Mit kell csinálni egy olyan hitetlen emberrel aki kiröhögi a keresztényeket hogy nincs nekik igazuk? Például Isten nem létezik mert nem tud végtelen kavicsot csinálni, vagy, hogy Jézus nem létezett mert pogány mítosz.
Tündérke szól a malackának két kíváncsága lehet mi legyen az?
- Itt ebbe a fába legyen egy szög amit senki nem tud kihúzni. -mondta az agreccív malacka
- Jó - mondta a tündér - mi a második kíváncságod?
- Húzzd ki!
Ebben mi a megoldás?
10
Régebben lehet, hogy nagy jelentősége volt. Erről nem tudok sokat.
Azonban ott már hibás szerintem az egész felvetés, hogy Istent az emberi gondolkodás korlátjai között próbálja kezelni.
A korlátoltság nem érv.
10 vagyok. Nem érveltem, csak egy probléma megoldásának a történelmi vetületét mondtam el.
Fenntartom, amit állítottam:
Aki nem fogadja el a másik nézeteit kár vitatkozni.
Egyébként a köves probléma felvetésnek két megoldása van:
Az egyik, amit előttem 12 kolléga ismertetett, a másik, hogy nem létezhet mindenható.
A XIX. században erről nagy vita folyt. Mivel én nem érzem magamat arra felkenve, hogy állást foglaljak, nem teszem.
Gondolj Pál apostolra!
Kegyetlenül üldözte Jézus tanítványait, de eljött az idő amikor az Úr megmutatta neki mennyit kell szenvedni az ő nevéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!