Miért más emberek mondják meg, hogy mit akar Isten?
Figyelt kérdés
Értem ez alatt a Bibliát, a papokat meg a vallásos embereket.
Ha Isten létezik és valóban a legjobbat akarja mindenkinek, miért ködösít és miért fedi fel magát mindenki előtt? Az emberiség nagy része még csak nem is őt követi.
A Bibliának az a lényege, hogy elvileg Isten elmondta mit akar és leírták. Nyilván sarkítottam kicsit, mert jóval bonyolultabb.
Tehát Isten elmondta, hogy mit akar, sőt meg is jelent 2000 éve személyesen.
2022. jan. 7. 21:20
3/96 anonim válasza:
Hadd válaszoljak egy tanulmány történetével. Mindenki le tudja vonni a saját konklúzióját.
Egy vizsgálatban megnézték az agy mely területén vannak kisülések, amikor az ember bizonyos dolgokra gondol. Kiderült, hogy az agy azonos területe aktiválódik akkor amikor az Istenre gondol és akkor is, amikor saját magára.
2022. jan. 7. 21:31
4/96 anonim válasza:
Ha én Isten lennék, millió jobb formáját találtam volna annak, hogy az üzenetem eljuttassam az emberekhez. A Biblia szörnyen rossz példa arra, hogyan lehet üzenni valamit az utókornak. Mert szinte minden egyes részét úgy érted, ahogy akarod. Ezért is van, hogy ennyi felekezet marakodik azon, mit hogyan kell érteni. A Biblia maga a legszörnyebb zavarodottság, a moralitás kudarca, az Isten kudarcainak példás gyűjteménye. Nagy szerencse, hogy a keresztény Istent önellentmondásosra találták ki a bronzkori mesélők, ezért nem létezhet.
2022. jan. 7. 21:37
5/96 anonim válasza:
Isten üzenete végtelenül egyszerű, minden más csak körítés és manipuláció. Ehhez nem kellenek több száz oldalas könyvek, nyakatekert teológiai magyarázatok. Ezt az üzenetet azonban sokan "kevésnek" tartják és ők jobban tudják, ezért kitaláltak mindenféle parancsolatokat, elvárásokat, betarthatatlan szabályrendszereket. Mindezeket még megspékelték a megfélemlítéssel, az állandó bűntudatban tartással, a gyomorideggel. Aki ilyen Istenképet sugároz mások felé, az valóban nem tesz mást, mint ködfelhőbe burkolja az Isten egyszerű, de nagyszerű lényét.
2022. jan. 7. 21:51
6/96 A kérdező kommentje:
5/
Te ezt honnan tudod?
Pont ez a kérdésem lényege, miért EMBEREK mondják meg, hogy mit akar Isten?
2022. jan. 7. 21:56
7/96 anonim válasza:
6: Sok forrásból lehet tudni, csak össze kell rakni a forrásokat és ki kell vonni belőlük mindazt, amiben nem közösek és akkor csak egy dolog akad fenn a rostán.
2022. jan. 7. 22:13
8/96 A kérdező kommentje:
De ezt a sok forrást is emberek írták.
2022. jan. 7. 22:17
9/96 anonim válasza:
Persze, hogy emberek írták, Isten az embereken keresztül juttatja el az üzeneteit a többi emberhez. Hogyan gondolod, hogy Isten csak egyes népeknek, vallásoknak mondja el az üzenetét, a többihez meg nem szól? Ezért azt kell tenni, hogy megtudjuk mi Isten akarata, hogy össze kell rakni a forrásokat és ki kell vonni belőlük mindazt, amiben nem közösek és akkor csak egy dolog akad fenn a rostán.
2022. jan. 7. 22:21
10/96 A kérdező kommentje:
Miért gondolod, hogy isten szólt azokhoz az emberekhez és nem csak úgy kitalálták a sztorikat? Mint a több ezer másik vallás fanatikus tagjai, akikhez állítólag szintén szólt az istenük?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!