Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért mondják...

Keresztények miért mondják hogy az iszlám egy sátáni vallás?

Figyelt kérdés
Láttam videót amiben egy volt apáca (áttért az iszlámra), beszél és azt mondja azt tanította neki az valamelyik keresztény egyház hogy az iszlám egy sátáni vallás. Ez nem egyedi eset sajnos. Gyakran láttam, hallottam ilyen megnyilvánulásokat keresztényektől. Olyat is hogy az mondják aki elolvassa a Koránt azt megszállják a démonok. Miért terjesztik ezeket a valótlan, sértő, hamis rágalmakat keresztények, az egyházak közreműködésével. És miért pont az iszlámról? Sok mindenben nem értünk egyet de mi muszlimok is ugyanabban az Istenben hiszünk mint a keresztények. Sok a közös próféta, a tanítás. Más vallásokat nem támadnak így a keresztények vagy lehet hogy igen, de én nem tapasztaltam.

2022. febr. 3. 12:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/481 anonim ***** válasza:
80%

"Ezzel is bizonyítottad hogy igazam van. Innen onnan hallottál dolgokat az iszlámról, de igazából fogalmad sincs róla. Nem volt semmiféle űrutazás. Mohamed próféta egy Buraq nevű teremtményen jutott el Medinából Mekkába. Nálad ez űrutazás? :) És nem konkrétan egy szárnyas lovon hanem ahhoz hasonlították akkor."

Valójában a legtöbb iszlám szakértő Mohamed mennybe utazását is a burákhoz társítja, és a leírás alapján is leggyakrabban egyértelműen egy szárnyas ló alapú élőlényre asszociálnak a mai napig.

Most ez alapján a kommented alapján vagy te nem ismered eléggé az iszlámot, vagy olyan egyedi értelmezésed van, amitől eltérőt még a muszlimok többségétől is inkább letagadsz. Ami elég fanatikus viselkedés.

2022. febr. 3. 16:11
 22/481 anonim ***** válasza:
92%

Nem iszlámellenes oldalakat néztem, mert azok, ennyire nem szokták venni a fáradságot, külföldi oldalakat kellett néznem, néha még arabb nyelvű forrásokban is kellett keresnem, hogy egy egy nevet megtaláljak.

2022. febr. 3. 16:18
 23/481 anonim ***** válasza:
16%

"Valójában a legtöbb iszlám szakértő Mohamed mennybe utazását is a burákhoz társítja, és a leírás alapján is leggyakrabban egyértelműen egy szárnyas ló alapú élőlényre asszociálnak a mai napig.

Most ez alapján a kommented alapján vagy te nem ismered eléggé az iszlámot, vagy olyan egyedi értelmezésed van, amitől eltérőt még a muszlimok többségétől is inkább letagadsz. Ami elég fanatikus viselkedés."

Ha olvastad volna akkor nem beszélnél hülyeségeket. Már emlékszem,a legutóbb azt írtad a Holdra utazott vele :) most meg azt űrutazást írsz :) Persze szó nincs ilyesmiről. Mekkából utazott Jeruzsálembe Gabriel angyallal és egy Buraq nevű teremtménnyel. Jeruzsálemben az égen megjelent egy átjáró aztán különböző szinteken vagy inkább dimenziókon mentek át végül Allah színe elé került. Tehát szó nincs űrutazásról.

2022. febr. 3. 17:38
 24/481 anonim ***** válasza:
16%

"Nem iszlámellenes oldalakat néztem, mert azok, ennyire nem szokták venni a fáradságot, külföldi oldalakat kellett néznem, néha még arabb nyelvű forrásokban is kellett keresnem, hogy egy egy nevet megtaláljak."

Legfeljebb külföldi iszlámellenes szennylapokat nézegettél. Azok írnak ilyen hazugságokat, a magyar oldalak pedig átveszik rövidítve. Mondjuk ezt a hazugságot nem is láttam még magyar oldalon. Lehet annyira vállalhatatlan hogy a magyar iszlámellenes szennylapok sem vették át.

2022. febr. 3. 17:43
 25/481 anonim ***** válasza:
69%

"Ha olvastad volna akkor nem beszélnél hülyeségeket. Már emlékszem,a legutóbb azt írtad a Holdra utazott vele :) most meg azt űrutazást írsz :) Persze szó nincs ilyesmiről. Mekkából utazott Jeruzsálembe Gabriel angyallal és egy Buraq nevű teremtménnyel. Jeruzsálemben az égen megjelent egy átjáró aztán különböző szinteken vagy inkább dimenziókon mentek át végül Allah színe elé került. Tehát szó nincs űrutazásról."

Soha semmi hasonlót nem írtam, valakivel keversz.

Másrészről viszont elég beszédes a felületes tudásodra nézve, hogy még azzal sem vagy képben, hányféle értelmezése van az iszlám egyes történeteinek. Nem csak az létezik a vallásodban, amit te bele akarsz képzelni:

[link]

2022. febr. 3. 17:52
 26/481 anonim ***** válasza:
97%

Olyan oldalakat néztem amik a családfát mutatták be értékítélet nélkül

Egyszerű ismereterjesztő oldalak, volt köztük iszlám üzemeltetésű is.

2022. febr. 3. 17:58
 27/481 anonim ***** válasza:
12%

Bocs, nem te voltál, hanem a Godaime nevű ateista válaszoló. Korábban behazudta hogy a Mohamed próféta a Holdra utazott most meg azt hogy űrutazást hajtott végre :)))

Miért felületes az én tudásom? :) Amit linkeltél az miben cáfol meg engem? :)

2022. febr. 3. 18:01
 28/481 anonim ***** válasza:
11%

"Olyan oldalakat néztem amik a családfát mutatták be értékítélet nélkül

Egyszerű ismereterjesztő oldalak, volt köztük iszlám üzemeltetésű is."

És te egy családfából olvastad ki azt a sok hazugságot?

2022. febr. 3. 18:03
 29/481 anonim ***** válasza:
94%

"Miért felületes az én tudásom?"

Mert egy egészen egyedi nézetet hangoztatva nem is tudsz róla (vagy csak úgy teszel, mintha nem tudnál), hogy a muszlimok java része mennyire masban hisz, mint te. Miközben úgy teszel, mintha a tiéd lenne az egyedüli, a nagybetűs muszlim álláspont.

2022. febr. 3. 18:13
 30/481 anonim ***** válasza:
94%

Azzal igazoltam a történetet.

Ha hitelesen volt egy fogadott fia mohamednek, és hiteles az hogy ugyan azon néven ugyan az a személy volt előbb mohamed fiának, majdan mohamednek magának isma felesége, igazolja hogy mohamed elszerette a saját fogadott fiától a feleségét.

Ezt ansztorit egyébként először egy iszlám keresztény podcastbennhalottam, ahol az iszlám tanszékvezető említette meg.

Mivel erre nem lehet hivatkozni a vitában, így külön kikerestem az erre vonatkozó adatokat, alátámasztás céljából, ami nemmvolt egy egyszerű feladat.

A folyamatot elmondtam már, innentől már a te értelmi képességeden múlik hogy érted e, hogy a bizonyítási módszer hogyan igazol egy álítást.

2022. febr. 3. 18:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!