Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi értelme a boldogságra...

Mi értelme a boldogságra vágyni, egy életen át hajszolni, ha annak tárgya (Isten) nem létezik?

Figyelt kérdés

Tapasztalataim szerint az emberek kitalálnak maguknak valamilyen élet célt amelyet hajszolnak, majd azt remélik ha ezt a célt elérik, megvalósítják, majd boldogság lesz.

Ahogyan azt is megfigyeltem, hogy bár vannak akik elérik céljaikat az életben, mégis a boldogság délibábként száll tova előlük, és újra új célként hajszolva követik azt.

Míg mások szándékosan becsapják önmagukat azzal, hogy olyan célt tűnek ki amiről legbelül tudják, hogy sosem fogják elérni. (fényes gazdagság)

Ugyan az ilyen önbecsapásoknak mi értelme?

És miért jobb hinni abban, hogy egyszer rövid életed során boldog lehetsz majd valamikor, mint valóban boldognak lenni, és ehhez pusztán csak a boldogság tárgyát kell elhinni. (Istent)

A modern emberek azt gondolják, arra lett beidegződve, hogy hasonlóan gondoljon magára az életre is mint egy filmre. A legtöbb filmben a szereplőknek van egy, vagy több célja mait a végére megvalósít aztán happy end.

Pedig a valóságban az életnek sosem happy end a vége, mert végül mind meghalunk. Az élet mindenkire vonatkozóan rossz véggel zárul le.

ma 15:07
 1/10 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy, kérdező? 12? Abban az életkorban számít egészségesnek és elegendően értettek az a gondolkodásmód, ami alapján a kérdésedet kiírtad.
ma 15:16
 2/10 anonim ***** válasza:
Isten nem a boldogságom tárgya, sosem volt az.
ma 15:19
 3/10 A kérdező kommentje:

#2 es válaszoló.

Te egy 3 és fél pipás válaszoló vagy, éppen olyan mint aki az ezelőtti kérdés alatt ateista szerepben vitázol.

Továbbá az ottani hozzászólásod ma 15:08 került oda. Ez a hozzászólásod ma 15:19

Tehát te ugyanaz a 3és fél pipás ateista vagy.

"Isten nem a boldogságom tárgya, sosem volt az."

Hát ateistának nehezen lenne az.

ma 15:29
 4/10 anonim ***** válasza:

3-as válaszoló = kérdezö: Ahogy látom, nem dicsekedhetsz az eszeddel, három és fél pipás válaszoló van több ezer az oldalon, 15:00 és 15:15 között akár több ezer választ is írhatnak olyanok, akiknek pont ennyi van.

Ha neked abból, hogy két ember pár perc eltéréssel ír két kérdésre választ, azt jelenti, hogy a két ember ugyanaz, akkor nagyon nagy vbajok vanak a gondolkodásoddal.

Ezzel meg minden értelmes ember így van:"Isten nem a boldogságom tárgya, sosem volt az."

ma 15:35
 5/10 A kérdező kommentje:

#4-es.

Jajj ugyan már. Van pár törzsvendége a valláskritika kategóriának azok írkálnak állandóan ide.

"Ezzel meg minden értelmes ember így van:"Isten nem a boldogságom tárgya, sosem volt az."

Hát ezzel ők nemigazán értenének egyet:

https://www.youtube.com/watch?v=s7jXASBWwwI

https://www.youtube.com/watch?v=q86XPtR-rY0

https://www.youtube.com/watch?v=ivUb1K0B0zE

https://www.youtube.com/watch?v=RPkttQ0jX8Q

https://www.youtube.com/watch?v=huFra1mnIVE

ma 15:40
 6/10 A kérdező kommentje:

"Ezzel meg minden értelmes ember így van:"

Fogalmazd meg nekem mit értesz "értelmes ember" alatt!

ma 15:41
 7/10 anonim ***** válasza:
73%

"Tehát te ugyanaz a 3és fél pipás ateista vagy."

Fogalmam sincs, melyik az a másik kérdés, de legyen.

"Hát ateistának nehezen lenne az."

Isten vagy létezik, vagy nem. Nem az én hangulatomtól függ.

Egyébként Te jelented ki explicite, hogy nincs Isten. Akkor miért rovod fel nekem, hogy ateista vagyok?

"Hát ezzel ők nemigazán értenének egyet:"

És nekem ehhez mi közöm van?

ma 15:44
 8/10 anonim ***** válasza:

Hát nem olyanokat, mint akiket belinkeltél és nem olyanokat, mint te.

Aki értelmes, az képes logikus gondolkodásra és nem hülye meséket tart élete értelmének.

ma 15:45
 9/10 A kérdező kommentje:

"Egyébként Te jelented ki explicite, hogy nincs Isten. Akkor miért rovod fel nekem, hogy ateista vagyok?"

Nem jelentettem ki még csak explicite sem, hogy Isten nincs. Az, hogy valamiben hiszünk nem jelenti azt, hogy nem létezhet, csak nem tudjuk 100%os pontossággal kijelenteni, hogy igaz.

"Hát ezzel ők nemigazán értenének egyet:"

"És nekem ehhez mi közöm van?"

Ez a másik válaszolónak ment.

"Aki értelmes, az képes logikus gondolkodásra és nem hülye meséket tart élete értelmének."

Ez csak személyeskedés. Vagy gondolod ha beírnának a wikipédiába, hogy értelmes ember megállná a helyét ha ezt a magyarázatot dobná ki?

Fogalmazd meg nekem mit értesz "értelmes ember" alatt!

ma 15:58
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem a cél elérésétől lesz boldog az ember, hanem az odáig vezető út megtételétől.

Mert, ha az életben elérsz valamit, akkor az ideig-óráig megelégedéssel tölt el, aztán megszokod és ismét elkezdesz sóvárogni valami más után.

Isten az egyetlen olyan általam megismert cél, melyet nem sürgős, hogy elérjem, ugyanakkor mégis bármikor elérem.

Nekem néhány éve egy nagyon, de nagyon nehéz napomon volt egy spirituális élményem, melyből megértettem, hogy létezik az Isten, sőt megmentette az életem.

Ezután én is átmentem Istenkeresőbe. S miközben a szabadidőmet javarészt Isten megismerésével, kutatásával töltöttem egy napon azon kaptam magam, hogy boldog vagyok, hálás és elégedett, pedig anyagi javakban aligha bővelkedem.

Nekem bejött ilyen módon Isten, mint minden boldogságom fő forrása. Persze néha időnként kicsit félbe hagyom egy időre a kutatásaimat, hogy rájöjjek, hogy Isten keresése nélkül sokkal boldogtalanabb vagyok.

Remélem segíthettem közelebb kerülni a válaszhoz.

ma 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!