Keresztények miért mondják hogy az iszlám egy sátáni vallás?
"Mivel búcsúzik Krisztus tanitványaitól?"
„Én kaptam minden hatalmat égen és földön. Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére,"
És szerinted annak van értelme hogy Jézus előbb azt mondja csak a zsidókhoz jött meg hogy a tanítványinak azt mondja csak a zsidók között térítsenek, majd azt mondja menjetek minden néphez? :) Egyértelmű hogy az általad idézett vers egy későbbi hamisítás.
"Tehát mindazok akik Krisztus tanítványok, azoknak ez a feladata és mint láthatod, amit a Korán nem akaf megérteni, az Atya A Fiú és Szentlélek nevében Isten három kiáradása nevében a Szentháromság nevében. Az Atyának aki egy három kiáradása nevében."
Istennek nincs három káradása. Ez egy pogány hamisítás. Aki ebben hisz az bálványimádó.
"Az az, hogy óriási hadsereget tart fenn, és a gazdasága a katonai terjeszkedésre, területek meghódoltatására épül."
Ez hazugság. Az Oszmán-Birodalom a kereskedelemből származó adóbevételekből tartotta fenn magát. A hódítások sokszor csak vitték a pénzt, például a magyar hódoltság.
"A keresztények voltak AZOK, akiktől átvették. Az Oszmán Birodalom a Bizánci Birodalom helyét foglalta el. A Hagia Sophiát meg Konstantinápolyt nem az oszmán törökök építették. Meg a többi behódoltatott területet se."
Újabb hazugság. Először is általánosságban muszlimokról beszélünk, nem csak a törökökről. A keresztények a középkorban a saját ürülékökben fetrengtek szó szerint, szóval a muszlimok nem vettek át tőlük semmit. A Hagia Sophiát nem törökök építették de építettek számos ilyen mértű mecsetet és sok minden mást is.
"Ez igaz. De ez a mongolokra is igaz."
A mongolok nagy birodalmat hoztak létre rövid idő alatt de ugyanilyen gyorsan össze is omlott. Fejlet civilizációkkal találkoztak de semmit nem kezdtek a tudással. Az Oszmán-Birodalom viszont 600 évig fennmaradt és sokáig vezető hatalom volt.
"Vagy ha szerinted fejlettebb volt, akkor várom a felsorolást, hogy miben volt fejlettebb,"
Kezdjük a társadalommal. Az Oszmán-Birodalomban nagyon sok etnikum és nagyon sok vallás élt egymás mellett békében. Ez még ma is a világ számos részén elképzelhetetlen. Ez abban az időben hatalmas dolog volt. Az államigazgatás, közigazgatás terén világelső volt. Az igazságszolgáltatásban is. A kádiknak akik a bírók voltak még a szultán sem parancsolhatot. A tisztálkosás, higiénia területén szintén elsők voltak. A keresztény világ csak a 20. században jutott el arra a szintre. Himlő elleni védőoltást is az Oszmán-Birodalomban alkalmaztak először. Haditechnikában, hadseregszervezésben szintén sokáig világelsők voltak. Ők alkalmaztak először professzionális hadsereget a rómaiak óta. Nyilván minden területre nincs rálátásom de ez is amiket felsoroltam bőven elég. Az ipari forradalom már jóval később volt, és akkor már tényleg lemaradtak de ez nem változtat azon hogy az iszlám világ az utóbbi 1400 évből legalább 1000 évig fejlettebb volt a keresztény világnál.
"2. A felvilágosodáshoz hozzájárult az, hogy a kereszténység többféle értelmezést tesz lehetővé. Vagyis az egyház természetes módon háttérbe tudott szorulni, miközben a vallás szelleme, mondanivalója átmentődött a jogba meg az államelméletbe."
Hiába ismételgeted ezt a marhaságot akkor is marhaság marad. A többféle értelmezés egy vallás esetében azt jelent hogy az egy kamu vallás vagy össze vissza hamisították és semmiképpen sem segíti elő a fejlődést ahogy Európa fejlődésben sem. A keresztény vallás pont hogy akadályozta a fejlődést.
"ÉRTEM, hogy felszólít, de a hajatokra kenhetitek, ha senki nem CSINÁLJA."
Ha érted hogy a Korán felszólít a gondolkodásra és a tudománynyal való foglalkozásra akkor miért ismételgeted hogy az iszlám akadályozza a fejlősést te szerencsétlen? :) Ez olyan mintha azt mondanád, a magyar törvények engedik a lopást mert sokan lopnak Magyarországon. Folyamatosan kevered hogy mit tanít a vallás és hogy mit tesznek az emberek ma. És még csodálkozol ha megjegyzéseket teszek az értelmi képességeidre? :) Mintha egy 8 éves értelmi fogyatékos gyerekkel vitatkozni.
"Arra az egy kib*szott kérdésemre írd már le a választ, hogy hol a f*szomban vannak a muszlim Nobel-díjasok meg a muzulmán top egyetemek? Hol? "
A Nobel-díj egy 20. századi elismerés te retardált. Ha létezett volna a 7. századtól akkor számos muszlim tudós is megkapta volna annak idején. Egyébként most is vannak, például török kémikus is megkapta. Aztán biztosan hallottál a Biontech Pfizer kovid vakcináról. Ezt valójában a Biontech nevű cég fejlesztete amit egy török tudós házaspár alapított és vezet most is.
"ha a Korán meg az iszlám annyira szeret a tudománnyal foglalkozni? Mondjad, várom a választ. És ne gyere nekem a gyarmatosítással, mert az nem a gyarmatosítástól van, hogy mit tanítanak vagy mit nem tanítanak az egyetemükön."
Ez az emberek hibája. Nekem van önkritikám. A muszlimok sokszor nem tartják be a Korán parancsait, többek között azt hogy tanulj, foglalkozz tudománnyal, ezért maradtak le. Az viszont nem igaz hogy a gyarmatosításnak nincs köze az oktatáshoz. Ezekben az országokban a gyarmatosítók határozzák meg hogy mit tanítsanak az iskolákban az általános iskoláktól az egyetemekig. De nem kell messzire menned. Szerinted miért rossz a magyar oktatás? Miért egyre hülyébbek a fiatalok? Szerinted ki határozza meg a magyar nemzeti tantervet? :) Hát nem a magyar emberek.
"Erdogán, türkmén basi, Brunei szultán, szaúdi király, csak hogy néhányat mondjak."
Erdogan mióta szultán te agyhalott? Törökország köztársaság szabad és tiszta választásokkal. Türkmenisztán is köztársaság de az már más kérdés vannak-e valóban szabad választások, de akkor sem monarchia. Szaud Arábiát pedig a keresztények támogatják és tartják életben szóval ezzel hiába példálózol.
"Persze, észak-korea meg elvileg népi demokratikus köztársaság. Benne van a nevében, hát akkor az biztos egy valódi, működő jogállam. És még én vagyok a retardált?"
Igen, pontosan az vagy. Ragoznám még de félő hogy kitiltanának. Vicces hogy te beszélsz tudományról miközben ordít rólad hogy fogalmad sincs a témához és kb azt sem tudod melyik bolygón élsz. Ezt nem sértegetésnek szánom hanem ez a helyzet. Előbb gyúrj rá az IQ-ra, nézz utána a témának és utána állj le vitatkozni. A négy és fél pipás keresztény válaszolót például nem tartom retardáltnak. Az értelmi szintje rendben van, de a saját egoját helyezi az igazság elé. Nála ez a probléma.
"Ez nem sértegetés. Azért írom, hátha észreveszed magad. A te érdekedben írom. Az a baj, hogy te ebből csak azt veszed le, hogy én sértegetlek."
Azért mert ez nem más mint sértegetés. Már jóideje csak ezt teszed. Szerinted ezzel mit érsz el nálam? Annyira már ismerhetnél hogy tudd, nálam csak a tények és a logikus érvelés játszik.
"Nem válaszoltál. Te mit gondolnál arról, aki egy szúrát sem olvasott el? Le se mered írni, annyira nyilvánvaló, mit gondolnál."
Csak éppen ez rám egyáltalán nem igaz. Nem olvastam el elejétől végéig a Bibliát de sok részt elolvastam. A kettő között hatalmas a különbség, te viszont úgy próbálod meg beállítani mintha egy betút sem olvastam volna a Bibliából.
"Mivel nem akarok veled vitázni. Egyébként meg válaszoltam."
De akarsz velem vitázni csak éppen nem tudsz mert az iszlám tanításába nem tudsz belekötni, a keresztény tanítást pedig nem tudod megvédeni így marad a séretgetés.
"Jézus azt mondta, hamarosan ez az egész nem fog számítani, nem Jeruzsálemben tisztelik majd Istent, se nem a Garizim-hegyen."
Ez nem válasz a kérdésre. Ez a kérdés: Ha például odament egy zsidó Jézushoz, akkor azt mondta neki Jézus hogy be kell tartania minden törvényt, de ha egy nem zsidó ment oda Jézushoz, neki meg azt mondta, neked nem kell ebből semmit sem bertanaod?
"Az Ószövetség Jánosig tartott, Ő pedig új szövetséget kötött, amit a Ószövetség meg is jövendölt. Benne teljesedtek be a jövendölések. Mindezek benne vannak az evangéliumokban."
Keresztelő Jánosig? Ő egy időben élt Jézussal. Abban mi a logika hogy egy próféta mást tanít mint Jézus aki szerintetetk Isten aki személysen jött el? Egyébként meg nincs semmiféle ó meg újszövetség. János és Jézus próféták akik kinyilatkoztatásokat kaptak és ezt tanították az embereknek.
"Az a rögeszméd, hogy a Biblia igazolja az iszlám igazát. Ebből látszik, hogy fogalmad sincs az egészről."
Több kérdésem is erről szólt. Számos bizonyítékot mutattam és pontosan tudof hogy igazam van csak te az egodat helyezed az igazság elé, ami nem szerencsés tekintve hogy a túlvilági életed múlik ezen.
"A Messiásról az Ószövetségben pedig az van megjövendölve, hogy minden nép dicsérni fogja, általa nyer áldást minden nép, a népeket fogja vezetni stb."
Ez például igaz Mohamed prófétára.
"Tehát elve olyasmit akarsz a Bibliára erőltetni, ami csak az iszlám szerint igaz. Kiragadott részletekre hivatkozva félremagyarázod a Bibliát."
Kezdjük ott hogy Jézus istenségét ami a keresztény vallás alapja, csak kiragadott Bibliai részek félremagyarázásval tudják bizonygatni a keresztények. Ehhez képest amit én teszek az matamatikai pontosságú bizonyítás :)
"Ha nem tűnt volna fel, ezt megelőzi a római százados esete és ott azt mondja:"
"Bizony mondom nektek, senkiben sem találtam ilyen nagy hitet Izráelben. De mondom nektek, hogy sokan eljönnek napkeletről és napnyugatról, és asztalhoz telepednek Ábrahámmal, Izsákkal és Jákóbbal a mennyek országában; akik pedig a mennyek országa fiainak tartják magukat, kivettetnek a külső sötétségre, ott lesz majd sírás és fogcsikorgatás." Máté 8:10-12
Ez szép és jó csak éppen egy hatalmas nagy ellentmondás. Miért mondta Jézus hogy csak a zsidókhoz érkezett? Aztán később megoldolta magát? :) Ugyanmár. Miért nem ment Jézus akkor más népekhez tanítani? A zsidók egyébként is meg akartál ölni.
"Csakhogy Péter előbb nyitott a pogányok felé, mint Pál a Szentlélek indíttatására. Továbbá Jézus utolsó parancsa a missziós parancs volt."
A szentlélek indítattására, persze. Előbb eljön Jézus aki szerintetek Isten, emnberi alakban, tanít valamit, aztán meghal, feltámad, és elmegy majd nem sokkal később eljön a szentlélek, akik szintén Isten, senki nem látja, és totál mást tanít mint Jézus, és szerintetek egy Istenben hisztek :) Ha Jézus minden emberhez jött volna akkor nem mondja azt hogy csak a zsidókhoz érkezett.
Máté 15:24 Ő pedig felelvén, monda: Nem küldettem, csak az Izráel házának elveszett juhaihoz.
Teljesen egyéretlmű. Ezt nem lehet azzal sem kimagyarázni hogy előbb a zsidókhoz jött és később másokhoz.
"Nem, nem cáfoltál meg semmit. Sajnos tényleg nem ismered a Bibliát, se azt, hogy a keresztények tulajdonképpen miben hisznek."
Ordít hogy azok a versek amikre hivatkoztok későbbi hamisítások. Vagy szerinted az renden van hogy Jézus előbb azt mondja csak a zsidókhoz jött, azt meg hogy bocsi, eszembe jutott hogy mindenkihez jöttem, de ki sem tette a lábát Júdea területéről. És szerintetek mindezt úgy hogy ő Isten. Mindketten tudjuk hogy ennek semmi értelme de ti keresztények ebben hisztek.
"Ahol igazunk van ott gyorsan ráhuzod, hogy a Biblia ott meg van hamisítva. Ez nem érvelés."
Nem ráhúzom. Nyilvánvaló a hamisítás. Te minek neveznéd azt ha Jézus egyik nap azt mondja csak a zsidókhoz jött meg hogy a tanítványai csak zsidókat térítsenek, másnap meg azt mondja Jézus, mindenkihez jött és hogy a tanítványai is mindenkihez menjenek? :)
Annak nevezem, hogy először a zsidoknál adott feladatot Krisztus a téritésre. Az csusztatás tőled hogy egyik napról a másikra. Évek tehettek el, hiszen a világ népeinek téritését már a feltámadott Krisztus mondja. Azaz a két állítás között megfeszitették és meghalt.
A "teljesen nyilvánvaló" így megbukott.
Sőr!! Abból is így láthatod hogy igaz az állítás mert így is történt, mentek a tanítványok és teritettek idegen népek között.
Nyilván ha a mi közös Allahunk nem akarta volna akkor nem sikerült volna a Római Birodalomban egyeduralkodová tenni a keresztény vallást. De Allah akarta, tehát ez nem hamisítás. Hanem a te kibuvod, hogy ugy csavard ki és értelmét az allitásokat, ahogy neked éppen a prekoncepciodba elfér és jól jönne neked. Szóval ne menjél Allahhal szembe.
"Az Oszmán-Birodalom a kereskedelemből származó adóbevételekből tartotta fenn magát. A hódítások sokszor csak vitték a pénzt, például a magyar hódoltság."
A magyar hódoltság tényleg vitte a pénzt, de én nem úgy tudom, hogy csak a kereskedelmi bevételei tartották volna fenn. Bazi nagy birodalom volt, rengeteg adófizetővel.
Másrészt meg az, hogy adóbevételekből tartotta fenn magát, megint nem azt jelenti, hogy volt benne technológiai fejlődés.
"Először is általánosságban muszlimokról beszélünk, nem csak a törökökről."
Általánosan a muszlimok se csináltak nagyon semmit szép épületek építésén kívül. Indiába amikor betörtek, akkor ott az ottani egyetemeken már az atom elméletét fejtegették a helyi tudósok. Az araboknál se tudok róla, hogy hatalmas tudományos élet folyt volna. És most direkt nem Szaúd-Arábiát írtam, mert az a rögeszméd, hogy az egy keresztény bábállam (nem az. Olvastam az ország történetét, két rivális család volt, amik közül az egyik szövetkezett a vahhábizmus alapítójával és egy belháború során uralomra jutott.)
A keresztények a középkorban a saját ürülékökben fetrengtek szó szerint, szóval a muszlimok nem vettek át tőlük semmit. A Hagia Sophiát nem törökök építették de építettek számos ilyen mértű mecsetet és sok minden mást is.
"Hiába ismételgeted ezt a marhaságot akkor is marhaság marad. A többféle értelmezés egy vallás esetében azt jelent hogy az egy kamu vallás vagy össze vissza hamisították és semmiképpen sem segíti elő a fejlődést ahogy Európa fejlődésben sem."
Akkor ismételgesd, hogy marhaság. A gyakorlatban a kereszténységnek sikerült meghaladnia a vallási dogmákat és háttérbe szorulni, beépülni a jogrendbe és helyet adni a felvilágosodásnak, az iszlámnak meg nem. Ez pont azért történhetett meg, mert a kereszténység több lábon áll, nem egy üres kinyilatkoztatás, amit vakon kell követni, hanem egy filozófia, amin lehet vitatkozni. Ha te még a 21. században is vakhittel akarsz élni, akkor lelked rajta.
"Ha érted hogy a Korán felszólít a gondolkodásra és a tudománynyal való foglalkozásra akkor miért ismételgeted hogy az iszlám akadályozza a fejlősést te szerencsétlen? :)"
Azért, mert nem látom a gyakorlatban az iszlám világ tudományos haladását. A könyv amit ír, az egy dolog, de a vallás egésze a gyakorlatban azt mutatja, hogy nem tud haladni az idővel. Ezen nincs mit magyarázni.
"Ez olyan mintha azt mondanád, a magyar törvények engedik a lopást mert sokan lopnak Magyarországon."
Nem, ez olyan, mintha a lopás a szabály lenne Mo.-n, nem a kivétel. Az iszlám világban járva nem filozófusokba meg Newtonokba botlik lépten-nyomon az ember, hanem félanalfabétákba, akik nagyon hitbuzgók, de semmit nem tudnak a világról. Újabb érdekes kérdés, hogy miért magasabb a muszlim országokban az írástudatlanság aránya, mint a keresztényekben. Persze, tudom, a nyugat miatt. Mindenről a nyugat tehet.
"Folyamatosan kevered hogy mit tanít a vallás és hogy mit tesznek az emberek ma."
Lol, hát ez jó. Szóval akkor az iszlám vallás egy csodálatos, tudományosan előrehaladott vallás lenne, ha az a 1,5 milliárd muszlim betartaná a Koránt meg az iszlám vezetésű államok vallásosabbak lennének. Ezt állítod? Biztos, hogy velem van a baj, amikor azt látjuk, hogy a valóság köszönőviszonyban sincs azzal, amit a vallás elvileg tanít? A kommunisták szoktak így érvelni. Marx azt nem úgy gondolta, csak az emberek buták. Szerintem meg nem attól lesz a vallás összeegyeztethető a tudománnyal, hogy le van írva a könyvben valahol, hogy "az önálló gondolkodásra törekedni kell", és akkor elismételtetik a hívekkel, hogy "IGENIS, AZÖNÁLLÓGONDOLKODÁSRATÖREKEDNIKELL". Azt csinálni is kéne, nem csak mondani. Mondjuk lehetne azzal kezdeni, hogy megvizsgáljátok a vallás alapjait, beengeditek a történettudományt az iszlámba, hajlandóak vagytok tudományos módszerekkel elemezni a szent könyvet meg a szent prófétát. Vagyis megkérdőjelezitek a dogmákat. Ez az iszlámtól nagyon távol áll. Ezeket az iszlám nem fogja meglépni, mert nektek egy figura kell meg egy könyv, akit imádhattok, nem a valóság. A valóság ott kezdődik, hogy megkérdőjelezed, amiben eddig hittél, megengeded magadnak a gondolatot, hogy a szent könyv nem istentől is eredhet megengedsz magadnak hipotéziseket és empirikus úton megvizsgálod őket. Ezt a kereszténység ki tudta termelni, és háttérbe is szorult a vallás része.
Szóval de, ha nem valósul meg valami a vallásból, amit az elvileg tanít, az hosszú távon a vallás hibája.
"A Nobel-díj egy 20. századi elismerés te retardált. Ha létezett volna a 7. századtól akkor számos muszlim tudós is megkapta volna annak idején."
Anyád a retardált, és engem nem érdekel a 7. század. A 21. században élünk, és most az iszlám tudomány a fasorban sincs.
"Egyébként most is vannak, például török kémikus is megkapta. Aztán biztosan hallottál a Biontech Pfizer kovid vakcináról. Ezt valójában a Biontech nevű cég fejlesztete amit egy török tudós házaspár alapított és vezet most is."
Utánanéztem annak a török kémikusnak. Rá gondolsz:
Ez a "török tudós" 4 éves kora óta Németországban élt és a kölni egyetemen szerzett diplomát. Ezt csak azért írom, hogy aki néz ezt a vitát, az lássa, hogy hogyan érvelsz. Még meg is téveszthettél volna, ha nem nézek utána. Egy modern példát tudtál hozni, annak sincs köze az iszlám világhoz. Egyébként annak alátámasztására jó példa, amiről én beszélek, szóval köszi, hogy megerősíted az igazamat.
"Ez az emberek hibája. Nekem van önkritikám. A muszlimok sokszor nem tartják be a Korán parancsait, többek között azt hogy tanulj, foglalkozz tudománnyal, ezért maradtak le."
De te ugye foglalkozol tudománnyal. Gondolom, egyetemi kutató vagy, igaz? Hiszen erre buzdít az iszlám. Vagy nálatok a tudomány a Korán tanulmányozását jelenti?
"Az viszont nem igaz hogy a gyarmatosításnak nincs köze az oktatáshoz. Ezekben az országokban a gyarmatosítók határozzák meg hogy mit tanítsanak az iskolákban az általános iskoláktól az egyetemekig."
Ezért van az, hogy nem 75% az írástudatalanság, csak mondjuk átlag 20-25 az iszlám országokban. Valszeg a mai napig nem lenne közoktatás Egyiptomban, ha a nyugat nem vakarja ki a teveszarból.
De a gyarmatosítás régen volt, és még mindig nem látom, hogy az iszlám világ átvette volna a világ tudományos vezetését. Tunézia pl. lassan hetven éve független. Hova fejlődött azóta? Dél-Korea pl. a világ élvonalába tudott lépni a koreai háború óta.
"De nem kell messzire menned. Szerinted miért rossz a magyar oktatás?"
Mert elavult a rendszer, és senki nem foglalkozik érdemben vele.
"Miért egyre hülyébbek a fiatalok? Szerinted ki határozza meg a magyar nemzeti tantervet? :) Hát nem a magyar emberek."
Hát de, a magyar emberek, csak nem népszavazásról döntünk róla, hanem a politikai elit dönt róla. De ez egy egyedi példa, a Mo.-val hasonló helyzetben levő országokban általában már nem olyan a közoktatás, mint itt. Se a lengyeleknél, se a balti államokban.
"Erdogan mióta szultán te agyhalott?
Ja, persze. Oroszország meg demokrácia szabad sajtóval. Látszik, hogy muzulmán vagy. Annak hiszel, ami papíron van, nem a valóságot nézed. Erdogán de facto ugyanúgy egy szultán, mint ahogy Putyin egy modern cár, Kim Dzsong-Un meg egy modern istenkirály, tökmindegy, hogy mi elvileg az államforma és hogyan nevezik.
" Törökország köztársaság szabad és tiszta választásokkal."
Ja, azért voltak kamu puccskísérletek, meg államforma-változtatás, újságírók eltűnése meg állami internetcenzúra.
"Türkmenisztán is köztársaság de az már más kérdés vannak-e valóban szabad választások, de akkor sem monarchia. Szaud Arábiát pedig a keresztények támogatják és tartják életben szóval ezzel hiába példálózol."
Te meg hiába írod le ezt a f*szságot újra meg újra, attól még ugyanúgy f*szság marad :)
"Igen, pontosan az vagy. Ragoznám még de félő hogy kitiltanának."
Csak nyugodtan, visszajöhetsz másik profilnévvel. Gondolom, nem tiltja az iszlám.
"Előbb gyúrj rá az IQ-ra, nézz utána a témának és utána állj le vitatkozni."
Az IQ-ra sajnos nem lehet "rágyúrni", leginkább öröklött dologról van szó. Csak a miheztartás végett mondom, hogy lásd, melyikünk van jobban "képben a tudománnyal".
Ja, még ezt be akartam linkelni: [link]
Fals az a kép, miszerint a középkori Európa egy annyira sötét és igénytelen hely lett volna.
"Annyira már ismerhetnél hogy tudd, nálam csak a tények és a logikus érvelés játszik."
Mondjak neked egy tényt? Amióta először szót váltottam veled, (kb. 1,5-2 éve) én elolvastam a Koránt, több hádíszt, iszlámmal foglalkozó könyvet, pénteki prédikációkat, előadásokat hallgattam végig stb., mindeközben napi szinten olvastam a Bibliát, vaskos könyveken rágtam át magam, ókeresztény írók műveit olvastam, tanulgattam egy kicsit az újszövetségi görögöt (bár bevallom nem sokat haladtam benne) és mindeközben még dolgoztam is és éltem (és ez így van jelenleg is). Te mit csináltál ez idő alatt? Arra nem vetted a fáradságot, hogy egy 2,5 óra alatt végig olvasható evangéliumon átrágd magad. Még a negyedét sem várom el tőled annak, amennyit én foglalkozok ezzel az egésszel, de neked még ez is sok és meg vagy sértődve, amikor próbálok rávilágítani, hogy "Ennél talán kissé alaposabban kellene foglalkoznod a dolgokkal, mielőtt véleményt alkotsz egy 2000 éves vallásról és ellentmondást nem tűrő hangnemben kardoskodsz az igazad mellett". (Holott a túlvilági életed múlik ezen, ahogy arra oly szívesen emlékeztetsz engem.)
"Csak éppen ez rám egyáltalán nem igaz."
Hogyne. Te egészen más vagy, te mindent tudsz. Te innen is, onnan is olvastál sorokat. Igaz, hogy egy levelet nem olvastál végig belőle elejétől a végéig, de szerinted ez rendben van. Eszem megáll!
Nem is értem, akkor én minek vesződtem a Koránnal! Részleteket már azelőtt is ismertem belőle, hogy elkezdtem olvasni. A te logikád szerint a Koránt is teljesen felesleges végig olvasnia annak, aki ismer belőle részleteket. Ha ide idézek 100 random sort belőle, akkor vehetik úgy az olvasók, hogy letudták a Koránt?
"De akarsz velem vitázni csak éppen nem tudsz mert az iszlám tanításába nem tudsz belekötni, a keresztény tanítást pedig nem tudod megvédeni így marad a séretgetés."
Egy egész listám van az iszlám főbb tévedéseiről, amiket magam írtam össze, miközben a vallásoddal foglalkoztam. Csak én nem írom ki őket kényszeresen ezen az oldalon gyűlölködő kérdésekként, mert annak semmi értelme. Ráadásul bizonyítási kényszerem sincs, nem kell a megerősítés sem, hogy igazam van. Nem kell megvitatnom másokkal, mivel nekem bőven elég, hogy én tudom mennyit foglalkoztam ezzel és miért gondolom, hogy szinte 0 az esély rá, hogy az iszlám igaz. Amit pl. nem veszel észre, hogy az iszlám tanítása még akkor is problémás, ha azt feltételezzük, hogy a kereszténység mondjuk Pál idején, kb. 40-50 körül már "elferdült", mivel akikre rálehetne fogni, hogy "az igazi keresztények" azok sem azt tanították, mint az iszlám. Bármennyit is gondolkozom rajta, sehogy nem klappolnak a dolgok. Egyszerűen nincs hely az iszlámnak a kereszténység korai időszakában és pl. ezzel dől az egész vallásod. Tulajdonképpen ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy Jézus kikhez jött, csak zsidókhoz vagy sem, akkor sem azt vallották róla, amit az iszlám tanít. Ha pl. feltételezzük, hogy igazad van és Jézus azt tanította tartsák meg a zsidó szokásokat és nem kötött új szövetséget stb., az sem igazolja az iszlámot, mert ha ezt tovább fejtegetem, akkor az is ellent fog mondani az iszlámnak. Neked egy nagyon speciális mix kellene, amivel én még így egybe, eretneknek nevezett csoportkén sem találkoztam eddig. Kik voltak az "igazi keresztények"? Bökj már rájuk! Hogy sikerült így felszívódniuk? (Ráadásul úgy, hogy elvileg a 7. században, Mohamed idejében még léteztek...) Nem véletlenül nem kardoskodik egy muszlim sem amellett, hogy ez vagy az a konkrét eretnek csoport volt az "igazi kereszténység", mert az öngól lenne. Csak homályosan és általánosságban mondják, hogy "valahol ott voltak" és ezek szerint valahogy elsunnyogtak 600 évig, anélkül, hogy fennmaradt volna róluk bármi is. Szerintem ez elég gyanús és sokkal inkább arra utal, hogy különböző elemek keverednek az iszlámban.
Az meg, hogy te az iszlámot a Bibliával akarod igazolni a fél könyv figyelmen kívül hagyásával és ráakarod erőltetni a véleményedet a keresztényekre, halvaszületett ötlet.
A kereszténységet meg már az oldalra tévedésem előtt is védtem. Ha nyitottabb lennél sokkal értelmesebben tudnánk beszélgetni, de ennek semmi értelme, ezért nem akarok veled vitázni már.
"Ez nem válasz a kérdésre."
Ez válasz. Amúgy a pogányoknak azt mondta Jézus, hogy tartsák be a zsidó törvényeket? Mikor? A századosnak, a kánaáni asszonynak, a samáriai asszonynak ezt mondta?
"A samáriai asszony ezt mondta: Hogyan? Te zsidó létedre tőlem kérsz inni, mikor én samáriai vagyok? Mert a zsidók nem érintkeztek a samáriaiakkal. Jézus így válaszolt: Ha ismernéd az Isten ajándékát, és hogy ki az, aki így szól hozzád: Adj innom! – te kértél volna tőle, és ő adott volna neked élő vizet." Ján 4:9-10 "Jézus így válaszolt neki: Aki ebből a vízből iszik, ismét megszomjazik, de aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne." Ján 4:13-14
Azt mondja, adott volna neki élő vizet, pedig nem zsidó.
"Az asszony így felelt: Uram, látom, hogy próféta vagy. A mi atyáink ezen a hegyen imádták Istent, ti pedig azt mondjátok, hogy Jeruzsálemben van az a hely, ahol Istent imádni kell. Jézus így válaszolt: Higgy nekem, asszony, hogy eljön az óra, amikor nem ezen a hegyen, nem is Jeruzsálemben imádjátok az Atyát. Ti azt imádjátok, akit nem ismertek, mi azt imádjuk, akit ismerünk, mert az üdvösség a zsidók közül támad. De eljön az óra, és az most van, amikor igazi imádói lélekben és igazságban imádják az Atyát, mert az Atya is ilyen imádókat keres. Az Isten Lélek, és akik imádják őt, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk. Az asszony így felelt: Tudom, hogy eljön a Messiás, akit Krisztusnak neveznek, és amikor eljön, kijelent nekünk mindent. Jézus ezt mondta neki: Én vagyok az, aki veled beszélek." Ján 4:19-26
"Pogányokhoz vezető útra ne térjetek, samaritánusok városába ne menjetek be, inkább menjetek Izráel házának elveszett juhaihoz!"
Később mégis maga megy a samaritánusok városába és még tanít is egy samaritánus nőt, akinek ki is jelenti, hogy ő a Messiás.
A híres példabeszédében is egy irgalmas szamaritánus szerepel.
"Amikor Kapernaumba értek, odamentek Péterhez azok, akik a templomadót szedik, és megkérdezték tőle: A ti mesteretek nem fizet templomadót? De igen – felelte. És amikor bement a házba, mielőtt még szólt volna, Jézus megkérdezte: Mit gondolsz, Simon, a földi királyok kiktől szednek vámot vagy adót: a fiaiktól vagy az idegenektől? Miután így felelt: Az idegenektől – Jézus ezt mondta neki: Akkor tehát a fiak szabadok. De hogy ne botránkoztassuk meg őket, menj a tengerhez, vesd be a horgot, és fogd ki az első halat, amely ráakad! Amikor felnyitod a száját, találsz benne egy ezüstpénzt, vedd ki, és add oda nekik értem és érted!" Mát 17:24-27 Akkor tehát a fiak szabadok!!!
("Azután így beszélt Mózeshez az ÚR: Amikor összeszámolod Izráel fiai közül azokat, akiket számba kell venni, adjon mindenki váltságdíjat magáért az ÚRnak, amikor számba veszik, hogy ne érje őket csapás a számbavétel miatt. Mindazok, akik átesnek a számbavételen, adjanak egy fél sekelt a szent sekel szerint, amelyben húsz géra egy sekel. Fél sekel legyen az ÚRnak szóló felajánlás. Mindenki adja meg az ÚRnak szóló felajánlást, aki átesett a számbavételen, húszévestől fölfelé. A gazdag ne adjon többet, és a nincstelen se adjon kevesebbet fél sekelnél, amikor megadjátok az ÚRnak szóló felajánlást váltságdíjul magatokért. Amikor átveszed a váltságdíjat Izráel fiaitól, fordítsd azt a kijelentés sátrában végzett szolgálatra, hogy értetek adott váltságdíjként emlékeztesse az URat Izráel fiaira." 2Móz 30:12-16)
"Keresztelő Jánosig? Ő egy időben élt Jézussal."
De előbb meghalt mint Jézus és ő volt, aki előkészítette az utat Jézusnak.
"A törvényt és a prófétákat Jánosig hirdették, azóta Isten országát hirdetik, és mindenki erőnek erejével törekszik felé." Luk 16:14
"Bizony mondom nektek: az asszonytól születettek között nincs nagyobb Keresztelő Jánosnál; de aki a legkisebb a mennyek országában, nagyobb nála. Keresztelő János napjaitól mostanáig a mennyek országa erőszakot szenved, és az erőszakosok igyekeznek hatalmukba keríteni. Mert valamennyi próféta és a törvény is Jánosig prófétált." Mát 11:11-15
"Erre ő így felelt: „Én kiáltó hang vagyok a pusztában: egyengessétek az Úr útját”, ahogyan Ézsaiás próféta megmondta." Ján 1:23
("Egy hang kiált: Építsetek utat a pusztában az ÚRnak! Készítsetek egyenes utat Istenünknek a kietlen tájon át!" Ézs 40:3)
"Egyébként meg nincs semmiféle ó meg újszövetség. János és Jézus próféták akik kinyilatkoztatásokat kaptak és ezt tanították az embereknek."
A muszlimok szerint. A keresztények szerint meg:
"Hasonlóképpen vette a poharat is, miután megvacsoráztak, és ezt mondta: E pohár az új szövetség az én vérem által, amely tiérettetek ontatik ki." Luk 22:20
"Azután vette a poharat, és hálát adva nekik adta, és ezt mondta: Igyatok ebből mindnyájan, mert ez az én vérem, a szövetség vére, amely sokakért kiontatik a bűnök bocsánatára." Mt 26:27
"Eljön az az idő – így szól az ÚR –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával. Nem olyan szövetséget, amilyet őseikkel kötöttem, amikor kézen fogva vezettem ki őket Egyiptom földjéről; mert ezt a szövetséget megszegték, pedig én voltam az Uruk – így szól az ÚR. Hanem ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni, ha eljön az ideje – így szól az ÚR –: Törvényemet beléjük helyezem, szívükbe írom be. Én Istenük leszek, ők pedig az én népem lesznek. Akkor nem tanítja többé egyik ember a másikat, ember az embertársát arra, hogy ismerje meg az URat, mert mindenki ismerni fog engem, kicsinyek és nagyok – így szól az ÚR –, mert megbocsátom bűneiket, és nem gondolok többé vétkeikre." Jer 31:31-34
"Ezért Jézus jobb szövetségnek lett a kezesévé." Zsi 7:22
"Most azonban a mi főpapunk annyival különb szolgálatot nyert, amennyivel annak a különb szövetségnek lett a közbenjárója, amely jobb ígéretek alapján köttetett. Mert ha az első szövetség hibátlan lett volna, nem lett volna szükség a másodikra. Mert hibáztatja őket, amikor így szól: „Íme, eljön majd az idő, így szól az Úr, amikor új szövetséget kötök Izráel házával és Júda házával; nem olyan szövetséget, amilyet atyáikkal kötöttem azon a napon, amikor kézen fogva kivezettem őket Egyiptom földjéről. Mivel azonban ők nem maradtak meg az én szövetségemben, én sem törődtem velük – így szól az Úr. De ez lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával ama napok múltán kötök – így szól az Úr. Törvényeimet elméjükbe adom, és szívükbe írom azokat, és Istenük leszek, ők pedig az én népemmé lesznek. 11Akkor senki sem tanítja többé így a társát és testvérét: Ismerd meg az Urat! Mivel mindenki ismerni fog engem, a kicsinyek és a nagyok egyaránt. 12Mert irgalmas leszek gonoszságaikkal szemben, és bűneikről nem emlékezem meg többé.” Amikor új szövetségről szól, elavulttá teszi az elsőt, ami pedig elavul és megöregszik, az közel van az elmúláshoz." Zsid 8:6-13
"Így tehát új szövetség közbenjárója lett Krisztus, mert meghalt az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért, hogy az elhívottak elnyerjék az örökkévaló örökség ígéretét." Zsid 9:15
"Több kérdésem is erről szólt."
Sajnos. Igen sajnálatos.
"Ez például igaz Mohamed prófétára."
Csak éppen nem Mohamed a Messiás még az iszlám szerint sem.
"Kezdjük ott hogy Jézus istenségét ami a keresztény vallás alapja, csak kiragadott Bibliai részek félremagyarázásval tudják bizonygatni a keresztények. Ehhez képest amit én teszek az matamatikai pontosságú bizonyítás :)"
"Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és az Ige Isten volt. Ő kezdetben Istennél volt. Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött." János 1:1-2
"Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: ő jött el a világba. A világban volt, és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt: a saját világába jött, de az övéi nem fogadták be őt. Akik pedig befogadták, azoknak hatalmat adott arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek; mindazoknak, akik hisznek az ő nevében, akik nem vérből, sem a test, sem a férfi akaratából, hanem Istentől születtek.
Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal. " Ján 1:14
"Istent soha senki sem látta: az egyszülött Isten, aki az Atya kebelén van, az jelentette ki őt." Ján 1:18
"Jézus így válaszolt: „Bizony, bizony, mondom nektek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.”" Ján 8:58
"Ugyanmár. Miért nem ment Jézus akkor más népekhez tanítani? A zsidók egyébként is meg akartál ölni."
Mert a zsidóknak kellett prédikálnia először. Ők voltak az elsőszülöttek a nemzetek között. És egyébként sem a népek próféciái teljesedtek be, hanem a zsidóké. A népek először nem tudtak volna vele mit kezdeni. A zsidóknak kellett felismerniük, hogy ő a Messiás, akit ők vártak, a zsidó próféciáknak kellett beteljesednie. Betöltötte a törvényt, elvette az átkot, így már hirdetni lehet a megváltást és a kegyelmet mindenkinek.
"Mert azt mondom, hogy Krisztus a zsidóság szolgájává lett Isten igazságáért, hogy megerősítse az atyáknak adott ígéreteket, a népek pedig irgalmáért dicsőítsék Istent, amint meg van írva: „Ezért magasztallak téged a népek között, és nevednek dicséretet éneklek.” " Róma 15:8-9
"Jézus ezt mondta az asszonynak: Hadd lakjanak jól először a gyermekek, mert nem jó elvenni a gyermekek kenyerét, és odadobni a kutyáknak." Márk 7:27 Előbb! Időrendi sorrend.
"Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt a föld végső határáig." ApCsel 1:8
"Vagy szerinted az renden van hogy Jézus előbb azt mondja csak a zsidókhoz jött, azt meg hogy bocsi, eszembe jutott hogy mindenkihez jöttem, de ki sem tette a lábát Júdea területéről." Kitette. Szamáriában és Galileában is járt. Főnicia területén is járt (Tírusz és Szidón vidékén). Bár igaz, hogy nem ment olyan missziós útra, mint az apostolok, mivel az már az ő feladatuk volt.
"Annak nevezem, hogy először a zsidoknál adott feladatot Krisztus a téritésre. Az csusztatás tőled hogy egyik napról a másikra. Évek tehettek el, hiszen a világ népeinek téritését már a feltámadott Krisztus mondja. Azaz a két állítás között megfeszitették és meghalt."
Milyen évekről beszélsz? Keresztények szerint Jézus összesen max 2-3 évet prédikált.
"Sőr!! Abból is így láthatod hogy igaz az állítás mert így is történt, mentek a tanítványok és teritettek idegen népek között."
Ez már csak a keresztény hamisítás. Valójában nem tudjuk mit tettek az igazi tanítványok és nem is ők írták az Újszövetség könyveit.
"Nyilván ha a mi közös Allahunk nem akarta volna akkor nem sikerült volna a Római Birodalomban egyeduralkodová tenni a keresztény vallást. De Allah akarta, tehát ez nem hamisítás."
Te tényleg ennyire hülye vagy? Ha valami megtörténik az szerinted jó és Allah akarta hogy így legyen? A nácizmus is elterjed egy időben. Akkor szerinted ez is jó és Isten akarata? Ennyi eszed van? Allah egyáltalán nem akarja hogy rossz dolgok történjenek de engedélyezi mert így működik a szabad akarat.
"Hanem a te kibuvod, hogy ugy csavard ki és értelmét az allitásokat, ahogy neked éppen a prekoncepciodba elfér és jól jönne neked. Szóval ne menjél Allahhal szembe."
Te mész Allahal szembe, nem én. A Tízparancsolat egyértelműen kimondja az egyistenhitet és hogy ne imádj semmit ami a földön jár de ti keresztények mégis a földön járó Jézust imádjátok. Az általam idézett Bibliai versek bizonyítják, Jézus csak a zsidókhoz érkezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!