Hogyan lehetne a keresztényeket meggyőzni arról, hogy Isten nem létezik?
Utolsó, ez egyrészt egy fordulat is, amit az emberek használnak arra, ha valami szrul áll az életben, masrészt nem jelenti azt, hogy isten létezik.
A barátod kétségbeesett, és hajlandó lenne hinni abban, hogy valaki megmenti. Ettől a példától még kicsit sem lesz igaz az, hogy tényleg létezik az a valaki, aki megmenti.
Kétségbeesésemben kapaszkodhatok én gyógyító kövekbe, mantrákba, ókori babonába vagy istenbe, ez csak azt jelenti, hogy hajlandó vagyok minden hülyeséget kipróbálni, hogy meggyógyuljak. Attól még ezek ugyanol,an bullshit dolgok maradnak.
Mondjuk én szégyellném is magam az isten helyében, ha csak a bajban jutnék az emberek eszébe, mint utolsó mentsvár.
Meg persze az ilyen isten jelleme, aki ezt használja ki... hát... nem tűnik túl tisztának.
"az életüket adták egy"
egy olyan dologért, amit hittek.
De ez sajnos nem garantálja, hogy igaz is. Akkoriban ez különösen így volt, még nem nagyon volt igazi tudomány.
"Éppen most került be egy barátom a kórházba szívvitorla leválással ..hirtelen történt, nem vallásos.
...És mit kért tőlünk?
Hogy imádkozzunk érte."
Hát, igen! A lövészárkokban sincsenek ateisták.
Tulajdonképpen azt hiszem, hogy valami nagyon rossz dolognak kell(ene) történnie ahhoz, hogy az emberek hozzáállása megváltozzon és úgy vélem, hogy nem kellene megvárniuk azt a pillanatot, amikor az bekövetkezik...!
"Meg kell törni a hitüket."
Milyen módszerekkel tennéd? Komolyan kérdezem. Azt írtad, hogy az észérvek nem működnek... Akkor? Milyen más ötleted van?
A hívőkre az érzelmek hatnak.
Vannak olyan kis történetek, amelyeket ők találtak ki (pl. a zuhanó repülőn/lövészárokban nincs ateista), ami amúgy nem igaz, de erre a kaptafára ki lehet találni hasonló történeteket.
Csak az ateisták nem nagyon csinálnak ilyet.
Bizonyítékokkal, de erről már volt szó. Nézd vissza.
De még egyszer: engem MEG LEHET győzni. Egy hívőt meg NEM.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!