Mit kell csinálni egy olyan hitetlen emberrel aki kiröhögi a keresztényeket hogy nincs nekik igazuk? Például Isten nem létezik mert nem tud végtelen kavicsot csinálni, vagy, hogy Jézus nem létezett mert pogány mítosz.
Egyszerűen, nem kell időt pazarolni ilyen emberre.
Jézus is csak azokkal töltött időt, akikben látta az alázatos szellemet, és lehetőséget.
A másik lehetőség, hogy keresel egy közös pontot a témában, amivel Ő is egyetért. Erre lehet építkezni.
Semmit, mert ezek szerint magadtól sem tudsz velük vitázni.
És pont ezért van nekik igazuk.
Ne beszélj a gondjaidról másoknak, hacsak nem vagy biztos, hogy igazán hallani akarják. - mondta egyszer egy bölcs ember.
Ha ő végighallgatja a vallásos dumádat, akkor úgy fair, ha te is meghallgatod az övét.
Nem kell vele csinálni semmit. Ahogyan neked jogodban áll abban az istenben hinni akiben akarsz úgy neki is jogában áll azt gondolni amit akar.
A további teendők pedig a körülményektől függnek. Láthatóan érvelni nem nagyon tudsz pedig ez a kavicsos szerintem egy elég gyenge érv.
Ha valamilyen kocsmában akadtok össze akkor csak menjél arrébb és ne társalogj vele, ne traktáld a vallási nézeteiddel és ő sem fog téged traktálni az övéivel.
Ha rokonod vagy barátod akkor szintén igaz, hogy ha te nem zaklatod a vallással akkor valószínűleg ő sem fog. Ha mégis akkor megkérheted és megegyezhettek abban, hogy nem beszéltek erről a témáról és legyen békesség.
"A kavicsos szerintem gyenge érv"
Annyira nem. A felvilágosodás egyik elindítója az a kérdés volt, hogy Isten tud-e akkora követ teremteni, amit nem tud felemelni.
A kavicsos szerintem ennek a leszármazottja.
A kérdéssel kapcsolatban:
Vallási meggyőződéssel szerintem kár vitatkozni. Úgy se tudod a partnert meggyőzni.
Én úgy vagyok vele, hogy aki elfogadja a nézeteimet (nem harapja le a fejemet miattuk), azzal szóba állok (ha "van kivel", akkor egyeztethetjük is a nézeteimet, de tériteni nem akarok és nem tűröm el), akit zavarnak, azzal nincs miről beszélni. Én egy boltba nem járok, mert a tulajdonosnak valamiért szimpatikus voltam és nagyon meg akart téríteni. Párszor mondtam, hogy nekem mások a nézeteim, aztán máshol vásárolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!