Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért mondják...

Keresztények miért mondják hogy az iszlám egy sátáni vallás?

Figyelt kérdés
Láttam videót amiben egy volt apáca (áttért az iszlámra), beszél és azt mondja azt tanította neki az valamelyik keresztény egyház hogy az iszlám egy sátáni vallás. Ez nem egyedi eset sajnos. Gyakran láttam, hallottam ilyen megnyilvánulásokat keresztényektől. Olyat is hogy az mondják aki elolvassa a Koránt azt megszállják a démonok. Miért terjesztik ezeket a valótlan, sértő, hamis rágalmakat keresztények, az egyházak közreműködésével. És miért pont az iszlámról? Sok mindenben nem értünk egyet de mi muszlimok is ugyanabban az Istenben hiszünk mint a keresztények. Sok a közös próféta, a tanítás. Más vallásokat nem támadnak így a keresztények vagy lehet hogy igen, de én nem tapasztaltam.

2022. febr. 3. 12:38
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/481 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Persze hogy nem tanítják mert vállalhatatlan. Egy gyereknek azért durva lenne előadni hogy halálra kell kövezni emberket, de még a saját gyermeked is. De ettől még ott van a Bibliában."

De tanítják hogy a bűnös elnyeri a büntetését Isten által!

- A muszlimok mit is csinálnak?

Bizony ha úgy alakul akkor köveznek, fejbe lőnek, felkötnek, csonkítanak.

"A hitehagyás (az iszlám vallás elhagyása): a muszlimnak eredendően meg kell maradnia saját vallásában, ezért ha elhagyja, akkor az iszlám vallás szerint meghatározott esetben kiszabható a halálbüntetés."

"Nekik megvizsgálták a hátterüket és kiderült hogy nem éltek vallásos életet. Legtöbbjük drogfogyasztó és büntetett előéletű."

És miért mindig muszlim kultúrkörből kerülnek ki a terroristák?

Hiszen nem muszlim kultúrkörben is rengeteg drogos bűnöző van!

"A Korán tudod mit igér nekik? Nem 72 hajadont hanem sújos büntetést mert a Korán szerint az öngyilkosság bűn, ártatlanok legyilkolása szintén."

Van egy kivétel!

Korán 4:74. Hát harcoljanak Allah útján azok, akik eladják az evilági életet a Túlvilágért És aki Allah útján harcol, és megölik, vagy győzelemre jut, hatalmas jutalmat adunk neki.

"Keresztények szerint az Evangéliumok 90%-a hamisított."

Muszlimok szerint a hadiszok 90% hamisított!

"Orbánra rámondod hogy nem keresztény mert érdeked úgy kívánja..."

Orbán rendszeresen jár valamilyen keresztény gyülekezetbe?

Rendszeresen idéz a Bibliából, Biblián alapuló döntéseket hoz? Milyen cselekedetek alapján kellene Orbánt kereszténynek nézni?

Hivatkozik a Bibliára esetleg tart prédikációt?

A terroristák esetében Allauh Akbar-t kiáltanak. Korán van náluk.

És van hogy a családja mártírként éli meg a rokon öngyilkos merényletét! Sőt hatalmas győzelemként értelmezi!

"Szokásos kerestzény hazugság, duplán. Az iszlámban nincs ilyen tanítás. Az iszlám szerint aki bűnt követett el akkor az a teendő hogy megbánja és Allah bocsánatát kéri. Kis milliószor írja a Korán hogy Allah könyörületes, megbocsátó."

Még is ebből a körből jönnek a terroristák és követnek el öngyilkos merényletet! Ott a Korán a kezükben arra hivatkoznak.

"Nem az olaj a fő célja."

Mert mi más kell neki, a homok?

"Az egész keresztény tanítás arra alapul hogy Jézus maga Isten."

Nem arra alapul! Jézus soha nem mondja magáról hogy Ő Isten lenne. Mást viszont annál inkább mond magáról.

És bizony az az alap!

"Az a keresztények hazugsága hogy csak a Tízparancsolatot kell betartani."

Ez nem igaz!

"Ha például valaki fegyvert fog rád hogy kiraboljon hogy alkalmazod a gyakorlatban "szeresd az ellenéged" szlogent?"

Jézus hogyan alkalmazta?

"Hol van leírva?"

Azt állítod ismered a Bibliát akkor tudod hogy hol van leírva!

"Az van leírva számtalanszor hogy ki kell írtani az ellenséget de még azokat a zsidókat is akik másban hisznek. Szóval ha még a zsidókat is meg kell ölni akkor ez általános parancsa."

Még sem vesszük általános parancsnak. Jézus nem ezt tette akkor mi sem tesszük ezt! Ennyire egyszerű.

"Úgy van merszem kijelenti hogy utánanéztem és keresztények nem tudtak felmutatni semmit ami cáfolja."

Ha el sem olvasod akkor tényleg nincs!

"A Biblia azt írja írts ki népeket, nőket gyerekeket is gyilkold le, de még a saját gyermeked is öld meg ha másban akar hinni."

Az iszlámban is megölik a valláselhagyókat! De azt is megmondja a Biblia hogy kiket kell kiirtani konkrétan a népcsoport neve is olvasható!

"Szóval nem vett át semmit a Korán a Ószövetségből, főleg nem ezeket a barbár primitív emberi hamisításokat."

Kövezés, böjt, Mohamed rengeteg mindent át vett, nem sorolom.

"Én pedig a legjobb indulattal mondom hogy fejezed be a hazudozást mert számon lesz kérve rajtad az ítélet napján, az én szememben meg csak lejjebb csúszol ha csak hazugságkat tudsz felmutatni."

Mindenkit nagyon motivál az hogy te hogyan fogsz nézni az emberre. Gondolom nálad ez a lenézés a megbocsájtás.

A te istened nem tanít neked megbocsájtást semmilyen szinten.

"Tételezzük fel hogy ezek konkrét területre, konkrét helyzetre, konkrét népekre vonatkozó törvények. Ettől szerinted jobb?"

Ezt ne tételezd fel hanem TÉNYKÉNT kezeld, mert az!

"Ha a Biblia az egész emberiséghez szól hogy lehte hogy az Ószövetségben szinte csak a zsidókról van szó és a Biblia szerint Isten kiválasztotta a zsidó népet etnkiai alapon?"

Isten egyetlen embert választott ki és nem egy népet!

Olvasd el az Újszövetségben lévő írásokat!

De segítek neked!

Máté 28:19 Menjetek el azért, és tegyétek tanítványokká az összes nemzeteket, bemerítve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Szellemnek nevébe;

"Jób nem zsidó..."

Ábrahám sem volt az!

"Úgy érted hogy Jézus ha visszajön kiirtja azokat akik nem keresztények? :) Már kaptam ilyen fenyegetést kereszténytől hogy térjek meg különben Jézus engem is legyilkol"

És mi lesz azokkal akik nem lesznek muszlimok? Allah mit csinál velük? Mohamed mit mond a hitetlenekről, mi lesz a sorsuk?

"...számon lesz kérve rajtad az ítélet napján,..."

- Te miért fenyegetőzöl?

"Az iszlám szerint Allah kéri számon majd az emberek tetteit és ítél meg mindenkit az Ítélet napján. Nem utasít prófétákat arra hogy írtasanak ki népket csak mert másban hisznek."

A keresztények esetében pontosan ugyan ez a helyzet! Jézus sem utasít senkit népirtásra! Keresztény=Jézus követő

"Hát nem úgy hogy a prófétát küldött oda a népével tömeggyilkosságot rendezni."

De Mohamed és bandája bizony pontosan ezt csinálta. Sőt a saját népét is gyilkolta a pénz miatt. Fosztogatta a karavánokat!

"És szerinted a mai Izrael mennyi ilyen bűnt követett el?"

Izraelnek nincs temploma. Jeruzsálemben kellene templomot építeniük ott ahol a Szikla mecset van!

Ha nincs templom akkor nem tudnak bemutatni áldozatot a bűneikért!

Pedig ez egy alap dolog a zsidó vallásban! Ha nincs áldozat akkor nincs bűnbocsánat sem!

"Keresztények szerint úgy tünik nem sokat mert mindenben Izraelt támogatják."

A keresztények azokat a zsidókat támogatják aki elfogadják Jézus Krisztust megváltójuknak! Nő az ilyen zsidók száma igaz hogy lassan!

"De a Korán leírta hogy így fog történni és azt is hogy mi lesz a vége."

Azért ha még sem úgy lesz nagyon ne lepődj meg!

Pl. ha elkezdik építeni a zsidók a templomot akkor az nagy meglepetés lesz a muszlimoknak. Na akkor majd hoznod kell egy döntést!

2022. febr. 17. 00:42
 182/481 anonim ***** válasza:

"Úgy van merszem kijelenti hogy utánanéztem és keresztények nem tudtak felmutatni semmit ami cáfolja."

Utánanéztél? És hol? Nem a Bibliában az biztos! A tudásod a semmin, meg muszlim oldalakon alapul.

"Hol van leírva?"

pl. Egy sorral arrébb ahhoz képes, mint amit idéztem, de még arra sem vetted a fáradságot, hogy annak a szövegkörnyezetét elolvasd.

"Ha egy város ostromára készülsz, szólítsd fel azt békés megadásra! 11Ha békés megadással válaszol, és megnyitja előtted kapuit, akkor legyen az egész benne lakó nép adófizető szolgáddá. 12De ha nem fogadja el a békét, hanem harcba száll veled, akkor kezdd meg az ostromát! 13És ha kezedbe adja Istened, az ÚR, akkor hányj kardélre benne minden férfit! 14De a nőket, a gyermekeket, az állatokat és mindazt a zsákmányt, ami a városban van, vedd birtokodba, és élvezd az ellenségtől szerzett zsákmányt, amit neked adott Istened, az ÚR. 15Így bánj mindazokkal a városokkal, amelyek igen messze esnek tőled, és nem az itt levő népek városai közül valók. 16De az itt lakó nemzetek városaiban, amelyeket örökségül ad neked Istened, az ÚR, ne hagyj életben egy lelket sem! 17Irtsd ki őket mindenestül: a hettitákat, az emóriakat, a kánaániakat, a perizzieket, a hivvieket és a jebúsziakat, ahogyan megparancsolta neked Istened, az ÚR; 18azért, hogy meg ne tanítsanak benneteket mindazoknak az utálatos dolgoknak az elkövetésére, amelyeket ők isteneik tiszteletére elkövetnek, és így ne vétkezzetek Istenetek, az ÚR ellen.

19Ha egy várost hosszabb időn át kell ostromolnod, hogy legyőzd és elfoglald, ne pusztítsd ki a fákat, fejszét emelve rájuk! Egyél róluk, de ne vágd ki azokat, mert nem ember a mezőn levő fa, hogy az is ostrom alá kerüljön miattad. 20Csak azt a fát pusztítsd el és vágd ki, amelyről tudod, hogy nem gyümölcsfa. Abból építs ostromműveket az ellen a város ellen, amely harcba szállt veled, míg csak el nem esik." 5Móz 20:10-20

Ez kifejezetten azon a helyen, abban a korban, azon a helyen lakó, bizonyos népekre vonatkozik. Ennél konkrétabb nem tudom, hogy lehetne a szöveg.

Arról meg nem is beszélve, hogy a honfoglaláskor pl. Jerikóból mégis életben maradt Ráháb és családja. A gibeoniták mégis szövetséget kötöttek Józsuéval és szövetséget nem tekintették semmisnek, hiába voltak hivveusok, megmenekültek. Vagy Dávid 30 emberéhez tartozott a hettita Uriás, akinek a vére számon lett kérve Dávidon, hiába "hettita". Szóval ezt az egészet szerintem azért árnyaltabban kellene kezelni és jobban megnézni az összképet, de mindegy.

"Nem ártana ha befejeznéd a hazudozást. A Biblia azt írja írts ki népeket, nőket gyerekeket is gyilkold le, de még a saját gyermeked is öld meg ha másban akar hinni. Szóval nem vett át semmit a Korán a Ószövetségből, főleg nem ezeket a barbár primitív emberi hamisításokat."

Ez nem hazudozás. Akinek van szeme, az lát.

Egyébként a te idézeted egyáltalán a Koránból volt? Csak mert nem találom.

Ja, hát persze! Meg van is van:

Az első kalifa, Abú Bakr a Bizánci birodalom seregei ellen induló első muszlim sereghez intézett beszédében így foglalta össze a muszlim harci etika szabályait: „Ne csonkítsátok meg az ellenség holttestét, ne öljétek meg a gyermekeket, sem az időseket, sem a nőket! Ne vágjátok ki és ne égessétek fel a pálmafákat, s egyetlen gyümölcsfát sem! Ne öljétek le a jószágot - teheneket, tevéket, birkákat -, csak annyit amennyi élelmezésetekhez szükséges! Ha olyan embereket találtok, akik kolostorok mélyén imádkoznak, hagyjátok békében őket!”

Szóval ez benne sincs a Koránban! Óriási! Szóval nyilván valami hádísz szerint Abu Bakr lényegében kiidézte a Tórát... remek.

"Bukhári és Muszlim hadíszgyűjteményében olvashatjuk: „Ne öljétek meg a nőket, a földeken dolgozókat, az időseket és azokat, akik koruknál fogva nem veszélyesek rátok nézve, és nem használhatnak ellenségeiteknek.”"

A Koránban konkrétan ez nincs benne!

Annyi van benne, hogy: „Ha (ellenségeitek) távol tartják magukat tőletek és nem harcolnak veletek, és békét ajánlják fel nektek, úgy Allah nem ad nektek lehetőséget ellenük (a harcra).” (Korán 4: 90)

„Ha békére hajlanak, úgy légy te is hajlandó arra. Hagyatkozz Allahra, Ő a mindent halló és a mindent tudó”. (Korán 8:61)

"Én pedig a legjobb indulattal mondom hogy fejezed be a hazudozást mert számon lesz kérve rajtad az ítélet napján, az én szememben meg csak lejjebb csúszol ha csak hazugságkat tudsz felmutatni."

Veled komoly gondok vannak. Leírom a tényeket, de még neked áll feljebb és még a végső ítélettel is fenyegetsz. Ugye tudod, hogy ez rád is áll? Hányszor hívtál már hazugnak csak mert leírtam az igazat és időt szántam arra, hogy szó szerint kiidézzek neked valamit?

Tudod mi volt a hazugság abban, amit írtam? Hogy a Korán átvette az Ószövetség parancsait. Még ennyit sem tett! Amit idéztél, az nem is a Koránból van! Valószínűleg talán pont tőled már olvastam az általad idézett szöveget és tévesen arra asszociáltam, hogy a Koránból idéztél. Itt tévesztettem el a dolgot.

"Ha a Biblia az egész emberiséghez szól hogy lehte hogy az Ószövetségben szinte csak a zsidókról van szó és a Biblia szerint Isten kiválasztotta a zsidó népet etnkiai alapon?"

A Biblia két részből áll. Ó-és Újszövetség. Az Ószövetséget a zsidók állították össze, többnyire róluk szól, szóval többnyire ők szerepelnek benne. A zsidó nép arra lett kiválasztva, hogy bennük jelenjen meg a Messiás és ők legyenek a többi nép nevelői, náluk marad fenn az igazság. Ők azok, akikhez Isten közvetlenül szólt. De a zsidó népnek is Jézus tükrében van jelentősége, a megváltás tervében van jelentőségük. Ábrahám kapott egy ígéretet, amit Izsák vitt tovább stb. stb. Ezek mind a megváltásra, Jézus eljövetelére vonatkozó ígéretek. Izrael volt az a nép, ahol az ígéretek végig vonultak, hogy aztán Jézusban beteljesedjenek.

"Úgy érted hogy Jézus ha visszajön kiirtja azokat akik nem keresztények? :) Már kaptam ilyen fenyegetést kereszténytől hogy térjek meg különben Jézus engem is legyilkol :)"

Az a ti nagy próféciátok. Eltöri a keresztet, nem lesz több dzsizja stb... És fejtegetted már, hogy az apácák is mennek a pokolba... Szóval kicsit felfordul a gyomrom ettől a témától, amikor tudom, hogy engem neveztél hazugnak, meg hülyének, amiért azt írtam, hogy egy nem keresztény is üdvözülhet, meg hogy egy muszlimnak is van esélye az üdvösségre, miközben szerinted a keresztények bálványimádók, akik mennek a pokolba. (Jaj, nem az összes, csak a háromsághívők. Meg nem biztos, mert Isten dönthet másként, csak a Korán szerint nem fog.)

"És szerinted a mai Izrael mennyi ilyen bűnt követett el? Keresztények szerint úgy tünik nem sokat mert mindenben Izraelt támogatják. De a Korán leírta hogy így fog történni és azt is hogy mi lesz a vége."

Látom érted a lényeget... Annyira nem vagyunk egy hullámhosszon, hogy szemmel láthatóan semmit nem értesz meg abból, amit írok vagy írni próbálok neked. Te tudod. Én megpróbáltam.

2022. febr. 17. 01:35
 183/481 anonim ***** válasza:
0%

"Blablablabla "azakeresztényekhazugságahogy" stb. Hülye f*sz. Persze, te a muszlim nagyokos biztos jobban tudod, hogy a keresztények miben hisznek meg mit kell betartaniuk, mint ők maguk, mi?"

Igen, mert én mindig a Bibliából idézek mikor a kereszténységről állítok valamit.

"se az iszlámhoz, miközben olyan emberekkel vitatkozol, akik sokkal kvalifikáltabbak nálad és próbálják szép szóval, türelmesen elmagyarázni neked, amiket félreértesz,"

És te vagy ez a kvalifikáltabb? :) Azt sem tudod melyik bolygón élsz és milyen évet írunk? :)

"Több könyvet elolvastam az iszlámról, tanultam róla az egyetemen, van rálátásom a történelmére meg a tanításaira."

Naná, szépen bizonyítottad :) A négy és fél pipás hozzászlóról elhiszem hogy olvashatta a Koránt mert látszik hogy van némi rálátása, de nálad totál sötétség. Világít a negro effektus.

"Mi ÉRTJÜK, amit te mondasz, te nem vagy hajlandó kimozdulni a saját kib*szott paradigmádból, miszerint aki isten fia, annak istennek kell lennie, mert hülye vagy a keresztény dogmatikához, "

Te vagy a hülye. Keresztény alaptanítás hogy Jézus maga Isten. Még ezt sem tudod.

"Pontosan ezért terjedt el az iszlám viharos gyorsasággal Észak-Afrikában meg a többi területen, ahova a görög műveltség ugyan betette a lábát, de az írástudatlan berberek meg mindenféle törzsi népek nem bírták megérteni, mi az, hogy szentháromságtan, meg istenfiúság meg hasonló, a görög filozófiából eredő tanok."

A görög műveltségnek semmi köze a kereszténységhez azon kívül hogy a kereszténység átvette a pogány tanokat mint szentháromság, Jézus istensége stb. Másrészt ezek a területek előbb lettek keresztények majd tértek át az iszlámra.

"A keresztények nem azon csámcsognak, hogy mit jelent, hogy "isten fia", meg hogy mi isteni sugallatú, hanem van egy ERKÖLCSI TANÍTÁS, egy filozófia, amivel foglalkoznak, ami elgondolkodnivalót ad az egész életükre.2

Nincs semmiféle erkölcsi tanítás csak üres szlogenek amibe mindenki azt lát bele amit akar és maga a keresztény tanítás is úgy szól hogy használják a pogány törvényeket.

"Ki a f*szomat érdekelnek ezek, komolyan?"

Te jössz folyton azzal hogy a Nyugat kinőtt már mindenből és milyen fejlett kultúrát képvisel. Ehhez képest te arra sem vagy képes hogy kulturáltan elmond a véleményed. Akkor te nem vagy a kulturáltan fejlett Nyugat része vagy a Nyugat mégsem képvisel fejlett kultúrát?

"Mindegy, lesz*rom, azt írsz, amit akarsz, én már többet veled itt nem levelezek."

Nagyon fogsz hiányozni :))))

2022. febr. 17. 15:13
 184/481 anonim ***** válasza:
100%

"Igen, mert én mindig a Bibliából idézek mikor a kereszténységről állítok valamit."

Igen, és MINDIG azt teszed, amivel a keresztényeket vádolod amikor a Koránból idéznek, hogy kiragadod a kontextusból a verseket. Tehát szerinted a keresztények ezt teszik, és ez baj, de amikor te teszed ugyan ezt, azzal semmi baj, következetlen vagy.

2022. febr. 17. 15:43
 185/481 anonim ***** válasza:

"Jézus itt azt jövendöli meg, mi fog történni mikor visszajön. És ha alaposan megfigyeled Jézus el fogja ítélni a keresztényeket."

Ugye nem gondolod komolyan, hogy ez a szöveg minden keresztényre vonatkozik?

Olvass egy kis szövegkörnyezetet is! Legalább 1 db evangéliumot olvass el elejétől a végéig. Mondjuk Mátét, amiből idézel, nem hosszú. Meg van szó szerint filmben is, 4 óra. Linkelem:

https://www.youtube.com/watch?v=hSdsZu_yEI0

Kérlek legyünk már legalább egyszer közös nevezőn! Legalább egy evangéliumot ismerj már meg, ha egyszer már évek óta több száz oldalt írsz róla! Nem kérek sokat, csak legalább azt értsd, amit írok és amit idézel.

"Mit gondolsz miért reagál kapásból így Jézus?"

Nem kell sokat gondolkodni rajta, mivel a válasz ott van leírva és köze sincs ahhoz, amit mondasz. A kulcsmondat a Máté 7:21

"21Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. 22Sokan mondják majd nekem azon a napon: Uram, Uram, nem a te nevedben prófétáltunk-e, nem a te nevedben űztünk-e ördögöket, és nem a te nevedben tettünk-e sok csodát? 23És akkor kijelentem nekik: Sohasem ismertelek titeket, távozzatok tőlem, ti gonosztevők! 24Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló a bölcs emberhez, aki kősziklára építette a házát. 25És ömlött a zápor, és jöttek az árvizek, tomboltak a szelek, és nekirontottak annak a háznak, de nem dőlt össze, mert kősziklára volt alapozva. 26Aki pedig hallja tőlem ezeket a beszédeket, de nem cselekszi, hasonló a bolond emberhez, aki homokra építette a házát." Mát 7:21-26

Ehhez hasonló tanítás még:

"Miért mondjátok nekem: URam, URam – ha nem teszitek, amit mondok?" Luk 6:46

"31Amikor pedig az Emberfia eljön az ő dicsőségében, és vele az angyalok mind, akkor odaül dicsősége trónjára. 32Összegyűjtenek elé minden népet, ő pedig elválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől. 33A juhokat jobb keze felől, a kecskéket pedig bal keze felől állítja.

34Akkor így szól a király a jobb keze felől állókhoz: Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek az országot, amely készen áll számotokra a világ kezdete óta. 35Mert éheztem, és ennem adtatok, szomjaztam, és innom adtatok, jövevény voltam, és befogadtatok, 36mezítelen voltam, és felruháztatok, beteg voltam, és meglátogattatok, börtönben voltam, és eljöttetek hozzám. 37Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? 38Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? 39Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? 40A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg.

41Akkor szól a bal keze felől állókhoz is: Menjetek előlem, átkozottak, az ördögnek és angyalainak elkészített örök tűzre! 42Mert éheztem, és nem adtatok ennem, szomjaztam, és nem adtatok innom, 43jövevény voltam, és nem fogadtatok be, mezítelen voltam, és nem ruháztatok fel, beteg voltam, börtönben voltam, és nem látogattatok meg. 44Akkor ezek is így válaszolnak neki: Uram, mikor láttunk téged éhezni vagy szomjazni, jövevénynek vagy mezítelennek, betegen vagy börtönben, amikor nem szolgáltunk neked? 45Akkor így felel nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor nem tettétek meg ezeket eggyel a legkisebbek közül, velem nem tettétek meg. 46És ezek elmennek az örök büntetésre, az igazak pedig az örök életre." Mát 25:31-46

2022. febr. 17. 16:02
 186/481 anonim ***** válasza:

"Legalább 1 db evangéliumot olvass el elejétől a végéig. "

Nem akarja ő elolvasni, csak okoskodni szeret róla. Tudálékos, hülye f*szfej. Ne vesztegesd rá az idődet, mindenre az lesz a válasza, hogy "ez is azt bizonyítja, hogy a kereszténység hazudik", és utána rak majd 10 smiley-t. Hagyd a francba, sose fogod meggyőzni. Csak úgy tesz, mintha érteni akarná a kereszténységet, de valójában nem akarja ő érteni, csak ellentmondásokra vadászik, hogy bizonyítsa a már kész elméletét, amitől semmi esetre nem tágít. Arrogáns, pökhendi majom. Valszeg kisebbségi komplexusa van a kereszténységgel szemben, amiben az ő vallásával ellentétben meg tudott maradni a tudományos haladás, és ezért képes volt létrehozni a legfejlettebb civilizációkat, miközben ők megragadtak az ókorban. Most meg keresi ezerrel a fogást a kereszténységen, hogy hol lehet utálni. Mert ha egy pont hiányzik a mondat végéről a Bibliában, akkor az máris bizonyíték, hogy "HAHÁHÁ, NEM ISITENIEREDETŰABIBLIA!". Azt hiszi, a keresztényeket ez érdekli a legjobban. Mert az ő koránja, na az bezzeg annyira isten szava, hogy két értelmes mondat nincs kb. benne, és egy darab önálló gondolat sem. Komolyan, olvass bele, minden lapon ugyanazt fogod találni.

2022. febr. 17. 20:30
 187/481 anonim ***** válasza:

"Utánanéztél? És hol? Nem a Bibliában az biztos! A tudásod a semmin, meg muszlim oldalakon alapul."

De a Bibliában. Úgy csinálom hogy keresztény oldalakon rákeresek egy témára. Ott leírják a kapcsolódó Bibliai versek helyét, én pedig elolvasom a Bibliában.

"Egy sorral arrébb ahhoz képes, mint amit idéztem, de még arra sem vetted a fáradságot, hogy annak a szövegkörnyezetét elolvasd."

Most is elolvastam újból de sehol nem írja.

"Ez kifejezetten azon a helyen, abban a korban, azon a helyen lakó, bizonyos népekre vonatkozik. Ennél konkrétabb nem tudom, hogy lehetne a szöveg."

De ettől még ez lehet általános parancs. Sőt, ezt bizonyítják más Bibliai versek. Például Mózes az aranyborjús eset után megölet 3 ezer zsidót csak mert másban akartak hinni. Vagy van az a Bibliai vers amiben azt írja öld meg a saját gyermeked ha más vallást akar követni. Szóval igen, ez általános parancsa.

"Ez nem hazudozás. Akinek van szeme, az lát."

De hazudozás. Azt mondod az Ószövetségből lettek átmásolva. Hol ír a Korán olyat hogy öld meg a nőket és gyerkeket? Hol ír a Korán olyat hogy öld meg az összes férfit? Hol ír a Korán olyat hogy irtsd ki ezt és ezt népet? Hol ír a Korán olyat hogy öld meg a asját gyeremeked ha másban akar hinni? Sehol.

"Szóval ez benne sincs a Koránban! Óriási! Szóval nyilván valami hádísz szerint Abu Bakr lényegében kiidézte a Tórát... remek."

Hadiszban szerepel és nem a Tórából idézt. Ez Allah parancsa.A Koránban is sok minden szerepel, például hogy ne ölj ártatlanokat, ha megadják magukat a férfiak akkor öket sem szabad bántani, a háború végén szabadon kell engedni, ha az ellség békét kér el kell fogadni stb.

"Veled komoly gondok vannak. Leírom a tényeket, de még neked áll feljebb és még a végső ítélettel is fenyegetsz. Ugye tudod, hogy ez rád is áll? Hányszor hívtál már hazugnak csak mert leírtam az igazat és időt szántam arra, hogy szó szerint kiidézzek neked valamit?"

Ha igazat mondasz akkor nyilván nem mondom hogy hazudsz. És természetesen a végső ítélet rám is vonatkozik, ahogy minden emberre de ti keresztények ezt elfelejtettétek vagy nem tudom, lehet abban bíztok hogy Jézus majd a sok hazugságot is megváltja, de nem fogja. Semmit nem fog megváltani. Mindenkin számon lesz kérve minden tette és felelősségre lesz vona. Sőt, még a Biblia is az írja el fog határolódni tőletek keresztényektől.

"Tudod mi volt a hazugság abban, amit írtam? Hogy a Korán átvette az Ószövetség parancsait. Még ennyit sem tett! Amit idéztél, az nem is a Koránból van! Valószínűleg talán pont tőled már olvastam az általad idézett szöveget és tévesen arra asszociáltam, hogy a Koránból idéztél. Itt tévesztettem el a dolgot."

Sem a Korán sem a hadiszok nem vettek át semmit a meghamisított Bibliából. Te ott tévesztettél de hatalmasat hogy Isten üzenetére azt állítod az össze vissza hamisított Bibliából lett másolva. Na arra majd kiváncsi leszek hogy az Ítélet napján milyen magyarázatot tudsz felhozni arra miért nevezted csaló szélhámosnak Isten prófétáját, Isten szavát pedig inen onnan összelopkodott emberi írásnak. Nem lennék a helyedben.

"A Biblia két részből áll. Ó-és Újszövetség. Az Ószövetséget a zsidók állították össze, többnyire róluk szól, szóval többnyire ők szerepelnek benne. A zsidó nép arra lett kiválasztva, hogy bennük jelenjen meg a Messiás és ők legyenek a többi nép nevelői, náluk marad fenn az igazság."

A világ többi részén élő emberek azt sem tudják kik a zsidók még ma sem. Áruld már el milyen népeket neveltek a zsidók? Milyen igazság maradt fenn a zsidóknál? A vérben úszó Ószövetség neked az igazság?

"De a zsidó népnek is Jézus tükrében van jelentősége, a megváltás tervében van jelentőségük. Ábrahám kapott egy ígéretet, amit Izsák vitt tovább stb. stb. Ezek mind a megváltásra, Jézus eljövetelére vonatkozó ígéretek. Izrael volt az a nép, ahol az ígéretek végig vonultak, hogy aztán Jézusban beteljesedjenek."

A zsidók egyáltalán nem egy olyan Messiást várnak mit akit a keresztények elképzeltek. Keresztények serint maga Isten a Messiás, aki megváltja az emberek bűnét a halálával. A zsidóknál szó nincs ilyesmiről.

"Az a ti nagy próféciátok. Eltöri a keresztet, nem lesz több dzsizja stb... És fejtegetted már, hogy az apácák is mennek a pokolba..."

Az armageddon a mi próféciánk? :) Fura, eddig azt gondolotam a Biblia ír erről :)) Milyen apácákat fejtegettem én neked? :)

"amiért azt írtam, hogy egy nem keresztény is üdvözülhet, meg hogy egy muszlimnak is van esélye az üdvösségre,"

Ez írtad de nem bizonyítottad.

"miközben szerinted a keresztények bálványimádók, akik mennek a pokolba. (Jaj, nem az összes, csak a háromsághívők. Meg nem biztos, mert Isten dönthet másként, csak a Korán szerint nem fog.)"

Keresztény tanítás szerint aki bálványimádó az hova kerül majd?

"Látom érted a lényeget... Annyira nem vagyunk egy hullámhosszon, hogy szemmel láthatóan semmit nem értesz meg abból, amit írok vagy írni próbálok neked. Te tudod. Én megpróbáltam."

Igaz vagy nem? A keresztény világ Izraelt támogatja vagy nem?

2022. febr. 17. 22:01
 188/481 anonim ***** válasza:
52%

"Igen, és MINDIG azt teszed, amivel a keresztényeket vádolod amikor a Koránból idéznek, hogy kiragadod a kontextusból a verseket. Tehát szerinted a keresztények ezt teszik, és ez baj, de amikor te teszed ugyan ezt, azzal semmi baj, következetlen vagy."

Én mindig adok esélyt a keresztényeknek hogy megmagyarázzak azokat verseket. És neked is. Például szerinted ez a Bibliai vers milyen kontextusban elfogadható?

És megöltek mindent, ami csak volt a városban, a férfitól az asszonyig, a gyermektől az öregig, sőt az ökörig, juhig és a szamárt is kardélre hányták” (Józsue 6:21)

2022. febr. 17. 22:10
 189/481 anonim ***** válasza:
3%

"Ugye nem gondolod komolyan, hogy ez a szöveg minden keresztényre vonatkozik?"

De, pontosan ezt gondolom mert ez következik a megfogalmazásból. A versben nem kamu kultúr keresztényekről van szó, hanem olyanokról akik hívőnek tartják magukat, Jézus nevében cselekszenek, és jó dolgokat tesznek. Ez egyenlő a mai hívőnek nevezett kereszténnyekkel. Azt mondja Jézus, sosem ismertelek titeket, tehát sosem tettáék azt amit Jézus valóban tanított és gonosztevőnek nevezi őket pedig Jézus nevében tettek jó dolgokat. Teljesen egyértelmű hogy Jézus azért határolódik el tőlük és nevezi gonosztevőknek őket mert Jézusból Istent csináltak és őt imádták.

"Olvass egy kis szövegkörnyezetet is! Legalább 1 db evangéliumot olvass el elejétől a végéig. Mondjuk Mátét, amiből idézel, nem hosszú. Meg van szó szerint filmben is, 4 óra."

Nem tudom miért erőlteted. Pontosan tisztában vagyok a keresztény tanítással és számomra elfogadhatatlan. Ha százszor olvasnám el akkor is elfogadhatatlan lenne. Sok részt elolvastam, ha nem is az elejétől a végéig. Csak mégtöbb problémást verset találnék. A multkor is belefutottam egy olyan versbe hogy csak néztem és nem értettem hogy kerülhet ilyemi a Bibliába.

"Nem kell sokat gondolkodni rajta, mivel a válasz ott van leírva és köze sincs ahhoz, amit mondasz. A kulcsmondat a Máté 7:21"

"Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát."

Ez csak megerősíti az iszlám álláspontját. Egyrészt Jézus megkülönbözteti magát az Atyától tehát Jézus nem Isten és azt mondja az Atya akaratát kell teljesíteni, másrészt azt mondja a tettek is számítanak tehát nem elég csak hinni ahogy sok keresztény állítja, hanem hit+jócselekedet kell ahogy az iszlám tanítja.

2022. febr. 17. 22:52
 190/481 anonim ***** válasza:

"Most is elolvastam újból de sehol nem írja."

Akkor nem segíthetek rajtad. Rossz a szövegértésed.

A többi válaszod is csak üres fecsegés. Te sem azt nem akarod megérteni, amit a Biblia ír, sem azt, amit én írok. Túlságosan a saját szemszögedből gondolkozol és túlságosan szórakoztat téged ez a vita ahhoz, hogy érdemben foglalkozz azzal, amit válaszolnak neked. Így viszont soha nem fogunk egyről a kettőre jutni.

2022. febr. 17. 22:59
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!