Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves hívők, imádkoznátok az...

Kedves hívők, imádkoznátok az istenetekhez, hogy közölje veletek, mit kellene mondanotok nekem, hogy a ti vallásotokra megtérjek?

Figyelt kérdés
Ha valódi isten az akiben hisztek, ő biztosan tudni fogja, mi az amit én olvasva azonnal a ti vallásotokra térnék meg. Imádkozzatok, kérlek, hogy tudassa veletek azt az üzenetet, ami hívővé tenne engem és a többi ateistát is. Azonnal le lehet majd tesztelni az eredményt, mert ígérem, amint vallásossá válok, megírom nektek.

2022. márc. 26. 14:09
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
 161/370 anonim ***** válasza:
0%

A tartós boldogsághoz hit kell. A hitet lehet gyakorolni.

A nem tartós boldogságot ismételni kell és nem a hiten keresztül megy végbe.

Istenben, az egyetlenben és nem a kérdező által hirdetett sok Istenben hinni tartós boldogság.

Mert minden esetben minden órában percben aki igazságban jár tisztaszívű, emiatt tartós boldogságban jár, semmilyen dolog nem szegi kedvét, mert belenyugszik, Isten az, aki a legjobbat akarja, minden nehéznek tűnő pillanatban is Isten a legjobbat akarja.

Akik pedig lázonganak a megélt fájdalmak miatt, nem szelídek, nem értik Isten bölcsességét mert nem is akarják megérteni, csak a jót kérik Istentől, de mihelyt megkapják természetesnek veszik és elhagyják Istent és újra csak akkor emlegetik ha rossz éri őket.

Nincs tartós boldogság Isten nélkül a szelíd emberek és mindazok akik a nyolc boldogságban le vannak írva, viszont képesek rá.

2022. máj. 7. 22:43
 162/370 anonim ***** válasza:
100%

"A tartós boldogsághoz hit kell. A hitet lehet gyakorolni.

A nem tartós boldogságot ismételni kell és nem a hiten keresztül megy végbe."

Továbbra sem igaz.

"Istenben, az egyetlenben és nem a kérdező által hirdetett sok Istenben hinni tartós boldogság."

Nem hirdet sok isten. De akkor nem sikerült megértened hogy mit is akart mondani.

"Akik pedig lázonganak a megélt fájdalmak miatt, "

Én például nem lázongok és nem megélt fájdalmak miatt. Csak nem hiszek benne mert rengeteg nagyon jó érv utal arra nincs és egy jó érvet se tudok arra hogy lenne.

2022. máj. 8. 08:13
 163/370 anonim ***** válasza:
17%

Kedves kérdező árnyéka.

Neked az a feladatod, hogy ne higgy Istenben.

Kedves kérdező neked az a feladatod, hogy mindenben kételkedj ami Istentől szól.

2022. máj. 8. 09:25
 164/370 A kérdező kommentje:

"A tartós boldogsághoz hit kell."

Erre van bármilyen bizonyítékod?

Europa északi felén kifejezetten sok ateista ember él. Azt állítod, hogy ők nem lehetnek tartósan boldogok?

A kutyák élhetnek boldog életet anélkül, hogy hinnének a te istenedben? Szerintem egy gondos, szerető kutyatartó mellett egész biztosan.

Bármiben lehet hinni, vagy egy konkrét valamiben kell higgyünk a boldogság eléréséhez?

A logika számomra azt sugallja, hogy az állításod egy üres kijelentés, bárminemű bizonyíték nélkül.

"Istenben, az egyetlenben és nem a kérdező által hirdetett sok Istenben hinni tartós boldogság."

Ateista vagyok, egyetlen istent sem hírdetek, valamit félreérthettél. Hogyan okozhat boldogságot az, hogy valamiben hisz egy ember? Ha például abban hiszek, hogy megnyertem a főnyereményt a lottón, akkor tényleg lehetek boldog. De csak addig, amíg ki nem derül, hogy a valóság és a hitem között nincs kapcsolat.

Azért sem akarok hinni a te istenedben, mert amikor kiderül, hogy nem is létezik, akkor minden korábbi boldogságom semmivé foszlik. Lehet egy tartós boldogság hamis? Ez nem olyan lenne, mint drogokon élni? Amikor elfogy a dózis, jön a kiábrándító és fájdalmas szembenézés a valósággal.

Nem szeretnék hamis tartós boldogságban élni. Nem szeretnék hazugságban élni. Minél több igazságot szeretnék tudni és én majd megtalálom abban a valós világban a magam tartós boldogságát.

"aki igazságban jár tisztaszívű, emiatt tartós boldogságban jár, semmilyen dolog nem szegi kedvét"

Ennek több köze van az ember mentalitásához, semmint máshoz. Egy gonosz ember lehet könnyebben marad meg az ármánykodása mellett, mert tudja, hogy szépen, lassan célt ér minden gonosz tette. Aki pedig jót cselekszik másokkal, könnyebben veszíti kedvét (ha csak egy időre is), amikor visszaesést lát munkája eredményében.

"mert belenyugszik, Isten az, aki a legjobbat akarja, minden nehéznek tűnő pillanatban is Isten a legjobbat akarja"

Hogy az Isten mit akar és hogy te mit teszel, az nem feltétlen egyezik. Honnan tudod, hogy Isten mit akar? Nem arrogancia azt képzelni, hogy nemcsak hogy tudjuk melyik isten az igazi, de a gondolatát és akaratát is ismerjük?

"Akik pedig lázonganak a megélt fájdalmak miatt, nem szelídek, nem értik Isten bölcsességét, mert nem is akarják megérteni"

Ezzel a mondatoddal hatalmas ütést vittél be emberek millióinak, akik súlyos betegség miatti félelemből vagy szeretteik gyászolása miatt éreznek keserű, elviselhetetlen fájdalmat. Igazán bántó a mondatod azoknak lehet, akik ugyanazt az istent hiszik, amelyikben te magad is.

"csak a jót kérik Istentől, de mihelyt megkapják természetesnek veszik és elhagyják Istent és újra csak akkor emlegetik ha rossz éri őket"

Ha olvastad a Bibliát, tudod, hogy az imádságod csak akkor vezet eredményre, ha Isten akaratával egybevág amit kérsz. Mi rossz van tehát benne, ha csak akkor imádkoznak segítségért, amikor valóban szükségük van rá? Amikor jól megy minden, akkor mit kellene imádkozni? Van erre valamilyen szabály?

"Nincs tartós boldogság Isten nélkül a szelíd emberek és mindazok akik a nyolc boldogságban le vannak írva, viszont képesek rá."

A "nyolc boldogság" valójában nem boldogságot, hanem reményt ír le. Ez nagyon egyértelmű. Másképpen azt az abszurditást kellene kijelentenünk, hogy az boldog, aki szomorú.

2022. máj. 8. 09:45
 165/370 A kérdező kommentje:

"Kedves kérdező neked az a feladatod, hogy mindenben kételkedj ami Istentől szól."

Ezt a feladatot te adtad ki nekem? XD

Milyen módon járult hozzá a válaszod a kérdésem bármelyikének tisztázásához?

Ha csak annyi jött le neked, hogy mindenben kételkedek, akkor félreértetted a helyzetet. Én csak a mindenki által vallott, alapvető szkeptikusságot tartom. Amit te is képviselsz azonnal, amint valaki azt mondja neked, hogy a te istened hamis, az övé az igazi. Te vajon bemondásra azonnal megtérnél az ő istenéhez?

2022. máj. 8. 09:51
 166/370 anonim ***** válasza:
22%

Ezt a feladatot te adtad ki nekem? XD

Nem, Isten.

Milyen módon járult hozzá a válaszod a kérdésem bármelyikének tisztázásához?

Hogy lásd mások, hogyan látnak téged, szembesitelek magaddal, négha talán ez kellemetlenül ér téged, hogy helyes kovetkeztetéssel alaposabban tudj kimozdulni, ha akarsz, de szerintem nem akarsz Ha meg nem akarsz kimozdulni kényelmes ateizmusidbol,akkor mire jó hogy bárki is szóljon hozzád? Letisztáztam neked, kimozdithatatlan szkeptikus vagy ami az Istdnhitet illeti. Az a típus aki a másikat okolja.

"Ha csak annyi jött le neked, hogy mindenben kételkedek, akkor félreértetted a helyzetet. Én csak a mindenki által vallott, alapvető szkeptikusságot tartom"

Nem értettem félre, egyszerűen ilyen vagy nézz szembe magaddal. Ne hárits. Erre megcáfolod az első mondatot és téves kontextusba teszed. Igen, itt bevallás szkeptikus vagy, de nem nem mindenki ilyen. Ez megint hárítja. Te vagy ilyen, én nem vagyok szkeptikus. És nem alapvető szkeptikus hanem alapos szkeptikussággal kezeled ezt a témát.

2022. máj. 8. 12:23
 167/370 anonim ***** válasza:
54%

166.

Miért akarod tévútra vinni a kérdezőt a te hamis istenedhez?

Én a valós isteneket szolgálom akik megsúgták nekem hogy a te istened pusztán egy démon aki kábítja a híveket. Térj át és megszabadulsz a te démonodtól. Akkor majd valóbban boldog leszel és végre kiszabadulsz a mostani narkotikushoz hasonló álomból amire csak azért van szüksége a démonnak hogy táplálkozhasson belőled.

Ne lökd a másik embert is a démon szájába.

2022. máj. 8. 12:34
 168/370 anonim ***** válasza:
0%

"Europa északi felén kifejezetten sok ateista ember él. Azt állítod, hogy ők nem lehetnek tartósan boldogok?"

A megfigyelés az, akik nem vallásissk valamely bálványa választanak maguknak például motorimádók, Ferrari szb imádok vagy más szenvedélyeket keresnek maguknak, mert keresik a boldogságot. Ezek nem a tartós boldogságnak a része, mert amikor az a tárgy nincs már többé, vagy éppen megszokja az áhított autót, akkor eltűnik a boldogság. A példád nem szerencsés mert rendkívül nagy a szenvedékybetegrk száma északon.

A kutyák élhetnek boldog életet anélkül, hogy hinnének a te istenedben? Szerintem egy gondos, szerető kutyatartó mellett egész biztosan.

A kutyáknak mi közvetitjük az istent. Ők valóban boldogok. De mi emberek nem vagyunk istenek. Gyermeki boldogsággal rendelkeznek, mert gondtalanuok.

Bármiben lehet hinni, vagy egy konkrét valamiben kell higgyünk a boldogság eléréséhez?

Hihetsz a drogokkal, hogy boldog tudsz általa lenni. Nagy hatású boldogságot érezhető, rövid ideig. De itt is a hosszútávú boldogság a kérdés, megéri, ha a szervezeted tönkremegy benne? Megéri Ferrarit vennem ha másnap valaki irigységből osszekarcolja? Te döntsd el.

"A logika számomra azt sugallja, hogy az állításod egy üres kijelentés, bárminemű bizonyíték nélkül.'

Érvek elfogadása van. Bizonyíték nincs semmire. Arra sincs hogy te élsz és nem egy robottal levelezek. Emiatt elég üres lehet az életed, ha csak a kapaszkodókba bízol.

Ateista vagyok, egyetlen istent sem hírdetek, valamit félreérthettél.

Akkor te gunyolodsz csak, hogy imádkozzunk érted, hogy melyiket? ÉRTEM.

Hogyan okozhat boldogságot az, hogy valamiben hisz egy ember? Ha például abban hiszek, hogy megnyertem a főnyereményt a lottón, akkor tényleg lehetek boldog.

NEM.Nem a pénz és egyéb bálványok és szenvedélyek adják az igazi boldogságot azaz az élet értelmét.Attol senki sem boldog hogy hiszi hogy megnyerheti. Legfeljebb megnyeri, attól eufória lesz egy ideig.

"Azért sem akarok hinni a te istenedben, mert amikor kiderül, hogy nem is létezik, akkor minden korábbi boldogságom semmivé foszlik."

Ezek csak frktételezések, egyikre sincs bizonyítékod. Tehát te feltételezések miatt vagy ateista.

"Lehet egy tartós boldogság hamis?

Van, amikor összhangba kerülsz Istennel.

Ez nem olyan lenne, mint drogokon élni?

A drog a Sátán ajándéka, aki Isten útján jár rögtön átlátja mi a hamis és mi az igazi.

"Amikor elfogy a dózis, jön a kiábrándító és fájdalmas szembenézés a valósággal."

Így van! Bekapják a Sátán horgát.

Nem szeretnék hamis tartós boldogságban élni.

Remek! Ne élj hamis boldogságban én is ezt kívánom neked.

Nem szeretnék hazugságban élni.

Remek! Kívánom, hogy ne.

Minél több igazságot szeretnék tudni és én majd megtalálom abban a valós világban a magam tartós boldogságát.

Hajrá!

"Ennek több köze van az ember mentalitásához, semmint máshoz. Egy gonosz ember lehet könnyebben marad meg az ármánykodása mellett, mert tudja, hogy szépen, lassan célt ér minden gonosz tette."

Ennek mi köze a boldogsághoz? A boldogulás nem egyenlő a boldogsággal.

"Aki pedig jót cselekszik másokkal, könnyebben veszíti kedvét (ha csak egy időre is), amikor visszaesést lát munkája eredményében."

Vannak ilyenek. De Krisztus nem erre nevelt minket. Azt kéri "úgy adjunk, hogy ne tudja a bal kéz mennyit adott a jobb" Magyarán ne bánkodjunk és bőségesen osszunk, mert Isten máshol, máskor visszaadja.

"Hogy az Isten mit akar és hogy te mit teszel, az nem feltétlen egyezik."

Így van! Épp ezért keressük Istent, imádkozunk, hogy megleszek saját utunkat az élet értelmét. Amikor már Isten útján járunk akkor már egyezik.

"Honnan tudod, hogy Isten mit akar?"

Onnan, hogy igyekszem jeresni, sokat imádkozik, sokat adok hálát és sok kérdést teszek fel neki, akkor mindig válaszol.

"Nem arrogancia azt képzelni, hogy nemcsak hogy tudjuk melyik isten az igazi, de a gondolatát és akaratát is ismerjük?"

De igen, abban az esetben, ha valaki csak úgy, minden hit és ustenkeresési előzmény nélkül mondható.

Ezzel a mondatoddal hatalmas ütést vittél be emberek millióinak, akik súlyos betegség miatti félelemből vagy szeretteik gyászolása miatt éreznek keserű, elviselhetetlen fájdalmat.

Igen! Vegyék észre már, hogy nem Istent kell szídniuk! Ne hárítsák Istenre saját szabad akaratuk végtermékét a fájdalmat a szenvedés, mind az emberiség akarata okozza magának, nem Isten.az emberek tetteiben ott van épp úgy a büntetés is, nemcsak a jó.

"Igazán bántó a mondatod azoknak lehet, akik ugyanazt az istent hiszik, amelyikben te magad is."

Nem. Mert az én hitrendszeremben, amit vallok, es ugyanazt az Ustent hisszük, a szenvedést és fájdalmat eltűri, a kivégzés ellen semmit sem tesz, mert bátor.

Ez a mártírok bátorsága hatotta meg a római népet, amikor átérezték, hogy ártatlanok végeznek ki a római arénában, és többek ezért is váltak kereszténnyé.

"Ha olvastad a Bibliát, tudod, hogy az imádságod csak akkor vezet eredményre, ha Isten akaratával egybevág amit kérsz. Mi rossz van tehát benne, ha csak akkor imádkoznak segítségért, amikor valóban szükségük van rá? Amikor jól megy minden, akkor mit kellene imádkozni? Van erre valamilyen szabály?"

Lenne. Biztos te us ismered a köszönöm szót és talán többször is használod. Hát mi is. Amikor jól megy sírunk illene hála imádat mondanunk, amiben Isten látja, hogy nem felejtetted el az ínséges időszakokat.

"Nincs tartós boldogság Isten nélkül a szelíd emberek és mindazok akik a nyolc boldogságban le vannak írva, viszont képesek rá."

"A "nyolc boldogság" valójában nem boldogságot, hanem reményt ír le. Ez nagyon egyértelmű. Másképpen azt az abszurditást kellene kijelentenünk, hogy az boldog, aki szomorú."

Olvasd tovább van magyarázat is. Boldog mert szomoruságát megvigasztalják. Ez nem remény, hanem élettapasztalat.

2022. máj. 8. 13:25
 169/370 anonim ***** válasza:
23%

Kedves Kérdező, hogy van az, hogy te ennyit és ilyen szenvedéllyel foglalkozol ezzel a kérdéssel, tanulmányozol mindent meg olvastad oda-vissza a Bibliát - de arra még nem jöttél rá, hogy

1. az ima nem abból áll, hogy Istentől "kér" valamit az ember?

2. az istenhit nem azt jelenti, hogy az ember kér valamit és megkapja?

2022. máj. 8. 23:03
 170/370 A kérdező kommentje:

#169: igazad van, ha szenvedély nem is fűz a vallások világához, a történelmi és irodalmi világ mindig lekötött.

Az első pontodra annyit tudok mondani, hogy nincs 100%-os egybeesés aközött, amit a Bibliában olvasni és amit a hívő ketesztények gondolnak. A keresztények jelentős része, gondolatszáladtól függetlenül, az imáiban kér valamit.

A második pontot nem értem. Létezik olyan ember, aki ne értene egyet veled? Esetleg az Ezeregy éjszaka meséiben olvasható dzsinn lehetne az, aki a kéréseket teljesíti...

2022. máj. 9. 14:35
❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!