Keresztények miért mondják hogy az iszlám egy sátáni vallás?
"Aha, és kik ellen kell harcolni? Keresztények gyakran idéznek a 9. szúrából, persze azokat a részeket nem amiből kiderül, hogy a muszlimok önvédelemből harcolhatnak pl 9/13 "ők kezdték ellenetek első ízben a harcot". Azt is ezerszer elmondtuk hogy a Korán vallássabadságot biztosít és tiltja az erőszakos térítést."
Ezt mind önvédelemből foglalták el a muszlimok? Ne nevettess.
"És tudjuk hogy a kersztények kezdték a muszlimok elleni harcot. Egyébként a jizyah sokkal kedvezőbb adó volt mint amit Bizánc szedett be..."
Forrás?
"a muszlimok engedeték a Bizánv által üldözött keresztények szabad vallásgyakorlását"
Konkrétan mely keresztény csoportokra?
"...ezért a közel-keleti keresztények sokszor felszabadítóként tekintettek a muszlimokra."
Erről a koptokat is kérdezd meg. Zakaria Botros atyát például. :)
"Nem a muszlimok hazudoznak hanem ti keresztények. Ez az örmény törénet is pont ez bizonyítja. Törökország néhány éve felajánlotta hogy egy nemzetközi bizottság vizsgálja ki, történt-e népirtás, de Örményország ezt nem fogadta el. Ez már önmagában bizonyítja hogy az örmények hazudnak és persze azok is akik népirtásnak nevezik. Ez olyan mintha valaki azt mondaná hogy gyilkos vagy de nem akar bírósági tárgyalást csak fogadd el hogy az vagy :) Nevetséges és tipikusan keresztény."
Amit Törökország mondott az olyan mintha a Kreml fel ajánlotta volna, hogy egy nemzetközi bizottság vizsgálja ki, hogy a Holodomor megtörtént-e, és ha az ukránok nem fogadták volna el, te rá vágnád, hogy ez bizonyítja, hogy az ukránok hazudnak.
"Hitler honnan tudja hogy mi történt? Az Antant megszállta Törökországot a világháború után. Miért nem vizsgálta ki? Simán megtehette volna. Nyilván azért mert már akkor sem volt semmiféle bizonyíték a népirtásra."
Vagy mert az Antantot semmi más nem érdekelte csak a saját érdekeik. Nekem ne gyere azzal az Antantal amelyik feldarabolta Magyarországot. Ugyan ezt akarták tenni Törökországgal is.
"De, keresztény volt. Azt mondta a nácizmus egy keresztény ideológia."
Hitler nem mondott ilyet.
"A nácik is keresztények."
Nem igaz. A nácik vallása a Gottgläubig volt.
"A németek faji felsőbbrendűségét hirdette aminek az alapja a Biblia. Ugye az Ószövetség a zsidók kiválasztottságát, felsőbbrendűségét hirdeti."
A Korán is azt hirdeti, hogy a muszlimok felsőbbrendűek, a nem-muszlimok pedig a legrosszabb lények, még állati számba se veszi a nem-muszlimokat a Korán.
"Az arab rabszolgakereskedelem pedig eltörpült a keresztény rabszolgakereskedelem mellett."
Aha, persze. Sokkal hamarabb kezdődött az arab rabszolgakereskedelem, és sokkal később ért véget.
"Korán viszont a rabszolgák felszabadítását írja elő."
Hazugság. Mohamednek is voltak rabszolgái.
"Egyébként az is sokat elmond hogy a keresztény Európa végignézte még az 1990-es években is hogy Európa közepén kiirtják a muszlimokat és nem tettek semmit."
Szerintem is sokat elmond. Én még nem éltem amikor a srebenicai mészárlás történt. Mélységesen elszomorít, hogy Európa nem tett semmit ammikor szélsőséges nacionalisták népirtást rendeztek Európa közepén, méghozzá más európai emberek ellen, akiknek csak a vallása volt más.
"Te miről beszélsz? :) Ki mondja hogy Jézus Isten lelke? :) Vagy hogy Igéje?"
A Korán kimondja, hogy Jézus Allah igéje (Szúra 3:39), és egy „lélek” tőle (Szúra 4:171).
"Milyen csonkítás? :) Ez most a legújabb keresztény hazugság."
Te vagytok Isten csonkítói, mert szerintetek Isten Igéje, és Isten Lelke (vagyis a Szentlélek) nem Isten. Pedig az Ige és a Lélek Istenben léteznek, nem teremtettek hanem örökkévalók.
"Jézus istensége pedig a Biblia alapján is egyértelműen cáfolható."
János 1:1-3
"De, a Korán pontosan ezt írja."
Hol írja a Korán?
"Tehát te egy olyan Istenben hiszel aki nők és gyerekek tömeges legyilkolására ad parancsot, meg arra hogy öld meg a saját gyeremeked ha más vallást akar követni meg kb mindenért halálbüntetést ad például ha szombaton dolgozol és ez csak a jéghegy csúcsa. Mondjuk azon nem csodálkozom hogy keresztények ilyen vérszomjas kegyetlen istenségben hisznek."
Van egy rossz hírem, a Korán szerint a Biblia Isten szava, vagyis ha szerinted Isten ilyen, akkor a te Istened ilyen.
"Honnan tudod hogy a 600-as évek elején milyen Evangéliumok léteztek? Lehetséges hogy akkor még létezett az erederti vagy nagyjából eredeti."
Ha Mohamed idejében még léteztek, akkor mikor lettek szerited átírva? És mi van a Tórával? Az is még létezett Mohamed idejében?
"Azt azért egyáltalán nem mondanám hogy tele van a net ex-muszlimokkal."
https://www.youtube.com/watch?v=a0OEi6bmpp0
https://www.youtube.com/channel/UCf3MI-BmhNRFlSa2eN9SH0w/fea..
https://www.youtube.com/c/SomaliChristianTV/videos
https://www.youtube.com/watch?v=OMn3C8Esm8E
https://www.youtube.com/watch?v=XTbCtiopaSY
Egy percig sem tartott megtaláni ezeket a videókat. De ha kifejezetten a kereszténységre áttért ex-muszlimokat kerestem volna, hanem olyanokat akik is pl. ateisták lettek, akkor még többet találtam volna még kevesebb idő alatt.
"Olyanról pedig nem is tudok hogy imám lett keresztény."
"Ezek nem szövetségek hanem próféták akik kinyilatkoztatást kaptak Istentől. Ez az Ó meg Újszövetség a keresztények hazugsága."
Tudtam én, hogy nem érted sem a keresztény, sem a zsidó teológiát.
"Ha azt mondod Jézus nem törölte el a törvényt, akkor az Ószövetség még érvényben van. Te betartod az Ószövetség törvényeit."
Betartom ami a "gójokra" vonatkozik. Minden keresztény betart ennyit, az ApCsel 15-ben feljegyzett apostoli rendeletet Noé hét törvényének a párhuzama. Ami az izraelitáknak lett kinyilatkoztatva, az nem vonatkozik ránk nem-zsidókra.
"De azt mondja hogy harcolj azok ellen akik megtámadnak csak ti keresztények azt a verset sosem idézitek a 9. szúrából. Meg persze a sok vallásszabadságot biztosító verset sem."
A vallásszabadságot biztosító vers egy korai vers, amit felül írnak a későbbi, erőszakos versek.
"Csak felhasználja Iránt hogy megossza a muszlimokat. Az USA valójában támogatja a hamis iszlám irányzatokat vagy ő maga hozza létre ezeket."
Az USA hozta létre a hamis iszlámot? xDDDD Te komolyan konteós vagy. Gondolom szerinted az adhmadijja irányzatot meg a szúfi rendeket is az USA hozta létre meg a szalafizmust is.
"Mivel az ENSZ dolga lenne hogy tegyen valamit. Ezért jött létre."
Az ENSZ korrupt, nem tesz semmit soha. Majd ha vissza térsz a normalitás talajára, akkor megérted, hogy semmilyen értelem nem keresztények irányítják az ENSZt.
"Az ENSZ legfőbb szerve a Biztonsági Tanács aminek az 5 állandó tagjából 4 keresztény. Ezek hozzák a döntéseket."
Az ENSZ legfőbb szerve a Biztonsági Tanács aminek az 5 állandó tagjából 4 szekuláris poszt-kereztény. Ezek hozzák a döntéseket. Kijavítottam. Nagyon szivesen.
"Törökország azért barátkozik Putyinnal mertr az USA ellenségnek tekinti Törökországot. Legutóbb az USA-tól kértek légvédelmi vegyvert de az USA nem adott, és csak ez után mentek Putyinhoz. Arról nem is beszélve hogy az USA támogatja a PKK PYD nevű kurd szélsőbalos terrorszervezeteket."
Ankara pedig a szalafi-dzsihádista Hay'at Tahrir al-Sham terrorista csoportot támogatja meg a Muslim Brotherhoodot.
"És ezt mégis hogy képzeled? :) Ha például odament egy zsidó Jézushoz, akkor azt mondta neki Jézus hogy be kell tartania minden törvényt, de ha egy nem zsidó ment oda Jézushoz, neki meg azt mondta, neked nem kell ebből semmit sem bertanaod? :) Nem tünik fel mennyire nevetségse amit állítasz?"
Nem azt állítom amit te itt vázoltál. Megint szalmambáb ellen érvelsz.
"Sőt, azt is írja az Újszövetség hogy a pogány római császár törvényeit kell betartani. Ez is nevetséges. Szerinted Isten parancsolna olyat hogy saját törvényei helyett a pogányok törvényeit kell használni? Ez már vicc kategória :)"
Nem ezt jelenti az a vers amire szerintem gondolsz most, csak te nem vágod.
"A magyar hódoltság tényleg vitte a pénzt, de én nem úgy tudom, hogy csak a kereskedelmi bevételei tartották volna fenn. Bazi nagy birodalom volt, rengeteg adófizetővel."
Nyilván az embrek is fizettek adót, de alapvetően a kereskedelmi adóbevételekből tartották fenn a birodalmat.
"Másrészt meg az, hogy adóbevételekből tartotta fenn magát, megint nem azt jelenti, hogy volt benne technológiai fejlődés."
Szerinted ahol van technológiai fejlődés ott az állam miből tartja fenn magát? Nem adókbó? :)
"Az araboknál se tudok róla, hogy hatalmas tudományos élet folyt volna."
Ez a te hiányosságod hogy nem tudsz róla, de annyira sem vagy képes hogy rákeress hogy iszlám+tudomány?
"nem az. Olvastam az ország történetét, két rivális család volt, amik közül az egyik szövetkezett a vahhábizmus alapítójával és egy belháború során uralomra jutott."
Mi az hogy nem az? Szaud-Arábia az első világháború után jött létre a keresztények jóvoltából és azóta is a keresztények támogatják.
"Akkor ismételgesd, hogy marhaság. A gyakorlatban a kereszténységnek sikerült meghaladnia a vallási dogmákat és háttérbe szorulni, beépülni a jogrendbe és helyet adni a felvilágosodásnak, az iszlámnak meg nem."
Az iszlámnak alapból az acélja hogy az emberek felvilásultak legyenek, a a kersztény világban viszont ehhez a kerestzény vallás háttérbe szórítása kellett mert gátolta a felődést, gondolkodást.
"Ez pont azért történhetett meg, mert a kereszténység több lábon áll, nem egy üres kinyilatkoztatás, amit vakon kell követni, hanem egy filozófia, amin lehet vitatkozni. Ha te még a 21. században is vakhittel akarsz élni, akkor lelked rajta."
Te biztos hogy atista vagy? Mert már belefutottam olyan kereszténybe aki ateistának adta ki magát és így fényezte a kereszténységet. Eléggé gyanús hogy egy atista a keresztény vallásban látja a fejlődés okát :)) Valójában pont a keresztény vallás az ami vak hitete vár mert tele van tudományosan téves állítással, ellentmondással. Ezért mondják a keresztények hogy ne gondolkodj csak higgy.
"Azért, mert nem látom a gyakorlatban az iszlám világ tudományos haladását."
Mert vak vagy. Az iszlám előtti arab társadalom nagyon elmaradott volt és közük nem volt a tudományokhoz. Az iszlám hatására viszont a muszlimok állam lett a világ tudományos központja rövid idő alatt és ezer évig fejlettebb volt a kerestzény világnál. Erre te azt mondod nem látod a haladást? :)))
"A könyv amit ír, az egy dolog, de a vallás egésze a gyakorlatban azt mutatja, hogy nem tud haladni az idővel. Ezen nincs mit magyarázni."
Annyi eszed nincs hogy egyrészt külön válaszd az egyes emberek tetteit a vallás tanításától másrészt hogy ne cask a mai álllapotot nézed hanem az elmúlt 1400 évet.
"Nem, ez olyan, mintha a lopás a szabály lenne Mo.-n, nem a kivétel. Az iszlám világban járva nem filozófusokba meg Newtonokba botlik lépten-nyomon az ember, hanem félanalfabétákba, akik nagyon hitbuzgók, de semmit nem tudnak a világról."
Ez is hazugság. Menj el Törökországba például. De az arab országokra sem igaz ez.
"Újabb érdekes kérdés, hogy miért magasabb a muszlim országokban az írástudatlanság aránya, mint a keresztényekben. Persze, tudom, a nyugat miatt. Mindenről a nyugat tehet."
Ez szintén hazugság. A muszlim országokban nem rosszabb ez a mutató mint a régióban ahol található. Nézd mennyi analfabéta van keresztény afrikai országokban.
"Lol, hát ez jó. Szóval akkor az iszlám vallás egy csodálatos, tudományosan előrehaladott vallás lenne, ha az a 1,5 milliárd muszlim betartaná a Koránt meg az iszlám vezetésű államok vallásosabbak lennének. Ezt állítod? "
Nem az iszlám vallás lenne tudományosan előrehaladott hanem az iszlám világ. De igen, ezt állítom.
"Ezt állítod? Biztos, hogy velem van a baj, amikor azt látjuk, hogy a valóság köszönőviszonyban sincs azzal, amit a vallás elvileg tanít? A kommunisták szoktak így érvelni. Marx azt nem úgy gondolta, csak az emberek buták."
Egész biztos hogy veled van a baj. Ha a törvény azt mondja ne lopj, te meg elmész lopni akkor a törvény rossz vagy te vagy hülye? Plusz az iszlám már rég bizonyította hogy a tudományos fejlődést írja elő és mit történik akkor ha a gyakorlatban is alkalmazzák.
"Mondjuk lehetne azzal kezdeni, hogy megvizsgáljátok a vallás alapjait, beengeditek a történettudományt az iszlámba, hajlandóak vagytok tudományos módszerekkel elemezni a szent könyvet meg a szent prófétát."
Ezt az iszlám már rég megtette te szerencsétlen.
"Vagyis megkérdőjelezitek a dogmákat. Ez az iszlámtól nagyon távol áll."
A Korán pont azt írja hogy nem vak hitet vár hanem azt mondja járj utána és meg fogod találni a bizonyítékot.
"A valóság ott kezdődik, hogy megkérdőjelezed, amiben eddig hittél, megengeded magadnak a gondolatot, hogy a szent könyv nem istentől is eredhet megengedsz magadnak hipotéziseket és empirikus úton megvizsgálod őket. Ezt a kereszténység ki tudta termelni, és háttérbe is szorult a vallás része."
Ezt nem a kereszténység termelte ki te agyhalott. Keresztényellenes ideológiák termelméték ki amik végül háttérbe szorították a keresztény vallást. Más téma, csak megjegyzem hogy az ateista világkép egy vicc kategória és ellentmond a tudománynak. Sokat beszélgettem ateistákkal.
"Szóval de, ha nem valósul meg valami a vallásból, amit az elvileg tanít, az hosszú távon a vallás hibája."
Akkor talán hosszabb távon kellene vizsgálnod és nem cask a jelen állapotot.
"Anyád a retardált, és engem nem érdekel a 7. század. A 21. században élünk, és most az iszlám tudomány a fasorban sincs."
A te anyád a retardált ha egy olyan gyereket nevelt fel aki tudományról beszél de köze nincs a tudományos megközelítéshez. Te egy 1400 éve létező vallást akarsz megítélni kizárólag a jelen helyzet alapján ráadásul összemosod a vallás tanítását egyews emberek tetteivel. A te logikád alapján akkor a keresztény vallás engedi a pedofiliát mert tele van pedofil papokkal a keresztény világ.
"Utánanéztem annak a török kémikusnak. Rá gondolsz:"
Nem. 2015-ben egy török tudós kapott kémiai nóbeldíjat.
"Ez a "török tudós" 4 éves kora óta Németországban élt és a kölni egyetemen szerzett diplomát. Ezt csak azért írom, hogy aki néz ezt a vitát, az lássa, hogy hogyan érvelsz. Még meg is téveszthettél volna, ha nem nézek utána. Egy modern példát tudtál hozni, annak sincs köze az iszlám világhoz. Egyébként annak alátámasztására jó példa, amiről én beszélek, szóval köszi, hogy megerősíted az igaza"
Még azt sem fogtad fel hogy két emberről beszélek. Ha Németországban élt akkor mi van? A magyar nóbeldíjasok többsége is külföldön dolgozott.
"De te ugye foglalkozol tudománnyal. Gondolom, egyetemi kutató vagy, igaz? Hiszen erre buzdít az iszlám. Vagy nálatok a tudomány a Korán tanulmányozását jelenti?"
Ez nem azt jelenti hogy mindenki legyen egyetemi kutató te észlény. Azt jelenti az államnak egy tudáslapú társadalmat kell létrehoznia az embereknek pedig saját képességeikhez mérten kell tudománnyal foglalkozni.
"Ezért van az, hogy nem 75% az írástudatalanság, csak mondjuk átlag 20-25 az iszlám országokban. Valszeg a mai napig nem lenne közoktatás Egyiptomban, ha a nyugat nem vakarja ki a teveszarból."
Ja hogy szerinted az iszlám világnak meg kellene köszönnie azt hogy a keresztények megszállták őket? Akkor Magyarország is köszönje meg az 50 éves szovjet megszállást te retardált? Persze a 20-25% is hazugság.
"De a gyarmatosítás régen volt, és még mindig nem látom, hogy az iszlám világ átvette volna a világ tudományos vezetését. Tunézia pl. lassan hetven éve független. Hova fejlődött azóta? Dél-Korea pl. a világ élvonalába tudott lépni a koreai háború óta."
Az 1960-as években lettek függetlenek de csak papírobn. Valójában ma is félgyarmatok és a keresztény világ mindent meg is tesz azért hogy ne fejlődjenek. Törökörszág az egyetlen valóban független muszlim állam, és minden nap le is húzza a nyugati média. Dél-Koreába pedig az USA öntötte a pénzt.
"Mert elavult a rendszer, és senki nem foglalkozik érdemben vele."
Ha te a 70-es IQ-dal felismerted hogy elavult szerinted másnak nem tünt fel? :) Még a leghülyébbek is tudják hogy az oktatási rendszer fontos de mégsem történik semmi Magyarorstágon. Nyilván mert külföldről irányítják és nem engedik hogy javítsanak rajta.
"Hát de, a magyar emberek, csak nem népszavazásról döntünk róla, hanem a politikai elit dönt róla. De ez egy egyedi példa, a Mo.-val hasonló helyzetben levő országokban általában már nem olyan a közoktatás, mint itt. Se a lengyeleknél, se a balti államokban."
Máshol sem sokkal jobb.
"Ja, persze. Oroszország meg demokrácia szabad sajtóval. Látszik, hogy muzulmán vagy. Annak hiszel, ami papíron van, nem a valóságot nézed. Erdogán de facto ugyanúgy egy szultán, mint ahogy Putyin egy modern cár, Kim Dzsong-Un meg egy modern istenkirály, tökmindegy, hogy mi elvileg az államforma és hogyan nevezik."
Te azt sem tudod hol van Törökország és benyalod a nyugati propagandát. Én sokszor voltam ott szóval tudom hogy mi a helyzet. Az emberek választották meg Erdogant.
"Ja, azért voltak kamu puccskísérletek, meg államforma-változtatás, újságírók eltűnése meg állami internetcenzúra."
Az nem kamu puccskísérlet volt hanem igazi és az USA áll mögötte. Gülen ma is az USA-ban él. Az elnöki rendszer pedig miért baj? Franciaországban és az USA-ban is ez van. A többi meg marhaság.
"Csak nyugodtan, visszajöhetsz másik profilnévvel. Gondolom, nem tiltja az iszlám."
Nem fogok miattad másik profilt csinálni.
"Az IQ-ra sajnos nem lehet "rágyúrni", leginkább öröklött dologról van szó. Csak a miheztartás végett mondom, hogy lásd, melyikünk van jobban "képben a tudománnyal"."
Csak részben öröklött. Jelentősen javítható, szóval hajrá, mert így nagyon gáz hogy tudományról beszélsz a negro meg világít a szádban.
"Más téma, csak megjegyzem hogy az ateista világkép egy vicc kategória és ellentmond a tudománynak. Sokat beszélgettem ateistákkal"
Én ateista vagyok, és ugyancsak meglep ez a kijelentés.
Azt, hogy te vallásos létedre vicc-kategóriának tartod az ateizmust, az természetes, mert te másban hiszel. De hogy ellentmondana a tudománynak?!
A vallásos emberek sokkal boldogabbak, mint az ateisták, mert ők hisznek a gondviselésben. Biztonságban vannak. Én pld nagyon szeretnék hinni Istenben - bárhogy hivják is. De tudós vagyok, és sajnos TUDOM, hogy nem számithatok rá.
"Amióta először szót váltottam veled, (kb. 1,5-2 éve) én elolvastam a Koránt, több hádíszt, iszlámmal foglalkozó könyvet, pénteki prédikációkat, előadásokat hallgattam végig stb., mindeközben napi szinten olvastam a Bibliát, vaskos könyveken rágtam át magam, ókeresztény írók műveit olvastam, tanulgattam egy kicsit az újszövetségi görögöt (bár bevallom nem sokat haladtam benne) és mindeközben még dolgoztam is és éltem (és ez így van jelenleg is)."
Ez mind dicséretes. És végül mire jutottál? Hogy az iszlám egy hamis vallás a kereszténység pedig az egyetlen igaz vallás? Erre mondtam hogy ez képtelenség. Ha valóban olvastad a Koránt, hádiszokat, iszlámmal foglalkozó könyveket, prédikációkat, előadásokat hallgattál, akkor tisztán látnod kellene mi az iszlám üzenete és nyilván a keresztény vallást is ismered. Ha te objektíven összehasonlítod a kettőt, kizárt hogy ne az iszlámot válaszd. Már rég muszlim kellene hogy legyél. Az egyetlen magyarázat hogy nem vagy őszínte magadhoz.
"Te mit csináltál ez idő alatt? Arra nem vetted a fáradságot, hogy egy 2,5 óra alatt végig olvasható evangéliumon átrágd magad. Még a negyedét sem várom el tőled annak, amennyit én foglalkozok ezzel az egésszel, de neked még ez is sok és meg vagy sértődve,"
Számomra már réges rég világossá vált hogy a keresztény vallás nem az amint Jézus tanított. Hiába erölteted ezt a dolgot. Hiába mondod hogy menjek még néhány kört a Trabanttal, sosem fogom azt mondani hogy jobb mint a Ferrári mert az az igazság hogy nem jobb. Ha végigolvasnám a Bibliát, csak annyi történne hogy mégtöbb hibát, ellentmondást és erőszakot találnék. Azt javaslom legyél te is őszinte magadhoz.
"Ennél talán kissé alaposabban kellene foglalkoznod a dolgokkal, mielőtt véleményt alkotsz egy 2000 éves vallásról és ellentmondást nem tűrő hangnemben kardoskodsz az igazad mellett". (Holott a túlvilági életed múlik ezen, ahogy arra oly szívesen emlékeztetsz engem.)"
Pontosan tisztában vagyok azzal hogy a túlvilági életem múlik ezen, ezért vagyok muszlim. A kérdéséimből biztosan láttad hogy elég sokat foglalkoztam egy egy témával és semmi újat nem tudtatok felmutatni. Most is a konkrét kérdésben hogy kihez érkezett Jézus, azzal próbáltad megcáfolni mint amit vártam.
"Hogyne. Te egészen más vagy, te mindent tudsz. Te innen is, onnan is olvastál sorokat. Igaz, hogy egy levelet nem olvastál végig belőle elejétől a végéig, de szerinted ez rendben van. Eszem megáll! "
A témához kapcsolódó verseket elolvasom mindig. Meg tudtátok cáfolni az állításaimat? Például az imával kapcsolatos kérdésemnél hogy népszokás volt :)
"Nem is értem, akkor én minek vesződtem a Koránnal! Részleteket már azelőtt is ismertem belőle, hogy elkezdtem olvasni. A te logikád szerint a Koránt is teljesen felesleges végig olvasnia annak, aki ismer belőle részleteket. Ha ide idézek 100 random sort belőle, akkor vehetik úgy az olvasók, hogy letudták a Koránt?"
Ha egy konkrét témáról van szó akkor elég is lehet. Meg mondjuk az átlag keresztény egy betűt nem olvasott a Koránból igy ha minden keresztény 100 sort elolvasna, nagy előrelépés lenne :)
"Egy egész listám van az iszlám főbb tévedéseiről, amiket magam írtam össze, miközben a vallásoddal foglalkoztam."
Egész listád van persze. A keresztények ugyanazt a néhány hazugságot ismételgetik az iszlámról. És a keresztény vallásban nem találtál semmi hibát igaz? :) És persze őszinte is vagy magadhoz :)))
"Csak én nem írom ki őket kényszeresen ezen az oldalon gyűlölködő kérdésekként, mert annak semmi értelme. Ráadásul bizonyítási kényszerem sincs, nem kell a megerősítés sem, hogy igazam van. Nem kell megvitatnom másokkal, mivel nekem bőven elég, hogy én tudom mennyit foglalkoztam ezzel és miért gondolom, hogy szinte 0 az esély rá, hogy az iszlám igaz"
Az én kérdéseim nem gyűlölködőek és ezerszer leírtam már mi a célom ezekkel. Ez a 0 esély nálad hogy jön ki? :) Például egy próféta Jézus miért 0%-os szemben az emberek között járkáló pogány istnség Jézushoz képest? :) Vagy a Korán szerinti erkölcsös, példamutató próféták miért 0%-osak szemben a Bibliai tömeggyilkos, csaló, parázna, erkölcstelen prófétákhoz képest? :) És persze sokáig lehetne sorolni.
"kb. 40-50 körül már "elferdült", mivel akikre rálehetne fogni, hogy "az igazi keresztények" azok sem azt tanították, mint az iszlám. Bármennyit is gondolkozom rajta, sehogy nem klappolnak a dolgok. Egyszerűen nincs hely az iszlámnak a kereszténység korai időszakában és pl. ezzel dől az egész vallásod."
Honnan tudod hogy mit tanítottak 40-50 körül ha az első 100 évből egy írott betű sem maradt meg? :) Simán lehet hogy az igazi tanítványok az iszlám szerinti Jézus üzenetét tanították, de idővel megváltoztatták, majd üldözöttekké váltak és végül eltüntek.
"Ha pl. feltételezzük, hogy igazad van és Jézus azt tanította tartsák meg a zsidó szokásokat és nem kötött új szövetséget stb., az sem igazolja az iszlámot, mert ha ezt tovább fejtegetem, akkor az is ellent fog mondani az iszlámnak. Neked egy nagyon speciális mix kellene, amivel én még így egybe, eretneknek nevezett csoportkén sem találkoztam eddig. Kik voltak az "igazi keresztények"? Bökj már rájuk! Hogy sikerült így felszívódniuk? (Ráadásul úgy, hogy elvileg a 7. században, Mohamed idejében még léteztek...)"
Mi mond ellent? Az hogy ma nem tudsz róluk, nem jelenti azt hogy nem léteztek. Tudjuk hogy az első száz évből nincs semmi írásos emlék. Tudjuk hogy nagyon hamar sok keresztény irányzat alakult ki. Azt is tudjuk hogy a keresztény egyház üldözte azokat a keresztényeket akik mát vallottak és az irataika is megsemmisítették. Még a 14-15. századi eretneknek nyilvánított keresztény irányzatok tanításait sem ismerjük pontosan mert az egyház megsemmisítette ezeket (például bogumilok). Szóval teljesen elképzelhető és reális az iszlám állítása.
"Az meg, hogy te az iszlámot a Bibliával akarod igazolni a fél könyv figyelmen kívül hagyásával és ráakarod erőltetni a véleményedet a keresztényekre, halvaszületett ötlet."
Nagyon jó ötlet és ahogy láthattad elég jól bizonyítható. Persze ehhez az kell hogy öszinte legyél magadhoz és az igazságot keresd.
"Ha nyitottabb lennél sokkal értelmesebben tudnánk beszélgetni, de ennek semmi értelme, ezért nem akarok veled vitázni már."
Én nyitott vagyok a tényekre és a logikus érvelésre, a hazugságokra viszont nem.
"Ez válasz. Amúgy a pogányoknak azt mondta Jézus, hogy tartsák be a zsidó törvényeket? Mikor? A századosnak, a kánaáni asszonynak, a samáriai asszonynak ezt mondta? "
Ez a kérdés. Egy nem zsidónak mit kell betartania? Ez a kérdés. Mit mond erről Jézus? Igazából semmit nem mond mert ő a zsidókat szólította meg. Nyilván belefutott nem zsidókba is mint a római katona vagy a samáriai asszony akiknek nyilván elmondta ugyanazt amit a zsidóknak, de célzotan nem őket szólította meg.
"Később mégis maga megy a samaritánusok városába és még tanít is egy samaritánus nőt, akinek ki is jelenti, hogy ő a Messiás.
A híres példabeszédében is egy irgalmas szamaritánus szerepel."
Ha kijelenti Jézus hogy ő a zsidó néphez érkezett, akkor ennyi. Abba már nem fér bele hogy először jött a zsidókhoz, utána meg másokhoz. Ha ez lett volna a terve, akkor nem mondja hogy csak a zsidókhoz jött mert ez minden mást kizár.
Az általad idézett versekből nem derül ki hogy milyen törvények vonatkoznak a nem zsidókra. Meg az elég gyenge tejesítmény hogy Jézus beszélt egy római katonával meg egy samariai nővel, mint nem zsidó emberekkel, mikor keresztények szerint az egész emberiséghez jött.
"De előbb meghalt mint Jézus és ő volt, aki előkészítette az utat Jézusnak."
Semmilyen utat nem készített elő. Ugyanolyan próféta volt és ugyanazt tanította. Egyébként szerinted Keresztelő János is az egész emberiséghez szólt?
"A muszlimok szerint. A keresztények szerint meg:"
"Hasonlóképpen vette a poharat is, miután megvacsoráztak, és ezt mondta: E pohár az új szövetség az én vérem által, amely tiérettetek ontatik ki." Luk 22:20
Pogány hamisítás. A keresztények még meg is isszák Jézus vérét és az ostyát megeszik ami Jézus teste. Ezt kannibalizmusnak nevezik és pogányok gyakorolták.
"Csak éppen nem Mohamed a Messiás még az iszlám szerint sem."
A Bibliából is kiderül hogy vártak egy Messiást és várták a Prófétát. Jézus a messiás, Mohamed a próféta.
Azok a versek amiket idéztél Jézus istenségére voatkozóan egyrészt sokféleképpen lehet értelmezni, másrészt mind János evangéliumából vannak amiket nem János apostol írt.
"Mert a zsidóknak kellett prédikálnia először. Ők voltak az elsőszülöttek a nemzetek között. És egyébként sem a népek próféciái teljesedtek be, hanem a zsidóké. A népek először nem tudtak volna vele mit kezdeni. A zsidóknak kellett felismerniük, hogy ő a Messiás, akit ők vártak, a zsidó próféciáknak kellett beteljesednie."
A zsidók sem tudtak vele mit kezdeni mert nem érdekelte őket. Sőt, meg is akarták ölni Jézust. Miért nem ment más népekhez? Miért nincs nem zsidó az apostolok között? Mohamed próféta mindenkit tanított és mindenkit az iszlámra hívott, etnikai hovatartozástól függetlenül. A környező államok vezetőit is felkereste és az iszlámra hívta őket és népeiket. Jézus ezt megtette?
"Betöltötte a törvényt, elvette az átkot, így már hirdetni lehet a megváltást és a kegyelmet mindenkinek."
A betöltés nálatok törléstjelent? :) Valójában azt jelenti hogy a gyakorlatban alkalmazta a törvényt. Ezt jelenti a betöltés. A keresztény megváltás pedig úgy ahogy van későbbi pogány hamisítás.
"Kitette. Szamáriában és Galileában is járt. Főnicia területén is járt (Tírusz és Szidón vidékén). Bár igaz, hogy nem ment olyan missziós útra, mint az apostolok, mivel az már az ő feladatuk volt."
Az Ószövetség szerint a zsidók területe a Nílustól az Eufráteszig terjed. Ha járt is ezekben a városokban Jézus, ott csak zsidókat kereshetett meg. Ezek Júdeával szomszédos városok. Szóval összefoglalva az általad idézett versekből nem derül ki milyen törvények vonatkoznak a nem zsidókra és az látszik hogy Jézus nem kereste fel a nem zsidó embereket néhány kivételtől eltekintve.
"Én nyitott vagyok a tényekre és a logikus érvelésre, a hazugságokra viszont nem."
Egyáltalán nem vagy nyitott a tényekre. Egy történész is idejöhetne neked és elmondhatná, amit már én is, hogy az iszlám úgynevezett aranykora a valláshoz való rugalmasabb hozzáállásból, de leginkább a görög filozófia és a hellenikus világ meghódításakor talált kultúra átvételéből eredt, majd a valláshoz visszatéréskor törvényszerűen le is hanyatlott, de arra is csak annyi a válaszod, hogy "nem is", meg keresztény hazugság. Nem vagy vitaképes, mert nem a valóság érdekel.
Ez egy nagyon részletes és alapos beszámoló a témáról: https://www.youtube.com/watch?v=60JboffOhaw
De tudva tudom, hogy úgysem fogod végignézni. Ami nem tetszik, arra azt mondod, hogy keresztény hazugság. Erre a videóra is azt fogod mondani.
Az 57. perctől elmondja dióhéjban a lényeget: ahogy a mongolok előretörtek Ázsiában és összeomlott a Selyemút, az iszlám világnak megszűnt a korábbi hozzáférése a külföldi technológiákhoz és ideákhoz, ami addig kozmopolitává és nyitottá tette, és befelé forduló lett és csak a vallással kezdtek foglalkozni a muszlim iskolákban. Ez történt az iszlámmal. Az aranykor csak addig tartott, amíg az iszlám kinyitott a világra és átvette más kultúrák elemeit. Minden olyan társadalommal és vallással ez történik, ami fejlődni akar, integrál máshonnan. Az iszlám 15. századtól kezdve elveszítette ezt a rugalmasságát. A mai muzulmán országok szegénysége és szellemi tőkehiánya jó bizonyíték erre.
Egyes muszlim országok hatalmas vagyonnal rendelkeznek, ilyen pl. az Emirátusok, ha Szaúd-Arábiát nem akarod példaként. Mit csinál ez az ország? Világszínvonalú köz- és felsőoktatást, ahogy Dél-Korea tette? Nem, ehelyett giccsbe és sivatagi jégpályába önti a pénzt. Ennyire érdekli az iszlámot a tudományos haladás, könyvből vett idézetek ide vagy oda. Mondhatod, hogy "de ez nem az iszlám", de nehéz ezt komolyan venni, amikor kb. 1,5 milliárdos tábora van ennek a vallásnak különböző államformákkal és ágakkal, és sehol a világon nem sikerült felzárkózniuk érdemben a nyugathoz gazdaságilag és tudományban.
"Ezt mind önvédelemből foglalták el a muszlimok? Ne nevettess."
Mohamed próféta idéjen csak az Arab fészigetre terjedt ki a muszlim állam és a Bizánciak illetve a perzsák támadtak a muszlimokra ami nagyából lefedi az általad linkelt térképet.
"Forrás?"
Már egy wikiépdia oldal is megerősíti amit mondtam. Idézem a cikkből:
"A bizánci tartományok zömmel monofizita lakossága szinte nem is fejtett ki ellenállást az arab hódítás ellen, mivel még Abu Bakr adta azt az utasítást a szíriai hadjáratba induló vezéreinek, hogy a keresztény lakosság a dzsizja[J 9] befizetése után szabadon gyakorolhatja vallását. A behódolt terület lakosai pedig úgy ítélték, hogy ezek a kötelezettségek enyhébbek a bizánci adókhoz képest, ráadásul a konstantinápolyi ortodoxia sem fenyegette már őket."
Szóval a közel keleti keresztények inkább választották a muszlim fennhatóságot mint a keresztény bizáncot mert a muszlimok vallásszabadságot biztosítottak és kevesebb adót kértek. Ez a valóság. És mit hazudnak a hozzád hasonló keresztények? Hogy a muszlimok erőszakkal terjeszteték az iszlámot, meghalsz vagy áttérsz és hogy agyonadóztatták a keresztényeket. Látod ezért mondom hogy a keresztények gátlástalanul hazudoznak és sokszor már egy wikipédia oldal is megcáfolja a keresztények hazugságait.
"Konkrétan mely keresztény csoportokra?"
Sokféle kereszttény csoport élt a közel-keleten akik eltérő nézetet valltak ezért Bizánc üldözte őket.
"Erről a koptokat is kérdezd meg. Zakaria Botros atyát például"
Tudnom kellene ki az? :) Azt írja Ausztráliában élt. És ez kit érdekel? :) Én a közel-keleti keresztényekről beszélek.
"Amit Törökország mondott az olyan mintha a Kreml fel ajánlotta volna, hogy egy nemzetközi bizottság vizsgálja ki, hogy a Holodomor megtörtént-e, és ha az ukránok nem fogadták volna el, te rá vágnád, hogy ez bizonyítja, hogy az ukránok hazudnak."
Ha ilyen történne akkor nyilván bizonyítaná hogy nem történt népirtás az ukránok ellen. Nem mondom hogy nem történt mert nem néztem konkrétan ennek utána de az hogy az örmények nem akarnak nemzetközi vizsgálatot, mindent elmond. És még valami. A . világháború után sok millió németet telepítettek ki. Itt a cikk:
Becslések szerint ez alatt 3 millió német halt meg. Ismétlem, nem a háborúban hanem a háború utáni kitelepítésben. Ez nem népirtás? Ha a kersztények kitelepítenek sok millió embert amiből meghalt 3 millió az nem népirtás de ha a muszlimok telepítenek ki embereket és meghal 4-800 ezer az népirtás? Ráadásul a törökök háború alatt tették így hivatkozhatnak a háború nehézségeire, de az európai keresztények háború után teték és mégis négyszer annyian haltak meg. Na ezért is aljas hazugok akik a törököket rágalmazzák népirtással de a német kitelepítésre semmit nem mondanak.
"Vagy mert az Antantot semmi más nem érdekelte csak a saját érdekeik. Nekem ne gyere azzal az Antantal amelyik feldarabolta Magyarországot. Ugyan ezt akarták tenni Törökországgal is."
Igen ezt akarták tenni Törökországgal is szóval éppen ezért simán lehetett volna egy vizsgálat amiben kivizsgálják mi történt és elítélhették volna Törökországot, de semmi ilyen nem történt. 50 évig senkit nem is érdekelt és fel sem merült a népirtás kérdése.
"Hitler nem mondott ilyet."
De mondott ilyet. A nácik alapvetően megmaradtak kereszténynek.
"Nem igaz. A nácik vallása a Gottgläubig volt."
Belekevertek pogány marhaságokat de kereszténység így is tele van pogány hamisításokkal.
"A Korán is azt hirdeti, hogy a muszlimok felsőbbrendűek, a nem-muszlimok pedig a legrosszabb lények, még állati számba se veszi a nem-muszlimokat a Korán."
Ez nem igaz. Azokra mondja ezt a Korán akik meghamisították Istn szavát. Azt pedig nyilván minden vallás kimondja hogy az adott vallás követője jobb ember mint aki nem azt követi, de ez érthető is és semmi köze a faji felsőbrendűséghez mert ugye a Biblia és nácik ezt hirdetik.
"Aha, persze. Sokkal hamarabb kezdődött az arab rabszolgakereskedelem, és sokkal később ért véget."
Csak éppen ez minimális volt a kereszttény rabszolgakereskedelemhez képest és nagy különbség hogy a Biblia engedi a rabszolgatartást a Korán viszont a rabszolgák felszabadítását írja elő.
"Hazugság. Mohamednek is voltak rabszolgái."
Na ez a hazugság. Számos Korán vers írja hogy fel kell szabadítani a rabszolgákat. Például:
90:12-17 Honnan tudhatod, hogy mi a meredek? Elengedni egy rabszolgát. Vagy egy éhínséges napon enni adni egy árva rokonnak vagy egy porig sújtott nincstelennek, és hogy azokhoz tartozik, akik hisznek, s állhatatosságot és irgalmat kötnek egymás lelkére.
Mohamed prófétának pont a keresztények küldtek ajándékba rabszolgákat de felszabadította őket. A Biblia viszont azt írja agyon is verheted a rabszolgádat:
Mózes 2. könyve, a kivonulásról 21:20-21 Ha valaki rabszolgáját vagy rabnőjét úgy üti meg bottal, hogy az meghal a keze között, annak bűnhődnie kell. De ha egy-két napig még életben marad, ne bűnhődjék az ura, hiszen a saját pénzéről van szó.
"Szerintem is sokat elmond. Én még nem éltem amikor a srebenicai mészárlás történt. Mélységesen elszomorít, hogy Európa nem tett semmit ammikor szélsőséges nacionalisták népirtást rendeztek Európa közepén, méghozzá más európai emberek ellen, akiknek csak a vallása volt más."
Akik ezt tették szerinted nem keresztények?
"A Korán kimondja, hogy Jézus Allah igéje (Szúra 3:39), és egy „lélek” tőle (Szúra 4:171)."
Na akkor nézzük ezeket a verseket és hogy mit próbáltál meg behazudni.
3:39 És megszólították őt az angyalok, amikor a szentélyben állva imáját végezte: "Allah hírül adja neked János megszületését, aki eljő, hogy megerősítse Allah igéjét (Kelimeh), s aki úr lesz, önmegtartóztató és próféta az igazak közül."
Szó nincs arról hoghy Jézus Allah igéje.
4:171 Ti írás birtokosai! Ne lépjétek túl a határt a ti vallásotokban és ne mondjatok Allahról mást, csak az igazságot! Jézus, a Messiás, Mária fia csupán küldötte Allahnak, és az ő szava, amit sugalmazott Máriának, és Allahtól küldött lélek. Higgyetek hát Allahban és az Ő küldötteiben és ne mondjátok azt, hogy: "szentháromság!" Hagyjátok abba! Jobb az nektek! Allah csupán egyetlen isten. Magasztaltassék! Nincs szüksége gyermekre, amikor Övé mindaz, ami az egekben és a földön van. Allah kiváló istápoló!
Atz írja Jézus Allah küldöte és hogy a szentháromság hazugság. Lélek ő tőle csak annyit jelent hogy általa küldött személy, próféta. Ez a vers pont hogy cáfolja a keresztény verziót.
"Te vagytok Isten csonkítói, mert szerintetek Isten Igéje, és Isten Lelke (vagyis a Szentlélek) nem Isten. Pedig az Ige és a Lélek Istenben léteznek, nem teremtettek hanem örökkévalók."
Nem elég hogy bálványimádó vagy, még szándékosan hazudozol is a Korán versek szándékos félremagyarázásával és a muszlimokat rágalmazod.
"János 1:1-3"
János 1:13 A ki nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek.
Isten nem születik. A pogány vallások hamis istenségi születnek. Egyébként is János evangéliumát biztosan nem János apostol írta.
"Van egy rossz hírem, a Korán szerint a Biblia Isten szava, vagyis ha szerinted Isten ilyen, akkor a te Istened ilyen."
A Korán nem ír olyat hogy Biblia. Tóráról ír és Evangéliumról és az eredetieket valóban Allah szavaként írja de azt is írja hogy a jelenlegiek meg lettek hamisítva. És te hiszel egy ilyen vérszomjas kegyetlen Istenben hiszen a te Bibliád írja. Kötelezően ezt kell hinned. Látod, ez van ha egy össze vissze hamisított vallást követsz.
"Ha Mohamed idejében még léteztek, akkor mikor lettek szerited átírva? És mi van a Tórával? Az is még létezett Mohamed idejében?"
Több mint 30 evangélim létezik és ki tudja hány volt ami nem jutott el napjainkig. Ez azt jelenti nagyon sok keresztény irányzat volt. Ennek oka hogy kezdetben a kereszténység egymástól elszgetelt kis közösségekben terjedet központi felügyelet nélkül és már nagyon korán, valószínüleg Pállal meg is kezdődött a hamisítás. Simán lehetséges hogy a sok keresztény irányzat között ott volt az amelyik Jézus valódi tanítását hirdette de a pogány hamisításokkal telepakolt verzió vonzóbb volt az embereknek ezért ez lett államvallás és üldözte a többit.
"Egy percig sem tartott megtaláni ezeket a videókat. De ha kifejezetten a kereszténységre áttért ex-muszlimokat kerestem volna, hanem olyanokat akik is pl. ateisták lettek, akkor még többet találtam volna még kevesebb idő alatt."
Ez így akkor is semmi. Egyáltalán tényleg muszlimok voltak ezek? Mert tele van a net kamu ex muszlimokkal. Behazudják hogy muszlimok voltak és áttértek a kerestzény hitre. Feltsznek neki alapkérdéseket az iszlámról és kiderül hogy fogalmuk sincs az iszlámról. Ez a nabeel qureshi akit a legtöbbet mutogattak pedig még csak nem is volt soha muszlim hanem egy ahmediya nevű vallás követője volt.
"Olyanról pedig nem is tudok hogy imám lett keresztény."
Belehallgattam és persze hazudik. Ahogy mondtam keresztények csak úgy tudják kritizálni az iszlámot ha hazudnak. Azt mondja a Korán rabszolgáknak nevezi az embereket. Ez nem igaz. Szolgáknak nevezi nem rabszolgáknak. A muszlimok számára az istenszolgálat kötelesség és örömmel teszik, mig a kerseztényeknek fogalmuk sincs mit is jelent Istent szolgálni és behazudják hogy ez rabszolgaság. Az a vicces hogy azt mondja nem szeretne senkit rabszolgának nevezni miközben a Biblia engedi a rabszolgaságot és még azt is engedi hogy agyonverd a rabszolgád.
"Tudtam én, hogy nem érted sem a keresztény, sem a zsidó teológiát."
A keresztény teológiát senki nem érti mert érthetetlen.
"Betartom ami a "gójokra" vonatkozik. Minden keresztény betart ennyit, az ApCsel 15-ben feljegyzett apostoli rendeletet Noé hét törvényének a párhuzama. Ami az izraelitáknak lett kinyilatkoztatva, az nem vonatkozik ránk nem-zsidókra."
Hol írja hogy mi vonatkozik a nem zsidókra? Meg ez is érdekes hogy etnikai alapon más törvények vonatkoznak a Biblia szerint az egyes etnikumokra. Ez rasszista apardheid államokban fordul elő.
"A vallásszabadságot biztosító vers egy korai vers, amit felül írnak a későbbi, erőszakos versek."
Tipikus keresztény hazugság. Nincs ilyen felülírás és a 9. szúrából önmagában kiderül hogy azok a versek önvédelemre vonatkoznak.
"Az USA hozta létre a hamis iszlámot? xDDDD Te komolyan konteós vagy. Gondolom szerinted az adhmadijja irányzatot meg a szúfi rendeket is az USA hozta létre meg a szalafizmust is."
Az adhmadijja irányzatot a britek hozták létre a 19. században. Az alapítója egyfolytába a briteket fényezte. Ez mindent elmond :)
Belefutottam olyan sejkbe (Nazim Al-Haqqani) akki atz terjesztette hogy a brit királyi család Mohamed próféta leszármazottja és muszlimok :) Igaz, a vahabizmus már korábban létezett de a britek hozták létre Szaud-Arábiát és máig támogatják. Ha nem teszik lehet most nem is létezne vahabizmus meg szalafizmus. Szóval a keresztények támogatják sőt, maguk hozzák létre a hamis muszlim irányzatokat. A siítákkal is gyakran szövetkeztek. Homeini az air franc gépével érkezett vissza Iránba és vette át a hatalmat. Az USA-nak eszében sincs az iráni vallási fanatikus rezsim megbuktatása. Most is Irán kilőtt néhány rakétát az USA iraki báziásra de persze semmit kárt nem okoztak. Kamu szinjáték az egész :)
"Az ENSZ korrupt, nem tesz semmit soha. Majd ha vissza térsz a normalitás talajára, akkor megérted, hogy semmilyen értelem nem keresztények irányítják az ENSZt."
Az ENSZ azt teszi amit az 5 bt tag dönt. Ennyiből áll az ENSZ.
"Az ENSZ legfőbb szerve a Biztonsági Tanács aminek az 5 állandó tagjából 4 szekuláris poszt-kereztény. Ezek hozzák a döntéseket. Kijavítottam. Nagyon szivesen."
Ilyenkor senki nem keresztény. Ezek az országok nem kersztények, ha keresztény gyilkol nem keresztény stb :)))
"Ankara pedig a szalafi-dzsihádista Hay'at Tahrir al-Sham terrorista csoportot támogatja meg a Muslim Brotherhoodot."
Ez is hazugság. Ezeket a csoportokat az USA hozta létre. Törökország a Szabad Szír hadsereget támogatja. Persze kérdés hogy az USA és Izrael miért nem ezeket a csoportokat bombázza? Miért a szír kormányerőket? A válasz egyértelmű.
"Nem azt állítom amit te itt vázoltál. Megint szalmambáb ellen érvelsz."
Nem válaszolsz a kérdésre. Ha egy nem zsidó ment oda Jézushoz, mit mondott neki hogy mit kell betartania? Ez ilyen nehéz kérdés? :)
"Nem ezt jelenti az a vers amire szerintem gondolsz most, csak te nem vágod."
Egy külön kérdésben beszélgetetm erről keresztényekkel és az derült ki abból hogy a keresztények szerint Isten azt mondta, cseréljék le a törvényeit a pogány császár törvényeire, ami neetséges vicc kategória, de a keresztények ebben hisznek.
"Én ateista vagyok, és ugyancsak meglep ez a kijelentés."
Nem te vagy a 289-es válaszoló? Azt gondoltam keresztény vagy. Ha tényleg ateista vagy, így méginkább érdekes a hozzállásod. Egy keresztény esetében lehetséges hogy elfogult, de egy ateista esetében?
"Azt, hogy te vallásos létedre vicc-kategóriának tartod az ateizmust, az természetes, mert te másban hiszel. De hogy ellentmondana a tudománynak?!"
Az hogy ki miben hisz, azt nem tartom viccesnek. Azt tartom viccesnek hogy az ateisták tudományra hivatkoznak, de az ateista világkép a legkevésbé tudományos. Még a legprimitívebb vallás világképe is sokkal elfogadhatóbb tudományos szempontbol mint az ateista világkép. Ahogy mondtam beszélgetetm ateistákkal és mindenre rávágták hogy véletlen meg hogy magától. Ez a tudományos mayarázatuk :) Néha meg azt mondják nem tudjuk de biztos nem Isten. Van aki szerint az anyag, energia mindig is létezett és ez a világ egy körforgás része ami megsemmisül és újra létrejön de ez is ellentmond az ősrobbanás elméletének mert az kimondja hogy előtte nem volt semmi.
"A vallásos emberek sokkal boldogabbak, mint az ateisták, mert ők hisznek a gondviselésben. Biztonságban vannak."
Társadalmi, pszichológia, egészségügyi szempontból is az atista világkép nagyon problémás. Az ateista felfogás szerint a halállal megszünik minden. Kész vége, nincs tovább. Emiatt kialakulhat olyan kép az illetőben hogy nincs értelme az életnek. Ez simán okozhat depressziót vagy más betegségeket. Szintén ez a magyarázat a Nyugaton egyre terjedő hedonizmusra. Továbbá az atizmus ösztönözhet a bűnelkövetésre mivel nem hisznek a túlvilági számonkérésben. Gondolják ha itt megússzák, akkor semmi gond.
"Én pld nagyon szeretnék hinni Istenben - bárhogy hivják is. De tudós vagyok, és sajnos TUDOM, hogy nem számithatok rá."
Ha tudos vagy és körbenézel a világban, mit látsz? Például élőlényeket, amiknek minden egyes sejtjében ott van az adott élőlény pontos tervrajza egy kódrendszerben amit ha ábrázolunk, négy karakter ismétlődik különböző kombinációkban. Ebből milyen következtetést vonsz le mint tudós? hogy minden véletlen vagy hogy az élőlények tervezés eredményei? Vagy ott vannak a természet törvényei, amik fixek, állandóak. Ezekre mi a magyarázat? Hogy maguktól, véletlenül jöttek létre vagy egy törvényalkotó hozta létre ezeket?
"Mohamed próféta idéjen csak az Arab fészigetre terjedt ki a muszlim állam..."
Mohamed halála után azonnal hótításba kezdtek a kalifák. Kitől tanulták ezt? Nyilván Mohamedtől.
"...és a Bizánciak illetve a perzsák támadtak a muszlimokra ami nagyából lefedi az általad linkelt térképet."
Nem válaszoltál a kérdésre. Szerinted egy akkora területet elfoglalni önvédelem volt?
"Szóval a közel keleti keresztények inkább választották a muszlim fennhatóságot mint a keresztény bizáncot mert a muszlimok vallásszabadságot biztosítottak és kevesebb adót kértek. Ez a valóság. És mit hazudnak a hozzád hasonló keresztények? Hogy a muszlimok erőszakkal terjeszteték az iszlámot, meghalsz vagy áttérsz és hogy agyonadóztatták a keresztényeket. Látod ezért mondom hogy a keresztények gátlástalanul hazudoznak és sokszor már egy wikipédia oldal is megcáfolja a keresztények hazugságait."
Wikipedia. Micsoda hiteles forrás megjelölés. Érdekes, meghallgattam mit mondd erről egy egyiptomi kopt ortodox pap, és valahogy nagyon nem ezt.
"Sokféle kereszttény csoport élt a közel-keleten akik eltérő nézetet valltak ezért Bizánc üldözte őket."
Bizánc üldözte őket? Ki mondta? Ezt is a wikipedián olvastad?
"Tudnom kellene ki az? :) Azt írja Ausztráliában élt. És ez kit érdekel? :) Én a közel-keleti keresztényekről beszélek."
Ausztráliába menekült mert többszörösen halálosan megfenyegették a muszlimok amiért kritizálni merte az iszlámot, de Egyipmtomból származik, ő is közel-keleti keresztény. :)
"Ha ilyen történne akkor nyilván bizonyítaná hogy nem történt népirtás az ukránok ellen."
De ez nem igaz. Ebben nincs semmi logika.
"Becslések szerint ez alatt 3 millió német halt meg. Ismétlem, nem a háborúban hanem a háború utáni kitelepítésben. Ez nem népirtás? Ha a kersztények kitelepítenek sok millió embert amiből meghalt 3 millió az nem népirtás de ha a muszlimok telepítenek ki embereket és meghal 4-800 ezer az népirtás? Ráadásul a törökök háború alatt tették így hivatkozhatnak a háború nehézségeire, de az európai keresztények háború után teték és mégis négyszer annyian haltak meg. Na ezért is aljas hazugok akik a törököket rágalmazzák népirtással de a német kitelepítésre semmit nem mondanak."
A németek kitelepítése és az etnikai tisztogatásoknak semmi köze nem volt a valláshoz. De a szunnita muszlim törökök épp a keresztény örményeket pécézték ki maguknak, nem a szintén szunnita muszlim kurdokat. Véletlen? Nem hinném.
"De mondott ilyet."
Akkor idézd.
"A nácik alapvetően megmaradtak kereszténynek."
Hitler sajnálkozott, hogy a harcos germán nép keresztény maradt, szerinte sokkal jobban illet volna hozzájuk a mohamedán vallás.
„You see, it's been our misfortune to have the wrong religion. Why didn't we have the religion of the Japanese, who regard sacrifice for the Fatherland as the highest good? The Mohammedan religion too would have been more compatible to us than Christianity. Why did it have to be Christianity with its meekness and flabbiness?“ - Adolf Hitler
"Belekevertek pogány marhaságokat de kereszténység így is tele van pogány hamisításokkal."
Milyen pogány hamisítások?
"Ez nem igaz. Azokra mondja ezt a Korán akik meghamisították Istn szavát."
A politeisták is meghamisították Isten szavát? Meg te mondtad, hogy Mohamed idejében még létezett az eredeti Evangélium.
"Csak éppen ez minimális volt a kereszttény rabszolgakereskedelemhez képest..."
Mire alapozod ezt az állításodat? Forrás?
"Na ez a hazugság."
Nem, nem az.
"Akik ezt tették szerinted nem keresztények?"
Amit tettek az ellentétes a Bibliával, ennyit biztosan tudok.
"Atz írja Jézus Allah küldöte és hogy a szentháromság hazugság. Lélek ő tőle csak annyit jelent hogy általa küldött személy, próféta. Ez a vers pont hogy cáfolja a keresztény verziót."
Nem csak ezek a versek vannak.
[And mention] when the angels said, "O Mary, indeed Allah gives you good tidings of a Word from Him, whose name will be the Messiah, Jesus, the son of Mary - distinguished in this world and the Hereafter and among those brought near [to Allah]. Qur'an 3:45
[És említsd], amikor az angyalok azt mondták: "Ó Mária, Allah valóban jó hírt ad neked egy Igét Tőle, akinek a neve Messiás lesz, Jézus, Mária fia - kitűnik ebben a világban és a túlvilágon, és az elhozottak között közel [Allahhoz]. Korán 3:45
Jézus "egy Ige Tőle". A Korán szerint Isten Igéje, akinek a Jézus, a Messiás.
"Jézus, a Messiás, Mária fia csupán küldötte Allahnak, és az ő szava..."
Ez egy öngól. wakalimatuhu
"Lélek ő tőle csak annyit jelent hogy általa küldött személy, próféta."
Nem azt jelenti, csak bele akarod magyarázni.
"Nem elég hogy bálványimádó vagy..."
Hogy én vagyok bálványimádó? Kedvesem, ti csókolgattak egy követ egy a Kába oldalán. Ha valaki bálványimádó akkor azok ti vagytok.
"Isten nem születik."
Krisztus emberi alakja született meg, de örökkévalóként mindig is létezett, a Logoszként, vagyis az Igeként, mert Isten Igéje mindig is Istenben létezik és létezett, egy idős Istennel. Amikor "megszületett" akkor csak egy húsvér alakott vett fel az örökkévaló Ige. Még ennyit sem tudsz?
"A Korán nem ír olyat hogy Biblia. Tóráról ír és Evangéliumról és az eredetieket valóban Allah szavaként írja de azt is írja hogy a jelenlegiek meg lettek hamisítva."
Te korábban azt mondtad, hogy a 600-as években még létezett az eredeti Evangélium és a Tóra. Akkor hogy írhatja a Korán, hogy meg lettek hamisítva? Egyik szavaddal a másikat ütöd le.
"...valószínüleg Pállal meg is kezdődött a hamisítás."
Rengeteg muszlim vallástudós, köztük Ibn Ishaq, Ibn Hisham, Tabari, Qurtubi, Shu'ayb al-Jabai és Abul al-Aliya is azt gondolták, hogy Pál apostol Jézus igazi követője volt, te meg azzal jössz, hogy Pál apostol hamisította meg az Evangéliumot. Hát ez jó.
"Azt mondja a Korán rabszolgáknak nevezi az embereket. Ez nem igaz. Szolgáknak nevezi nem rabszolgáknak."
Az arab ʿAbd (عبد) szó jelenthet rabszolgát és szolgát is.
"A keresztény teológiát senki nem érti mert érthetetlen."
Max neked érthetetlen mert értetlen vagy.
"Hol írja hogy mi vonatkozik a nem zsidókra?"
Olvastad te egyáltalán a Bibliát? Kiderül a kontextusból.
"Nincs ilyen felülírás..."
De van.
What We abrogate (of) a sign or [We] cause it to be forgotten, We bring better than it or similar (to) it. Do not you know that Allah over every thing (is) All-Powerful? Qur'an 2:106
"Ezeket a csoportokat az USA hozta létre."
A Hay'at Tahrir al-Shamot meg a Muslim Brotherhoodot az USA hozta létre? Komolyan, neked szerintem ilyen van a fejeden: [link]
"Ha egy nem zsidó ment oda Jézushoz, mit mondott neki hogy mit kell betartania? Ez ilyen nehéz kérdés?"
A kérdés maga értelmetlen. Egy rossz kérdésre nem lehet helyesen válaszolni.
"Egy külön kérdésben beszélgetetm erről keresztényekkel és az derült ki abból hogy a keresztények szerint Isten azt mondta, cseréljék le a törvényeit a pogány császár törvényeire, ami neetséges vicc kategória, de a keresztények ebben hisznek."
Ha valakik komolyan szó szerint ilyet mondtak neked, akkor nem ismerik a Bibliájukat. Max valami vasárnapi keresztény {vagy cafeteria keresztény} mondhatott ekkora marhaságot, aki nem olvasta azt az adott verset annak a kontextusában.
A Betlehemi Szent Mirjam.
"Tizenhárom éves korában akarják férjhez adni, de Mirjam már döntött: ő csakis Istené lesz! Könyörög a Szűzanyának, hogy mentse meg a házasságtól, és álmában Mária így szól hozzá: "Segítek neked." Az esküvő napján azután, amikor megérkeznek a vendégek, Mirjam tálcával a kezén lép be: és a tálcán tövig levágott hajával és levetett ékszereivel kosarazza ki a kérőjét. Ám Keleten egy lány nem szegülhet szembe az apjával. Nagybátyja éktelen haragra gerjed, kitagadja, és attól a naptól fogva pusztán cselédnek tekinti és úgy is bánik vele. 3 hónap telik így el, a hangulat ellenséges a kislány körül.
Találkozik egy muzulmán férfival, aki nagyon barátságos vele, és azt mondja neki, nagybátyja azért bánik így vele, mert keresztény, és a keresztények mind gonosz, könyörtelen, szívtelen emberek. Mirjam válasza: "Inkább halok meg a római katolikus egyházban, minthogy egy mohamedán tanításai szerint éljek." Erre a férfi dühösen felugrik, és első indulatában elvágja a kislány torkát, majd a holttestet egy barlangba hurcolja. Mirjam a mennyországban találta magát, ahol megláthatta elhunyt szüleit is. Valaki így szólt hozzá: "Igen, ez megtörtént veled, de a te életed könyve még nincs végigírva."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!