Keresztények miért mondják hogy az iszlám egy sátáni vallás?
Vidiripi
- Egy muszlim megakarja győzni a keresztényeket arról hogy a keresztényeknek ölniük kell.
De a keresztények ezt még sem teszik Jézus példájából adódóan!
Keresztény=Krisztus követő
- Muszlim barátunk azt állítja hogy az iszlám az békés!
De még is egyre másra termeli ki azokat a terroristákat akik
merényleteket követnek el a Koránra és Allahra hivatkozva!
És ugyan ennek az iszlám vallásnak a terméke az is hogy vallásháború folyik a szunniták és a síiták között!
- Ugyan olyan merényleteket elkövetve egymás ellen. Muszlim a muszlim ellen!
Muszlim barátunk lehetséges hogy nem tud róla!
- Követeléseik nagy részét teljesítette a szaúdi király!
És nem ítélte el őket egyértelműen az uléma sem! Ebben az is szerepet játszott hogy a lázadók köreiben olyan is voltak akik korábban az ulémában lévő emberek tanítványai voltak!
- Az iszlám a legszigorúbban tilt bármilyen erőszakot a mekkai nagymecset megszentelt területén.
Csak egy példa!
- Még a gyomnövényeket sem lehet csak úgy kihúzgálni. Külön szertartása van a dolognak!
És még is mindezek ellenére az iszlám legszentebb helyén túszejtés, harcok, véres erőszak vette kezdetét!
Sok halottal, és természetesen az épületekben is jelentős kár keletkezett mert robbantottak is!
- De a legjobb rész most jön!
A szaúdi kormányerők nem bírtak a lázadókkal! És külföldi pontosabban francia segítséget kértek!
Ez tényleg elképesztő! Az egy igaznak kikiáltott isten, legszentebb helyét nem tudták visszafoglalni külföldi segítség nélkül!
- Jézus megmondta hogy lerombolják a templomot, kő kövön nem marad!
És így is történt! Viszont nincs is szükség templomra, persze a zsidók ezt másképp gondolják de hibása!
- Tehát francia katonák segítenek visszafoglalni a legszentebb helyet!
Nem muszlim személy még Mekkába sem léphet be nem hogy a mekkai nagy mecsetbe. Most azért Mekkába bemehettek a francia katonák.
A francia segítségnek köszönhetően, az ostrom sikeres és sok lázadót elfognak. Büntetésük halál és lefejezik őket! (ez a lefejezés ismerős)
Az iszlámban folytonos a fizikai harc. Saját híveik ellen is de mindenki más ellen is. Nincs béke az iszlámban!
Aztán hogy milyen dolgok történnek még a nagy mecsetnél azt nem is sorolom!
"Nekünk keresztényeknek maga a Szent Ég mondta, hogy Krisztusra hallgassunk és ne Mózesre"
Szerinted Mózse mást tanított mit Jézus? Isten elküldi Mózest, aztn megjelenik Isten személyesen és mást tanítít? Ez így szerinted logikus?
"Krisztusra hallgatunk, nem Mózesre, és rád sem, aki kiragad a Bibliából szövegeket és bizonyítani akarja azt hogy keresztényeknek kötelező lenne bizonyos esetben megőlni fiaikat."
Mondtam már. Még ha azt isd állítod hog rátok keresztényekre ez a törvény nem vonatkozik, akkor is egy oyan Istenben hisztek aki megparancsolta hogy öld meg a saját gyeremeked ha másban hisz.
"Sajnos evvel magad bizonyítottad be hogy az a könyv amiben te bízol sátáni eredetű, mert ezek szerint rossz gondolkozásra tanít téged, arra hogy fogadjunk el tőled, a te értelmezésed szerint, egy gyilkos tanítást, hogy öljük meg fiainkat, mert te önkényesen a keresztényekre vonatkoztatod Mózest."
A Korán lenne a sátáni eredetű? A te Bibliád azt írja öld meg a saját gyeremeked ha másban akarhinni, a Korán meg vallásszabadságot tanít. Akkor melyik a sátáni eredetű?
"Mózes és Illés és a Krisztus tanítványai hallgassák Krisztust! Nem fordítva!"
A keresztény verziót a zsódók is elutastják mert bálványimádásnak tekintik Jézus istenségének tanítását.
"Súlyos kontárságot művelsz a Bibliával iszlám hívő. Felbújtasz gyilkosságra ha halgatnának Biblia értelmezésedre."
Nem bújtok fel gyilkosságra te retardált. A te Bibliádát értelmezem.
"#214 Tehát ha jól értem, amit az Oszmán kalifátus csinált, az nem dzsihád, köze nincs az iszlámhoz, "
Az iszlám nem tanít olyat hogy indulj és hódíts meg más országokat. Az oszmánok ezt tették de még ők sem kényíszítették rá senkire erőszakkal az iszlám vallást.
"de amit az USA csinál, aminek az alkotmányába be van írva, hogy szekuláris állam, azért a keresztények a hibásak szerinted? Ha ezt komolyan elhiszed magadnak, akkor nem érdemes vitatkozni veled, téged nem érdekelnek az észérvek."
Az USA azt teszi amit a Biblia előír. Gyilkolja a más vallásúakat. Hiába írja hogy az USA alkotmányában hogy szekuláris állam, az USA-t vallási fanatikus keresztények vezetik. Vallási alapon támogatja Izraelt akik szintén népirtást követnek muszlimok ellen. Nekem ezt nem akarod elhini de akkor nézd meg ezt a kérdést. Egy keresztény írta ki és számonkéri hogy sok kerestzény nem támogatja Izrael arabok elleni háborúját:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
"Szemmel láthatóan semmit. Engem nem érdekelsz tovább. Annyira nem vagy hajlandó, hogy egy evangéliumot elolvass és ami ennél is megdöbbentőbb, hogy még azt sem látod ez miért probléma."
Ha lesz időm lehet elolvasom, de semmi nem fog változni.Ha semmi fogalmam nem lenne a keresztény vallásról jogos lenne amit mondasz, de láthatod hogy jól ismerem.
"Szerintem fogalmad sincs, hogy miről beszélsz, még azt sem érted amit én írok és én belefáradtam ebbe. Mindig próbálok veled szépen, értelmesen beszélni, de hiába. Nem tudom megcáfolni? Csak tudnám mire vagy ennyire elszállva magadtól? Ha másnak azt mondtam volna, előbb olvasson el legalább egy evangéliumot mielőtt leáll velem vitázni, már rég elszégyellte volna magát és elolvassa. Az egész hozzáállásod komolytalan."
Ha csak ennyit tudsz ismételgetni akkor tényleg nincs értelme beszélni. Ha viszont bibliai versekkel és logikus magyarázattal próbálod cáfolni az állításaimat, akkr beszélhetünk.
"Szerinted minek válaszolgassak neked oldalakon keresztül, amikor te a kisujjadat sem vagy hajlandó mozdítani? Mindenkinek megköveteled az idejét és figyelmét, elvárnád, hogy részletes elemzéseket adjanak neked, de te cserébe nem adsz semmit és minden egyes megnyilvánulásod arról tanúskodik, hogy nem érdekel az egész."
Ha én állítok valamit a keresztény vallásról, nem az kellene hogy legyen a válasz részetekről hogy olvassam el a Bibliát. Ez nem válasz. Ha valaki az iszlámról állít valami téveset, Korán versekkel tudom bizonyítani hogy valótlant állít.
"Úgy idézel a Bibliából, hogy majd leszakad az ég, annyira kiforgatod, de a magad szemében egy zseni vagy és minden kritikán fel vagy háborodva. Mégis minek foglalkozzak veled tovább?"
Amit én teszek az nem kiforgatás. Ezek a népirtásra felszólító veresek például egyértelműek és vállalhatartlanok még akkor is ha azt mondjátok ezek keresztényekre nem vonatkoznak. A próféta Jézus pedig simán megállja a helyét. Nem kell ehhez a Bibliában kiforgatni semmit. Az iszlám szerinti ima is nagy mértékben kiolvasható a Bibliából. Ha a keresztények kiolvassák Jézus Istenségét a Bibliából úgy hogy Jézus nem is állított ilyet és egy rakás verssel ellentétes akkor az én értelmezéseim simán elfogadható kellene hogy legyen egy keresztény számára.
Na a keresztények viszont tényleg kiforgatják a Korán parancsait. Ez egyébként nem zavar?
#223 Az oszmánok jizyah adót vetettek ki a más vallásúakra, a 20. században pedig népirtást rendeztek a keresztény örmények ellen. Nem is csoda, hogy nem sajnálták megölni őket, mert amúgy sem tekintettek emberként rájuk, ahogy a Koránban meg van írva, ők a legrosszabb teremtmények (98:6), vagyis rosszabbak mint a kutyák, a sertések, patkányok vagy a csótányok.
"Az USA azt teszi amit a Biblia előír. Gyilkolja a más vallásúakat."
A Biblia nem írja ezt elő.
"Hiába írja hogy az USA alkotmányában hogy szekuláris állam, az USA-t vallási fanatikus keresztények vezetik."
Kik? A kultúr-marxizmust propagáló demokrata elit? Vagy a wall street-i tőzsde cápák? Vagy a multik? Esetleg a bankárok? Szerinted ők keresztények? Mert ezek irányítják az USA-t.
"Vallási alapon támogatja Izraelt..."
Nem igaz. Az USA geopolitikai okok miatt támogatja Izraelt. A kurdokat is támogatják, pedig azok szinte mind muszlimok.
"Nekem ezt nem akarod elhini de akkor nézd meg ezt a kérdést. Egy keresztény írta ki és számonkéri hogy sok kerestzény nem támogatja Izrael arabok elleni háborúját:"
Ez a kérdező a keresztények szóvivője szerinted, vagy mi? Mi van a palesztin keresztényekkel, szerinted azok is Izraelt támogatják?
"az USA-t vallási fanatikus keresztények vezetik."
Ő valszeg azt akarta írni, hogy az USA-t protestánsok alapították és rendezték be, és egy neoprotestáns állam az egész. Ami igaz. De ettől ez még nem egy teokrácia, mint Szaúd-Arábia vagy Irán. Attól, hogy mindenki névleg valami felekezet tagja, attól még nem lesznek vallási fanatikusok, bár tény, hogy elég furán állnak a valláshoz európai szemmel.
"223 Az oszmánok jizyah adót vetettek ki a más vallásúakra,"
A más vallásúaknak szerinted nem kell beleadni a közösbe? :) A sok agyhalott mindig ezzel jön de bele sem gondol. A keresztények kaotak volna adómentességet? :)
"a 20. században pedig népirtást rendeztek a keresztény örmények ellen."
Ez hazugság. A világ 90%-a nem is tekinti népirtásnak.
"Nem is csoda, hogy nem sajnálták megölni őket, mert amúgy sem tekintettek emberként rájuk, ahogy a Koránban meg van írva, ők a legrosszabb teremtmények (98:6), vagyis rosszabbak mint a kutyák, a sertések, patkányok vagy a csótányok."
Ezt már ezerszer megcáfoltám. A Korán megkülönbözteti az igaz hívő keresztényeket, akik egyenlőek a muszlimokkal és a szentháromsághívő hamis keresztényekkel akik a hamisított vallást követik.
"A Biblia nem írja ezt elő."
Akkor ez mi? És tengernyi ilyen vers van a Bibliában:
Sámuel 15:18 szerint pedig „azután ezzel a megbízással küldött utadra az Úr: Menj, és irtsd ki a vétkes amálékiakat, harcolj ellenük, míg csak nem végzel velük!”
Mózes 4 31:17-18. Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket, s ugyanígy öljétek meg az összes olyan asszonyt is, aki már volt együtt férfival. De a fiatal lányokat, akik még nem voltak együtt férfival, hagyjátok magatoknak életben."
"Kik? A kultúr-marxizmust propagáló demokrata elit? Vagy a wall street-i tőzsde cápák? Vagy a multik? Esetleg a bankárok? Szerinted ők keresztények? Mert ezek irányítják az USA-t."
Biden saját bevallása szerint katolikus, az elődje Tump pedig protestáns. Izraelt pedig mindenben támogatják pusztán vallási alapon. Ott van a hitgyülis keresztény kérdése ami mindent bizonyít.
"Nem igaz. Az USA geopolitikai okok miatt támogatja Izraelt."
Az USA-nak semmiféle geopolitikai haszna nincs Izrael támogatásából. Sőt, hatalmas nagy veszteség. A közel-keleti háborúi hatalmas anyagi, emberi, és erkölcsi veszteséget okoztak az USA-nak. Geopolitikai szempontból az USA-nak a muszlim országokat szövetségesnek kellene tekintenie Kína és Oroszországgal szemben, viszont pont fordítva van és ellenségnek tekinti, mert vallási fanatikusok vezetik.
"A kurdokat is támogatják, pedig azok szinte mind muszlimok."
A kurdokat csak azért támogatja az USA hogy felforgassa a muszlim országokat és feldarabolja.
"Ez a kérdező a keresztények szóvivője szerinted, vagy mi? Mi van a palesztin keresztényekkel, szerinted azok is Izraelt támogatják? "
Ez a keresztény igazolja amit állítok.
Ahogy mondtam az USA-t vallási fanatikus keresztények irányítják és csak saját irányzatuk érdekli őket, nem a közel-keleti helyi keresztények.
A közel-keleti keresztények is engem igazolnak. a Nyugati keresztény világot teszik felellősé az ISIS féle terrorszervezetek létrehozásáért és kijelentik hogy a közel-keleti muszlim országok vallójában védik a helyi keresztényeket.
Azt állítod hogy én hazudok. És akkor a közel-keleti keresztények is hazudnak?
"Ha lesz időm lehet elolvasom, de semmi nem fog változni."
Ez csak kifogás. Bőven van időd, ha arra van időd, hogy itt írogass. Egy evangéliumot lassan végigolvasni vagy végighallgatni kb. 2,5-3 óra. Az a film csak azért 4 órás, mert egy film és vannak jelenetek, amikor nem is beszélnek. Ez azt jelenti, hogyha napi 15 percet töltenél mondjuk Máté evangéliumának az olvasásával, kevesebb, mint 2 hét alatt befejeznéd. Ezzel szemben már legalább 2 éve itt írogatsz úgy, hogy még csak bele se kezdtél. Máté evangéliuma 28 fejezet. Csupán napi két fejezettel is megvan pontosan két hét alatt. Ennyit meg olvasol azáltal is, hogy az ittlévő válaszokat végigolvasod, arról az időről meg nem is beszélve, amíg még megírod a válaszaidat is rájuk. Ennyit arról, hogy nincs időd.
"Na a keresztények viszont tényleg kiforgatják a Korán parancsait. Ez egyébként nem zavar?"
Ha téged zavar, hogy olyanok idézgetnek rosszul a Koránból, akik nem is olvasták és nem is értik, akkor talán eltudod képzelni, hogy mit érzek én.
"A más vallásúaknak szerinted nem kell beleadni a közösbe? :) A sok agyhalott mindig ezzel jön de bele sem gondol. A keresztények kaotak volna adómentességet? :)"
Ugyan akkora adót kellett volna befizettetni a más vallásúakkal, mint a muszlimokkal.
"A világ 90%-a nem is tekinti népirtásnak."
Az ez a hazugság.
"Ezt már ezerszer megcáfoltám. A Korán megkülönbözteti az igaz hívő keresztényeket, akik egyenlőek a muszlimokkal és a szentháromsághívő hamis keresztényekkel akik a hamisított vallást követik."
Nem cáfoltál meg semmit. Ha igaz is amit mondasz, az csak annyit jelent, hogy a szentháromsághívő keresztényekre érti a Korán, hogy ők a legrosszabb teremtmények, vagyis rosszabbak mint a kutyák, a sertések, patkányok vagy a csótányok. Az örmények is szentháromsághívő keresztények, vagyis az alapján amit mondasz, a legrosszabb teremtmények a Korán szerint.
"Akkor ez mi? És tengernyi ilyen vers van a Bibliában:"
Mi pedig már ezerszer elmondtuk, hogy ezek a versek hívők egy adott csoportjának szólnak egy konkrét időben, egy konkrét szituációban. A mai hívőkre nem vonatkoznak, a mai hívőkre az Újtestamentum vonatkozik.
"Biden saját bevallása szerint katolikus, az elődje Tump pedig protestáns. Izraelt pedig mindenben támogatják pusztán vallási alapon. Ott van a hitgyülis keresztény kérdése ami mindent bizonyít."
Egy magyar hitgyülis keresztény alapján az egész USA-t minősíted?
"Az USA-nak semmiféle geopolitikai haszna nincs Izrael támogatásából. Sőt, hatalmas nagy veszteség. A közel-keleti háborúi hatalmas anyagi, emberi, és erkölcsi veszteséget okoztak az USA-nak."
Nem igaz, az USA érdeke a polgár háború, mert akkor ki tudja csempészni az olajat, mert nem rájuk figyelnek.
"Geopolitikai szempontból az USA-nak a muszlim országokat szövetségesnek kellene tekintenie Kína és Oroszországgal szemben, viszont pont fordítva van és ellenségnek tekinti, mert vallási fanatikusok vezetik."
Hamarabb a muszlim országokat vezetik vallási fanatikusok, pl. Pakisztánt, Afganisztánt, Iránt, több öböl országot, stb. A közép-ázsiai muszlim országok pedig Moszkva szövetségesei.
"A kurdokat csak azért támogatja az USA hogy felforgassa a muszlim országokat és feldarabolja."
Nem hiszem, hogy emiatt, de ha igen, ez egy politikai, nem vallási ok.
"Ez a keresztény igazolja amit állítok."
Ez a keresztény igazolja, hogy az USA-t a keresztények irányítják?
"Ahogy mondtam az USA-t vallási fanatikus keresztények irányítják..."
Igen ezt már mondtad, csak nincs igazad.
"...és csak saját irányzatuk érdekli őket, nem a közel-keleti helyi keresztények."
Mivel nem keresztények, az USA vezetőit nem is érdeklik a közel-keleti keresztények.
"Ahogy mondtam az USA-t vallási fanatikus keresztények irányítják és csak saját irányzatuk érdekli őket, nem a közel-keleti helyi keresztények.
A közel-keleti keresztények is engem igazolnak. a Nyugati keresztény világot teszik felellősé az ISIS féle terrorszervezetek létrehozásáért és kijelentik hogy a közel-keleti muszlim országok vallójában védik a helyi keresztényeket.
Azt állítod hogy én hazudok. És akkor a közel-keleti keresztények is hazudnak?"
Szerintem is a Nyugat a hibás. Te csak azt hazudod, hogy keresztények irányítják a Nyugatot. Szerintem meg oligarchák, tőzsde cápák, bankárok, multik, neo-liberálisok és kultúr-marxisták irányítják. A fogyasztó társadalom ezeknek a pszichopatáknak a hasznos hülyéi. Ha az emberek az Evangélium tanításának megfelelően járnának el, nem itt tartanánk.
222 "Szerinted Mózse mást tanított mit Jézus? Isten elküldi Mózest, aztn megjelenik Isten személyesen és mást tanítít? Ez így szerinted logikus?"
Mózes ellen saját népe lázadozott, éppenhogy csak megkapták a tízparancsolatot. Nagyon merev agyad lehet, ha nem tudod - vagy éppen semmit sem tudsz a Biblia összefüggeseiről. Néhány ezer év telt el Mózes és Krisztus között.
Mózes megkapta a törvénytáblát, amiben ez is állt NE Ölj. ENNEK ellenére - szájadba rágom - a fegyelem fenntartása érdekében, hogy inkább kevesebb haljon meg a népből, minthogy Isten megharagudjon és az egész népet eltörölje halálbüntetések EMBERI törvényeit hozta a saját népe között.
Ez a gondolat még Krisztus elítélésekor is fennállt: a főpap azt mondta Krisztust elítelve, inkább egy haljon meg, mint az egész nép Isten álltál.
TEHÁT A FŐPAP IS és Mózes is kibujt Isten adta törvénytől, hogy ne ölj!
Ezt nem lehet, se zsidónak, se Mózesnek aki fiatalkorában eleve megölt egy egyiptomit, se a muszlimnak sem lehet kibujnia, hogy a haragja okán csak annyit mond szent háborút hirdetnek! És nosza lehet őlni. Nem Mózes, nem zsidó, és nem muszlim és nem Mohamed! Egyáltalán nem lehet őlni ez a mindenkire vonatkozó kibujhatalan, szigorú isteni parancs. Nincs kivétel, nincs szent bosszú, nincs Istenre hivatkozás, mert két szóban meghagyta nekünk jó korán Isten: Ne ölj! Aki kibujik bűnös marad akár keresztény, bárki a világon.
Krisztus mit mondott amikor a népharag meg akarta ölni, kövezni a hűtlen asszonyt? "Az vesse rá az első követ aki bűntelen köztetek." És mivel mindenki bűnös volt senki nem kezdte el a megkövezést. És ha lett volna bűntelen köztük, az meg nem lesz olyan hülye hogy bűnbe esik elveszti bűntelenségét hogy hozzájárult egy kivégzéshez.
Mikor elodalogtak, elejtve kövekeiket, Krisztus odalépett és azt mondta, ha ők sem ítéltek el asszony én sem itellek el, menj és ne vétkezz többet!
Láthatod, hogy Krisztus sz élet embere, nem s halálé.
Krisztus SOHA nem járult hozzá, semmilyen gyilkos törvény, vagy cselekedethez! ELLENKEZŐLEG!
Ő az életet hirdette, gyógyitott, halottakat támasztott fel és arról tanított, hogy van élet a halál után.
Ha meg ezek után is kitartasz a logikád szerint, hogy a gyermekgyilkosságot támogatta Krisztus úgy kizárólag a négy evangéliumban megtalálható idézetekkel felelhetsz, BIZONYÍTHATSZ, minden más mellébeszélés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!