A keresztények hogy tudnak ilyen bután érvelni? " A tudomány alátámasztja Istent, illetve, hogyan lehet utálni azt ami nem létezik? " ? öcsém, én is utálom Zordont, de attól még nem fog létezni :D
Bocsáss meg, legközelebb jobban odafigyelek!
Nagyon sok keresztény mégis hogy tud ilyen bután érvelni?
A tudománnyal foglalkozó emberek, nem minden esetben zárják ki Isten létezését.
Vannak akik Isten mellett érvelnek.
A tudományra sok olyan filozófus gyakorol hatást, mint Arisztotelész, Platón és mások.
AZ EVOLÚCIÓ azt állítja, hogy az élet első élő sejtje a földön önmagából az élettelen anyagból jött létre. A földön minden anyag kémiai elemekből áll. A kémiai elem olyan anyag, amely csupán egyféle atomokból áll, és a szokásos kémiai eszközökkel tovább már nem bontható, illetve nem egyszerűsíthető.
Tapasztalható-e fejlődésre irányuló törekvés a föld elemei között? Nem, mert az atomok rendszerint stabilak, vagy némely esetben ha nem is stabilak, hanem szétesnek, de ezek végül szintén stabil elemmé alakulnak át.
Ez a tény összhangban van az „entropiának” (energiaveszteség) nevezett tudományos alapelvvel. Ez lényegében azt jelenti, hogy van egy irányzat a magasabb rendű szervezettségből lefelé, az alacsonyabb rendű szervezettség felé. A rendezettség növekedése soha nem jön létre külső erő nélkül.
Ha a föld elemeit magukra hagyjuk, létrehoznak-e valaha egy autót vagy akár egy egyszerű fogaskereket? Ellenkezőleg, az elemek úgy maradnak, ahogy vannak. Ha az ember gépet alkot az elemekből, és ezt a gépet magára hagyja, az lassan tönkremegy.
Ez pedig csak egy gondolat.
Egy tudós, látja a rendezettséget, és nem gondolkodik, akkor hogyan magyarázza a sok rendet....
Szerintem a hit az érvelés halála. Én ott szoktam látni a vita halálát amikor az egyik hívő fél (függetlenül attól, hogy keresztény, ateista akármi) teljesen süket a másik érveire és csak a saját berögzült nézeteit képes szajkózni amik mindenek felett állnak számára és előbb veri a fejét a falba minthogy kicsit is kétségbe vonja azt amit gondol.
(hívő ateista alatt azokat az ateistákat értem akik bizonyítékok hiányában hisznek abban, hogy nem létezik semmilyen isten és nem csak nem hisznek istenekben mint az agnosztikus ateisták)
Ha valaki hívő, ez önmagában jelent egy alaptermészetet.
Ezzel jár az is, hogy ő NEM gondolkodó. Vagyis a hit jobban megy neki, mint az értelmes gondolkodás.
Innen kezdve mi a kérdés?
Ja, ha tudósról beszélünk - IGAZI tudósról, nem csak imitátorról - akkor pedig ezt témakörönként oldotta meg, tehát a hitét nézve hívő, a szakmáját nézve viszont tudós, és a kettőt nem keveri össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!