Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért mondják...

Keresztények miért mondják hogy az iszlám egy sátáni vallás?

Figyelt kérdés
Láttam videót amiben egy volt apáca (áttért az iszlámra), beszél és azt mondja azt tanította neki az valamelyik keresztény egyház hogy az iszlám egy sátáni vallás. Ez nem egyedi eset sajnos. Gyakran láttam, hallottam ilyen megnyilvánulásokat keresztényektől. Olyat is hogy az mondják aki elolvassa a Koránt azt megszállják a démonok. Miért terjesztik ezeket a valótlan, sértő, hamis rágalmakat keresztények, az egyházak közreműködésével. És miért pont az iszlámról? Sok mindenben nem értünk egyet de mi muszlimok is ugyanabban az Istenben hiszünk mint a keresztények. Sok a közös próféta, a tanítás. Más vallásokat nem támadnak így a keresztények vagy lehet hogy igen, de én nem tapasztaltam.

2022. febr. 3. 12:38
❮❮ ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... ❯❯
 421/481 anonim ***** válasza:
Úgy alakult hogy ebben az évben egybeesik a iszlám és kersztény böjti időszak. Ha összehasonlítjuk a kettőt, mindent elmond. Az iszlám böjti időszak egy hónapig tart és hajnalhasadástól naplementéig nem szabad enni inni. A keresztény böjt meg egy napig tart, ami alatt háromszor lehet enni és egyszer jól lakhatnak a keresztények :) Ennek semmi bibliai alapja nincs és nem is böjt hanem a böjt kigúnyolása.
2022. ápr. 16. 08:37
 422/481 anonim ***** válasza:
És ez kit érdekel? 600 év múlva a te vallásod is fel fog puhulni, ha szerencsés vagy és létezni fog még egyáltalán. Bár amilyen merev az iszlám, még ebben sem vagyok biztos. Egyébként a keresztények között is van ezer ágazat, a Fülöp-szigeteken pl. kereszthez kötözik magukat. Mindenhol vannak fanatikusok és mindenhol vannak, akiket kevéssé érdekel a hagyomány. Arról sose beszélsz, hogy Közép-Ázsiában mennyire nem érdekli az embereket az iszlám, hiába elvben iszlám országok.
2022. ápr. 16. 15:00
 423/481 anonim ***** válasza:

Az iszlám 1400 alatt sem puhult fel így 600 év múlva sem fog. Az pedig hogy hogyan kell böjtölni nam hagyomány hanem Isten parancsa.

Azt meg honnan veszed hogy Közép-Ázsiában nem érdekli az embereket az iszlám?

2022. ápr. 16. 17:20
 424/481 anonim ***** válasza:

Onnan, hogy beszéltem közép-ázsiai emberekkel. Kazah ismerőssel pl. Kb. úgy vannak az iszlámmal, hogy mint a kulturális keresztények a kereszténységgel. Nem járnak mecsetbe, nem imádkoznak, nem tartják se a böjtöt, se az alkoholtilalmat. De nemcsak ők, több iránival is találkoztam már, akik ugyanilyenek. De nem kell ehhez személyes ismeretség, ez elég közismert, hogy a volt szovjet tagállamokban pl. nem nagyon érdekli az embereket a mai napig az iszlám vallás. Meg valszeg a jóléti demokráciában se érdekelné, ha az iszlám valaha ki tudna termelni egy jóléti demokráciát, csak nem tud.

"Az iszlám 1400 alatt sem puhult fel így 600 év múlva sem fog. Az pedig hogy hogyan kell böjtölni nam hagyomány hanem Isten parancsa."

A te állítólagos istenedé. A zsidók vallása hamarabb volt, és az ő istenük mást parancsolt (mielőtt belekötsz: nem a böjtre gondolok, hanem JHVH 600 valahány parancsára, amit a zsidóknak be kell tartani). Ha már a keresztényekről nem tudsz leszállni, miért nem állsz bele a zsidó vallásba, de őszintén? Hagyjuk a kereszténységet, beszéljünk a zsidóságról. Arról hogy bizonyítod be, hogy nem az a valódi hit? Tiszta egyistenhitet hirdet, semmi ellentmondásos nincs a (szerintem szörnyű) istenképében és régebbi, mint az iszlám. Miért nem oda tértél be? Mi szükség volt az iszlám feltalálására, ha valaki egyistenhitet akar és nem jó neki a kereszténység, mikor a zsidókhoz is be lehet térni? Igen, be lehet, ne gyere azzal, hogy az egy zárt vallás, ahova születni kell. Aki nagyon akar, az betér. Nem látom be, hogy egy kívülállónak miért tűnik igazabbnak az iszlám, mint az a hit. Amikor még nem voltál hívő, akkor miért nem ahhoz a valláshoz fordultál, miért pont az iszlámhoz?

2022. ápr. 16. 18:45
 425/481 anonim ***** válasza:

"Onnan, hogy beszéltem közép-ázsiai emberekkel. Kazah ismerőssel pl. Kb. úgy vannak az iszlámmal, hogy mint a kulturális keresztények a kereszténységgel. Nem járnak mecsetbe, nem imádkoznak, nem tartják se a böjtöt, se az alkoholtilalmat. De nemcsak ők, több iránival is találkoztam már, akik ugyanilyenek."

Szóval találkoztál egy darab kazah és iráni emberrel akik nem voltak vallásososak, és levontad ebből azt a következtetést hogy a közép-ázsiai emberek nem vallásosak. Te zseni vagy :))))

"De nem kell ehhez személyes ismeretség, ez elég közismert, hogy a volt szovjet tagállamokban pl. nem nagyon érdekli az embereket a mai napig az iszlám vallás."

Egyáltalán nem közismert. Meg lehet nézni a közép ázsiai országok vallási adatait. Kazahsztán például 70 %-ban muszlim.

"Meg valszeg a jóléti demokráciában se érdekelné, ha az iszlám valaha ki tudna termelni egy jóléti demokráciát, csak nem tud."

Az egy keresztény hazugság hogy az iszlámban nem lehet demokrácia és jólét. Nagyon sokáig az iszlám világ volt a legfejlettebb, az első kalifákat pedig választották, nem öröklődött. Nincs semmi az iszlámban amitiltaná a demokráciát.

"A zsidók vallása hamarabb volt, és az ő istenük mást parancsolt"

Hát nem. A zsidók csak néhány napot böjtölnek de náluk is estig tart.

"Ha már a keresztényekről nem tudsz leszállni, miért nem állsz bele a zsidó vallásba, de őszintén?"

Mivel a keresztények már a sokadik muszlim országot támadták meg és forgatták fel több millió muszlim halálát okozva, kénytelen vagyok rájuk "szállni" hogy a te szóhasználatoddal éljek. Meg azért is mert keresztények hozták létre az iszlamista terrorizmust hogy ezekra hivatkozva az iszlámot támadják.

"Arról hogy bizonyítod be, hogy nem az a valódi hit?"

Nagyon egyszerűen. Megnéztem az Ószövetséget és tele van vállalhatalan tanításokkal. Kezdjük azzal hogy vérfördő az egész. Más népek kiirtász parancsolja csak mert másban hisznek. Külön felszólít a nők és gyerekek legyilkolására de még arra is hogy öld meg a saját gyermeked ha másban akar hinni. A rabszolgád is agyonverheted. Kb mindenért halálbüntetés jár. És érdekes módon a zsidó nép felsűbbrendűségét hirdeti. Meg úgy általában tele van ellentmondással, hibával. Folytassam ? :) Szóval elég egyértelmű hogy nem ez valódi hit. Úgy van ahogy az iszlám mondja. Meg lett hamisítva.

"Tiszta egyistenhitet hirdet, semmi ellentmondásos nincs a (szerintem szörnyű) istenképében és régebbi, mint az iszlám."

Egyistenhit, de azért nem nevezném tisztának. Van hogy Istent emberként írja le, ábrázolja például. Vagy angyalokkal díszítették a frigyládát amiben a Tízparancsolatot őrizték. Az iszlám például ezt szigorúan tiltja. És ahogy te magad is írtad, a zsidó vallás istenképe szörnyű, szemben az iszlám igazságos, könyörületes istenképével.

"ha valaki egyistenhitet akar és nem jó neki a kereszténység, mikor a zsidókhoz is be lehet térni?"

Igazából nem lehhet betérni. Ha nagyon erőlteted talán sok év mulva sikerülhet de soha enm fognak rád úgytekinteni mint eg született zsidóra. Gondolom feltünt hogy ez egy olyan vallás amit többnyire csak a zsidó etnkium követ és saját etnikai alapú felsőbbrendűségét hirdeti. Ez az alapja a náci ideológiának is. Innen ered.

"Nem látom be, hogy egy kívülállónak miért tűnik igazabbnak az iszlám, mint az a hit. Amikor még nem voltál hívő, akkor miért nem ahhoz a valláshoz fordultál, miért pont az iszlámhoz?"

Ezt most komolyan kérdezed, mikor ta magad is leírtad hogy a zsidó vallás istenképe szörnyű? Ez vállálalhatatlan. Csak az hisz benne kb aki beleszületik de csak mert ez egy nemzeti vallás hogy úgy mondjam. A júdeizmus és az iszlám ég és föld. Az iszlám tiszta egyisetnhitet hirdet. Logikus, igazságos, erkölcsös. Amit az iszlám tanít az passzol a valósághoz. Egyértelmű kristálytiszta üzenet ami alkalmas arra hogy útat mutasson ez egész emberiségnek.

2022. ápr. 16. 23:50
 426/481 anonim ***** válasza:

"Szóval találkoztál egy darab kazah és iráni emberrel akik nem voltak vallásososak, és levontad ebből azt a következtetést hogy a közép-ázsiai emberek nem vallásosak. Te zseni vagy :))))"

Tudtam, hogy ezzel fogsz jönni, f*szfej. Nézz utána, hogy mennyire vallásosak a posztszovjet országokban az emberek. Én erről egyetemen tanultam olyantól, aki Mo.-n az iszlám elismert szakértője. De gondolom, az ő véleménye se érdekel téged.

"Egyáltalán nem közismert. Meg lehet nézni a közép ázsiai országok vallási adatait. Kazahsztán például 70 %-ban muszlim."

Ja, hogy beírtad a wikibe, hogy "religion in Kazakhstan", és ott leírták, hogy 70%-ban vallásosak, és azt hiszed, hogy akkor most képben vagy. Mo.-n is 76% vallja magát vallásosnak, mégis alig járnak templomba az emberek. Népszámláláskor az én apám is azt mondta, hogy a családunk római katolikus, de templomot én belülről utoljára akkor láttam, mikor turistáskodtam Spanyolországban.

"Az egy keresztény hazugság hogy az iszlámban nem lehet demokrácia és jólét. Nagyon sokáig az iszlám világ volt a legfejlettebb, az első kalifákat pedig választották, nem öröklődött. "

Tök jó, csak annak már 1400 éve. Semmi mással nem tudtok jönni, minthogy az iszlámnak volt 200 éve, amikor a hellenizmus által áthatott és a kereskedelmi útvonalak által gazdaggá tett területekre benyomult, és akkor ő volt a világ tudományos vezető hatalma. Csak aztán nem tudták ezt megtartani, mert visszatértek a könyvhöz és Allahhoz.

"Nincs semmi az iszlámban amitiltaná a demokráciát."

Nem azért nem jön létre, mert lenne valami, ami "tiltja", hanem mert az egész egy tekintélyelvű, nagyon merev rendszer, ami képtelen a modernizációra. Ahol modernizálni próbálták, ott háttérbe szorult, és újra megjelent a fundamentalizmus. Ezért nem tud demokratizálódni, mert az a vallás, ahol a dogmából nem lehet engedni, az nem tud teret engedni a tudománynak.

"Hát nem. A zsidók csak néhány napot böjtölnek de náluk is estig tart."

Haha, direkt ezért írtam oda zárójelben a mondat végére, hogy "NEM A BÖJTRE GONDOLOK, MIELŐTT EBBE IS BELEKÖTNÉL, HANEM ARRA A 600 AKÁRHÁNY PARANCSRA", te szerencsétlen, kötekedő, agyhalott majom f*đz.

"Megnéztem az Ószövetséget és tele van vállalhatalan tanításokkal. Kezdjük azzal hogy vérfördő az egész. Más népek kiirtász parancsolja csak mert másban hisznek."

A Korán és a hadiszok tele vannak ilyenekkel, szóval ha ez annyira zavarna, akkor nem az iszlámot választottad volna.

"Egyistenhit, de azért nem nevezném tisztának. Van hogy Istent emberként írja le, ábrázolja például. Vagy angyalokkal díszítették a frigyládát amiben a Tízparancsolatot őrizték."

Igen, és? Miért zavar ez téged? Miért kezdtél el úgy gondolkodni, hogy neked olyan hit kell, ahol nem lehet ábrázolni az angyalokat? Azt értem, hogy ha valaki már betért az iszlámba és elfogadja annak dogmáit, akkor miért zavarják ezek, de MIELŐTT valaki betér, miért kezd el így gondolkodni? Ugyanez volt, amikor Bordás Józseffel volt a hard talk (nem csodálkoznék amúgy, ha kiderülne, hogy ő vagy, ugyanilyen pökhendi az is), és ő se tudott nagyon mit válaszolni, mikor megkérdezték, hogy miért döntött úgy, hogy az iszlámot választja, mikor még nem volt muzulmán. Ilyenkor az szokott lenni az ultima ratio, hogy Allah meg a Korán, és hogy meg kell tanulni arabul, mert csak úgy érted meg a Koránt. Hát oké, de miért nem tanultál meg előbb héberül, hogy úgy értsd meg a Tórát? A Biblia egyébként tele van félrefordításokkal, azt is eredetiben olvasva lehetne megérteni sok mindent.

"Az iszlám például ezt szigorúan tiltja. És ahogy te magad is írtad, a zsidó vallás istenképe szörnyű, szemben az iszlám igazságos, könyörületes istenképével."

Persze, azért vannak olyan versek, meg hadiszok, amik szerint a zsidók disznók, és meg kell ölni a hitetleneket. Ezeket valamiért sose reklámozzátok, mindig azzal jöttök, hogy van benne más is, ami meg a kegyelemről szól. A Korán az egy ilyen bevásárlóközpont, amiben minden van, és lehet belőle szemezgetni.

"Ez az alapja a náci ideológiának is. Innen ered."

Nem innen ered. Legalábbis csúsztatás ezt mondani.

"A júdeizmus és az iszlám ég és föld. Az iszlám tiszta egyisetnhitet hirdet."

A zsidó is.

"Logikus, igazságos, erkölcsös."

A zsidók ugyanezt mondanák a saját hitükről.

"Amit az iszlám tanít az passzol a valósághoz."

Az meg mi a fenét jelent? A valósághoz a tudomány passzol, az írja le. Egy vallás nem tud "passzolni" a valósághoz. Tudod melyik vallás passzol leginkább a valósághoz? Az eredeti buddhizmus.

2022. ápr. 17. 10:22
 427/481 anonim ***** válasza:

"Tudtam, hogy ezzel fogsz jönni, f*szfej. Nézz utána, hogy mennyire vallásosak a posztszovjet országokban az emberek. Én erről egyetemen tanultam olyantól, aki Mo.-n az iszlám elismert szakértője. De gondolom, az ő véleménye se érdekel téged."

Te sötét vagy mint az éjszaka így nem vagy képes arra hogy megállapítsd ki szakértő és ki nem. Elég baj hogy már ilyeneket beengednek egyetemre. Egy elemi iskolát végzett melós értelmi szintjén vagy. Egyébként miért jó az neked hogy lejáratod magad itt a 70 IQ-dal? Minek jöttél vissza?

"Ja, hogy beírtad a wikibe, hogy "religion in Kazakhstan", és ott leírták, hogy 70%-ban vallásosak, és azt hiszed, hogy akkor most képben vagy. Mo.-n is 76% vallja magát vallásosnak, mégis alig járnak templomba az emberek. Népszámláláskor az én apám is azt mondta, hogy a családunk római katolikus, de templomot én belülről utoljára akkor láttam, mikor turistáskodtam Spanyolországban."

Attól hogy Európában ez a helyzet, nem azt jeleti hogy máshol is. Biztos lehetsz benne hogy ha Kazahsztánban elmész egy mecsetbe pénteken, tele lesz, mig Magyarországon ürsek a templomok.

"Tök jó, csak annak már 1400 éve. Semmi mással nem tudtok jönni, minthogy az iszlámnak volt 200 éve, amikor a hellenizmus által áthatott és a kereskedelmi útvonalak által gazdaggá tett területekre benyomult, és akkor ő volt a világ tudományos vezető hatalma. Csak aztán nem tudták ezt megtartani, mert visszatértek a könyvhöz és Allahhoz."

Ezt már a multkor megbeszéltük de látom annyira retardált vagy hogy semmit nem fogtál fel az egészből. Az iszlám auz elmúlt 1400 évből legalább 1000 évig fejlettebb volt mint a nyugat és pont azért mert a Korán előírása a tanulás és a tudományokkal való foglalkozás. És pont azért történt a visszaesés mert eltértek az iszlámtól. Ha megnézed a mai arab országok vezetőit, sokuk nyugati iskolákban tanult és a nyuatiak bábja. Törökország az egyetelen valóban független muszlim ország. És tudod hol tanult Erdogan? Nem nyugati iskolában hanem muszlim vallási iskolát végzett.

"Nem azért nem jön létre, mert lenne valami, ami "tiltja", hanem mert az egész egy tekintélyelvű, nagyon merev rendszer, ami képtelen a modernizációra. Ahol modernizálni próbálták, ott háttérbe szorult, és újra megjelent a fundamentalizmus. Ezért nem tud demokratizálódni, mert az a vallás, ahol a dogmából nem lehet engedni, az nem tud teret engedni a tudománynak."

Ebből is látszik hogy értelmi fogyatékos vagy. Te magad is előbb leírod hogy nincs semmi az iszlámban ami tiltaná aztán meg dogmákról beszélsz :) Összefüggéstelenül beszélsz össze vissza. Jelenleg a nyugat nem engedi az iszlám világ demokratizálódását és tudományos fejlődését. Törökország példája remekül bemutatja ezt. A Gülen féle Nyugat által támogatott szervezet beépült a Törökország állami szerveibe, az oktatástól kezdve az igazságszolgáltatáson át a hadseregig mindenhova és meg is próbálták átvenni a hatalmat egy puccsal. Ha ez sikerül most Törökország egy iszlamista romhalmaz lenne és mindenben kiszolgálná a Nyugatot. A török nép szerencsére ezt nem engedte és megakadályozták a puccsot, Erdogan pedig kipucolta Gülen embereit az állami szervezetkből. Meg is látszik az eredeménye. Azóta Törökország hatalmasat fejlődött sok területen.

"Haha, direkt ezért írtam oda zárójelben a mondat végére, hogy "NEM A BÖJTRE GONDOLOK, MIELŐTT EBBE IS BELEKÖTNÉL, HANEM ARRA A 600 AKÁRHÁNY PARANCSRA", te szerencsétlen, kötekedő, agyhalott majom f*đz."

Képtelen vagy kultúrált vitára és te beszélsz tudományról meg fejletségről? :)

"A Korán és a hadiszok tele vannak ilyenekkel, szóval ha ez annyira zavarna, akkor nem az iszlámot választottad volna."

Ez egy hazugság. A Korán és a hadiszok nincsenek tele ilyennel. A Korán és a hadiszok csak önvédelemre adnak jogot, nők és gyerekek, civilek bántalmazása pedig még háború esetén is szigorúan tilos. Most komolyan. Nekem akarod ezt bemesélni? :)

"Igen, és? Miért zavar ez téged? Miért kezdtél el úgy gondolkodni, hogy neked olyan hit kell, ahol nem lehet ábrázolni az angyalokat? Azt értem, hogy ha valaki már betért az iszlámba és elfogadja annak dogmáit, akkor miért zavarják ezek, de MIELŐTT valaki betér, miért kezd el így gondolkodni?"

Mert engem az igazság érdekel és az igazság az hogy a tiszta egyistenhitbe nem fér bele az ilyen ábrázolás. Elsőre számodra úgy tünhet hogy ez felesleges szigor. Mi baj lehet néhány angyal ábrázolásából. Hát nagy baj lehet belőle. Nagyon könnyen átmehet bálványimádásba. Először díszítésnek szánják az angyalok ábrázolását, aztán 100 év múlva szentnek tekintik, újabb száz év múlva meg lehet hogy isteníteni kezdik. Simán lehet hogy Jézusból is így lett istnség.

"Ugyanez volt, amikor Bordás Józseffel volt a hard talk (nem csodálkoznék amúgy, ha kiderülne, hogy ő vagy, ugyanilyen pökhendi az is), és ő se tudott nagyon mit válaszolni, mikor megkérdezték, hogy miért döntött úgy, hogy az iszlámot választja, mikor még nem volt muzulmán. "

Nem vagyok Bordás József és amit írsz az biztos nem igaz. Minden muszlim kapásból felsorol egyrakás érvet arra hogy miért választotta az iszlámot. Már többször fel is soroltam, szerintem neked is, kezdve azzal hogy az iszlám az egyetlen tiszta egyistenhit.

"Ilyenkor az szokott lenni az ultima ratio, hogy Allah meg a Korán, és hogy meg kell tanulni arabul, mert csak úgy érted meg a Koránt."

Ez sem igaz. Persze jó ha valaki megtanul arabul de nem igaz hogy csak így érhető a Korán. Olvas már bele a magyar fordításba. Nem érted az egyszerű magyar szöveget? Az Al Fatiha című szúra az első a Koránban:

Hála Allahnak, a teremtmények Urának, a Könyörületesnek és az Irgalmasnak, aki az Ítélet Napját uralja! Téged szolgálunk és hozzád fordulunk segítségért. Vezess minket az egyenes úton, azoknak az útjára, akik iránt kegyesnek mutatkoztál, s ne azokén, akiket haragvásod sújt, sem a tévelygőkén!

Érted mit ír?

"Hát oké, de miért nem tanultál meg előbb héberül, hogy úgy értsd meg a Tórát? A Biblia egyébként tele van félrefordításokkal, azt is eredetiben olvasva lehetne megérteni sok mindent."

Ha erdetiben olvasom a Tórát akkor tiszta egyistenhit lesz? Ha erdetiben olvasom a Tórát akkor eltünnek a népirtásra felszólító versek, az ellentmondások, a sok halábüntés, a sok hiba, ellentmondás, értelmetlen logikátlan tanítás?

"Persze, azért vannak olyan versek, meg hadiszok, amik szerint a zsidók disznók, és meg kell ölni a hitetleneket. Ezeket valamiért sose reklámozzátok, mindig azzal jöttök, hogy van benne más is, ami meg a kegyelemről szól. A Korán az egy ilyen bevásárlóközpont, amiben minden van, és lehet belőle szemezgetni."

Csak éppen azt is hozzáteszi hogy ezt akkor teheted meg ha ők rád támadnak. Magyarul önvédelmet enged meg. Ezt te és a keresztények mindig lehagyjátok. Nrm mindegy hogy megölheted a hitetleneket vagy a rád támadó hitetlneket ölheted meg. Az iszlám az utóbbit engedi, de ti azt hazudjátok hogy az előbbit. Szemezgetni pedig a keresztények szoktak a Bibliából. A véres ószövetségi vereskre például azt mondják rájuk nem érvényes pedig Jézus nem mondott ilyet.

"Nem innen ered. Legalábbis csúsztatás ezt mondani."

De innen ered. Az egész keresztény világra jellemző kisebb nagyobb mértékben a faji alapú felsőbbrendűség tévképzete. A rasszizmus ma is az egyik legnagyobb probléma a nyugati világban.

"A zsidók ugyanezt mondanák a saját hitükről."

Hogy mit mondanak magukról engem nem érdekel. A júdeizmus vállalhatatlan. Erőszakos, rasszista, ellentmondásos, igazságtalan, erkölcstelen stb stb.

"Az meg mi a fenét jelent? A valósághoz a tudomány passzol, az írja le. Egy vallás nem tud "passzolni" a valósághoz."

Az iszlám azt tanítja hogy foglalkozz tudománnyal, gondolkozz, tanulmányozd a világot. Ez nem passzol szerinted a valósághoz? Egy Termtő létezése pedig nem ellentétes a tudománnyal. Sőt, a teremtett világ tudományos tény.

2022. ápr. 17. 13:31
 428/481 anonim ***** válasza:

Durva azt állítani hogy csak egy napot böjtölünk. Volt olyan év amikor 40 napot böjtöltem.

Durva általánosítás attól aki nem ismer minket.

2022. ápr. 17. 16:47
 429/481 anonim ***** válasza:
Lehet hogy volt amikor 40 napot böjtöltél de ez egyáltalán nem igaz a keresztények nagy többségére.
2022. ápr. 17. 21:01
 430/481 anonim ***** válasza:

"Az pedig hogy hogyan kell böjtölni nam hagyomány hanem Isten parancsa."

Legfeljebb a te vallásodban. De a Bibliában nincs megszabva, hogy hogyan kell böjtölni. Ha valaha is vetted volna a fáradságot, hogy elolvasd, ezt tudnád.

"A keresztény böjt meg egy napig tart, ami alatt háromszor lehet enni és egyszer jól lakhatnak a keresztények :)"

Amiről te beszélsz az a Nagyböjt és az 40 napig tart. Tudom, mivel most csináltam végig egy "közepesen nehéz" verzióban. Amiről te beszélsz, az egy minimum, amit a katolikus egyházban elvárnak a laikusoktól. Ráadásul minden péntek böjti nap még a katolikusoknál is. De az ortodoxok és egyes protestánsok is, minden szerdán és pénteken böjtölnek, ahogy az őskeresztények tették.

Eleve már az hülyeség, hogy a katolikusok szokásait egyetemesen az egész kereszténységre érted.

2022. ápr. 18. 16:52
❮❮ ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!