Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért mondják...

Keresztények miért mondják hogy az iszlám egy sátáni vallás?

Figyelt kérdés
Láttam videót amiben egy volt apáca (áttért az iszlámra), beszél és azt mondja azt tanította neki az valamelyik keresztény egyház hogy az iszlám egy sátáni vallás. Ez nem egyedi eset sajnos. Gyakran láttam, hallottam ilyen megnyilvánulásokat keresztényektől. Olyat is hogy az mondják aki elolvassa a Koránt azt megszállják a démonok. Miért terjesztik ezeket a valótlan, sértő, hamis rágalmakat keresztények, az egyházak közreműködésével. És miért pont az iszlámról? Sok mindenben nem értünk egyet de mi muszlimok is ugyanabban az Istenben hiszünk mint a keresztények. Sok a közös próféta, a tanítás. Más vallásokat nem támadnak így a keresztények vagy lehet hogy igen, de én nem tapasztaltam.

2022. febr. 3. 12:38
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/481 anonim ***** válasza:
43%

"Az iszlám hiányos? :)))) A kereszténységet annyira kiürítették hogy ma már csak néhány üres szolgenből áll, mint hogy szeresd a másikat. Perszeez így semmi mert nincs mögötte tartalom. Ezért mondom hogy a kereszténység lesülyedt egy hippimozgalom szintjére."

Ezt is sokszor megcáfoltuk már. A kereszténység leglényege valóban a szeretet és a megbocsátás, ebből filozófiák majd végül modern jogrend nőtt ki. Ennyi. Nem az a lényeg egy vallásban, hogy merre kell imádkozni és hányszor.

"Hiányik az iszlámból a megbocsátás? :) Olvastad a Koránt nem? Hogy kezdődik mibden szúra? A Kegyes és Könyörületes Allah nevében. Kismilliószor leírja hogy Allah m egbocsátó meg hogy az emberk is bocsássák meg az ellenük elkövetők bűneit. És te ezek ellenére képes vagy behazudni hogy az iszlámból hiányzik a megbocsátás? "

A Koránban benne van ez is, meg az is, hogy vágd el a hitetlen torkát. Magyarázhatod ezt akármeddig, de a kereszténység nem adott öngyilkos merénylőket a világnak meg radikális fiatalokat, akik késsel fejeznek le embereket. És nem kenheted az egészet a nyugatra meg a vahhabitákra.

2022. febr. 13. 22:31
 152/481 anonim ***** válasza:

"Ő előbb hiszi el, hogy a Korán isten szava, és után kritikátlanul elfogadja, majd egy életen keresztül mindent belemagyaráz, míg egy keresztény fordítva, a tanításon keresztül ismeri meg a vallás szellemét, és kezdettől fogva úgy nő fel, hogy a Bibliának sokféle értelmezése van, értőn kell olvasni, egyes részei már meghaladottnak tekinthetők vagy csak történeti jelentőségük van és az erkölcs a lényeg, stb."

Felsoroltam sok kritériumot hogy miért vagyok muszlim, erre behazudod hogy kritikátlanul elfogadom? :) Pont hogy egy keresztény az aki kritikátlanul elfogadja a keresztény vallást. Amiket felsoroltam abból a keresztény vallás egyet sem tud teljesíteni. A kereszténységben nincs semmi tartalmom csak néhány hangzatos üres szlogen. Mint egy lufi ami szépnek néz ki de ha kicsit is megkarcolom a felszinét egyből kidurran és kiderülnek a nagyon nem szép dolgok. Az "értőn kell olvasni" és "csak történeti jelentőségük van" gondolom a népirtásra vonatkozó versekre érted meg a többi borzalomra. Általában ez szokot lenni a keresztény "magyarázat" :)

"Nem is nagyon tudnak mit kezdeni azzal a gondolattal, hogy a tanítás SZELLEMÉT kell megérteni, nem a szó szerinti szöveget meg a gyakorlatokat, és hogy rád van bízva, hogy értőn alkalmazd a krisztusi tanítást és nem attól leszel jó keresztény, hogy kötött időpontokban pontosan imádkozol."

Mivel a keresztények lecserélték Isten törvényeit emberi törvényekre és kiürítették a keresztény vallást, kitalalták hogy a "SZELLEMÉT kell megérteni" :))) Mást nem is mondhatnak mivel nincs más csak néhány üres szlogen, amibe mindenki azt képzel bele amit akar. Ez egy hippimozgalom szintje. Az sem zavarja a keresztényeket hogy Jézus azt mondta tarsd be a törvényt, meg hogy úgy juthatsz a Mennyországba ha betartord a törvényt. A keresztények ezekre behazudják hogy csak a zsidókra vonatkozik. Meg az a feltételezés is érdekes hogy keresztények szerint Isten eljött személyesen a Földre de akkor miért is? Hogy elmondjon néhány hippiszlogent?

"Szerintük ez elfogadhatatlan. Nem fér bele az istenképükbe, hogy istent nem érdekli, hogy te hányszor hajlongsz felé, meg milyen állatáldozatot hozol neki, ami egy ősi, mágikus gondolkodásból eredő reflex, hanem hogy mennyire tudod megvalósítani az életedben azokat az erényeket, amiket Jézus hirdet."

Hát ez érdekes mert a Biblia szerint Isten 1500 évig pontosan az érdekelte hányszor hajlongsz felé? Erről szól az Ószövetség meg a többi törvény betartásáról. Nem tünik fel ez a hatalmas ellentmondás? Isten 1500 évig folyamatosan küldi a törvényeket és mindent szabályoz, aztán hirtelen azt mondja, ez mind el van törölve, nem kell nektek más csak néhány hippi szlogen és használjátok pogány emberi törvényeket? :))) Normális ember hogy hihet ebben? :)))

"Az iszlám igazából tök olyan, mint a zsidó vallás, csak kevesebb a parancs és bele van építve a terjeszkedés."

Ez így két darab hazugság. Az iszlám kb az élet minden területét szabályozza. Egy muszlim minden tette előtt mérlegelnie kell hogy az megfelel-e az iszlám törvényeinek. Ha pedig terjeszkedés alatt a fegyveres terjeszkedést érted természetesen hazugság.

"Sosem értem, hogy aki betér az iszlámba, az miért nem zsidónak tér be. Illetve értem, azért valszeg, mert a zsidóságba betérni és zsidóként élni nehezebb, kötöttebb. De ott is megkapja az egyistenképet, ami annyira fontos neki. Meg az unitárius kereszténységnél is megkapná egyébként."

Azért nem érted mert kb nulla tudással rendelkezel, így pedig nehéz bármit is megérteni :) Amit a másik válaszolonak írtam azt valójában neked szántam. Halvány lila gőzöd sincs az iszlámhoz. Még a legalapvetőbb dolgokkal sem vagy tisztában, de a keresztény és zsidó vallásokról sem tudsz sokkal többet. Azért nem térnek be a zsidó vallásba mert a zsidó vallás tele van ellentmondással. Ugyanazt az Ószövetséget olvassák mint a keresztények tehát úszik az erőszakban, erkölcstelenségben. Egyszűen vállalhatatlan. Már ez a kiválasztott nép dolog is elfogadhatatlan. Isten nem válszt ki egy népet sem etnikai alapon. Ez rasszizmus lenne Isten pedig nem rasszista. Kérdezted mi a bizonyíték arra hogy a Korán Isten szava én pedig sok mindent felsoroltam. Az emberk is ezt látják és ezért térnek be tömegesen az iszlám vallásba, a zsidó vallásba meg kb senki.

2022. febr. 13. 22:49
 153/481 anonim ***** válasza:

"Ezt is sokszor megcáfoltuk már. A kereszténység leglényege valóban a szeretet és a megbocsátás, ebből filozófiák majd végül modern jogrend nőtt ki. Ennyi. Nem az a lényeg egy vallásban, hogy merre kell imádkozni és hányszor."

A szeretet és a megbocsátás benne van az iszámban is, de az iszlám potosan meg is határozza mit ért ez alatt. A kereszténységben viszont ezek cask üres szolgenek. Nincs mögötte tartalom. Mindenki azzal tölti meg amivel akarja. Egy vallásban az a lényeg hogy aláveted magad a Teremtődnek, nem az hogy átírod, meghamisítod amit a Teremtőd mondott.

"A Koránban benne van ez is, meg az is, hogy vágd el a hitetlen torkát."

Ezt már ezerszer bizonyítottuk hogy csatára vonatkozik a háborúban. Ha annyira értelmi fogyatékos vagy hogy ezt nem érted, nem tudok többet tenni érted. Egyébként az hogy vágd el a hitetlen torkát a Biblia írja. Ez feltünt neked? Sőt azt is írja a saját gyeremeked is öld meg ha másban akar hinni. Keresztények ezekre mindenfélét kitalálálnak. Persze ezeket nem lehet kimagyarázni de ugye ők keresztények, ez a vallásuk ezért automatikusan védik. Te viszont nem vagy kersztény igaz? És mégis megrágalmazod az iszlámot ezzel pedig szó nics róla a Koránban, a Biblia viszont számtalan borzasztó versben íja de ezeket figyelmen kívül hagyod. Te objektív, intelligens embernek tartod magad?

"Magyarázhatod ezt akármeddig, de a kereszténység nem adott öngyilkos merénylőket a világnak meg radikális fiatalokat"

A kereszténység adta a legnagyobb borzalmakat a világnak. Egy rövid békés időszakot kivéve, a kereszténység erőszakkal terjedt és mindenki mást üldöztek aki másban hitt még a többi keresztény irőányzatot is. A kereszténység megjelenése hatalmas, gazdasági, tudományos és társadalmi visszaesést okozott amit csak ezer év múlva tudtak felszámolni a keresztény egyház visszaszorításával. Olyan borzalmas ideológiák mint fasizmus és kommunizmus keesztény területeken alakultak ki és a keresztény valláson alapulnak. Az öngyilkos merénylőket is a keresztnyek adják a világnak. Az ISIS féle terrorszerveztek möggöt keresztények vannak. Azért hogy elhitessék a hozzád hasonlókkal hogy ilyen az iszlám. Most is a keresztény világ támadta meg a muszlimokat a közel-keleten ami sok millió áldozattal járt megint.

2022. febr. 13. 23:14
 154/481 anonim ***** válasza:

Írtad hogy az USA politikai alapon támogatja Izraelt, és nem akartad elhinni hogy valójában vallási alapon teszi. Véletlenül találtam ezt a kérdést, amit egy hitgyülis írt ki. A lényeg az hogy igazolja amit mondtam. A keresztény vallási fanatikusok és az izraeli vallási fanatikusok szövetkeztek. Ők felelősek a Közel-Keleti háborúkért. Idézem amit írt:

"A Biblia azt írja, hogy ahhoz, hogy eljöjjön újra Jézus minden zsidónak össze kell gyűlnie és egy vörös tehénnek kell születnie. Ezért a Hit Gyülekezete támogatja az izraeli hadsereget, hogy távol tartsák az arab fenyegetést és minél biztonságosabb hely legyen a zsidóknak, Amerikában pedig több keresztény farmer is teheneket keresztez, hogy megszülessen a vörös tehén. A többi magyarországi egyház azonban nem adja támogatását erre, pedig minden keresztény közös érdeke, hogy minél hamarabb eljöjjön Jézus, és létrehozza az új világot."

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

Így már elhiszed? Azt írja "hogy minél hamarabb eljöjjön". Vagyis ők akarják előidézni azokat az eseményeket, amikkel beteljesülnek a próféciák. Azt képzelik ettől majd hamarabb eljön Jézus illetve a Messiás. Magyrul háborúkat robbantanak ki, legyilkolják és elveszik az ott élől földjet hogy a zsidóké lehessen. Le akarják ropmbolni az Al-Aksza mecsetet Jeruzsálemben stb.

2022. febr. 13. 23:26
 155/481 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Nem igaz, ráadásul dupla hazugság. Az Ószövetségből nem következik az hogy ezek konkrét területre, konkrét helyzetre, konkrét népekre vonatkozó rendelkezések, de mégha az is számomra elfogadhatatlanok."

Akkor vizsgáljuk meg a kérdést!

Miért elfogadhatatlan? Hiszen te magad is folyton jössz azzal hogyha megtámadnak akkor jogod van védekezni! Miért védekezel miért nem hagyod büntetlenül a dolgot?

Nem tartod igazságosnak? Tehát neked lehet, de ha Isten büntet az már nem igazságos? Te mellőzni akarod az igazságszolgáltatást vagy a jogos büntetést?

5Mózes 9:4

- Mond csak mit ír a Korán hogy mit kell csinálni a hitetlenekkel?

Mohamed meg aztán irtotta a népet rendesen a sajátját is. Karavánok kifosztása az ellene lázadó törzsek legyilkolása, kifosztása!

Csak épp a Koránban nincs semmi konkrét ezt illetően tehát nem isteni utasításra cselekedett!

Nem Mondta vagy üzente neki Allah hogy támadja meg a karavánokat!

Nem konkrét terület?

Te ismered a Bibliát?

- Ígéret földje! (5Mózes 27:2-3) Ennyit talán még egy muszlim is tud!

Nem egy konkrét terület lenne? Ó dehogy nem, nagyon is az! És ha konkrét terület akkor ott konkrét népcsoportok laknak!

"Isten soha nem parancsolná meg nől és gyerekek tömeges legyiloklását."

Mohamed rablóvezér és bandája nem riadt vissza ilyesmitől. De szintén nem írja a Korán hogy Mohamednek és rablóbandájának ezt kellett csinálnia Allah utasítására. Ez egyetlen dolgot jelent. Mohamed saját akaratból cselekedett! Kellett neki a vagyon meg a hatalom!

"Nem is értem hívő ember hogy hiheti hogy ezek a versek Isten parancsai."

Nem is értem hogyan tarthatja bárki is Mohamedet prófétának a személyes életének ismerete után!

"Nyilván te is tisztábanvagy azzal hogy ezek a versek emberi hamisítások a Bibliában, csak nem akarod beismerni met azzal az iszlámnak adnál igazat."

Ezek Istentől való ítéletek a Bibliában! Valószínűleg már korábban is jogos lett volna, de Isten még várt!

1Mózes 15:16

- Ja és konkrét népcsoportról van szó!

"Ti keresztények állítjátok hogy Jézus Isten. Akkor azokat az Ószövetségi verseket is Jézus mondta amikben nők és gyerekek tömeges legyilkolásra van parancsa. Vagy nem Jézus mondta, és akkor több istenségben hisztek?"

Én azt állítom hogy Isten Fia!

Egyébként hasonlítsd össze Jézus életét Mohamed életével.

Mivel a keresztényekre hivatkozol akkor ezt az alapot kell alkalmaznod! Jézus nélkül nincs keresztény!

Keresztény=Jézus követője

"A kereszténységet annyira kiürítették hogy ma már csak néhány üres szolgenből áll, mint hogy szeresd a másikat."

Olvasd a Bibliát hiszen az a szent könyv azon belül pedig az Újszövetség a kereszténység alapjait írja le Jézus életét tetteit és főleg a tanításait!

Jézus tanításai ott vannak leírva azok nincsenek kiüresítve vagy kiürítve.

"Perszeez így semmi mert nincs mögötte tartalom."

De van csak nem veszik komolyan nem hisznek benne! Mert inkább a világ kell nekik! De az Írás tartalma az nem változik meg csak azért mert az emberek mást akarnak és választanak! Az Írás attól még megmarad olyannak amilyen!

"Azokbnál vannak ilyen üres tartalom nélküli szlogenek ami mindenki azt képzel bel amit akar."

Mond csak mi is a helyzet a terroristákkal? Ők mit is képzelnek el?

Miért pont Iszlám állam lett a választott név?

Ők mit képzelnek bele, milyen tartalmat?

"Kismilliószor leírja hogy Allah m egbocsátó meg hogy az emberk is bocsássák meg az ellenük elkövetők bűneit."

És te megbocsájtasz! Mert eddig nem tűnt fel hogy olyan megbocsájtó lennél. Hiszen folyton lehazugozol mindenkit!

Kivétel nélkül! Nálam is azzal indítottál hogy hazudok! És nem azzal hogy tévedek vagy rosszul tudom hanem hogy hazudok. Nagyon megbocsájtó vagy tapasztaltam én magam is!

Hiába írja le kismilliószor te még sem teszel így! Nem vagy hiteles mint békés, megbocsájtó muszlim.

"Ha Mohamed próféta nem feszi fel a harcot Medinában, akkor a mekkai politeisták hadserege lerohanja Medinát. Valószínüleg a legtöbb muszlimot legyilkolják, a többiekt pedig rabszolgasorba taszítják, az iszlám vallást pedig betiltják."

Tudod a keresztényekkel az első században pontosan ezt tették!

Rengeteg keresztényt meggyilkoltak volt aki rabszolga sorsra jutott és be is volt tiltva a kereszténység!

Szó szerint tűzzel vassal üldözték és pusztították.

De még is fent maradt az Írások is és a hívők is a mai napig. Mert a mi élő és teremtő Istenünk, olyan aki képes volt hogy ilyen körülmények ellenére is az Ő akarata az meglegyen! A mi Istenünk képes feltámasztani a halottakat nem egy ilyen példa leírásra is került a Bibliában! Pedig az akkori világ legerősebb hatalma harcolt a keresztények ellene de még sem tudták őket elpusztítani!

"A követ megölése hadüzenet, a hadüzenet pedig azt jelent hogy kést szegeznek rád és azt mondják bármikor megtámadhatnak."

A követ megölése után a muszlimok támadtak hadsereggel és nem fordítva!

De ilyen egy békés népcsoport leigázza a fél világot mert megölték a követét!

"Felsoroltam sok kritériumot hogy miért vagyok muszlim, erre behazudod hogy kritikátlanul elfogadom?"

Összehasonlítottad már Mohamed és Jézus életét, tetteit, stb.?

"Amiket felsoroltam abból a keresztény vallás egyet sem tud teljesíteni."

De a lényeg az hogy nem is akar!

"Az "értőn kell olvasni" és "csak történeti jelentőségük van" gondolom a népirtásra vonatkozó versekre érted meg a többi borzalomra. Általában ez szokot lenni a keresztény "magyarázat" :)"

Nem ez a keresztény magyarázat de te mindig figyelmen kívül hagyod azokat! Csak a saját propagandádat sorolod folyamatosan!

"Mivel a keresztények lecserélték Isten törvényeit emberi törvényekre és kiürítették a keresztény vallást, kitalalták hogy a "SZELLEMÉT kell megérteni""

Máté 5:43-44

Ez lenne az emberi törvény? Mióta?

"Mást nem is mondhatnak mivel nincs más csak néhány üres szlogen, amibe mindenki azt képzel bele amit akar."

Máté 5:43-44

Ebben nem lehet bármit beleképzelni!

"Hát ez érdekes mert a Biblia szerint Isten 1500 évig pontosan az érdekelte hányszor hajlongsz felé? Erről szól az Ószövetség meg a többi törvény betartásáról."

De aztán jött Jézus és tanított! Olvastad már a tanításait?

Olvastad hogy tanítja a körülötte lévőket hogy hogyan, merre hajlongjanak meg ilyesmik?

"Nem tünik fel ez a hatalmas ellentmondás? Isten 1500 évig folyamatosan küldi a törvényeket és mindent szabályoz, aztán hirtelen azt mondja, ez mind el van törölve, nem kell nektek más csak néhány hippi szlogen és használjátok pogány emberi törvényeket?"

Én ilyesmit nem olvastam sehol amikor Jézus tanított!

Így aztán nincs is ellentmondás! Minden a helyén van úgy ahogy kell!

"Normális ember hogy hihet ebben?"

Hát tudod ebben te hiszel! Szóval neked kell tudni a választ!

"A szeretet és a megbocsátás benne van az iszámban is, de az iszlám potosan meg is határozza mit ért ez alatt. A kereszténységben viszont ezek cask üres szolgenek. Nincs mögötte tartalom."

Van mögötte tartalom csak mivel nem ismered Jézust és a tanításait így természetesen ezeket nem is tudhatod!

Jézus is meghatározza ezeket! De csak az érti meg igazán aki el is gondolkodik rajta. De nem nehéz a megértése hiszen Jézus a hétköznapi emberek nyelvén fogalmazza meg a tanításait könnyen megérthetőek. Olvasd Jézus tanításait és meg fogod érteni tartalommal fog megtelni a jelenleg üres életed!

"Ezt már ezerszer bizonyítottuk hogy csatára vonatkozik a háborúban."

Sokszor bizonygattam neked hogy az ószövetségi versek amelyek a népirtásról szólnak azok konkrét népekre tsb. vonatkoznak.

Még is azzal jössz hogy azok a keresztényekre is vonatkoznak! Pedig nem így van! Szokj le vagy bocsásd meg ezt a dolgot azoknak akik ilyesmit írnak. Hiszen az iszlámban kismilliószor le van írva a megbocsájtás. Akkor gyakorolod!

Mert eddig nem tetted!

"A kereszténység megjelenése hatalmas, gazdasági, tudományos és társadalmi visszaesést okozott amit csak ezer év múlva tudtak felszámolni a keresztény egyház visszaszorításával."

Tudtad hogy a világ nem csak Európából áll?

Ott van pl. Kína! A keresztény egyháznak nem volt befolyása Kínára de ennek ellenére még sem tudott felmutatni nagyobb tudományos fejlődést.

- Gazdaság? Miért jönnek muszlim migránsok tömegével Európába ha a muszlim gazdaságok olyan jók?

- Társadalmi visszaesés?

Hát milyen társadalom az ahol egy egész országot sikerül feldúlniuk a terroristáknak akik az iszlámra hivatkoznak és azt szorongatják a kezükben?

Hol tart a muszlim társadalom a segélyszervezetek működtetésében és a női egyenjogúság létrehozásában?

- Milyen tudományos eredményeket, milyen művészeti alkotásokat képes felmutatni? (a mecseteken kívül természetesen)Milyen az oktatás a muszlim társadalmakban?

A leggazdagabb országokban miért alkalmaznak tömegesen nem muszlim munkavállalókat konkrétan szakembereket? Mérnököket és egyéb magas képzettséget igénylő dolgozókat!

- De egy nagyon fontos kérdés!

HÁNY EGYETEM van a muszlim világban???

"Az öngyilkos merénylőket is a keresztnyek adják a világnak. Az ISIS féle terrorszerveztek möggöt keresztények vannak."

És mit mond ez el a muszlimokról úgy általában?

Szerintem pontosan azt hogy mennyire gyengék ha így be lehet őket csapni hiszen a saját vallásuk szent könyvének TARTALMÁVAL sincsenek akkor tisztában!

Vagy a másik lehetőség hogy semmi közük nincs keresztényeknek ehhez a dologhoz hanem egyszerűen csak azt teszik amit anno Mohamed is tett! Követik Mohamedet aki rablóvezér volt fosztogatott, rabolt, gyilkolt és ki tudja még hogy miket csinált!

Az iszlám azokban az országokban sem hoz békét ahol uralkodó vallás.

Ahogy írtam már folyamatos a belső harc, vallási értelemben is síiták és a szunniták gyilkolják egymást kb. 100 éve! De folyamatosak a belső harcok a hatalom megszerzésére is. Vagy ott van Irán ahol egy rezsim irányítja az országot. Hiába az iszlám még is kudarc mert nincs sem béke sem jólét! A szaudi uralkodó és családja sem a muszlimok példaképe.

Szíriát háború verte szét és még mindig nem normalizálódott a helyzet. És nem fogott össze a muszlim világ hogy rendet tegyenek Szíriában. Hol az összefogás? Hol van a magasabb társadalmi megnyilvánulás?

Hogy is írtad? Azzal hogy megölték a követet hadüzenetet küldtek. Az hogy állításod szerint bűnözők feldúlnak egy országot és mindezt az iszlám nevében teszik a Koránra és Allah-ra hivatkozva az a muszlim világ nem jelent hadüzenetet?

Hát hogy a van ez? Ez nem szégyen a muszlimoknak? Sőt mivel nem tesznek semmit ezzel tulajdonképpen elismerik azt hogy jól feldúlhatnak egy országot büntetlenül! Nem egységesen az összes muszlimnak fel kellett volna hördülni-e hogy már bizony itt cselekedni kell? Azonnal fogjunk össze és verjük le ezeket az istentelen bűnözőket, terroristákat?

E helyett mi történt? A világ minden tájáról mentek oda a muszlimok hogy csatlakozzanak! Érdekes ez az iszlám. Béke, jólét, közösség. Micsoda tartalom!

2022. febr. 14. 01:04
 156/481 anonim ***** válasza:

"Olyan borzalmas ideológiák mint fasizmus és kommunizmus keesztény területeken alakultak ki és a keresztény valláson alapulnak. "

Ez már a felvilágosodás után történt, amikor az emberek nagy része már nem volt hívő. El kéne döntened, hogy a kereszténység felelős minden rosszért a világon, vagy komolyan vehetetlen, mert elfordulnak tőle az emberek a modern korban. Mindkettő nem fog menni egyszerre. Egyébként teljes baromság, amit írsz, remélem, tudod. Ezek az ideológiák nem folytatásai a kereszténységnek, hanem mondhatni a kereszténység teteméből nőttek ki, miután az ember elkezdett ideológiákban hinni, miután megtörtént isten trónfosztása.

Ezenkívül milyen demagógia ez már, hogy "keresztény területeken alakultak ki". Ha a klu-klux klán keresztény területen alakul ki, akkor máris köze van a kereszténységhez?

"A kereszténység megjelenése hatalmas, gazdasági, tudományos és társadalmi visszaesést okozott amit csak ezer év múlva tudtak felszámolni a keresztény egyház visszaszorításával."

Ez egy buta mítosz.

A többi, amit írsz is csúsztatás és leegyszerűsítés. Mindegy, hagyom is. Higgyél, amiben akarsz, úgy látom, neked hitkérdés, hogy a keresztényeket lehessen utálni. Az a baj, hogy mivel senkire nem hallgatsz, aki próbál meggyőzni, gyakorlatilag a saját véleményed erősítgeted folyamatosan, aztán majd egyszer ha konfliktusba kerülsz egy kereszténnyel, akkor már nem fog számítani, hogy igazad van-e, mert a nagyon sokszor saját magadnak adott megerősítés alapján fogod jogosnak érezni az igazadat. Nem ismered a kételyt, ez a baj veled és egyébként ez a baj a vallásoddal. Az iszlám a tiszta hiten alapul, ezért nem kételkedik. Nektek ez erény, szerintem meg őrültség. Olyan közel mentek a fényforráshoz, hogy elvakít, és már semmi mást nem láttok. Ha van istenhez út, akkor szerintem az nem a vakhiten keresztül vezet, hanem az elcsendesedésen keresztül.

Én egyébként nem utálom a muzulmánokat, csak engem hagyjanak békén a törvényeikkel és csak akkor jöjjenek ide, ha képesek a jogállam keretein belül gyakorolni a vallásukat. Nekünk ez számít, nem a vallástörténeti fejtegetések. A nyugati ember ebből már kinőtt. Mi eljutottunk a lelkiismereti szabadsághoz, a negatív szabadságjogokhoz, vagyis ahhoz, hogy hagyjuk egymást élni és senki ne erőltesse rá a hitét a másikra (tudom, tudom, az USA meg a Közel-Kelet. Ha tudni akarod éppen, én is pont ugyanakkora gazembereknek tartom Bushékat, mint te. Semmi joguk nem volt odamenni és lebombázni Irakot, de egyébként Vietnámért is megérdemelnék, hogy népirtóknak tartsák őket. Nincs ebben köztünk vita), vagyis hogy mindenki eldönthesse, miben hisz, és mindenki tartsa be a jogállami szabályokat.

Én elhiszem, hogy nagyon szép a középkori iszlám tudomány, meg hogy a Koránt sokféleképpen lehet értelmezni, meg hogy a saría papíron rugalmas és fejlődőképes, csak az a baj, hogy a gyakorlati tapasztalat az, hogy ha valahol a lakosságban muzulmán többség alakul ki, ott előbb-utóbb követelni kezdik egyesek a saría szerinti törvénykezést. Ez a tapasztalat, függetlenül attól, hogy mi van a Koránban meg mi az iszlám történelme. Minket ez érdekel és nem más.

2022. febr. 14. 01:04
 157/481 anonim ***** válasza:

"Ez már a felvilágosodás után történt, amikor az emberek nagy része már nem volt hívő. El kéne döntened, hogy a kereszténység felelős minden rosszért a világon, vagy komolyan vehetetlen, mert elfordulnak tőle az emberek a modern korban. Mindkettő nem fog menni egyszerre."

Hogyne menne. Aki nem vallja magát vallásos kereszténynek az is keresztény kultúrkörben nőtt fel. Igazából nincs nagy különbség egy ateista és egy keresztény életmódja, szokásai, erkölcsi felfogása között. Itt vagy például te, és ateistának mondod magad, meg itt vannak a kersztények és ugyanúgy hazudoztok az iszlámról.

"Egyébként teljes baromság, amit írsz, remélem, tudod. Ezek az ideológiák nem folytatásai a kereszténységnek, hanem mondhatni a kereszténység teteméből nőttek ki, miután az ember elkezdett ideológiákban hinni, miután megtörtént isten trónfosztása."

Nem azt mondtam hogy folytatásai a kereszténységnek hanem azt hogy a kereszténységen alapulnak.

"Ezenkívül milyen demagógia ez már, hogy "keresztény területeken alakultak ki". Ha a klu-klux klán keresztény területen alakul ki, akkor máris köze van a kereszténységhez?"

Mivel egy keresztény terrorszervezet, igen, van köze a kereszténységhez.

"Ez egy buta mítosz."

Ezek tények.

"aztán majd egyszer ha konfliktusba kerülsz egy kereszténnyel, akkor már nem fog számítani, hogy igazad van-e, mert a nagyon sokszor saját magadnak adott megerősítés alapján fogod jogosnak érezni az igazadat."

Tények, bizonyítékok alapján mondom hogy igazam van. Aki meg akar cáfolni, szintén ezeket várom tőle.

"Az iszlám a tiszta hiten alapul, ezért nem kételkedik. Nektek ez erény, szerintem meg őrültség."

Megint olyamivel rágalmazod az iszlámot ami a kereszténységre igaz. Az iszlám tényeken és bizonyítékokon alapul. A kereszténység az ami hiten alapul. Ezért mondja a keresztény egyház hogy ne gondolkozz csak higgy. Az iszlám azt mondja gondolkozz, keresed a bizonyytékot.

"Én egyébként nem utálom a muzulmánokat, csak engem hagyjanak békén a törvényeikkel és csak akkor jöjjenek ide, ha képesek a jogállam keretein belül gyakorolni a vallásukat."

Hány muszlim ment oda hozzád azzal hogy márpedig neked az iszlám törvényei szerint kell élned? :) Túl sok M1 hiradót néztél azt hiszem :)

"tudom, tudom, az USA meg a Közel-Kelet. Ha tudni akarod éppen, én is pont ugyanakkora gazembereknek tartom Bushékat, mint te. Semmi joguk nem volt odamenni és lebombázni Irakot,"

Akkor azt is látnod kellene hogy a terrorszervezeteket is az USA hozta létre hogy rájuk hivatkozva támadhassanak muszlim országokra, és azt is látnod kellene hogy az USA célja hogy te ne ismerd meg az igazi iszlámot meg hogy az iszlámról a terrorizmus jusson eszedbe.

"csak az a baj, hogy a gyakorlati tapasztalat az, hogy ha valahol a lakosságban muzulmán többség alakul ki, ott előbb-utóbb követelni kezdik egyesek a saría szerinti törvénykezést. Ez a tapasztalat,"

Ezt hol tapasztaltad? :) Csak mert sok muszlim országban sem vallási törvénykezés van életben. Akkor szerinted pont Európában fogják bevezetni? Ez az iszlámellenes propaganda része. Meg ugye azt próbálják neked behazudni hogy az iszlám sharia egyenlő az ISIS féle terrorszervezet szabályaival. Az egész arról szól hogy te megutáld az iszlámot és még véletlenül se akard megismerni. Az ISIS féle shariat maguk a muszlimok sem akarják, mert semmi köze az iszlámhoz. Egyébként valójában az iszlám megengedi hogy a kiesbbségek egymás között a saját törvényeiket alkalmazzák.

2022. febr. 14. 22:27
 158/481 anonim ***** válasza:

"Nem azt mondtam hogy folytatásai a kereszténységnek hanem azt hogy a kereszténységen alapulnak."

Mi? A nemzetiszocializmus? Az meg hogy? Vezesd már le! :D

2022. febr. 14. 23:08
 159/481 anonim ***** válasza:

"Mi? A nemzetiszocializmus? Az meg hogy? Vezesd már le! :D"

Szívesen levezetem. A Biblia szerint Isten pusztán etnikai alapon kiválasztotta a zsidó népet és engedélyt adott nekik arra hogy kiirtsanak más népket. Ezért végeznek néprtást a palesztinok ellen. Szerintük nekik joguk van kiirtani a palesztinokat és elvehetik a földjüket. Az Ószövetség szerint csak a zsidó nép alkalmas arra hogy szolgálja Istent. A többi néphez nem is szól az Ószövetség csak a zsidodkoz. A többi emberre szerintük csak a Tízparancsaolat vonatkozik és ha esetleg áttérnél a zsidó vallásra igazából nem is teheted meg mert nem vagy etnikailag zsidó. Tehát az Ószövetség a zsidó nép isteni kiválasztottságát, felsőbbrendűsgét hirdeti. Innen pedig csak egy lépés a nemzetiszocializmus.

2022. febr. 14. 23:33
 160/481 anonim ***** válasza:

Ne is reménykedjen se a keresztény sereg se az iszlám, nincs olyan, hogy Szent háború! A keresztények beleestek ebbe a hibába, hogy hadjáratoztak. De azokból kinőtt nevelődött a kereszténység és ma már sehol nem indítanak "szent" háborút a kereszténység nevében. A keresztények vallása nem engedi meg a "ne ölj" parancsolat miatt. Semmit sem szabadna ölnünk, csak amit nekünk adott Isten, arra hogy okosan gazdálkodjunk az állatokkal.

Az óriási baj, hogy a Korán lehetőséget ad emberölésre. Tehát onnan ezt nem lehet kihúzni. Tehát ebben még fejlődni sem tudnak a muszlimok, hiszen a napnál is világosabb, hogy azt az ördögi, sátáni dűhöt, amivel felkésziti magát egy muszlim a gyilkolásra KI KELL IRTANI A FÖLDRŐL! Erre viszont a Korán nem ad lehetőséget... Ezerszer elmondtuk neked, hát ezért sátáni.

2022. febr. 15. 07:36
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!