Hogyan lehetne a keresztényeket meggyőzni arról, hogy Isten nem létezik?
Honnan tudod, hogy Isten nem létezik ???
Bizonyítsd be nekik, hogy nem létezik! :)
Isten létezik, tehát nem lehetne őket az ellenkezőjéről meggyőzni.
Másrészt: mi érdeked fűződik ahhoz, hogy másokat hitetlenné tegyél?
Na, de ha valaki boldog attól, hogy hisz Istenben, akkor az miért zavar téged, kedves kérdező ??????????
Nem mind1 neked ?!
Miért kellene másra ráerőszakolnod a magad világképét ?
"Szóval aki azt állítja, hogy létezik, azon a bizonyítás terhe."
Na, de a hívők attól hívők, hogy hiszik és nem tudják. :)
Másrészt egy hitetlennek bizonyítani bármit is értelmetlen erőlködés lenne, hiszen nincs meg benne a hit képessége, tehát ha még saját szeme előtt jelenne is meg neki a jó Isten, azt sem venné elegendő bizonyítéknak, tehát mégis milyen bizonyíték tudná őt meggyőzni bármiről is, de főleg: miért kellene neki bebizonyítani azt, aminek ő a teljes tagadásában él és abban érzi jól magát???
A hívők meg a hitben érzik jól magukat és kész!
Miért nem lehet ezt szimplán tiszteletben tartani ?!
Miért muszáj mindenáron a másikra erőltetni a saját hitvallást vagy tagadást?!
Meg kell törni a hitüket.
Sajnos észérvekkel nem sokra megy az ember, a "Higgy istenben, különben a Pokolra kerülsz" krédóval sikerül épp eléggé megfélemlíteni a jó népet ahhoz, hogy eszükre se jusson kételkedni. Ha mégis kétségeid támadnának, akkor a Sátán tesz próbára.
De nem is arról kéne meggyőzni a népet, hogy nincs Isten, hanem arról, hogy Isten nem feltétlen az a keresztények által dicsőített jóságos...entitás, akinek a nevében bármilyen gazság elkövetése valójában nem is bűn.
Vagy arról, hogy ugyan, ne közösítsék már ki azt, aki csak annyiban tér el tőlük, hogy nem osztja a hitbéli lelkesedésüket.
"Meg kell törni a hitüket."
DE MIÉRT ???????????????????
Én hívő vagyok, de a környezetem nagy része hitetlen és egyikőnk sem akarja meggyőzni a másikat, jól megférünk egymás mellett.
Nektek ez miért nem megy?!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!