Keresztények miért mondják hogy az iszlám egy sátáni vallás?
Mert nincs jobb dolguk.
De tényleg, keresztényként mondom, hogy ha ennyire fontos számára a másik vallás, hogy beemeli a sajátja narratívájába, akkor túlságosan is olyannal foglalkozik, ami nem az épülését szolgálja.
Ez nem evangelizáció, hanem propaganda, azaz bálványimádás, vagy azzal határos.
Érdekes módon Irakban például tök jól meg tud élni egymás mellet keresztény és muszlim. Ott senki nem jön ezzel. Nem kell, hogy világnézeti alapon egyetértsek a másikkal ahhoz, hogy emberszámba vegyem.
Sosem mondtam, hogy az iszlám egy sátáni vallás.
"És miért pont az iszlámról? Sok mindenben nem értünk egyet de mi muszlimok is ugyanabban az Istenben hiszünk mint a keresztények. Sok a közös próféta, a tanítás. Más vallásokat nem támadnak így a keresztények vagy lehet hogy igen, de én nem tapasztaltam."
Bagoly mondja verébnek.
Indeed, they who disbelieve among the People of the Scripture (Jews, Christians, and Sabians) and the polytheists will be in the fire of Hell, abiding eternally therein. Those are the worst of creatures. (Qur'an 98:6)
Valóban, azok akik nem hisznek az Írás népe (zsidók, keresztények és szabiok) és a politeisták között, a Pokol tüzében lesznek, és örökké ott maradnak. Ezek a legrosszabb teremtmények. (Korán 98:6)
És ez nem egyes muszlimok véleménye. Ez áll a Koránban. Mi keresztények, a családjaink, a barátaink, meg a zsidók, és a szabiok, és a politeisták a legrosszabb teremtmények vagyunk. Rosszabbak vagyunk a kutyáknál, sertéseknél, patkányoknál, csótányoknál a Korán szerint.
Mohsin Khan (afgán származású iszlám tudós és fordító, valamint a Medinai Iszlám Egyetem klinikájának volt igazgatója) fordítása hozzá teszi, hogy konkrétan azokra vonatkozik ez, akik nem hisznek az iszlám vallásban a Koránban és Mohamed prófétában. Tehát még csak arra sem lehet kibeszélni, hogy ez azokra vonatkozik akik Allahban nem hisznek.
Nem találkoztam még egy vallással, ami ilyen sértően nyilatkozna KONKRÉT vallási csoportokról. Nem az hogy a hitetlenek a legrosszabb teremtmények, hanem konkrét vallási csoportok a létező legrosszabb teremtmények.
19/
A buraq az egy szárnyas ló te szerencsétlen és nem csak Mekkába ment vele, hanem fel a holdra. Az pedig igenis űrutazás.
Legalább ne viselkedj úgy, mint egy hazug kutya, ezzel csak még rosszabb fényt vetsz az amúgy is aljas és beteges vallásodra. Köszi.
"Mert egy egészen egyedi nézetet hangoztatva nem is tudsz róla (vagy csak úgy teszel, mintha nem tudnál), hogy a muszlimok java része mennyire masban hisz, mint te. Miközben úgy teszel, mintha a tiéd lenne az egyedüli, a nagybetűs muszlim álláspont."
Mi az egyedi nézet abban amit én lírtam? :) Az nem zavar hogy az ateista marhaságokat beszél Holdraszállstól kezdve az űrutazásig, de bele kötsz abba amit én írtam és megegyzik az általános nézettel.
Én vagyok a agnosztikus, nem ateista, és nem én beszéltem a holdutazásról.
Ne keverj már minket!
A holldas dolog nekem is új,,de ha hoz felmvalami forrást arra kíváncsi vagyok.
"Ha hitelesen volt egy fogadott fia mohamednek, és hiteles az hogy ugyan azon néven ugyan az a személy volt előbb mohamed fiának, majdan mohamednek magának isma felesége, igazolja hogy mohamed elszerette a saját fogadott fiától a feleségét."
Volt egy fogadott fia igen, akinek volt egy felesége, de nem müködött a házasság ezért elváltak és Mohamed próféta feleségül vette. Egy ateista és egy keresztény számára a házasság csak a szexről szól, ezért számodra az egyetlen opció az hogy elszerette. Az a baj hogy magadból indulsz ki és a nyugati felfogásból. Az iszlámban viszont a többnejűségnek szociális funkciója van, ahogy ebben az esetben is a nehéz helyzetben lévő özvegyek megsegítését szolgálja elsősorban.
"Mi az egyedi nézet abban amit én lírtam? "
Hogy nem egyezik az általános muszlim hittel. Sokan sokféleképp értelmezik ugyanazt a sztorit, rengetegen abban hisznek hogy a burak repítette fel Mohamedet a mennyekbe, mások szerint Gábriel vitte fel, mások valami mennyei lépcsőt vagy létrát képzelnek ide, amin Mohamed feljutott az első mennyekbe. De ez a dimenziókapus leírásod valami nagyon egyedi, szubjektív elképzelés, ami a legkevésbé sem része a hagyományos muszlim tanoknak.
"És ez nem egyes muszlimok véleménye. Ez áll a Koránban. Mi keresztények, a családjaink, a barátaink, meg a zsidók, és a szabiok, és a politeisták a legrosszabb teremtmények vagyunk. Rosszabbak vagyunk a kutyáknál, sertéseknél, patkányoknál, csótányoknál a Korán szeri"
Ez így megint egy hazugság. A Korán megkülönbözteti a hívő keresztényeket, zsidókat, akik az eredeti üzentet követték és azokat akik meghamisították.
A hívő keresztényekre ez vonatkozik:
2/62 Akik hittek, és akik zsidók és a keresztények és a sábeusok - azok közül, aki hisz Allahban, és a Végső napban és igaz cselekedeteket cselekedett, megvan a fizetségük az Uruknál és nem kell őket félteni és nem fognak szomorkodni.
Így már egészen más a valóság mint amit te próbáltál behazudzi igaz? :) Szépen igazoljátok amit írtam hogy keresztények csak hazugságokat tudnak letteni az asztalra ha az iszlámot kritizálják.
"Nem találkoztam még egy vallással, ami ilyen sértően nyilatkozna KONKRÉT vallási csoportokról. Nem az hogy a hitetlenek a legrosszabb teremtmények, hanem konkrét vallási csoportok a létező legrosszabb teremtmények."
Akkor nyisd ki a saját Bibliád és látni fogod. A Biblia konkrétan felszólít arra hogy gyilkold le a más vallásúakat csak azért mert másban hisznek és a gyerekeket se kíméld.
"A buraq az egy szárnyas ló te szerencsétlen és nem csak Mekkába ment vele, hanem fel a holdra. Az pedig igenis űrutazás.
Legalább ne viselkedj úgy, mint egy hazug kutya, ezzel csak még rosszabb fényt vetsz az amúgy is aljas és beteges vallásodra. Köszi."
Ez is jól mutatja hogy ateisták között is bőven akad primitív tudatlan akiknek semi köze a témához és persze bizonyítani sem tudja amit állít de annál jobban sértegeti a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!