Azért lehetett este rémálmom mert vallásos barátommal előtte este a valláson vitáztunk?
Tegnap este a gamer barátommal játszottunk, az Once Humannal.
Valahogy szóba jött játék közben a vallás meg Isten. Én elkezdtem cáfolni, kritizálni ő pedig védte azt.
Sokáig vitáztunk, ha jól emlékszem már éjfél is elmúlt.
A vita amúgy értelmetlen volt mert egyikőnk sem tudta meggyőzni a másikat.
Na de a lényeg az, hogy lefeküdtem aludni. Jött egy fura álom ami nagyon hasonlított a valóságra. Egy ideig semmi nem történt benne, szimpla hétvégének tűnt. Aztán egyszer csak jött a hír amiről mindenki beszélt, hogy az egész világon a hívők csak úgy eltűntek. Felhívtam a barátomat de nem jelentkezett.
Van az utcában egy hívő női ismerősöm őt többen kerestük de nem találtuk.
Aztán össze futottunk barátnőmmel és elkezdtük kibeszélni az utcán az egészet. Sétáltunk kézen fogva az utcán és mondtam neki, hogy rosszat sejtek, meg hogy a hívők eltünése a már a világvégére utaló jel a biblia szerint. A barátnőm nevetett, próbált megnyugtatni azzal, hogy ez csak ókori babona meg mese.
Erre nemsokára az ég beborult. Hirtelen a semmiből furcsa sokszínű felhők tűntek fel amik nagyon gyorsan mozogtak. Akkor már éreztem, hogy itt a vége.
Aztán a felhőkből furcsa és hatalmas buborékokok hullottak alá.
Nem zuhantak le teljesen a földre hanem fölötte jó pár méterrel megálltak. Hirtelen a buborékok magukba szívtak minden levegőt.
Még csak fél perc sem telt el, én és a barátnőm és mindenki ott fulladt meg helyben.
Ezt az egészet most hová tegyem? Tudom hogy az álmok rendszerint abból rakódnak össze amit előtte az életben átéltünk az előzőnapokban. De mégis reggel óta ezen jár az eszem. Ráadásul már azon veszem észre magam, hogy nem merem kritizálni vagy káromolni az istent. Ez is annyira furcsa. Tudom, hogy nem létezik de mégis félek tőle most már.

Ateista és vallásos soha sem fogja meggyőzni egymást.
Itt sem láttam még erre példát az elmúlt években.
21-22 éves koromig én sem nagyon hittem Istenben, legfeljebb csak akkor, amikor nagyon rosz élethelyzetben voltam és imádkoztam, hogy segítsen.
(utólag látom amúgy, hogy mindig segített, csak nem úgy, ahogy én azt vártam)
Az álmodat sokféle szemszögből lehetne vizsgálni. Pszichológiai szemszögből, Vallási alapon, sőt még művészi szemszögből is.
Én azt tapasztaltam meg, hogy a legtöbb embert Isten létezéséről nem egy másik ember győzte meg, hanem maga az Isten. Nem kizárt, hogy álmot küldött rád, hogy azzal is segítsen neked, hogy rátalálj az utadra.
De az is lehet , hogy a vita után belül meghoztál egy véleményt a hívőkről és ez tükröződött az álmodban. Úgy gondolom, hogy a döntésed magadban legbelül az volt, hogy a keresztények mondandóját semmisnek tekinted, viszont valahol belül mégis csak örülnél, ha kiderülne, hogy van isten, ám attól félsz, hogy amire ez bebizonyosodna, addigra már a pokolra lennél ítélve.
Nézd én hívő vagyok, és én azt tartom, hogy az ateisták közül is jó néhánynak akad férőhely a mennyországba, még akkor is, ha nem hittek.
Hitetlen Tamás sem hitt Jézus feltámadásában, csak amikor saját szemével látta.
Jézus pedig azt mondta neki: "Hittél, mert láttál. Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek"

Igen, ez könnyen lehet. Plusz még horkolhatsz is, és ettől fulladsz. Ki kéne vizsgáltatni.
"Tudom, hogy nem létezik de mégis félek tőle"
Akkor sajnos primitív vagy. Így lehet, hogy neked jobb is, ha innen kezdve hinni fogsz.

Ebben az isten dologban az hisz, akinek szüksége van rá.
Általában a saját felelősségűket szeretnék áthárítani valami olyanra, aki jól dönt és mindent megold.
Még sokan abban reménykednek, hogy a semmi életük helyett majd valami jó várja őket.
Hagy, hadd rángassák magukat ebbe a kis álomvilágba, könnyebb az egyszerű lelküknek.
Te meg élj teljes, valóban boldog életet!
Nem érdemes velük vitázni, mert, ha meg is győzöd őket, az a legtöbb esetben nem felszabadulás lesz, hanem szorongás, pánik.
Aki nyitott a vallásra, az egyszerűen nem képes feldolgozni a valóságot.
Persze nehéz nem megmosolyogni őket, mert a legtöbbjük egyszerűen kiszemezgetik a vallási dogmákból, ami neki szimpatikus, a többről meg nem vesz tudomást.
Innen is látod, a vallásos emberek nem egységesek, egyszerűen csak a saját lelki nyugalmuk miatt keresték valamit, ami mögé bekúszhatnak a valóság elől.
Nem vita partnerek, hiszen az úgynevezett hitt nem más, mint a saját védekező reflexük.
Mosolyogva tovább kell állni. Ne pazarold az idődet ilyenekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!