Keresztények miért mondják hogy az iszlám egy sátáni vallás?
És az iszlámok miért tartanak mindenkit bűnösnek és halálra valónak, aki nem iszlám?
Mondjuk ezek csak általánosítások. Nem mindenki ilyen, aki vallásos.
Mert a keresztények csak úgy tudják kritizálni az iszlámot ha hazudoznak. Ha megkérdezed a keresztényeket, hogy konkrétan mi a problémájuk az iszlámmal, 95%-ban hazugság lesz amit felhoznak, 5% pedig féligazság kiforgatva. Sőt, ha az iszlámról van szó, keresztények még a saját Bibliájukat is megtagadják, csak hogy ne kelljen az iszlámnak igazat adni, lásd a többnejűség amit ugye a Biblia enged de ezt a keresztények tagadják.
Meg ugye évtizedek óta megy az iszlámellenes gyűlöletkeltő propaganda a keresztény világban, amiben egyes egyházak is részt vesznek.
"Láttam videót amiben egy volt apáca (áttért az iszlámra), beszél és azt mondja azt tanította neki az valamelyik keresztény egyház hogy az iszlám egy sátáni vallás."
Hazudik, ferdít vagy tudatlan.
Utána kéne olvasni. Pl. a Katolikus Egyház a II. vatikáni zsinat Nostra Aetate kezdetű nyilatkozatában dióhéjban ezt mondja az iszlámról, tehát a Katolikus Egyház tagjaként ezt tekintjük iránymutatónak ebben a kérdésben:
"Az Egyház megbecsüléssel tekint az iszlám követőire is, akik az egy élő és önmagában létező, irgalmas és mindenható Istent imádják, ki a mennynek és a földnek Teremtője, ki szólt az emberekhez, s kinek még rejtett határozatait is teljes szívből engedelmeskedve akarják követni, miként Ábrahám - kinek hitére az iszlám szívesen hivatkozik - engedelmeskedett Istennek. Jézus istenségét ugyan nem ismerik el, de prófétaként tisztelik, szűz anyjaként becsülik Máriát, s olykor áhítattal segítségül is hívják. Várják az ítélet napját, amikor Isten minden embert föltámaszt és megfizet mindenkinek. Ezért értékelik az erkölcsi életet és Istent leginkább imádsággal, alamizsnával és böjtöléssel tisztelik.
Bár a századok folyamán a keresztények és a muszlimok között nem kevés nézeteltérés és ellenségeskedés támadt, a Szentséges Zsinat mindenkit arra buzdít, hogy a múltat feledvén, őszintén törekedjen a kölcsönös megértésre és mindenki számára közösen gyarapítsák és óvják a társadalmi igazságosságot, az erkölcsi értékeket, a békét és a szabadságot."
Nem olvasok itt olyasmit, hogy az iszlám sátáni vallás, sőt. Azt meg hogy pár marginális keresztény(nek mondott) szekta mit mond, azt én nem tekintem meghatározónak.
Nekem csak szimplán nem szimpatikus a vallás, teljes fejetlenség alapvető kérdésekben is, mert Mohamed mindíg a saját előnyére módosította a tanítást, teljesen öncélúan.
A vallásalapítója egy hódító, akinél az volt a hú de nagy kíméletesség, hogy nem mészárolt le egy falut, mert hát ez előző párral ügye megtette.
Nem vagyok keresztény, de sokkal szimpatikusabb Jézus mint tanító és vallásalapító, aki azt mondja, hogy még az ellene cselekvő katonáknak is boccsássunk meg, ne legyünk ítélkezőek a bűnözőkkel szemben sem.
"Nem olvasok itt olyasmit, hogy az iszlám sátáni vallás, sőt. Azt meg hogy pár marginális keresztény(nek mondott) szekta mit mond, azt én nem tekintem meghatározónak."
Papíron lehet hogy ezt állítja például a keresztény egyház de nem ez a gyakorlat. Márfi Gyula érsek aki ugye katolikus, mindenfélét hazudozott az iszlámról. A GYK-t nem is mondom mert számtalanszor olvastam keresztényektől hasonló kijelentéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!