Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért más emberek mondják...

Godaime kérdése:

Miért más emberek mondják meg, hogy mit akar Isten?

Figyelt kérdés

Értem ez alatt a Bibliát, a papokat meg a vallásos embereket.

Ha Isten létezik és valóban a legjobbat akarja mindenkinek, miért ködösít és miért fedi fel magát mindenki előtt? Az emberiség nagy része még csak nem is őt követi.

2022. jan. 7. 21:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/96 anonim ***** válasza:
30%

Képzeld el, hogy az emberiség csak egy baktériumfaj a világegyetem pedig egy élő test. Szerinted az élő test mit csinál ha a baktérium elkezdi pusztítani mindazokat a dolgokat a földön ami fenntartój a föld természetének egészséges egyensúlyát? Doktort hivat hogy kipusztitsa a baktériumot.

Nohát Isten is ilyen. Ha egy városban egyetlen egy jó ember sincs kipusztitja. Lásd Szodoma Gomorra példázatát és az özönvizet.

A Biblia leir tíz parancsolatot. Ehhez Krisztus hozzátette a felebaráti szeretetet. Miért kellene ezeket elutasitanunk? Az ember saját magát löki ítéletre ha elutasitja. Próbáld csak ki hogy az összes családtagodat gyűlölöd. Saját magadat fogod ítéletre hívni.

2022. febr. 4. 06:52
 92/96 anonim ***** válasza:
83%

Erős hasonlattal indítasz: az emberiséget kipusztítandó baktériumként látod... A gyerekek milyen baktériumok voltak, hogy a doktornak őket is vízbe kellett fojtani? A végtelen hatalmú Isten nem tudott a gyerekek más jövőt biztosítani?

A Biblia nem csak 10 parancsolatot írt le. Olvasd végig azt a könyvedet, ha már azt tekinted a vallásod alapjának.

"Az ember saját magát löki ítéletre ha elutasitja"

Hány nárcisztikus személy mondta ez már valaha?

2022. febr. 4. 07:57
 93/96 anonim ***** válasza:
0%

A gyerekek milyen baktériumok voltak, hogy a doktornak őket is vízbe kellett fojtani? A végtelen hatalmú Isten nem tudott a gyerekek más jövőt biztosítani?

Nem jó a hasonlatod, de értem mit szeretnél kifejezi. Arra következtetek, hogy az Özönvizre.

Az orvos azokat a szövetreszeket is kioperálja amelyek szomszédos a megbetegedettekkel.

Ha az Özönvíz ferfija és felesége romlott dolgok közepette neveli fel fiát, akkor romlott lesz a fia, ha az egész társadalom romlott. Ez volt az Özönvíz népe, ha nem tette volna, ma is csak romlott emberek volnának.

Ezt az öröklődés tudománya alátámasztja.

Noé családja volt az egyetlen nem romlott.

Ha Isten teremtette az életet, akkor az életet is ő veszi el. Igazságos ez? Igen, hiszen még az állatokra az összes élőlényekre kiterjesztette.

Az Özönvíz ítélet csecsemői pedig a mennyországba kerültek, mert semmi bűnt nem követtek el.

2022. márc. 17. 15:05
 94/96 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem öldököljük halomra az összes csecsemőt a Földön, mert akkor biztosan bűntelenek maradnak, és egyenes úton mennek a Mennybe Istenhez. Ez Istennek is kedves cselekedet volna, hiszen megelőzzük azt, hogy a sok millió frissen született lélek elzülljön később, így egészen biztosan mindenki a Mennybe fog menni, amivel nagy szolgálatot tennénk Istennek.
2022. márc. 17. 15:52
 95/96 A kérdező kommentje:
Jó ötlet, de sajnos a bűnök öröklődnek, így ha nagyapád szépapja véletlenül smárolt egy pasival, te is méssz a forró levesbe halálod után.
2022. márc. 17. 16:34
 96/96 anonim ***** válasza:

Jó akkor hagyj fordítsa ki a ti gondolataitikat. Csettintek egyet, na Isten mondd meg mit tennél helyemben most?

Isten válaszol neked tedd meg ezt és ezt. Te megteszed.

És akkor mi van? Mennyire jó ez? Jön a további végtelenített kifogás, "nekem ne mondja meg Isten, majd én eldöntöm" .

Akkor semmire sem jó az ember szabad akarata.

Még a saját fiam is így felesel, "Apu miért irányítasz? Nost akkor nem csinálom meg emiatt, mert ha magam akarom, akkor van kedvem megtenni."

2022. márc. 17. 22:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!