Mikor jöttél rá hogy nem létezik a keresztény Isten?
Vallásos neveltetésem ellenére, kiskoromban mindig is éreztem a hiányát. Istennek.
Mások felé tanúsított elragadtatását képzelgésnek tituláltam, annyira hitték hogy van Isten, hogy végül lett...őnekik. Az elméjük megtréfálta őket és kifordította a teljes lényüket önmagukból, a Biblia vezette cselekedeteiket és nem egyszer igazságtalanságaikat a JÓ nevében.
Megpróbáltam én is az ő szemükön keresztül látni a világot, ha nem is hitbéli akarat, inkább odatartozás miatt, de tudtam kakukkfióka vagyok, mert képes vagyok a gondolkodásra és "reálisan tudom szemlélni ezeket a dolgokat", ez végett nem tudok hódolni a keresztény istennek.
"Miért nem hagytok minket békén a fenébe?"
Lássuk csak:
- ti akartok az ókori könyveket alapján mindenkire érvényes törvényeket hozni,
- ti vegzáltok és keserítitek meg mások életét (melegekét például) az állítólagos erkölcsi felsőbbségetekre hivatkozva,
- ti nyomatjátok az iskolákban a kötelező hittant.
Majd mindezek után, ha kaptok néhány egyszerű kérdést, például miért gondoljátok, hogy az istenetek létezik, vagy honnan tudjátok, hogy a Biblia igaz, esetleg azt látjátok, hogy a társadalom egyre kevésbé hajlandó a ti elavult erkölcsi értékrendetek alapján élni, akkor azonnal áldozati pózba vágjátok magatokat és keresztényüldözést kiabáltok.
Én nem tudum hogy létezik e, vagy sem.
Ha van, nem hiszem, hogy ő teremtett mindent.
Ha nincs, nem hiszem, hogy csak úgy minden magától jött létre.
Mi az, hogy keresztény Isten? Az ember lehet esetleg keresztény, Isten nem.
#8 itt senki nem erkölcsi felsőbbrendűségre hivatkozik. A hit kérdés magánügy, de a kultúrában és a társadalomban igenis megfigyelhető egy erkölcsi züllés. Nem is akármilyen. Had lehessen már ez ellen felszólni, ez ellen tevékenykedni. És ha már melegek lett a példa, ha az lmbtq csoportok lobbizhatnak a melegek elfogadása mellett, akkor a hívők is lobbizhatnak a keresztény értékrend mellett. Vagy mindkettő, vagy egyik sem gondolom ebben egyet értesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!