Hogyan és miként jöttetek rá, jutottatok arra, hogy nincs isten?
"nem rajongunk azért, ha a %-unk hirtelen lemegy a bányászbéka feneke alá."
És ez a néven múlik?
A %-od azért inkább a hasznossággal függ össze.
Látod, én névvel is tudom tartani a 70% fölötti hasznossági mutatót.
Persze vannak akik csak azért is alapon a választól függetlenül (csupán ideológiai szimpátia/un szimpátia alapján klikkelgetnek, de ez az ő szégyenük.
--
"A névtelenség jobb táptalaj az ösztönös nyers gondolatoknak."
Nem inkább átgondolt válaszokat kellene leírni, amelyek nyugodt szívvel orcapirulás nélkül felvállalhatók névvel???
De hát te tudod kedves anonim válaszoló, csak az a kár, hogy nem ismered fel, a név egyben el is különíthetne a veled egynevű, de nehezen vállalható hozzászólásokat íróktól!
Én visszakanyarodnék az eredeti kérdéshez mert ennek a beszélgetésnek semmi értelme.
"Az értelemes tervezettség tehát nem azért áltudományos, mert vallási színezetű, hanem azért, mert amiket felhoznak, az maga az áltudomány."
Nem tudom ki mit hoz fel ami áltudományos de az biztos hogy nem nehéz bizonyítani. Egy tanulatlan átlag alatti intelligenciával rendelkező ember is lazán be tudja bizonyítani hogy tervezett világban élünk. Aki pedig természettudománnyal foglalkozik és tagadja a tervezett világot az szándékosan hazudik. Ez annyira egyértelmű, hogy nem is lehetne vita tárgya, de ugye mint írtam, ha elfogadnák, az erősíteni a vallásokat.
"Kik azok a vallásellenesek, akik a világot irányítják? Az aktuális világhatalom tudomásom szerint még mindig az USA, amely vallásos ország. A magyar kormányunk is keresztény értékeket hangoztat."
Az egyes országok mögött mindenhol bizonyos csoportok vannak. Ez Magyarországon is jól látható. Valójában ezek hozzák a döntéseket és nem a képviselők vagy a kormányok. Ha pedig megnézed, azt fogod látni hogy a világon igencsak koncentrálódik a vagyon egy szűk rétegnél. Na ők azok akik a világot irányítják. A vallások olyan értékeket képviselnek amelyeket nem szeretnének mert ellentétes az érdekeikkel. Egyrészt támadják a vallásokat másrészt pedig megpróbálják ezeket átalakítani. Ez jól látható a keresztény vallás esetében. A katolikus pápa már úgy nyilatkozott hogy támogatja a melegházasságot. Jelenleg az iszlám az egyetlen romlatlan vallás amit nem tudtak megváltoztatni, ezért a globális iszlámellenes gyűlöletkeltés. Szóval lényeg az hogy akik a világot irányítják nem fogják elismerni, így a tudományos körök sem ismerik el a tervezett világot pedig a vak is látja hogy tervezett világban élünk.
"Nem lenne szükség akkor már hitre, ugyanis tudnánk, hogy Isten létezik."
A hit tudományos tényeken kell hogy alapuljon, különben nem fog biztos lábakon állni. A keresztény vallás és a Biblia tele van ellentmondással, tudományos hibával, ezért választották ketté. Az iszlám vallás viszont előírja a tudománnyal való foglalkozást. Szóval ez nem opció hanem kötelező, mert a Korán szerint a tudomány igazolja Isten létezését. Néhány Korán vers:
41/53 És megmutatjuk nekik a jeleinket a világűrben, a földön, és saját magukban, hogy nyilvánvaló legyen a számukra, hogy ez az igazság.
7/185 Vajon nem vették még szemügyre az egek és a föld birodalmát, s mindazt, amit Allah teremtett
86/5 Gondoljon az ember arra, miből teremtetett!
67/3-4 Nem látsz semmilyen hibát a Kegyelmes teremtésében. Nézd hát meg újra: látsz-e bármilyen hiányosságot. Aztán nézd meg újra. A tekinteted szégyenülten és fáradtan fog visszatérni hozzád.
9/11 És Mi megmagyarázzuk a jeleket az olyan népnek amely tudással bír.
8/22 Allah-nál a legrosszabb élőlények a süketek és némák, akik nem élnek az eszükkel.
"Egy tanulatlan átlag alatti intelligenciával rendelkező ember is lazán be tudja bizonyítani hogy tervezett világban élünk."
Nosza, pont neked való feladat.
Kezdheted...
(igaz, eddig még mindig elfutottál minden konkrét válaszadás elől, nehogy kiderüljön, mekkora troll vagy Allah segítségével.
Ezt már egyszer kétszer végigzongoráztam az ateistákkal. A legtöbb amire képesek voltak az hogy rávágták mindenre hogy véletlenül, és magától. Egyik ilyen kérdés:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Ha nem haragszol nem kezdeném előröl.
Kedves 32%-os!
Az, hogy te nem hiszed el, hogy egy világ magától, a saját törvényei alapján is működhet, a te bajod.
De ha nem vagy tisztában azzal, hogy mit jelent a bizonyítás fogalma, akkor légy szíves, ne írj ilyet.
Tényleg ne kezd elölről mert felesleges lenne.
Ezért rögtön a közepébe: Példaképp kiemelnéd a 257 hozzászólás közül azt a mondjuk hármat (csak a sorszámokat) ahol szerinted bármilyen nem lazán és azonnal megcáfolt érvet tudott felhozni a hit oldal?
Mert szerintem egyetlen ilyen sincs.
Mondom én hogy ateistáknál a "magától" a válasz mindenre :) Nem volt semmi, aztán magától lett. Lett anyag energia tér idő. Nem volt sem, aztán magától lettek a törvények amik szabályozzák az egész világegyetemet. Aztán magától lett 3 milliárd karakter hosszúságú programkód minden sejtedben. Persze, minden magától :)
A magától szót cseréljük ki a varázsütés szóra és máris a tündérmeséknél vagyunk amiben ti ateisták hisztek.
Figyelj, 32%-os!
Azon a helyen, amit idéztél, olyan csúnyán leszerepeltél, hogy egyáltalán nem értem, minek idézted?
Én világgá futottam volna, ha ennyire csúnyán elintézik minden állításomat.
Ha ezt most itt újrakezded, akkor biz' isten már nem csak a moderátornak írok, hanem a tulajdonosnak is, mert annyira irritáló vagy, amit már nem lehet kibírni.
Azt meg már 32-szer mondtuk, hogy az ősrobbanás az NEM a semmiből lett, ezt csak a hívők mondják!
A törvényeket (egy részüket) sem tudjuk, hogy miből lettek, és ezért azokat sem így mondjuk, hogy "magától" - hanem úgy, hogy "nem tudjuk".
NEM TESSZÜK HOZZÁ AZT SEM, HOGY "DE BIZTOS NEM ISTEN"!!!
Légy szíves, ne állíts olyat, amit nem mondtunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!