Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért mondják...

Keresztények miért mondják hogy az iszlám egy sátáni vallás?

Figyelt kérdés
Láttam videót amiben egy volt apáca (áttért az iszlámra), beszél és azt mondja azt tanította neki az valamelyik keresztény egyház hogy az iszlám egy sátáni vallás. Ez nem egyedi eset sajnos. Gyakran láttam, hallottam ilyen megnyilvánulásokat keresztényektől. Olyat is hogy az mondják aki elolvassa a Koránt azt megszállják a démonok. Miért terjesztik ezeket a valótlan, sértő, hamis rágalmakat keresztények, az egyházak közreműködésével. És miért pont az iszlámról? Sok mindenben nem értünk egyet de mi muszlimok is ugyanabban az Istenben hiszünk mint a keresztények. Sok a közös próféta, a tanítás. Más vallásokat nem támadnak így a keresztények vagy lehet hogy igen, de én nem tapasztaltam.

2022. febr. 3. 12:38
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
 191/481 anonim ***** válasza:
90%

Vidiripi

"A világ többi részén élő emberek azt sem tudják kik a zsidók még ma sem."

Irreleváns! Mi se ismerünk minden indián törzset Dél-Amerikában!

2022. febr. 17. 23:02
 192/481 anonim ***** válasza:
0%

"Nem akarja ő elolvasni, csak okoskodni szeret róla. Tudálékos, hülye f*szfej."

Hát visszajöttél? :)) Nem tartot sokáig. Nagyon fájhat az igazság :)

"Csak úgy tesz, mintha érteni akarná a kereszténységet, de valójában nem akarja ő érteni, csak ellentmondásokra vadászik, hogy bizonyítsa a már kész elméletét, amitől semmi esetre nem tágít."

Már réges régen megértettem a keresztény tanítást és hamisított vallásnak tekintem.

"Valszeg kisebbségi komplexusa van a kereszténységgel szemben, amiben az ő vallásával ellentétben meg tudott maradni a tudományos haladás, és ezért képes volt létrehozni a legfejlettebb civilizációkat, miközben ők megragadtak az ókorban."

A kereszténység semmiféle tudományos fejlődést nem hozott. Ellenkezőleg. Hatalmas visszaesés történt és maradt is ezer évig. Csak az egyház visszaszorításával indult meg a fejlődés Európában. Ellenben az iszlám hatalmas fejlődést hozott és az iszlám világ vált a föld tudományos központjává. Ezt is mondtam már hogy keresztényeknél ha a tudományos fejlettség a téma akkor Európa keresztény, de ha a rémtettek, háborúk akkor persze Európa nem keresztény.

Kisebbségi komplexus persze :) Szerinted ha akartam volna akkor nem lennék keresztény? :) Vagy bármilyen más vallású? Vagy ateista?

"Mert az ő koránja, na az bezzeg annyira isten szava, hogy két értelmes mondat nincs kb. benne, és egy darab önálló gondolat sem. Komolyan, olvass bele, minden lapon ugyanazt fogod találni."

Biztos kiment a fejedből hogy a legutóbb már kiderült, sosem olvastad a Koránt :)

2022. febr. 17. 23:05
 193/481 anonim ***** válasza:
95%
Ha nem érted, hogy Jozsué honfoglaló volt, mint például a törökök Konstantinápolynál, akkor te nem érted azt hogy mi az a honfoglalás, mivel jár?! Egyedi eset. (Felfogtad?) Nem általános törvény (megértetted?) Hanem a honfoglaló Jozsué kiméletlensége. (eljutott az idézeteddel kapcsolatban a lényeg a központi agyadba, ahol az összefüggéseket megérti egy átlagos európai hogy egyedi esetről van szó, amit idéztél?)
2022. febr. 17. 23:11
 194/481 anonim ***** válasza:

"A többi válaszod is csak üres fecsegés. Te sem azt nem akarod megérteni, amit a Biblia ír, sem azt, amit én írok. Túlságosan a saját szemszögedből gondolkozol és túlságosan szórakoztat téged ez a vita ahhoz, hogy érdemben foglalkozz azzal, amit válaszolnak neked. Így viszont soha nem fogunk egyről a kettőre jutni."

Én azt értelmezem amita Biblia ír. Márpedig abban a versben hívő emberkről van szó akik Jézus nevében tesznek jót. Ez pedig nem lehet más mint a vallásos keresztények. Nem azt írja a vers hogy csak hisznek benne de nem tesznek semmi jót. Azt írja hisznek benne és jókat is tesznek mégis Jézus határozottan elhatárolódik tőlük és gonosztevőknek nevezi őket. Világos hogy valami alapvető probléma van velük. Ez pedig logkius hogy az egyistenhit megszegése ami a legalapvetőbb. Látod, értelmezem a szöveget és teljsen logikus amit állítok. Te viszont még mindig az egodat előrébb helyezed mit az igazság. Képzeled el hogy mennyire fogod sajnálni hogy tisztában voltál az igazsággal, az orrod előtt volt, de te nem azt választottad mert az egod fontosabb volt.

2022. febr. 17. 23:15
 195/481 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Kisebbségi komplexus persze :) Szerinted ha akartam volna akkor nem lennék keresztény?"

Nem akartál az lenni! Ez világos!

Egyértelmű hogy van komplexus!

- A Koránban nincs prófécia, beteljesedett prófécia meg főleg nincs!

- Nincs benne csodatétel, Mohamed egyetlen csodát sem tudott tenni. Jézus tanítványai kaptak hatalmat!

A Koránban Mohamed senkit nem gyógyított meg nem is támasztott fel. Jézus támasztott fel holtakat és számtalan embert meggyógyított!

A Korán önmagában nem értelmezhető nagyon sok esetben csak akkor ha a megfelelő hadisszal társítva van!

2022. febr. 17. 23:38
 196/481 anonim ***** válasza:

"Nem tudom miért erőlteted."

Hát ez elég szomorú. Még annak a jelentőségét sem érted, hogy miért kérem, hogy legalább 1 db evangéliumot olvass el?

Egyébként komolyan, akkora nagy áldozat ez neked? Még ennyire sem vagy képes? Fel se tűnik ez mekkora tiszteletlenség a részedről? Én válaszolgassak neked oldalakon keresztül, az időmet áldozzam arra, hogy veled beszélgessek, te viszont még annyira sem vagy hajlandó, hogy egyáltalán elolvass egy 1 db könyvet a Bibliából, amit még egy műveltebb ateista is olvasott már életében legalább egyszer, hiszen 2000 év történelmére, művészetére volt hatással...

Én eltudtam olvasni a Koránt, hogy értelemesen tudjak beszélni a muszlimokkal és értsem miről van egyáltalán szó... de szerinted én vagyok a hazug keresztény, aki felett te mérföldekkel állsz.

Elárulok valamit. Máté evangéliumát olvastam a legtöbbször a Biblia valamennyi könyve közül. Nem akarom elhinni, hogy úgy akarod nekem magyarázni a benne leírtakat, hogy el sem olvastad, sőt még megvagy döbbenve, hogy egyáltalán ilyet kérek tőled.

"De, pontosan ezt gondolom mert ez következik a megfogalmazásból."

Ha neked ez következik a megfogalmazásból, akkor ez van. Én feladtam.

"másrészt azt mondja a tettek is számítanak tehát nem elég csak hinni ahogy sok keresztény állítja, hanem hit+jócselekedet kell ahogy az iszlám tanítja."

A hit és a cselekedetek összetartoznak. Még azok sem, akik a hitre helyezik a hangsúlyt sem azt tanítják, hogy a hitet nem kell cselekedeteknek kísérniük. "A hit halott önmagában." Jak 2

Neked az valami berögződésed, hogy a kereszténység azt tanítja, hogy azt csinálhatsz, amit akarsz. Nem erről van szó. A "hit által van üdvösség" vagy "hit és cselekedetek által" kérdéskörben nem az a lényeg, hogy akik a hit általi üdvösségben hisznek, azok azt hiszik, hogy azt csinálhatnak, amit akarnak. Aki igen, az valamit nagyon félreért.

Mivel nincs kedvem erről írogatni, tessék pl.:

"Az őszinte megtérés élménye a Jézus Krisztusba vetett hit által elkerülhetetlenül jó cselekedeteket eredményez (Efezus 2:10). A cselekedetek a hit bizonyítékai és megnyilvánulásai (Jakab 2:18). A hit cselekedetek nélkül haszontalan (Jakab 2:20) és halott (2:17), vagy más szóval, egyáltalán nem valódi hit. Az üdvösség egyedül hit által a miénk, de ez a hit soha nem jár egyedül."

[link]

2022. febr. 17. 23:48
 197/481 anonim ***** válasza:
90%
Vidrippi leírta neked, azokat a pontokat amitől a Korán nem nevezhető Szent Könyvnek, hanem egy viselkedési tankönyv.
2022. febr. 18. 06:39
 198/481 anonim ***** válasza:
90%

Vidiripi

A muszlimok a mekkai zarándoklat során szimbolikusan megkövezik a Sátánt! Kissé abszurd még akkor is ha szimbolikus!

Jézus legyőzte a világot, Sátánt is!

Ó és Újszövetség amit annyit emlegetsz!

A Koránban is van ó és új hiszen Mohamed, koppintotta a főbb dolgokat!

Mohamed hogyan oldotta meg ezt a Koránban?

Íme:

És ha eltörlünk egy áját, vagy elfeledtetjük azt, annál jobbat vagy ahhoz hasonlót hozunk helyette. Vajon nem tudjátok, hogy Allah mindenek felett Hatalmas? (2:106)

Folyton hazugnak nevezed a keresztényeket!

- Mit ír a Korán?

"De azért, mert megszegték a szerződésüket, megátkoztuk őket, és a szívüket keménnyé tettük.Megváltoztatják a szavakat értelmükben, és elfelejtik egy részét annak, amire emlékeztették őket. És soha nem fog megszűnni az, hogy árulást fedezz fel a részükről, kivéve kevesektől közülük. De bocsáss meg nekik, és nézd el. Bizony, Allah szereti a jótevőket." (5:13)

Hol a megbocsájtásod az elnézésed amire maga Allah szólít fel a Koránban.

- Mivel is vagy te jobb? Hiszen a saját érthetőbb, logikusabb vallását sem követed. Állításod szerint muszlim vagy! Még sem úgy viselkedsz!

"Ti, akik hisztek! Ne válasszátok a zsidókat és a keresztényeket közeli barátaitoknak. Ők egymásnak a közeli barátai. És aki közületek közeli barátainak választja őket, az bizony közülük való. Bizony, Allah nem vezeti a bűnösök (igazságtalanok) népét." (5:51)

- Kommentár nélkül!

De a legfontosabb hogy nem Mohamed írta le a szúrákat. Az írnokai pedig mindenfélére felírták azokat!

Papiruszszeletekről, lapos kövekről, pálmalevelekről, lapockacsontokról, állati bordákról, bőr- és fadarabokról.

Mohamed halála után ezek lettek összegyűjtve és kiegészítve azzal amit az emberek még mondtak.

- És mit lehet olvasni a Koránban?

És nem küldtünk úgy Küldöttet vagy prófétát előtted, hogy amikor hirdette az üzenetet, a Sátán ne dobott volna a hirdetésébe félreérthető dolgokat. De Allah eltörli azt, amit a Sátán dob bele, aztán Allah megerősíti az Ő ájáit. És Allah mindent tud, Bölcs.

(22:52)

A Sátán képes volt beleszólni a hirdetett üzenetbe? Van hatalma beleszólni Allah üzenetébe. Milyen isten ez az Allah ha ennyire nincs hatalma?

- Vagy maga Mohamed sem volt benne biztos hogy amit kapott az Istentől van!

Főleg hogy tudjuk azt is, történelmi tény hogy bizony Korán változatokat semmisítettek meg! Az egyik kalifa parancsára!

Nem tudjuk mi állt ezekben. Ha megmaradtak volna akkor összelehetne hasonlítani de így nem lehetséges!

Ezek után mi garantálja hogy a Korán isteni kinyilatkoztatás?

Semmi! Sőt ahogy a kérdés is utal rá egyre több dolog arra hogy ez egy sátáni alkotás!

2022. febr. 18. 12:29
 199/481 anonim ***** válasza:

"Én mindig adok esélyt a keresztényeknek hogy megmagyarázzak azokat verseket. És neked is. Például szerinted ez a Bibliai vers milyen kontextusban elfogadható?

És megöltek mindent, ami csak volt a városban, a férfitól az asszonyig, a gyermektől az öregig, sőt az ökörig, juhig és a szamárt is kardélre hányták” (Józsue 6:21)"

Te úgy akarod beállítani, mintha a Biblia szerint ez a parancs vonatkoza a mai hívőkre, pedig aki elolvassa az egész fejezetet, az tudhatja, hogy az a parancs abban konkrét időben annak a konrét csoportnak szólt, nem egy univerzális parancsolat mindenki számára örök időkre.

A másik dolog, hogy nincs egyetlen felekezet a világon, amelyik úgy értelmezné azt a verset, ahogy te. Pedig vannak keresztény fundamentalisták, nem csak muszlimok, ez igaz. De valamiért nem hallani olyat, hogy radikális anabaptisták lefejeztek egy hite hagyottat, sem olyan hogy egy Jehova tanúja a tömegbe hajtott volna kamionnal, sem olyan hogy a hit gyülisek megköveztek volna egy hite hagyottat.

Viszont ezek mindegyikét megtették már erőszakos extrémista muszlimok a Koránra hivatkozva.

Tehát dióhéjban, nincs olyan keresztény, aki úgy értelmezné azokat a bibliai verseket, ahogy szerinted kellene, viszont vannak muszlimok, akik úgy értelmezik az ilyen verseket a Koránban, ahogy az iszlám kritikusai állítják. De szerintem te ezt tudod. Azt hiszem, pont ez a bajod. Ezért vagy ennyire elfogult, és képtelen arra, hogy uralkodj magadon. Nem csak minket akardz meggyőzni, hanem saját magadat is.

2022. febr. 18. 15:10
 200/481 anonim ***** válasza:
90%
#199: Erről van szó. Nem azt kell megnézni, hogy mi van leírva, hanem hogy mi a leírt dolog + a tanítás szelleme, és mit jelent a gyakorlatban. Az ember ugyanis gyarló, és bármilyen vallásból próbál majd önigazolást meríteni a saját önző céljaira. A jézusi tanításokban nincs olyan, amit hogyha még a legextrémebben értelmezel, akkor is feljogosítana arra, mint a muszlim öngyilkos robbantók.
2022. febr. 18. 20:50
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!