Kedves hívők, imádkoznátok az istenetekhez, hogy közölje veletek, mit kellene mondanotok nekem, hogy a ti vallásotokra megtérjek?
Bennem csak az merült fel megint, hogy legalább két regisztrációs a kérdező. 177 😜 Már azon is filóztam, hogy lehet Te vagy a moderátor is?
Azért érsz rá itt a topikban ilyen végeláthatatlan eszme futtatásokra.
Isten látja a szívedet.
Ettől függetlenül szeret úgy, ahogy vagy!
Áldjon az Úr!
Nincs Ferrarim, nem is vagyok rá, mégsem érzem magam boldogtalannak. Drogozni sem szoktam. Most borult az elméleted, amit rólam felállítottál.
"Bizonyíték nincs semmire. Arra sincs hogy te élsz és nem egy robottal levelezek."
Ez nem igaz. Meg tudnának szervezni egy találkozót, ahol személyesen meggyőződhetnél a létezésemről. A te isteneddel ezteg lehet tenni?
"Emiatt elég üres lehet az életed, ha csak a kapaszkodókba bízol."
Az életem nem üres. Szinte semmit nem tudsz rólam, mégis úgy teszel, mintha ismernél és tudnád milyen szörnyű ember vagyok. Nem tudom más hogyan véleményezné ezt a mentalitást, nekem az pökhendiség vagy arrogancia szavak jönnek elő leghamarabb.
"Akkor te gunyolodsz csak, hogy imádkozzunk érted, hogy melyiket?"
Nem gúnyoldódtam, csak te akarod úgy értelmezni, hogy rossz színben tüntess fel. Egy kérdést fogalmaztam meg, hogy aki szeretne, bekapcsolódhasson és válaszolhasson, szigorúan önkéntes alapon.
Úgy érzem, konstruktív kommunikáció helyett szándékosan félreértesz és csak a személyembe kötsz bele.
#172: érdekeseket írtál az imádságaitokról, nem gondoltam, hogy ennyi fajta lehet.
Az imádságba beletartozhat az, hogy megkéred az istened, segítsen abban, hogy valakinek megmutasd az ő létezését? Vagy ez méltatlan volna, esetleg te nem tudnál azonosulni vele? A konkrét, kiírt kérdésem miatt kérdezem.
"megkaptad a választ valakitől, csak elhajoltál előle"
Írd meg, kérlek, melyik válaszra gondolsz. Nem vettem észre, hogy lett volna ilyen. Azt sem, hogy bármi elől elhajoltam volna. Ezzel vádolni, konkrétumok nélkül, szerintem nem is korrekt.
"Szerintem ne szaladj bele ilyenekbe, hogy "amit a hívő keresztények gondolnak" vagy "a keresztények jelentős része". Ahány keresztény, annyiféle háttér, iskolázottság, személyiség, motiváció."
Igyekszem nem beleszaladni semmibe. De azt ugye érted, hogy ha nincs egy konkrét, egyetértő keresztény közösség, hanem egymástól igen eltérő értelmezéseket hirdető egyházak vannak, akkor valamibe csak bele kell kapaszkodni amikor róluk beszélünk. Én pl. az anglikánokról nagyon keveset tudok, de többet a katolikus és református oldalról.
"Nagyon sok barátom és közeli rokonom van, aki ateista, és akivel szoktunk ilyenekről beszélgetni. Néha csodálkoznak azon, mennyire más ez, mint ahogy kívülről gondolták, vagy mondták nekik."
Így van, pont ahogyan a hívők találkoznak a valósággal, amikor egy tájékozottabb ateista barátjukkal beszélgetnek.
"Csak belül kell maradni a tisztelet és a jóindulat keretein"
Teljesen egyet tudok érteni: a kölcsönös tisztelet alapvető fontosságú.
"különben nem lesznek őszinték az istenhívők"
Magas labda, nem csapom le,szerintem értem mit akartál mondani.
"Dehogy akar, ateista, ne légy naiv, csak kételkedni akar. Ezt azért írta ki, hogy bebizonyítsa semmit sem ér az ima és ezen keresztül a vallások."
Attól, hogy ismétled, még nem válik igazzá. Nem kételkedni akarok, hanem tudni. Olvasd el a korábbi válaszaim, ha nem hiszed. Vagy csak kételkedni akarsz?
Valóban, hívők által pénzelt kutatások igazolják az ima hatástalanságát a betegek gyógyulásában. Ez nem jelenti azt, hogy az ima máskor ne lehetne eredményes. Ha erről akarnék "vitatkozni", beszállnék egy korábbi kérdés válaszai közé.
Hát nekem sincs jobb dolgom, próbálok újra segíteni.
Hiszed-e, hogy Jézus Isten fia?
Ha igen, ezeket a dalokat Neked is írták!
"Bennem csak az merült fel megint, hogy legalább két regisztrációs a kérdező."
Mi értelme lenne?
"177 😜 Már azon is filóztam, hogy lehet Te vagy a moderátor is?"
Akkor kapásból itt kevesebb válasz lenne.
"Azért érsz rá itt a topikban ilyen végeláthatatlan eszme futtatásokra."
Melyikre gondolsz?
"van amiben finomabban fejezném ki magam."
Ha tudnám melyikre gondolsz lehet bocsánatott kérnék. Előfordul hogy szándékom ellenére bántó vagyok.
188#
Ezt Tőle kérdezd, ha nem Te vagy. Mert a jó múltkor kiderült az egyik 4 pipás válaszolóról, hogy Ő a kérdező is. DE nincs semmi baj vele, a saját lelkiismerete korrigálja ki, hogy sokra nem megy vele.
185
<"különben nem lesznek őszinték az istenhívők"
Magas labda, nem csapom le,szerintem értem mit akartál mondani.>
Ha érted, akkor valószínűleg tudomásul is veszed. Vagy sikerül megnyerned valakinek a bizalmát, vagy nem. Nekem ez a mondanivalóm lényege.
"Az imádságba beletartozhat az, hogy megkéred az istened, segítsen abban, hogy valakinek megmutasd az ő létezését?"
Beletartozhat, de ez most nem az az eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!