Miért mondják sokan hogy a vallás (keresztény vallás)
boldogtalanná tesz?
Figyelt kérdés
2021. júl. 4. 19:37
1/9 anonim válasza:
Mert vannak emberek akiknek más a világnézete mint a keresztényeké
Azontúl vannak emberek akik a negatív sztereotípiák alapján szeretnek ítélni.
2021. júl. 4. 20:09
2/9 anonim válasza:
A keresztény vallás lényege az, hogy az emberek ne érezzék magukat jól. Félniük, rettegni kell Istentől és alázatos szolgájának kell lenni Istennek meg az ő földi helytartóinak az egyháznak meg a politikai vezetőknek. Erről nekem nem a móka meg a kacagás jut az eszembe. Arról sem hogy csak akkor megbocsájtható bűn pl a szex ha gyerek az eredménye.
2021. júl. 4. 20:50
3/9 anonim válasza:
Mert nem az igazságot tanítják, közvetítik Istenről.
Az tény, hogy vannak "korlátok", de azok védelmet szolgálnak, és nem boldogtalanságot okoz.
Ez azoknak rossz, akik nem értik miért vannak korlátok bizonyos dolgokban.
Vagy nem értik, vagy nem akarják megérteni az okát. A függetlenség szelleme minden téren Sátántól való tanítás.
2021. júl. 4. 20:55
4/9 Közveszélyes Kontár válasza:
#3 nem tudom ezt (veget) milyen ertelemben irtad
Satan pont a fuggosegre alapozza hatalmat mindenet, ahogy onmagat megkotozte ugy akar masokat is anyagi dolgokkal elsosorban
Isten pont a szabadsagunkert (fuggetlensegunkert) munkalkodik, segitget, es ezt ajanlja fel
#2 nagyon tetszik :D de sajnos (?) Igy van a nep mindenkinek a csicskaja
nem nincs ellentetben vele csak nehezsegek vannak benne, lekuzdhetetlenek, legalabbis evilgban
2021. júl. 4. 21:47
5/9 anonim válasza:
Nekem ez a mese tetszik:
Elmegy a misszionárius a pápua törzsfőnökhöz, és megtanítja a kereszténységre. A törzsfőnök megkérdezi:
– Ha követem mindezt a vallási előírást, akkor a mennyországba jutok?
– Igen.
– És ha nem követem, akkor meg a pokolba?
– Igen.
– És ha nem jöttél volna ide, akkor a pokolra jutnék?
– Nem, akkor Isten figyelembe venné, hogy nem ismerhetted a vallást, és az érdemeid alapján döntene.
– Akkor miért gondolod, hogy jót tettél nekem azzal, hogy idejöttél?
2021. júl. 4. 22:43
6/9 anonim válasza:
Hüha…érdekes, én azóta vagyok igazán boldog mióta befogadtam Jézust az életembe és ahogy látom illetve tudom sok keresztény testvérem is. Legszívesebben Mindenkinek mondanám, hogy tegye ezt mert akkor lesz igazán boldog, de tudom ez nem így működik. Kegyelem kell hozzá Isteni kegyelem. Mindenkinek kívánom viszont, hogy megkapja ezt. No és már ezért is lefognak szólni, hogy ezt ide mertem írni…de nem baj. Az Úr áldása legyen Mindenkin 🥰
2021. júl. 5. 05:17
7/9 anonim válasza:
Engem katolikusnak neveltek, szermély szerint akkor voltam (az eddigi) legnagyobb mélypontomon, amíg így éltem. Féltem, hogy mi lesz, ha valamit nem tökéletesen csinálok, ha valamit elrontok, nem úgy teszek, ahogy a Biblia szerint kellene. Ez a nyomás miatt voltam boldogtalan, mostmár köszönöm szépen sokkal jobban vagyok:)
2021. júl. 5. 10:12
8/9 anonim válasza:
Dogmatikus vallás nem jó mindenkinek, valakinek pedig az iszlám dogmatikája is kell, hogy kényelmesen éljen.
2021. júl. 5. 17:07
9/9 anonim válasza:
6os vagyok viszont azt nem irtam le, hogy nem vagyok vallásos de élő hitem van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!