Miért más emberek mondják meg, hogy mit akar Isten?
Értem ez alatt a Bibliát, a papokat meg a vallásos embereket.
Ha Isten létezik és valóban a legjobbat akarja mindenkinek, miért ködösít és miért fedi fel magát mindenki előtt? Az emberiség nagy része még csak nem is őt követi.
Én eldöntöttem.
Nem a pokolba fogok menni, hanem egy szellem akarok lenni a halálom után.
kész
Aham, szóval isten hibásnak teremtett, látta előre hogy nem fogok bizonyíték nélkül hinni és megteremtette ezeket a szabályokat ahol azokat díjazza akik elhisznek bármit bizonyíték nélkül.
Értem.
"hanem te tetted magad hibásnak"
okés miben vagyok hibás?
De még mindig úgy beszélsz mint egy Stockholm szindrómás.
Szóval utoljára.
Istened megteremtette a lelkem, látja előre hogy nem tudok olyan dolgokban hinni amire nincs bizonyíték, ezért örök szenvedésre itélne.
Abban a pillanatban amikor elképzel engem már tudja hogy szenvedésre teremt.
Jó kis istened van mit ne mondjak :D
nah akkor mond csak el miért kellene ezt a morálisan bankrupt szörnyet csodálnom és követnem
Szóval isten hibásnak teremtett és kínozni fog örökké.
oké :D
Bibliát Isten ihlette. Embereket használt fel arra, hogy leirják, hogy mit vár el az emberektől, mi a szándéka, mit akar.
Nem az emberek vagy a vallások mondják meg, hanem Isten.
Ezenkívűl a Bibliában felfedi magát, leirja, hogy mit tart helyesnek vagy helytelennek, leirja, hogy milyen tulajdonságai vannak. Ha valaki igazán szeretné megtudja ismerni Istent.
Először is nem Isten miatt lett tökéletlen az emberiség. Ha a Bibliai beszámolót követjük, -és most erről van szó- akkor Ádám és Éva úgy döntött, hogy ne Isten mondja meg nekik, hogy mi a jó, és rossz.
Van szabad akaratuk, majd ők eldöntik.
Ezért tökéletlenek lettek fizikailag, és ezt örököljük...
Isten adott egy tökéletes emberi váltságot, cserébe Ádáméért, ez volt Jézus. Nem mellesleg a fia. Ezt az egy emberáldozatot fogadta csak el!
Mert ennyire szereti az embereket, és aki ezt el tudja fogadni, és ismeretet szerez róla, valamint igyekszik az ismeret szerint élni, a örökké élhet. Mivel tökéletlenek vagyunk, ezért nagy a valószínűsége hogy téves döntéseket hozunk. Persze története van miért döntőt az első kettő így. És annak is, hogy Isten miért engedi meg a gonoszságot és a szenvedést.😃
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!