Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Létezik külön zsidó névnap...

Létezik külön zsidó névnap naptár, avagy ugyanakkor tartják a névnapjaikat a zsidók mint a keresztények, avagy a nem vallásosak?

Figyelt kérdés

2022. dec. 29. 12:00
 1/9 anonim ***** válasza:
A keresztényeknél a szentek után voltak elnevezve a zsidóknál szentek nincsenek ha jól tudom, így nemhinném, hogy ülnenek névnapot. Sőt google első találata a zsidóknál nincs névnap.
2022. dec. 29. 12:53
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi, erre én is rátaláltam, de mégis van keresztneve mindegyiknek, és a nálunk is használatos naptárhoz képest kérdezem, hogy van-e eltérés a névnapokban.
2022. dec. 29. 12:59
 3/9 anonim ***** válasza:
Néztem zsidó naptárat nemvoltak ott nevek csak ünnepek, nemhinném.
2022. dec. 29. 13:01
 4/9 A kérdező kommentje:

Igen, végignéztem én is és én is csak az ünnepeket láttam.

Egyáltalán tartanak névnapot??

2022. dec. 29. 13:12
 5/9 anonim ***** válasza:
A zsidó naptárban nincsenek névnapok. Amelyikük tartja a névnapot, annak ugyanaz a napja, mint egy kereszténynek.
2022. dec. 29. 19:02
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.
2022. dec. 29. 19:07
 7/9 anonim ***** válasza:

A zsidó vallásban nem léteznek névnapok, így a zsidók (vallásos zsidók) igazából névnapokat sem tartanak.

Ettől függetlenül például bizonyos ünnepek fűződnek egyes nevekhez, például egy lány születésekor adhatják neki az Eszter nevet, ha Purim közelében születik.

2022. dec. 30. 09:17
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi...és mindenkinek BUÉK !!
2022. dec. 30. 20:00
 9/9 anonim ***** válasza:
Ortodox zsidók gondolom nem tartják a névnapokat, de a többiek már átvesznek bizonyos szokásokat, mint a karácsonyfa (csak hanukafának nevezik legfeljebb) és a névnap.
2022. dec. 30. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!