Keresztények miért mondják hogy az iszlám egy sátáni vallás?
"Ez a logika miféle összefüggés? Nem következik egyik a másikból!"
Ha még azt is megparancsolja a Biblia hogy öld meg a saját gyermeked ha másban akar hinni akkor a nem zsidókat is simán legyilkoltatja általánosságban.
"Iszlámban lehet őlni. Használd már a józanságodat. Mózes a zsidoké, Krisztus a keresztényeké, Krisztus még a megkövezést is leállitotta a házasságtörő asszony esetében. Felfogod, hogy 2000 éve az igaz keresztények megoldották, hogy a bíróságon eltöröljék a bűnös halálbüntetését? Nohát ezért vagy te még az ókor embere."
Mi az hogy az iszlámban lehet ölni te retardált? A te Bibliád van tele azzal hogy a csecsemőket is meg kell ölni erre behazudod hogy az iszlámban lehet ölni? Azt is fogd fel hogy ha keresztények szerint Jézus Isten, így az Ószövetségi tömeggyilkosságokra is Jézus ad parancsot.
"Ne haragudj hogy mondhatsz ilyen hülyeséget, hogy hitehagyott gyerekeink megölése általános parancs?"
Ez következik a Bibliából.
"Ha meg komolyan gondolod légyszíves példákkal támaszd alá! Felfogod hogy a ne ölj parancs fontosabb, és a zsidó nép 40 éves pusztában vándorlása közbeni házi szabály volt?"
Hazugság. Ezek a törvények nem csak 40 évig voltak érvénybe. Ezek általános törvények voltak.
"Mert Isten meg akarta tisztítani a zsidó népet ebben a vándorló 40 évben mielőtt Kánaánt odaadta volna nekik. "
Azzal tisztította meg hogy megöletett mindenkit aki másban akart hinni? Szerinted Isten parancsolna ilyet? Ebből is látszik keresztények mennyire embertelenek és milyen kegyetlen az istenképük.
"Krisztus rámutatott, hogy a zsidók felesleges szabályokkal terhelik saját népüket, (sokszor Isten nevében) olvasd el János evangéliumát. Ott nyilvánvalóvá válik számodra a szembenállás."
Felesleges szabályokal? Az nem zavar hogy ezek a szabályok a Bibliában vannak leírva? A Biblia szerinted felesleges? :)
"Egy fokkal komolyabban vehető leszel. Valamint talán értelmesebb dolgokat fogsz írni, mert lesz valami minimális megértésed és rálátásod a témára."
Szerinted én nem értem a keresztény tanításokat? :) Tudod hogy ez nem igaz. Ez a szokásos keresztény reakció. Minden kérdésemnél ezzel jönnek a kersztények mikor nem tudják megcáfolni az állításaimat.
"pl. Talán nem írsz le olyanokat, mint a 204-es válaszodban. Az ott nettó hülyeség. Ha bárki a hozzáértésed szintjére kíváncsi, elég azt az egy válaszodat elolvasnia."
A másik válaszoló azt állította az Újstzövetségben nincs félreértelmezhető, kiforgatható rész. Én pedig megmutattam hogy nagyon is van és nem is kell nagyon kiforgatni.
"Semmit nem cáfoltál. Igen, pont úgy írsz, mint aki nem ismeri a Bibliát.
Mintha egy óvodás próbálna kioktatni. "
Akkor maradsz a személyeskedésnél? Szerinted ezzel mit érsz el nálam? :)
"Ha még mindig ott tartasz, hogy csak feltételezzük, akkor már eleve nem értünk egyet. Az Ószövetségben Isten azt is megparancsolja, hogy át kell kelni a Jordánon. Most akkor azt is mondhatnád, hogy a mai keresztény embereknek ezt kellene tenni, hiszen benne van az Ószövetségben..."
Ha azt mondjátok azok a véres ószövetségi versek keresztényekre nem vonatkoznak, akkor sem vagytok beljebb. Akkor is egy olyan istenképtek van aki legyilkoltatja a más vallásuakat, teljes népirtást rendel el és még atz is megparancsolja hogy a saját gyereked is öld meg. Ha nem tudnám hogy ezeket a Biblia írja azt mondanám ezek sátánista tanítások.
"Irónikus hogy ezt egy muszlim kéri számon. A Koránban az ilyen versek (9:5, 9:29) miben mások? Az miért elfogadható?"
Talán azért mert ha elkezded olvasni a 9. szúrát és nem egy két mondatot ragadsz ki, akkor kiderül mint például a 9:13-ból hogy itt önvédelemről van szó és azok ellen kell harcolni akik megtámadták a muszlimokat. Persze a hazug keresztények szándékosan nem idézik ezeket a verseket. Szóval a Korán önvédelemte ad jogot, de ciivileket még háború esetében sem engedi hogy bántsanak, a Biblia meg konkrétan népirtásra szólít fel és külön ki is emeli hogy a nőket és gyereketet is gyilkold le. Nem tudom sikerült-e felfognod a kettő közötti hatalmas különbséget?
"És mégis mit akarsz ezzel mondani? Szerinted a keresztény vallás azt tanítja, amit te mondasz, és mind a 2.382 milliárd keresztény rosszul értelmezi, és emiatt nem követnek el öngyilkos merényleteket? Tehát itt is mindenki hülye, csak te nem, mind a 2.382 milliárd keresztény hülye, csak te nem? Ezt állítod? A kevélység bűn, az meg van?"
A keresztények mindig is erőszakosak, aggreszívek és intoleránsak voltak és felsőbbrendűbek képzelték magukat. Kivétel a kezdeti rövid időszak, de az is csak azért met akkor még nem volt hatalmuk meg akkor még voltak Jézus igazi követői. Ma is a keresztények támadják a muszlim országokat, lásd USA és a keresztények állnak az iszlamista terrorszervezetek mögött és behazudjákhogy ilyenek a muszlimok.
"Nem, de volt török hódoltság, az is a dzsihád egy formája volt, hogy a törökök terjeszkedtek. Az örmény népirtás is a dzsihád egy formája volt."
Amit a kersztények állítanak a dzsihádról az hazugság. A törökök nem vallási meggyőződésből hódítottak. Nem térítettek erőszakkal. Az örmények elleni eset nem volt népirtás, bár sok örmény meghalt. Az örmények is sok muszlimot megöltek, de ez a keresztényeket nem érdekli. Szóval szokásos kersztény hazugságok.
"Nincs ebben semmi furcsa."
Tehát azt monod nem furcsa hogy a keresztények és az iszlamista terroristák iszlám értelmezése ugyanaz? Jobban belegondolok igazad van. Egyáltalán nem furcsa. Nem várható el a kereszényektől hogy igazat mondjanak egy másik vallásról. Az lenne a furcsa ha igazat mondanának.
"Igen, a szunnita iszlám és egy hamis próféta."
Na ezért mondom hogy a keresztények hazugok.
"Ez a valóság. Mondjuk nem "a keresztények", mert nem mind, sajnos sok keresztény olyan tudatlan az iszlámmal kapcsolatban, hogy komolyan elhiszik, hogy a béke vallása."
Ezért mondom hogy a keresztényeknek hazudniuk kell ha az iszlámot akarják kritizálni.
"Ha nem akkor kelj fel a valóságra. Tudom, hogy ezt nehéz elfogadni, de nem rossz szándék vezérel amikor ezeket mondjuk. Haza akarunk hozni titeket muszlimokat Jézus Krisztushoz."
Ez igen :) Leírsz egy nagy rakás hazugságot majd Jézusra hivatkozol. Nektek keresztényeknek közötök nincs Jézushoz. Ti nem Jézust követitek hanem Pákt és az egyházat. A Bibliában maga Jézus mondja el, mit a véleménye rólatok keresztényekről:
Máté 7:22-23 Sokan mondják majd nekem ama napon: Uram, Uram, nem a te nevedben prófétáltunk-e, nem a te nevedben űztünk-e ki ördögöket, és nem a te nevedben tettünk-e sok csodát? És akkor kijelentem nekik: Sohasem ismertelek titeket, távozzatok tőlem, ti gonosztevők!
"Ugyanis minden tant el lehet vinni a szélsőségekig, csak a kereszténység szélsőségessége max. annyi, hogy a Fülöp-szigeteken fanatikus keresztények keresztre feszítettik magukat, vagy belehalnak az aszkézisbe. Ők másolják Krisztust, mivel ez a kereszténység szelleme, ezt hordozzák a tanok és a példa."
Te tényleg ennyire retardált vagy? Keresztes hadjáratokról hallottál már? Vagy az inkvizicióról? Kerestzény vallásháborúkról? Vagy arról hogy keresztémyek minde más vallást üldöztek? A legnagyobb népirtásokat is keresztények követték el. Kerestzény terroristákról, keresztény terrorszevezetekről nem is beszélve.
"Mohamed példája meg a tanok tele vannak agresszióval."
Ami hazugság. A Biblia van tele agresszíóval.
"Lehet ezt akármennyit magyarázni, de valahogy a keresztény államokban sikerült meghaladni a megkövezést meg a kézlevágást meg a melegek felakasztását,"
A megkövezés, melegek kivégzése és a halálbüntetés osztogatása minden apróságért a Biblia parancsa. Ezekkel csak akkor szakított Európa mikor sikerült az egyházat háttérbe szorítani.
"a muszlim államokban meg a mai napig léteznek ezek a jelenségek."
Legfeljebb néhány országban és ezek ellentétesek az iszlámmal.
"A kereszténység "meséje", a Jézus által hozott "mém", ha úgy tetszik lényegében az, hogy valaki feláldozta magát mások bűneiért,"
Ez egy pogány mese valójában ami egy félig istesnség félig emberről szól akit feláldoznak mert a fő istenségnek emberáldozat kell ahhoz hogy meg tudjon bocsátani.
"a Mohamed-sztori meg egy kisebbségben levő csoport hogyan harcolt évtizedeken át és vált dicsőségesen hódító többséggé."
Valójában arról szól hogy az iszlám hogyan hozott fényt egy teljesen elmaradott nép számra és váltak a világ legfejlettebb társadalmává minden téren annak ellenére hogy a környező népek mibnden megtettek azért hogy ez elpuszítsák.
"És bárhol, ahol többségbe kerülnek a muzulmánok, valahogy mindig baj lesz velük. Lehet, hogy a többség békés, de mindig lesznek olyan szélsőségesek, akik saría törvénykezést akarnak, és pár százaléknyi radikális elem már épp elég."
Szintén hazugság. Ha megnézed a történelmet, muszlim ákkamokban bélbén éltek egymás mellett a muszlimok és más vallásuak. Ha viszont kersztények kerültek többségbe, elkezdték üldözni és irtani a más vallásuakat. Európából szinte teljesen kiirtották a keresztények a muszlimokat. Magyarországon kétszer jelent meg az iszlám, a keresztények pedig mindkétszer kiirtották az összes muszlimot. Ellenben a Közel-Keleten ami az iszlám világ központja, ma is 15-20 milió őslakos keresztény él. Ilyen hogy iszlamista szélsőséges nem is létezett az 1990-es évekig. Keresztények hozták ezt létre és ott jelentek meg ilyen terrorszervezetek ahol az USA beavatkozott. Szintén hazugság hogy Európában sharia törvénykezést akarnak bevezetni a muszlimok. Persze kerestzények azt is behazudják hogy a sharia egyenlő a terrorszervezetek törvényedivel.
"A muszlimok azért akarnak, mert maga az eszme hódításra ösztönöz. Ez nem egy csendes, szemlélő, magába mélyedős vallás. Nem zen buddhizmus."
Szintén hazugság. A Koránban kismillió vers van ami vallásszabadságot, békés együttélésrt hirdet és tiltja az erőszakos vallástereszeztést. Persze te nem ezt veszed alapul hanem az iszlámellenes propagandát.
Nekünk keresztényeknek maga a Szent Ég mondta, hogy Krisztusra hallgassunk és ne Mózesre:
"2 Ott elváltozott előttük: arca ragyogott, mint a nap, ruhája pedig olyan fehér lett, hogy vakított, mint a fény. 3 S íme, megjelent nekik Mózes és Illés, és beszélgettek vele. 4 Péter erre így szólt Jézushoz: „Uram, jó itt nekünk! Ha akarod, csinálok ide három sátrat: egyet neked, egyet Mózesnek, egyet pedig Illésnek.” 5 Amíg beszélt, hirtelen fényes felhő borult rájuk, s a felhőből szózat hallatszott: „Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik, őt hallgassátok!” (Krisztus színelváltozása)
Krisztusra hallgatunk, nem Mózesre, és rád sem, aki kiragad a Bibliából szövegeket és bizonyítani akarja azt hogy keresztényeknek kötelező lenne bizonyos esetben megőlni fiaikat.
Sajnos evvel magad bizonyítottad be hogy az a könyv amiben te bízol sátáni eredetű, mert ezek szerint rossz gondolkozásra tanít téged, arra hogy fogadjunk el tőled, a te értelmezésed szerint, egy gyilkos tanítást, hogy öljük meg fiainkat, mert te önkényesen a keresztényekre vonatkoztatod Mózest.
Mózes és Illés és a Krisztus tanítványai hallgassák Krisztust! Nem fordítva!
Súlyos kontárságot művelsz a Bibliával iszlám hívő. Felbújtasz gyilkosságra ha halgatnának Biblia értelmezésedre.
"Szerinted ezzel mit érsz el nálam? :)"
Szemmel láthatóan semmit. Engem nem érdekelsz tovább. Annyira nem vagy hajlandó, hogy egy evangéliumot elolvass és ami ennél is megdöbbentőbb, hogy még azt sem látod ez miért probléma.
"Szerinted én nem értem a keresztény tanításokat? :) Tudod hogy ez nem igaz. Ez a szokásos keresztény reakció. Minden kérdésemnél ezzel jönnek a kersztények mikor nem tudják megcáfolni az állításaimat."
Szerintem fogalmad sincs, hogy miről beszélsz, még azt sem érted amit én írok és én belefáradtam ebbe. Mindig próbálok veled szépen, értelmesen beszélni, de hiába. Nem tudom megcáfolni? Csak tudnám mire vagy ennyire elszállva magadtól? Ha másnak azt mondtam volna, előbb olvasson el legalább egy evangéliumot mielőtt leáll velem vitázni, már rég elszégyellte volna magát és elolvassa. Az egész hozzáállásod komolytalan.
Ha engem érdekel a zene és a hangszerek, nem egy olyan embert fogok megkérni, hogy tanítson, aki nem tud kottát olvasni és életében nem fogott hangszert a kezébe, sőt még fel van háborodva, hogy milyen elvárásaim vannak.
Szerinted minek válaszolgassak neked oldalakon keresztül, amikor te a kisujjadat sem vagy hajlandó mozdítani? Mindenkinek megköveteled az idejét és figyelmét, elvárnád, hogy részletes elemzéseket adjanak neked, de te cserébe nem adsz semmit és minden egyes megnyilvánulásod arról tanúskodik, hogy nem érdekel az egész. Úgy idézel a Bibliából, hogy majd leszakad az ég, annyira kiforgatod, de a magad szemében egy zseni vagy és minden kritikán fel vagy háborodva. Mégis minek foglalkozzak veled tovább?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!