Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Azért lehetett este rémálmom...

Azért lehetett este rémálmom mert vallásos barátommal előtte este a valláson vitáztunk?

Figyelt kérdés

Tegnap este a gamer barátommal játszottunk, az Once Humannal.

Valahogy szóba jött játék közben a vallás meg Isten. Én elkezdtem cáfolni, kritizálni ő pedig védte azt.

Sokáig vitáztunk, ha jól emlékszem már éjfél is elmúlt.

A vita amúgy értelmetlen volt mert egyikőnk sem tudta meggyőzni a másikat.

Na de a lényeg az, hogy lefeküdtem aludni. Jött egy fura álom ami nagyon hasonlított a valóságra. Egy ideig semmi nem történt benne, szimpla hétvégének tűnt. Aztán egyszer csak jött a hír amiről mindenki beszélt, hogy az egész világon a hívők csak úgy eltűntek. Felhívtam a barátomat de nem jelentkezett.

Van az utcában egy hívő női ismerősöm őt többen kerestük de nem találtuk.

Aztán össze futottunk barátnőmmel és elkezdtük kibeszélni az utcán az egészet. Sétáltunk kézen fogva az utcán és mondtam neki, hogy rosszat sejtek, meg hogy a hívők eltünése a már a világvégére utaló jel a biblia szerint. A barátnőm nevetett, próbált megnyugtatni azzal, hogy ez csak ókori babona meg mese.

Erre nemsokára az ég beborult. Hirtelen a semmiből furcsa sokszínű felhők tűntek fel amik nagyon gyorsan mozogtak. Akkor már éreztem, hogy itt a vége.

Aztán a felhőkből furcsa és hatalmas buborékokok hullottak alá.

Nem zuhantak le teljesen a földre hanem fölötte jó pár méterrel megálltak. Hirtelen a buborékok magukba szívtak minden levegőt.

Még csak fél perc sem telt el, én és a barátnőm és mindenki ott fulladt meg helyben.

Ezt az egészet most hová tegyem? Tudom hogy az álmok rendszerint abból rakódnak össze amit előtte az életben átéltünk az előzőnapokban. De mégis reggel óta ezen jár az eszem. Ráadásul már azon veszem észre magam, hogy nem merem kritizálni vagy káromolni az istent. Ez is annyira furcsa. Tudom, hogy nem létezik de mégis félek tőle most már.

ma 16:30
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!