Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves hívők, imádkoznátok az...

Kedves hívők, imádkoznátok az istenetekhez, hogy közölje veletek, mit kellene mondanotok nekem, hogy a ti vallásotokra megtérjek?

Figyelt kérdés
Ha valódi isten az akiben hisztek, ő biztosan tudni fogja, mi az amit én olvasva azonnal a ti vallásotokra térnék meg. Imádkozzatok, kérlek, hogy tudassa veletek azt az üzenetet, ami hívővé tenne engem és a többi ateistát is. Azonnal le lehet majd tesztelni az eredményt, mert ígérem, amint vallásossá válok, megírom nektek.

2022. márc. 26. 14:09
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
 171/370 anonim ***** válasza:
74%

169.

Ha valaki a kérdésben szereplő dolgot kéri az Istentől akkor nem saját magának vagy önös érdekei miatt kéri azt hanem valaki másért.

De még nem is akárki miatt hanem egy eltévejedet bárány miatt hogy vissza találjon.

2022. máj. 9. 15:58
 172/370 anonim ***** válasza:

170

1. "A keresztények jelentős része, gondolatszáladtól függetlenül, az imáiban kér valamit."

Mondjuk, hogy van olyan, hogy kér IS.

En anglikán vagyok, nekünk legalább 25 fajta imádkozási módszerünk van, amelyet megtanultunk használni. Az esti "rutin" ima is minimum 4 fordulós: bűnbánó ima, hálaadó ima, közbenjáró ima másokért és utána az, amit szeretnék. De önmagára és Istenre reflektáló keresztény nem kér olyat, amivel önmaga nem azonosul, vagy ami Istent próbára teszi, vagy amit Istenhez méltatlannak ítél.

Másrészt Istennek nincs szüksége az imáinkra ahhoz, hogy azt tegye, amit akar. Nekünk van az imára szükségünk.

2. örülök, hogy ezt te is látod. Akkor viszont a projected alapjában dől dugába, hiszen végig abból indultál ki, hogy az "istenetek" majd az imára megadja a pontos módszert.

Egyébként menet közben megkaptad a választ valakitől, csak elhajoltál előle.

Szerintem ne szaladj bele ilyenekbe, hogy "amit a hívő keresztények gondolnak" vagy "a keresztények jelentős része". Ahány keresztény, annyiféle háttér, iskolázottság, személyiség, motiváció. Nagyon sok barátom és közeli rokonom van, aki ateista, és akivel szoktunk ilyenekről beszélgetni. Néha csodálkoznak azon, mennyire más ez, mint ahogy kívülről gondolták, vagy mondták nekik. Csak belül kell maradni a tisztelet és a jóindulat keretein, különben nem lesznek őszinték az istenhívők.

2022. máj. 9. 20:50
 173/370 anonim ***** válasza:

171

"De még nem is akárki miatt hanem egy eltévejedet bárány miatt hogy vissza találjon."

A kérdező "egy eltévelyedett bárány", aki vissza akar találni?

2022. máj. 9. 21:04
 174/370 anonim ***** válasza:
26%
Dehogy akar, ateista, ne légy naiv, csak kételkedni akar. Ezt azért írta ki, hogy bebizonyítsa semmit sem ér az ima és ezen keresztül a vallások.
2022. máj. 10. 02:00
 175/370 anonim ***** válasza:
0%

174

Persze, világos! :-D Ironikus volt az a kérdés (173), csak nem látszik. Hihetetlen, milyen primitíven bírnak ravaszkodni.

2022. máj. 10. 02:58
 176/370 anonim ***** válasza:

164

"Minél több igazságot szeretnék tudni és én majd megtalálom abban a valós világban a magam tartós boldogságát."

Kezd végre felderengeni nyomokban a világnézeted.

Ez már érdekesebb téma, mint az, hogy miben NEM hiszel.

Erről mesélhetsz, ha ráérsz. Hol fogod megtalálni ezeket az igazságokat, és honnan fogod tudni, hogy igaz? Es hogy fogod ezekkel a tartós boldogságodat biztosítani?

2022. máj. 10. 07:42
 177/370 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként menet közben megkaptad a választ valakitől, csak elhajoltál előle."

Melyik?

2022. máj. 10. 07:55
 178/370 anonim ***** válasza:
54%

"A kérdező "egy eltévelyedett bárány", aki vissza akar találni?"

Hívő? Nem.

Tehát eltévedt bárány.

Azt pedig nem állítottam hogy vissza akar találni. Csak hogy az imádkozó azért imádkozna hogy vissza találjon a kérdező.

Ha nem akar akkor csak még egy ok hogy segítsen Isten.

2022. máj. 10. 08:04
 179/370 anonim ***** válasza:
0%

177

nem te, a kérdező

2022. máj. 10. 08:21
 180/370 anonim ***** válasza:
71%

179.

Tudom. De érdekel hogy melyik volt az a válasz.

2022. máj. 10. 08:23
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!