Létezik külön zsidó névnap naptár, avagy ugyanakkor tartják a névnapjaikat a zsidók mint a keresztények, avagy a nem vallásosak?
Figyelt kérdés
2022. dec. 29. 12:00
1/9 anonim válasza:
A keresztényeknél a szentek után voltak elnevezve a zsidóknál szentek nincsenek ha jól tudom, így nemhinném, hogy ülnenek névnapot. Sőt google első találata a zsidóknál nincs névnap.
2/9 A kérdező kommentje:
Köszi, erre én is rátaláltam, de mégis van keresztneve mindegyiknek, és a nálunk is használatos naptárhoz képest kérdezem, hogy van-e eltérés a névnapokban.
2022. dec. 29. 12:59
3/9 anonim válasza:
Néztem zsidó naptárat nemvoltak ott nevek csak ünnepek, nemhinném.
4/9 A kérdező kommentje:
Igen, végignéztem én is és én is csak az ünnepeket láttam.
Egyáltalán tartanak névnapot??
2022. dec. 29. 13:12
5/9 anonim válasza:
A zsidó naptárban nincsenek névnapok. Amelyikük tartja a névnapot, annak ugyanaz a napja, mint egy kereszténynek.
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.
2022. dec. 29. 19:07
7/9 anonim válasza:
A zsidó vallásban nem léteznek névnapok, így a zsidók (vallásos zsidók) igazából névnapokat sem tartanak.
Ettől függetlenül például bizonyos ünnepek fűződnek egyes nevekhez, például egy lány születésekor adhatják neki az Eszter nevet, ha Purim közelében születik.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszi...és mindenkinek BUÉK !!
2022. dec. 30. 20:00
9/9 anonim válasza:
Ortodox zsidók gondolom nem tartják a névnapokat, de a többiek már átvesznek bizonyos szokásokat, mint a karácsonyfa (csak hanukafának nevezik legfeljebb) és a névnap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!