Miért más emberek mondják meg, hogy mit akar Isten?
Értem ez alatt a Bibliát, a papokat meg a vallásos embereket.
Ha Isten létezik és valóban a legjobbat akarja mindenkinek, miért ködösít és miért fedi fel magát mindenki előtt? Az emberiség nagy része még csak nem is őt követi.
"amíg nem találunk egy istent addig minden istenekről alkotott elképzelésünk csak feltételes s nem biztos ,hogy a valóságban megállják a helyüket."
Természetes, viszont a helyzet az, hogy Isteneket mindenfelé találunk, hiszen temérdek forrásban megjelenik az alakjuk, szól hozzánk az üzenetük, csak az a kérdés, hogy ki tudjuk-e szűrni a hamisakat a valódiaktól. Erre a szűrésre alkalmas az a metódus, amit már vázoltam neked.
"Akkor lenne több értelme ha mondjuk minden valaha létrejött vallás egyszerre jelentek volna meg egymástól függetlenül. S mintha versenyeznének a hamisak mára kikoptak."
Ez nem így működik, hanem inkább a hamis pénzgyártókhoz lehet hasonlítani, akik minden korban készítenek hamis pénzeket, de a hamis pénzek élettartama, (amíg rá nem jönnek, hogy hamis) rövidebb, mint a nem hamis aranypénzeké, amelyek végül időtállónak bizonyulnak. Nyilvánvaló, hogy most is vannak hamis pénzek, amelyek még forognak, fizetnek velük, használják őket,de ezeket is ki lehet szűrni azzal a módszerrel, amit már felvázoltam neked. Igen, lehet, hogy a kereszténység is elenyészik és eltűnik, mert az is hamis, ha nem is a teljes egésze, hanem csak a sok körítés, ami nem időtálló benne.
"Ha épp valamikor meggondolta magát akkor a helyes válasz/ üzenet ott lehet a mára letűnt vallásokban."
Miért küldene üzenetet Isten, ha végül meggondolja magát? Ennek nincsen semmi értelme.
Azért emberek mondják el, mert a mindenható és mindent tudó isten nem tudja magától átadni minden embernek a világon.
Tehát egy vicc. Nem kell komolyan venni amikor mások beszélnek isten nevében.
"Azért emberek mondják el, mert a mindenható és mindent tudó isten nem tudja magától átadni minden embernek a világon."
Hogyne tudná átadni, hiszen Jézus Krisztus maga a megtestesült és földre szállt Isten volt, aki magától mondta el az üzeneteit. Ám ez nagyon kockázatos vállalkozás a részéről, mert az élete végig veszélyben forgott, mert meg akarták őt ölni és a végén meg is ölték. Tehát Isten a Földön életveszélyben van, csak inkognitóban tud dolgozni.
Aham, A mindenható és mindet tudó istened veszélyben van.
Biztos keresztény vagy?
Aham, szóval az istenedet halandók tudják ütni verni?
Kiben hiszel? Milyen béna istened?
jah és it érdekel?
egy isten ha rendet akar tenni egy másodpercbe sem telne neki
mellesleg olvastam már a Bibliát magyarul és angolul is, szóval nem kell bemutatni milyen szörnyű az istened
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!