd, hogy nincs szabad akarat. ha van is szabad akarat, akkor az legfeljebb 1 lehet és mindazoké, akik azt az 1-et követik.

de az ördög már rád szállt. legtitkosabb vágyadat kezdi valóra váltani. Erre jövök én és leírom, hogy ezt beszoptad haver.

De nem, nem ez a cél. A cél, hogy lásd: A názáreti Jézus Krisztus nevére az ördög elmenekül. Szent név ez, amit kaptunk. Bármikor segítségül hívhatod még ha egyedül vagy akkor is. beszélj hozzá. légy vele őszinte és akkor elkezdődik.

2022. máj. 11. 12:57
 205/370 A kérdező kommentje:

#199: teljesen egyetértek veled.

#200: nem tudja a felhasználó nevem, mert eddig nem válaszoltam neki a levelező felületen.

Csak normális hangvételű üzenetekre szoktam visszaírni, de általában akkor is a kérdés alatt, hogy mások se maradjanak ki ha van valami hasznos benne.

2022. máj. 11. 13:18
 206/370 A kérdező kommentje:

"Na, túl a 200-on. Most jobb? őrülsz?"

A válaszok száma irreleváns. De tényleg van bennem öröm, mert többen is írtak hasznos válaszokat, amik mindannyiunkat gazdagabbá tehettek. Nekem ez jó érzés, független a kritikáktól vagy egyetértésektől, tanulni mindig pozitív élmény.

"Micsoda válasz lavina zúdult rád és egyik sem volt számodra elégséges."

Valóban nem sikerült egyelőre direkt választ kapnom a kérdésemre. De ez nem jelenti azt, hogy holnap akár ne érkezhetne ilyen. Nem adtam fel a reményt. Emellett tudom, hogy talán soha nem is lesz ilyen válasz, de ezzel együtt tudok élni.

"Le kellene vonni a tanulságot kérdező. Ateizmusra vagy kárhoztatva és örökre az anyagi világ rabja maradsz."

Nekem nem ez jött le tanulságként. Az főképp értelmetlen feltételezés, hogy az anyagi világ rabja lennék. Nem tudom miből gondoltad.

"Ha te magad nem imádkozol, tehát nem beszélsz Istenhez, akkor hogyan várod el, hogy válaszoljon?"

Nem várom el, hogy válaszoljon, hiszen valóban nem szóltam hozzá. Hogyan is tehetném, ha nem ismerem? Hozzáteszem, ha létezik, akkor tudhat rólam és megteheti az első lépést, ahogyan a keresztények szerint Pált is megszólította.

"Én látom a válaszokban, hogy isten több ízben is visszaüzent neked. Te pedig figyelmen kívül hagytad."

Valóban elkerülte a figyelmem, de nem szándékosan. Meg tudnád mondani, melyek ezek a válaszok?

"minden opció fel lett vonultatva, de nem érdekelt"

Nem értem a mondatod. Elmagyaráznád?

"Azt látom, hogy te már a kérdés kiírásának pillanatában eldöntötted a válaszokat"

Tévedsz, nem volt bennem ilyesmi és most sincs. Az, hogy eddig nem kaptam meggyőző választ, nem jelenti azt, hogyba jövőben sem fog ikyen érkezni.

"Mi volt az elképzelés? mit vártál? Mi lett volna a jel, hogy higgy?"

Nem tudom. De egy valódi Isten mindenképpen ismer engem annyira, hogy tudja, milyen módon tudna engem meggyőzni. Nagyképűség volna részemről azt feltételezni, hogy ha létezik Isten, akkor én valamit jobban tudjak nála.

"Az ördögnek pedig pont a te lelked kell, hogy megcsorbíthasson vele mindent, ami szent volt számodra."

Ezt honnan veszed? Ezt fenyegetésnek szántad?

2022. máj. 11. 13:37
 207/370 anonim ***** válasza:
16%

Jaja, privát nem szeretsz beszélgetni .. Amikor az Úr rávilágított múltkor is a turpisságodra, akkor is ez volt a szisztéma + ilyen lekezelő stílusban beszéltél a hozzászólásaimról.

Akkor is írtam, hogy ezt a pozíciót senkinek nem ajánlom így Neked sem.

Amúgy meg tisztára mindegy mi a felhasználó neved. Roló88 90. kérdésnél tart, szóval tőlem megnyerted ezt a nevet. 😅

Ézsaiás 57:15

Mert így szól a magasságos és felséges, a ki örökké lakozik, és a kinek neve szent: Magasságban és szentségben lakom, de a megrontottal és alázatos szívûvel is, hogy megelevenítsem az alázatosok lelkét, és megelevenítsem a megtörtek szívét.

Zsoltárok 51:19

Isten elõtt [kedves] áldozatok: a töredelmes lélek; a töredelmes és bûnbánó szívet oh Isten nem veted te meg!

Jakab 4:6

De [majd] nagyobb kegyelmet ád; ezért mondja: Az Isten a kevélyeknek ellenök áll, az alázatosoknak pedig kegyelmet ád.

1 Péter 5:5

Hasonlatosképen ti ifjabbak engedelmeskedjetek a véneknek: mindnyájan pedig, egymásnak engedelmeskedvén, az alázatosságot öltsétek fel, mert az Isten a kevélyeknek ellene áll, az alázatosaknak pedig kegyelmet ád.

Ezek alapján Számodra marad:

Sokan leélik az életüket vallások és Isten kapcsolat nélkül.

Ahogy elnézlek... Neked is menni fog.🤗

2022. máj. 11. 15:52
 208/370 anonim ***** válasza:
64%

207

azért nem válaszol neked privátban a kérdező, mert akkor meglátnád a felhasználói nevét

2022. máj. 11. 18:26
 209/370 anonim ***** válasza:
100%

"Amikor az Úr rávilágított múltkor is a turpisságodra, akkor is ez volt a szisztéma "

Döntsed el hogy kihez beszélsz.

Kezdjük ott hogy az amire gondolsz az én kérdésem volt. Amire könnyebben rá jöttem volna ha kicsit konkrétabban írnád hogy mire gondolsz. Ezenfelül mint ott is írtam nekem nincs több felhasználom. Az nem az én felhasználom volt. Mint ahogyan ncore felhasználóból is például 4 darab van ebben a lakásban. Abból pedig 1 az enyém.

"Amúgy meg tisztára mindegy mi a felhasználó neved"

"azért nem válaszol neked privátban a kérdező, mert akkor meglátnád a felhasználói nevét"

Szerintem is mindegy. Nem is értem mit számít ennyire a felhasználó név.

Egyébként én azért nem írok privátban vissza Giselle nek mert nem írok vissza az Anjucta szintű embereknek.

A másik kérdésnél is rá voltatok kattanva erre. Ott se láttam miért. Főleg hogy ott egy ilyen válasz volt és ott is egyből írtam utána a sajátomból hogy az én voltam.

UI.:

Ez a kérdező azért sem én vagyok mert én már rég hagytam volna ezt a kérdést ha az enyém lenne. Olyan mintha a fallal beszélgetne sokszor (tisztelet a pár kivételnek).

Arról nem is beszélve hogy továbbra se lenne semmi értelme ezzel szórakozni.

De ha nektek ez ekkora élvezetet okoz akkor ajánlom a másik kérdést. Ott úgy sem fogok értelmes választ kapni. Ott verhetitek a nyálatokat. Itt a kérdező lát valami értelmet pár válaszban.

2022. máj. 11. 21:49
 210/370 anonim ***** válasza:
28%

199

(191 vagyok)

"A probléma szerintem ott kezdődöt hogy sokan nem imádkoztak és közvetítették ha volt valami hanem csak jöttek a sablon téritő szöveggel és kötöszködni."

Segítek: szerintem senki nem imádkozott.

Azért nem, mert a legtöbben már a kérdés első mondatánál láttuk, hogy miről van szó. Már az elején átlátszó volt a kérdező gazsulálása, hogy "imádkozzatok, kérlek". De aztán le is írta:

"Ha létezik egy igaz hívő, aki az igaz Istenben hisz, akkor képes arra, hogy az istene tudassa rajta keresztül velem is a létét. Ne tegyünk úgy, mintha valami hatalmas kegy lenne".

Egy IGAZ hívő, aki az IGAZ Istenben hisz.

Igy akarta levezetni, hogy nincs isten vagy mi nem vagyunk igaz hívők.

Ez az egész egy akkora ordas hátulról jövő pimaszság volt - és van ilyen ember, aki odáig süllyed, hogy kiír egy ilyen kérdést.

Kétségtelen, hogy nagyon intelligens. Mégis meglátta már az első ember, aki reagált, hogy miről van szó. Es folyamatosan ír ilyeneket, hogy "Az Úr bocsásson meg neked, amiért másoknak ilyen kitartással nem hagysz békét!".

Hihetetlen.

2022. máj. 11. 22:37
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!