Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mikor jöttél rá hogy nem...

Mikor jöttél rá hogy nem létezik a keresztény Isten?

Figyelt kérdés
Megdöbbentett a hír?

2023. ápr. 17. 11:18
1 2 3
 11/22 Demion ***** válasza:
75%

Ha valaki azért lobbizik, hogy fogadják el őt olyannak amilyen, te pedig azért lobbizol, hogy megbélyegezzünk, kirekesszünk egyeseket, akkor ez a két lobbitevékenység nagyon nem említhető egy lapon, gondolom ebben egyetértesz.

2023. ápr. 17. 15:51
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Amikor komolyabban elkezdtem gondolkodni rajta.

Nem is ajánlom igaz hívőknek, veszélyes lehet nekik.

2023. ápr. 17. 20:38
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, én akkor tértem meg felnőtt koromban amikor igazán komolyan kezdtem el gondolkodni Istenről. Ki is ő valójában, mit is üzen igazából. De hé, mások vagyunk ez egy szép dolog.
2023. ápr. 17. 20:44
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Mert te nem logikusan gondolkodtál, csak összeszedted, amit mondtak róla.

Ezt inkább történet mesélésnek hívják.

De ha itt találtad meg a békéd, abba szerintem nem kell beleszólni.

2023. ápr. 17. 20:47
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Jó kérdés. Azt tudom, hogy még nem jártam iskolába. Szóval 4-5 évesen valamikor. Ha 5 évesen, akkor még az elején.
2023. ápr. 18. 00:05
 16/22 anonim ***** válasza:

"Ha nem létezik a reinkarnáció remélem semmi nincs a halál után."

Hát nekem már pont van egy ilyen sejtésem, hogy szerintem még lehet az is, hogy nincs semmi a halál után. Hiszen amióta meghalt bárki is akár már mióta, vagy akár csak rövid ideje, a halálból még senki nem jött vissza sehonnan. Aki egyszer már meghalt mindegy mióta akár már régóta, évek óta, vagy csak hónapok, hetek óta, de még nem jött vissza a halálból még senki.

Szerintem csak mert sokan vagyunk a földön, azaz sokan élünk, így egy úgymond rendet akartak tenni az emberiség között és ezért találtak ki mindenféléket, hogy az embereket valamivel kezelni tudják, hogy ne legyen nagyobb baj és veszélyes a világ az emberektől.

A háborúk is azért zajlottak annak idején, hogy az emberekből csökkentsenek.

jan. 23. 20:51
 17/22 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ugye emberek vagyunk, nem robotok, hanem emberek vagyunk, bizonyos százalékunk jó indulatú is meg rosszindulatú is.

Valakinek ez benne van a génjeibe is, hogy valaki csak rosszindulatú, valaki meg a légynek se tudna ártani. Sajnos ez genetika is, meg adottság is.

És valószínű, hogy régen sok mindent kitalálgattak, hogy az embereket félelembe tartsák.

jan. 25. 09:26
 18/22 anonim ***** válasza:

2024-et írunk most és amióta világ a világ több évszázadokon át a hazugság mindig is benne volt az emberekben, ugyanúgy, mint most is és nem kizárt, hogy több évszázadon át az emberek hazudtak egymással valamikkel, hogy érdekeikkel célt érjenek egymás fölé kerekedjenek az emberek és akkoriban is a hazugságok mindig is léteztek, hogy az emberek hazudtak egymásnak valamikkel, hogy egymáson célokat érhessenek el.

Így nem kizárt, hogy az Istent is kitalálták, valaki kitalálta és az lett elhitetve az emberekkel, hogy Isten teremtette a világot és mi van ha nem, csak mert amióta mindenki él a földön Istent még életében nem látta senki, hanem csak szófordulatokkal hozták fel csak az emberek Isten nevét. Közben meg nem látta még senki életében Istent a teremtőt, mert nem Isten teremtett minket embereket, hanem csak akkoriban is évekkel ezelőtt is az emberek hazudtak egymásnak úgy, hogy kitaláltak mindenféléket az emberek, hogy egymásnak hazudtak az emberek valamikkel, hogy az emberek egymáson célt érhessenek el az érdekeikkel együtt.

Amiből létrejöttünk mi emberek az evolúció vagyis a család az anya és apa megismerkedett egymással, barátok lettek az anya és az apa és összejöttek egymással és lefeküdtek és az apa teherbe ejtette az anyát, amitől az anya terhes lett és úgy megszülte az anya a gyereket, a világra hozta az utódot az anya. Így született mindenki a világra, hogy mindenkinek, minden embernek szülei vannak és voltak, azaz mindenki a családból jött létre az evolúció révén.

jan. 29. 17:50
 19/22 anonim ***** válasza:
68%
Nem hittem a létezésében sosem, nem kellett rájönnöm. A többi meseszereplőről sem gondoltam, hogy valós lenne, így Istenről sem.
febr. 17. 20:40
 20/22 anonim ***** válasza:
Szerintem mivel itt a földön, még az emberek is félnek egymástól, szerintem mindezeket kieszelték, hogy mert az emberek még egymástól is félnek és hogy az emberek tudjanak valamivel védekezni a veszélyes emberek ellen, így valamit kikellett eszelni, hogy valamivel félelemben tartsák az embereket.
febr. 17. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!