Miért nem létezik a zsidó vallásban az áteredő/eredendő bűn fogalma?
Miért ne létezne?
(Zsoltárok 51:5) 5 Íme, vétekben születtem, úgy vajúdtak velem, És bűnben fogant engem anyám.
(Jób 14:4) 4 Ki adhat tisztát a tisztátalanból? Senki.
Nincsen a judaizmusban áteredő bűn.
"Judaism rejects the idea of original sin: it believes that humans enter the world pure, with the ability to choose either good or evil via their free will."
Az eredeti judaizmusban, mint olvashatjuk, Még Dávid is elismerte ezt.
Nem ez az egyetlen amit, amit Isten valamikori népe megváltoztatott....
Tudod ez olyan, hogy egyik rabbi szerint így van, a másik rabbi szerint meg úgy. A zsidóknál nincs egységes teológia, hanem elég nagy szabadság van náluk e téren.
4
Fején találtad a szöget. Régebben nem így volt. Egység volt, és nem volt Isten imádatában megosztottság. Nem véletlen mondta Jézus, hogy elveszik tőlük a lehetőséget, hogy Isten választottjaiként tanítsanak más nemzeteket az Istennek járó tiszta imádatra.
Régen se volt egységes, ott voltak a farizeusok, a szaddíceusok, az esszénusok. S azt is értem, hogy mit akarsz ebből kihozni, de ti se vagytok egységesek, legalább két csoportot tudok, akik kiszakadtak a vallásotokból.
6
Igen tudom. Ettől függetlenül Jehova valódi népe egységes.
A próféciákból lehet látni, hogy melyik az eredeti fő ág, ezt kell figyelembe venni. A letört ágak pedig elfognak hervadni. Nincs egységes oktatási programjuk, lemaradtak.
Akkor a Jehova tanúi nem lehetnek Jehova népe, mert nem egységesek.
"lemaradtak"
Miben? A teológiai tanításuk folyamatos újra értelmezésében? Abban lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!