Kedves hívők, imádkoznátok az istenetekhez, hogy közölje veletek, mit kellene mondanotok nekem, hogy a ti vallásotokra megtérjek?
"Kicsoda Számodra Jézus?"
Az Újszövetség szerint Isten fia és az Isten is egyszerre. Én ezt hitetlenkedve fogadom, mivel tudok valamennyit arról is, hogyan alakult ki ez a felfogás a későbbi korokban. Az általam hitelesnek tartott bibliakutatók úgy látják, hogy a kezdetekben szó sem volt ilyen narratíváról.
"Számomra az Élet, az Út az Atyához és az Igazság - röviden."
Ezek mind csak szimbólikus értelműek. Konkrétan mit jelent neked Jézus? Honnan tudod, hogy létezett, hogy még mindig él és ő maga lenne az igazi Isten?
"Jézus megszólított a helyi evangélikus templomban énekeken keresztül, hogy kövessem Őt"
Igen, a személyes élményekben az a probléma, hogy mások számára nem szolgálnak bizonyítékkal. Nem lehet megkülönböztetni azt az embert, akinek valóban ilyen élménye volt attól, aki csak hiszi, hogy átélte.
Ha valóban megtörtént amit leírtál, az azt jelenti, hogy vannak emberek, akik kegyeltek és megkapják a várt bizonyítékot első kézből. Mások pedig soha. Ez így nincs rendben.
A vége az, hogy továbbra is te egy számodra erős bizonyíték alapján nem hiszed, hanem tudod az istened. Viszont az ateistáknak nem adatik meg ez a lehetőség, nekik csak a vak hit maradna.
Tudsz vele beszélgetni? Kérdezd meg, mit mondhatnál nekem ahhoz, hogy én is higgyek benne.
Nekem nem emberek mondtak olyant, amitől aztán tudtam hinni Benne.
Isten a dícséretek között lakozik, mondja a zsoltáros. Én ott tapasztaltam meg a valóságát. (énekeken keresztül)
Szólítsd meg és válaszolni fog.
Lehet kitartónak kell lenned ezzel, de azt Ő tudja, mikor válaszol.
Hallgas olyan zenéket, ahol Jézusról énekelnek.
Kérd, hogy mutasson olyan közösséget, ahol Róla beszélnek és erősödhetsz a benne való hitben.
Jézust követni egy folyamat, Neki odaszánt életet jelent.
A Bibliában is kereshetsz választ. Pl. Ott ahol éppen kinyílik...
Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek.”
Tehár random válasz egyet és ha elég ideig foglalkozol vele akkor elgiszed.
Így lesz rengeteg különböző "igazság".
Értsétek meg, ha megtalál az Úr kegyelme az mindent felülír. Tudni fogjátok.
Ha rajtam állt volna, akkor már jóval előbb találkoztam volna Jézussal.
Mindig tanulunk így is, úgy is az életben.
Mikor Ő tanít, az már sokkal, de sokkal jobb. Öröm, szeretet, béke van az atmoszférájában. Megértővé tesz mindenkor.
Kérdés, hogy igent mondanátok hívásának? Ő látja a szívedet.
Te meg azt értsed meg hogy sokan teszik ezt, sokakat megtalál az "Úr kegyelme". De mégis más más isten kegyelme találja meg őket.
Tehát akkor
-Létezik több isten is
-Egy isten létezik aki szórakozik az emberekkel
-Az ilyen kegyelmek és hasonlók esetén tévednek az emberek
-Egyéb javaslat amit kifejtesz
Szóval a 4ből melyik a helyzet?
Már úgy is többet tudsz, mint kellene...
A Menny Istene nem szórakozik senkivel, elküldte Jézust, aki kereszthalált halt Értünk a Golgotán. (Max. a sötét oldal sötétít. )
A receptet fent leírtam.
A szeretet a lényeg.
Amíg nem találkozol Jézussal, addíg is tartsd be a 2.parancsolatot. Áldás, békesség!
Én azt nem értem hogy Isten miért adna egyeseknek biztos jelet arról hogy létezik?
Mi alapján?
Ha én nem kaptam akkor teperhetek mert az az jelenti hogy Isten tesz rám mert miért ne?
Nem hinném, hogy ettől boldogtalannak kellene lenned.
Az Ő időzítése tökéletes.
Hadd csinálja úgy, ahogy akarja.
Különben Jézust követni nem csak abból áll, amit látsz.
Bekerülsz egy szellemi háborúba.
Van egy képlet : Álljatok ellen a gonosznak és közelítsetek Istenhez. Ezt életed végéig alkalmazni kell. Kitartó lennél ebben?
"Kedves hívők, imádkoznátok az istenetekhez, hogy közölje veletek, mit kellene mondanotok nekem, hogy a ti vallásotokra megtérjek?"
Az agnosztikusok imáját elmondtam az ő istenüknek vagy isteneiknek.
Lehet ők sugallták számomra a következő választ:
Az itteni hívőktől érkező válaszok szerintem tökéletesen megmutatják hogy miért ne kövesd őket (persze ha te is így látod a válaszokból).
Istenségek kizárásához nincs 100%-ban elegendő bizonyíték így az ateizmus is kiesik.
Ami bennem megfogalmazódott az által az agnosztikus irányt tudom javasolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!