Keresztények miért mondják hogy az iszlám egy sátáni vallás?
"Legfeljebb a te vallásodban. De a Bibliában nincs megszabva, hogy hogyan kell böjtölni. Ha valaha is vetted volna a fáradságot, hogy elolvasd, ezt tudnád."
Nem zavar hogy a Bibliából idéztem? És egy keresztény oldalt muttam. Ezek alapján a keresztény böjt eredetileg olyan volt mint az iszlám szerint de a keresztények ezt megváltoztatták.
"Amiről te beszélsz az a Nagyböjt és az 40 napig tart. Tudom, mivel most csináltam végig egy "közepesen nehéz" verzióban."
Nálatok a "közepesen nehéz" verzió az milyen? :)
"Amiről te beszélsz, az egy minimum, amit a katolikus egyházban elvárnak a laikusoktól."
Amiről én beszélek az az általános keresztény böjt. Nem esznek húst egy két napig meg ez háromszor esznek és egyszer jóllakanak komédia. Ez a keresztény böjt jelenleg.
"De az ortodoxok és egyes protestánsok is, minden szerdán és pénteken böjtölnek, ahogy az őskeresztények tették."
Figyelj, amit ti műveltek az nem böjt hanem vicc kategória. A böjt azt jelenti nem eszel nem iszol semmit naplementéig (és persze elhagyod a káros szokásaidat is) és hosszab időszakon át tart. Ez derül ki a Bibliából is. Ha így csinálod akkor böjtölsz, minden más csak komédia.
"Te állítod hogy én egyáltalán nem ismerem a Bibliát."
Túlzás nélkül mondom, hogy még egy válaszomra sem írtad azt, hogy igazam van, vagy hogy amit írtam, azt tényleg úgy van a Bibliában, ahogy azt én állítom. Mindig, minden egyes alakalommal hozzá fűzöl a Bibliáról írt válaszaimhoz valami nagy okosságot vagy elém vágsz valami idézetet, mintha hülye lennék és én nem tudnám, mit ír a Biblia. pl. Mátéból idézgetsz nekem, amit csak az elmúlt két hétben 3x hallgattam és olvastam végig. Ebből látszik, hogy képtelen vagy elfogadni, hogy jobban ismerem a Bibliát, mint te. És bár én sem tudok mindent, de azért annyi rálátásom van a témára, hogy határozottan kijelenthessem, hogy te viszont nem ismered ezt a könyvet. És ha ez sérti a büszkeségedet, akkor javaslom vedd a fáradtságot, hogy legalább egyszer elolvasd, mielőtt nálad a témában jártasabb személyekkel kezdesz el vitatkozni. Ha csupán az bánt, hogy úgy fogalmazok, "nem ismered", ezentúl inkább azt írom, "szinte nem ismered", hiszen való igaz, hogy a zérónál azért nagyobb a tudásod, mivel pár sort már olvastál belőle.
Az, hogy idézgessek neked, nonszensz. Azt mondtad elolvasod, amit idézek. Oké, akkor feladom leckének az Újszövetséget! Vedd úgy, hogy ide idéztem. Amúgy meg idézgettem eleget. Értetted? Nem értetted. Bele kötöttél, mivel fogalmad sincs, hogy az a szöveg tulajdonképpen milyen szövegkörnyezetben szerepel, mi a többi írás, amit ismerni kéne hozzá és miért tartom kellő bizonyítéknak az állításom alátámasztására. Ráadásul elhatároztam, hogy nem fogok veled órákat tölteni. Te talán idézgeted a Koránt? A legtöbb Korán idézet, ha megnézed tőlem származik. Miért? Mert nem veszed a fáradtságot, hogy átnyálazd minden egyes állításodhoz a Koránt. A bibliai szövegeket, meg nem magadtól szeded, hanem valami füzetekből, meg oldalakról elkészített válaszokból. Alig ismersz pár bibliai szöveget és sokszor azokat is rosszul használod, de én nem kezdem el elemezgetni neked azt, amivel te foglalkozni sem akarsz. Így is rengeteg időt pazaroltam rád. Szó szerint óráim mentek el arra, hogy neked írogattam, hogy aztán közöld, hogy hülye vagyok, mert te mindent sokkal jobban tudsz. A korábbi hosszú kommentedre is elkezdtem írni a választ, aztán meguntam és el se küldtem. Semmi értelme veled vitázni egy másról szóló kérdés 40+ oldalán. Senki nem tanul belőle.
A Bibliáról okoskodsz és ráadásul még követni sem tudod, amiket írok. A Tórával kapcsolatos válaszodban már azt sem tudtad, miről kezdtünk el beszélni eredetileg és leírtad, hogy én vagyok a röhejes, aki össze-vissza beszél. És mindezt miért? Mert te elvesztetted a fonalat és ráadásul bekellett volna látnod, hogy hülyeséget írtál a Bibliáról. Meg a számba akarsz adni olyanokat, amiket sosem írtam, mert annyira nem tudsz kilépni a saját nézőpontodból. Kinek van erre ideje? A Mohameddel kapcsolatos dolgoknál is közölted, hogy ellentmondásos dolgokat állítok, pedig teljesen logikus, összefüggésekről beszéltem, csak mivel mindig mondatonként belekötöttél mindenbe, és nem érzékelted, amikor alternatívákról beszéltem, elvesztél a részletekben és nem láttad át állításomat. Ez így időpocsékolás. Téged meg nem foglak tovább szórakoztatni.
"Egyébként tényleg érdekel hogy ti keresztények honnan tudjátok mi jelent meg?"
Röviden: Az üzenetből. A Biblia egyértelműen leírja, hogy aki mást hirdet, mint az apostolok hirdettek, az hamis tanító, hamis próféta, nem Istentől küldött angyal.
Ezért is elfogadhatatlan számomra az iszlám és a Korán elgondolása. Isten ezekkel nincs tisztában? Ezt elgondolni is nevetséges. Ha egy kicsit is értenéd a Bibliát és ismernéd, ez rögtön feltűnne. A Korán úgy támadja a Bibliát, hogy annak már jó előre megvolt a válasza a felvetéseire, de ezekkel a Korán mit sem törődik. Nem is vesz róluk tudomást. Az a könyv olyan, mintha direkt a tájékozatlanoknak íródott volna!
"Nem zavar hogy a Bibliából idéztem? És egy keresztény oldalt muttam. "
Komolyan kérdem, melyik válaszban? Egy darab idézetet vagy linket sem látok, az elmúlt oldalakon.
Egyébként bármi is az, 100%, hogy tévedsz. A 40 napos Nagyböjt eleve egy eredetileg nem is létező szokás volt. Az, hogy az iszlám kötelező isteni parancsként átvette, igen csak erősen jelzi, hogy az iszlámmal gondok vannak. Ráadásul semmi extrát nem csinált Mohamed, csak az akkor éppen aktuális keresztény böjti szokásokat egy az egyben isteni parancsként közölte a muszlimoknak. Tehát isteni paranccsá tette azt, ami soha nem volt az, ezért is tudott a kereszténységben a későbbi években változni a böjt. Mivel eleve az egyházon belüli gyakorlat volt, nem isteni parancs.
"Nálatok a "közepesen nehéz" verzió az milyen? :)"
Magam neveztem el közepesen nehéznek, mivel lehet ennél keményebben is böjtölni, de azért nem is legkönnyebb. Ha érdekel: 40 napig nem ettem húst, szerdán és pénteken teljesen vegán étkezést folytattam. A böjt ideje alatt az étkezéseimnél az egyszerűségre törekedtem, tehát legtöbbször csak egy natúr saláta keverékből (só, bors, öntet nélkül) állt egy fogás. Kis adagokat ettem, legfeljebb háromszor. Édességet, cukrot, édesítő szeres dolgokat, teljesen kiiktattam. Az édesebb gyümölcsöket is, pl. banán. Szénsavas dolgokat sem ittam. Ezen kívül megvontam magamtól olyan szórakozásokat, amiket kedvelek. Az átlagnál több és hosszabb imák, Biblia olvasás, adományozás. Nagypénteken pedig nem ettem kb. 32 órán keresztül, csak vizet ittam.
Nos én ezt vállaltam idén. Ennél lehet keményebben is böjtölni, de azt valószínűleg nem bírta volna a szervezetem. A böjtnek nem az a célja, hogy az emberek összeessenek vagy megbetegedjenek.
"A böjt azt jelenti nem eszel nem iszol semmit naplementéig "
A ti vallásotok szerint. Én is mondhatnám, hogy ti pedig napfelkelte előtt és után is esztek, ami már egy lazítás. Mivel a fekete böjtkor, csak naplemente után esznek. Naponta 1x.
Amúgy te teljesen el vagy veszve a külsőségekben.
"A böjt azt jelenti nem eszel nem iszol semmit naplementéig (és persze elhagyod a káros szokásaidat is) és hosszab időszakon át tart. Ez derül ki a Bibliából is."
A Bibliában többféle böjt is megtalálható. Amit te írsz, az még csak nem is legszigorúbb. A Bibliában van ennél szigorúbb is, meg lazább is.
"Figyelj, amit ti műveltek az nem böjt hanem vicc kategória. A böjt azt jelenti nem eszel nem iszol semmit naplementéig (és persze elhagyod a káros szokásaidat is) és hosszab időszakon át tart."
És az ki a f*szt érdekel? Miért abban mérjük a vallást, hogy milyen szigorú a böjt? Ha én találok neked egy olyan vallást, ahol 300 napig böjtölnek az emberek és egy nap egyszer ihatnak vizet, akkor az jobb vallás lesz, mint az iszlámod?
"Nem esznek húst egy két napig meg ez háromszor esznek és egyszer jóllakanak komédia."
Amúgy egy érdekesség: "a háromszor ehetnek és egyszer lakhatnak jól", szerinted honnan jön? Onnan, hogy korábban csak 1x ehettek. A 7. században, amikor Mohamed átvette a böjtöt, még ez volt a szokás. Vagyis ahhoz képest, akkor, abban az időben, a muszlimok böjtje volt a "lazább". Szóval eleve fura ez a méregetése a dolgoknak. Később a napnyugta utáni 1 étkezés lazult fel azzal, hogy még egy, majd még kettő kisétkezés engedélyezve lett mellé. De ez tényleg kis étkezést jelentett, pl. pár szem mag vagy 1 gyümölcs. Ezért fogalmaznak úgy jelenleg is a katolikusok, hogy 1x lakhatnak jól, tehát 1 normál étkezés megengedett. A másik kettő igazából csak azért van, hogy kibírja estig az illető.
Persze, hogy ezt ki mennyire veszi komolyan, az más kérdés. De igazából ez az elgondolás mögötte.
"Az iszlám azt tanítja hogy foglalkozz tudománnyal, gondolkozz, tanulmányozd a világot."
Ezt tanítja, csak nem csináljátok. És valamiért képtelen vagy ezt felfogni vagy egy normális érvelést előadni, te ostoba, beszűkült, agyhalott f*sz g*ci, aki csak arrogánsan értelmifogyatékosozni meg iq-val dobálózni tudsz, miközben azt se tudod, mi az. F*szfej.
"Egy Termtő létezése pedig nem ellentétes a tudománnyal. Sőt, a teremtett világ tudományos tény"
Francokat tény. Van, aki hisz benne, van, aki nem. Attól, hogy a tudomány valamit nem tud megmagyarázni, attól még nem lesz valóság egy isteni lény létezése. Occam borotvájáról hallottál már? Gondolom, nem. Csak pofázol itt arról, hogy ki értelmi fogyatékos, meg ki nem. Nyomorék f*$zfej.
"Túlzás nélkül mondom, hogy még egy válaszomra sem írtad azt, hogy igazam van, vagy hogy amit írtam, azt tényleg úgy van a Bibliában, ahogy azt én állítom."
Mit csináljak ha nincs igazad? Majd ha igazad lesz akkor mondani fogom.
"Mindig, minden egyes alakalommal hozzá fűzöl a Bibliáról írt válaszaimhoz valami nagy okosságot vagy elém vágsz valami idézetet, mintha hülye lennék és én nem tudnám, mit ír a Biblia."
Általában Bibiai versekkel csáfolom az állítáasidat. Nem azért írom mert hülyének nézlek, csak szeretném bizonyítani az állításaimat.
"Biblia. pl. Mátéból idézgetsz nekem, amit csak az elmúlt két hétben 3x hallgattam és olvastam végig. Ebből látszik, hogy képtelen vagy elfogadni, hogy jobban ismerem a Bibliát, mint te. És bár én sem tudok mindent, de azért annyi rálátásom van a témára, hogy határozottan kijelenthessem, hogy te viszont nem ismered ezt a könyvet."
És nem is célom teljesen megismerni. Éppen eléggé ismerem ahhoz hogy tudjam egy hamisított könyv ami itt ott tartalmaz igazságot. Engem csak bizonyos részek érdekelnek a Bibliából amikkel például bizonyíthatom az iszlám igazát vagy cáfolhatom a keresztény állításokat. Ezeket a részeket jól ismerem. Én elhiszm hogy te többször olvastad a Bibliát és azt is elmondtam neked hogy én nem olvastam végig. Össszeségében jobban tudhatod hogy mit ír a Biblia mint én, de itt most nem ez a lényeg. Ez nem valami vetélkedő :) Azokat az állításokat cáfold meg amiket mutatok. Ezek nem mennek. Hiába tudsz többet arról mit ír a Biblia. Itt most nem ez a lényeg. Meg tudod cáfolni az állításaimat amiket Bibliai versekkel támasztok alá. Nem tudod. Szóval semmit nem ér hogy általánosságban többet tudsz a Bibliáról.
"Amúgy meg idézgettem eleget. Értetted? Nem értetted. Bele kötöttél, mivel fogalmad sincs, hogy az a szöveg tulajdonképpen milyen szövegkörnyezetben szerepel, mi a többi írás, amit ismerni kéne hozzá és miért tartom kellő bizonyítéknak az állításom alátámasztására."
Ez mind csak mellébeszélés. A legutóbbi konkrét eset is bizonyítja hogy nem tudsz mit kezdeni az általam mutatom Bibliai versekkel. Írtam azt a verset smiben Jézus kijelentette csak a zsidókhoz jött és a tanítványait is csak a zsidókhoz küldi. Erre idéztél egy olyan verset amiben azt mondja a tanítványainak menjenek minden néphez, de ugye ez logikailag nem fér bele. Az erőszakos, vaállalhatatlan Bibliai versekkel sem tudtál mit kezdeni.
"A legtöbb Korán idézet, ha megnézed tőlem származik. Miért? Mert nem veszed a fáradtságot, hogy átnyálazd minden egyes állításodhoz a Koránt."
Nem tudom miről beszélsz. A keresztények iszlámmal kapcsolatos hazugságaira Korán versekkel válaszolok.
"Szó szerint óráim mentek el arra, hogy neked írogattam, hogy aztán közöld, hogy hülye vagyok, mert te mindent sokkal jobban tudsz. A korábbi hosszú kommentedre is elkezdtem írni a választ, aztán meguntam és el se küldtem. Semmi értelme veled vitázni"
Ezt meg már kb egy éve ismételgeted minden kérdésnél de mégis itt vagy folyamatosan. Mondjuk megértem, ha azt nézem milyen szektás keresztények vannak jelen az oldalon és nem hagyod rájuk.
"A Bibliáról okoskodsz és ráadásul még követni sem tudod, amiket írok. A Tórával kapcsolatos válaszodban már azt sem tudtad, miről kezdtünk el beszélni eredetileg és leírtad, hogy én vagyok a röhejes, aki össze-vissza beszél. És mindezt miért? Mert te elvesztetted a fonalat és ráadásul bekellett volna látnod, hogy hülyeséget írtál a Bibliáról."
Ez pont fordítva volt. Én azt mondtam a zsidók nem egyszerre kaptak meg minden törvényt hanem folyamatosan kaptak kinyilatkoztatásokat, amibe te beleköttél, végül be kellett látnod hogy marhaságot állítotál.
"Kinek van erre ideje? A Mohameddel kapcsolatos dolgoknál is közölted, hogy ellentmondásos dolgokat állítok, pedig teljesen logikus, összefüggésekről beszéltem, csak mivel mindig mondatonként belekötöttél mindenbe, és nem érzékelted, amikor alternatívákról beszéltem, elvesztél a részletekben és nem láttad át állításomat. Ez így időpocsékolás."
Mohamed prófétával kapcsolatban is ide oda kapkodtál. Hol azt írtad alig ismerte a keresztény tanításokat, máskor meg hogy egy keresztény szekta tagja volt. Még jó hogy belekötök :) Azt is logikusan kifejtettem miért nem lehet hamisító és miért életszerűtlen marhaság amit mondasz. Szóval te magad sem látod át az állításdaidat. Annyira próbálasz belekötni hogy te magad kerülsz önellentmondásba.
"Röviden: Az üzenetből. A Biblia egyértelműen leírja, hogy aki mást hirdet, mint az apostolok hirdettek, az hamis tanító, hamis próféta, nem Istentől küldött angyal."
Ez aztán bizonyíték :) A Biblia azért igaz mert azt mondja aki mást állít az hamis próféta :))) Ezekkel akarsz meggyőzni? :) Egyébként itt az ilyen csodás megjelenésekre gondoltam mikor keresztények állítják, megjelent nekik valamilyen szent vagy Jézus stb. Hogy ezeknél honnan tudjátok mi jelent meg?
"Ezért is elfogadhatatlan számomra az iszlám és a Korán elgondolása. Isten ezekkel nincs tisztában? Ezt elgondolni is nevetséges. Ha egy kicsit is értenéd a Bibliát és ismernéd, ez rögtön feltűnne. A Korán úgy támadja a Bibliát, hogy annak már jó előre megvolt a válasza a felvetéseire, de ezekkel a Korán mit sem törődik. Nem is vesz róluk tudomást. Az a könyv olyan, mintha direkt a tájékozatlanoknak íródott volna!"
A Bibliának mire vannak meg a válaszai? :) Ne viccelj már. A Biblia arra sem képes hogy egyértelműen közölje ki Jézus. Az Ószövetség totál ellentétes az Újszövetséggel. Az Újszövetség pedig maga az önellentmondás. Egy nagy önellentmondás az egész.
"Komolyan kérdem, melyik válaszban? Egy darab idézetet vagy linket sem látok, az elmúlt oldalakon. Egyébként bármi is az, 100%, hogy tévedsz."
Bibliából idézek és keresztény oldalt mutatok de szerinted tévedek? :) Ott az a vers ami írja hogy Jézus 40 napig böjtölt. Egy másikban meg írja hogy eltorzult az emberk arca a böjttöl. Az alábbi keresztény oldal pedig írja hogy régen a keresztények 40 napot böjtöltek úgy hogy naplementéig nem ettek és ittak. A zsidó böjt is naplementéig tart ami alatt nem esznek isznak.
Na akkor miben tévedetem? :) Ma a muszlimok böjtölnek csak így.
"A 40 napos Nagyböjt eleve egy eredetileg nem is létező szokás volt. Az, hogy az iszlám kötelező isteni parancsként átvette, igen csak erősen jelzi, hogy az iszlámmal gondok vannak. Ráadásul semmi extrát nem csinált Mohamed, csak az akkor éppen aktuális keresztény böjti szokásokat egy az egyben isteni parancsként közölte a muszlimoknak."
Nem az iszlámmal vannak gondok hanem nálad van gon és nem is kicsi. Neked agyadra ment ez a szokás dolog. Az imára is annak idején azt mondtad az cask népszokás :) amivel meg is nevettettél de látom folytatod :) Te komolyan azt képzeled Isten vallása népszokásokból áll?
"Tehát isteni paranccsá tette azt, ami soha nem volt az, ezért is tudott a kereszténységben a későbbi években változni a böjt. Mivel eleve az egyházon belüli gyakorlat volt, nem isteni parancs."
Most komolyan kérdezem. Szerinted Isten pontosan elomndta hogyan kell böjtölni vagy azt mondta böjtölj ahogy kedved tartja? Vedd figyelembe az Ószövetséget is amiben Isten ugye pontosan elmondja mit hogyan vár el. És még csodálkozol ha azt mondom a jelenlegi kereszténység egy csináld magad hippi vallás?
"Ha érdekel: 40 napig nem ettem húst, szerdán és pénteken teljesen vegán étkezést folytattam. A böjt ideje alatt az étkezéseimnél az egyszerűségre törekedtem, tehát legtöbbször csak egy natúr saláta keverékből (só, bors, öntet nélkül) állt egy fogás. Kis adagokat ettem, legfeljebb háromszor."
Áruld már el, hol írja a Biblia hogy ha nem eszel húst az böjt? Meg ez a háromszor eszel és egyszer laksz jól? Sehol nem írja. A naplementéig tartó hosszab, több hets, hónapos böjt viszont kikövetkeztethető a Bibliából.
"Nos én ezt vállaltam idén. Ennél lehet keményebben is böjtölni, de azt valószínűleg nem bírta volna a szervezetem. A böjtnek nem az a célja, hogy az emberek összeessenek vagy megbetegedjenek."
Az iszlám szerinti böjttöl sem lesz baja senkinek. Egy egészséges ember simán kibírja.
"A ti vallásotok szerint. Én is mondhatnám, hogy ti pedig napfelkelte előtt és után is esztek, ami már egy lazítás. Mivel a fekete böjtkor, csak naplemente után esznek. Naponta 1x."
Nem tudom honnan vetted de biztos hogy nem igaz. Napfelkelte után nem eszünk. Az iszlám szerinti böjt hajnalhasadástól naplementéig tart. A napi egyszeri evés ennél valóban nehezebb de mondjuk arra kíváncsi lennél hány keresztény csinálná végig ezt 40 napon át :) A legtöbb keresztény valószínüleg bele sem kezdene vagy az első napon feladná.
"Amúgy te teljesen el vagy veszve a külsőségekben."
Isten parancsainak betartása nálad külsőség? És mondod te aki népszokássa degradálta Isten parancsait.
4 csillagos hozzászóló. Most már tartsd be amit többször is írtál és mardj távol. Képtelen vagy kultúrált vitát folytatni. Annyira primitív vagy hogy nem szertnék veled beszélgetni.
Érdekes hogy a moderátorok engedik a folyamatos trágár hosszászólásaidat. Én sosem írok ilyen trágár szavakat, mégis többször kitiltottak az oldalról és a számát sem tudom hány figyelmeztetést kaptam. A kedves keresztények mindig bepanaszolnak mert nem tetszik a kérdésem ami nem ütközik az oldal felhasználási feltételeibe de mégis kitiltottak. Szóval ezek szerint trágárkodni, káromkodni lehet de a keresztény vallás ellentmondásait firtatni tilos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!